×
اجتماعی
شناسه خبر : 330756
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/04/24 ساعت 09:59
طرح جدید تغذیه دانشجویان با یارانه دولتی اجرا می‌شود

طرح جدید تغذیه دانشجویان با یارانه دولتی اجرا می‌شود

صندوق رفاه دانشجویان جزئیات طرح جدید تغذیه دانشجویی را اعلام کرد؛ طرحی که با حفظ یارانه دولتی، افزایش کیفیت غذا و اختصاص 22 همت اعتبار اجرا می‌شود.

نورنیوز-گروه اجتماعی: شاپور رمضانی در تشریح جزئیات طرح جدید تغذیه دانشجویان اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌هایی که در نشست‌های مختلف معاونان دانشجویی و نمایندگان دانشجویان مطرح می‌شد، شفاف نبودن ابعاد این طرح بود؛ به همین دلیل تلاش کردیم جزئیات آن را به صورت کامل تشریح کنیم.

وی با اشاره به روند فعلی دریافت غذای دانشجویان گفت: در حال حاضر دانشجویان با مراجعه به سامانه تغذیه دانشگاه، غذای هفته آینده یا حتی دو هفته بعد را رزرو می‌کنند و بر اساس وضعیت اسکان خوابگاهی یا غیر خوابگاهی، امکان انتخاب وعده‌های صبحانه، ناهار و شام را دارند. سپس در زمان مقرر به سلف سرویس مراجعه و غذای خود را دریافت می‌کنند.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان افزود: در طرح جدید نیز سلف‌سرویس‌ها و رستوران‌های مکمل موجود در دانشگاه‌ها حفظ می‌شوند، اما دانشگاه می‌تواند این فضاها را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد تا به عنوان رستوران فعالیت کنند. به عنوان مثال، در برخی دانشگاه‌های بزرگ، یک مجموعه چندطبقه می‌تواند به جای واگذاری به یک پیمانکار، به دو یا سه بهره‌بردار بخش خصوصی واگذار شود تا علاوه بر طبخ غذا، خدماتی مانند کافی‌شاپ و عرضه نوشیدنی نیز ارائه دهند.

رمضانی تأکید کرد: نظارت بر عملکرد این رستوران‌ها همچنان بر عهده دانشگاه خواهد بود. دانشگاه با آنها قرارداد منعقد می‌کند و در صورت رعایت استانداردهای کیفیت، همکاری ادامه می‌یابد، اما اگر کیفیت خدمات مورد تأیید نباشد، رستوران از سامانه حذف خواهد شد.

وی درباره نحوه استفاده دانشجویان از سامانه جدید گفت: تفاوت اصلی این است که دانشجو به جای رزرو غذا، اعتبار رزرو می‌کند. دانشجویان همانند گذشته می‌توانند برای روزهای مختلف هفته اعتبار صبحانه، ناهار و شام دریافت کنند. بخشی از اعتبار را صندوق رفاه به عنوان یارانه و بخش دیگر را خود دانشجو پرداخت می‌کند. مجموع این دو مبلغ در کیف پول الکترونیکی دانشجو ذخیره می‌شود و هنگام مراجعه به رستوران، هزینه غذا از همان اعتبار پرداخت خواهد شد.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان افزود: سامانه طراحی شده دارای پنل‌های جداگانه برای دانشجو، رستوران، دانشگاه و صندوق رفاه است و امکان مدیریت کامل فرآیند را فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: دانشجو می‌تواند هنگام زمان توزیع غذا، از طریق اپلیکیشن به رستوران مورد نظر اعلام کند که مثلاً ۲۰ دقیقه دیگر برای دریافت غذا مراجعه خواهد کرد تا غذایش آماده شود. همچنین امکان رزرو غذا از روز قبل نیز در حال بررسی است، هرچند این روش یک نقطه ضعف دارد؛ زیرا اگر غذا از قبل پخته شود، دیگر امکان لغو سفارش وجود نخواهد داشت و اعتبار یارانه نیز مصرف می‌شود.

رمضانی با اشاره به مزیت رقابتی این طرح گفت: وقتی چند رستوران در یک دانشگاه فعالیت داشته باشند، برای جذب دانشجو با یکدیگر رقابت می‌کنند و این رقابت موجب افزایش کیفیت و تنوع غذا خواهد شد. علاوه بر این، دانشجویان پس از صرف غذا می‌توانند به کیفیت خدمات و غذا امتیاز دهند و این امتیازها در تمدید قرارداد رستوران‌ها با دانشگاه تأثیرگذار خواهد بود.

وی افزود: ساعات ارائه غذا نیز مانند گذشته مشخص خواهد بود و امکان استفاده از اعتبار ناهار در ساعات صبح یا شام وجود ندارد. همچنین بخش خصوصی که از امکانات دانشگاه استفاده می‌کند، موظف است در ساعات تعیین‌شده خدمات ارائه دهد و نمی‌تواند مانند برخی واحدهای خدماتی، زودتر از موعد فعالیت خود را تعطیل کند.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان درباره نحوه بازگشت اعتبار در صورت استفاده نکردن از غذا توضیح داد: اگر دانشجو از اعتبار خود برای دریافت غذا استفاده کند، مبلغ آن به رستوران پرداخت می‌شود؛ اما اگر از اعتبار استفاده نکند، سهم یارانه دولت به خزانه بازمی‌گردد و سهم پرداختی دانشجو دوباره به کیف پول او بازخواهد گشت تا در دفعات بعد قابل استفاده باشد.

رمضانی با اشاره به نگرانی‌ها درباره تاثیرات تورمی بر نرخ غذای دانشجویی گفت: یکی از پرسش‌های اصلی دانشجویان موضوع افزایش قیمت‌ها بود. سال گذشته برای اجرای این طرح در سال ۱۴۰۵ حدود ۱۳.۷ همت برای ۹ ماه پیش‌بینی شده بود، اما اکنون دولت برای اجرای شش‌ماهه طرح، ۲۲ همت اختصاص داده است که نشان‌دهنده عزم دولت برای موفقیت این برنامه است.

وی افزود: اگر قرار باشد کسی نگران تورم باشد، آن دولت و صندوق رفاه هستند، نه دانشجویان. با توجه به اعتبارات اختصاص یافته، نگرانی بابت تأمین منابع مالی وجود ندارد و محاسبات نشان می‌دهد این اعتبار برای اجرای طرح پاسخگو خواهد بود.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان درباره توانایی دانشگاه‌ها برای اجرای طرح نیز گفت: ممکن است برخی دانشگاه‌ها در ابتدای کار نتوانند همه بخش‌های طرح را اجرا کنند و در این صورت از همان ظرفیت‌های موجود استفاده خواهند کرد. هدف این است که طرح به‌تدریج و با رفع مشکلات در همه دانشگاه‌ها اجرایی شود.

وی خطاب به دانشجویان تأکید کرد: اطمینان داشته باشید پس از اجرای طرح، تفاوت آن را با شیوه قبلی از نظر کیفیت، احترام به دانشجو و نحوه ارائه خدمات مشاهده خواهید کرد.

رمضانی همچنین درباره هزینه‌های خوابگاه گفت: هزینه‌های مربوط به ترم قبل به هیچ عنوان از حساب دانشجویان کسر نخواهد شد و به ترم‌های بعد منتقل می‌شود. این موضوع به معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها نیز اعلام شده است.

وی درباره وام‌های دانشجویی نیز اظهار داشت: برای نخستین بار تلاش شد وام‌های دانشجویی پیش از عید پرداخت شود، اما همزمانی با شرایط جنگی و مشکلات ایجاد شده برای بانک‌ها، روند پرداخت را با تأخیر مواجه کرد. اکنون حدود ۸۰ درصد پرونده‌ها آماده پرداخت است و به محض رفع مشکلات مربوط به شبای بانکی، وام‌ها پرداخت خواهد شد. از نظر تأمین اعتبار نیز در حال حاضر مشکلی وجود ندارد.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان درباره وضعیت دانشگاه‌هایی مانند فرهنگیان، فنی و حرفه‌ای و آزاد اسلامی نیز گفت: این دانشگاه‌ها مشمول طرح جدید تغذیه نیستند، زیرا بودجه آنها از مسیر دیگری تأمین می‌شود و می‌توانند همچنان با همان شیوه قبلی خدمات تغذیه را ارائه کنند.

وی در پایان افزود: در حوزه وام‌های دانشجویی نیز قانون مشخص کرده است که هر نوع وام به چه گروهی از دانشجویان تعلق می‌گیرد. با این حال، برای نخستین بار وام ودیعه مسکن به دانشجویان دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه فنی و حرفه‌ای و دانشگاه آزاد نیز پرداخت شد و تفاوت میان دانشگاه‌های مختلف صرفاً در حدود اختیاراتی است که قانون برای صندوق رفاه تعیین کرده است.


نظرات

آخرین اخبار
جنایت آمریکا در حمله موشکی به پادگان بمپور؛ شهادت 7 سرباز و کادر ارتش
آتش در برابر آتش؛ پاسخ کوبنده ایران به تجاوز جدید ارتش آمریکا؛ پیام مهم سپاه به مردم کویت
بورس امروز مثبت آغاز شد
تفاهم‌نامه در رقابت نابرابر رسانه‌ای
قتل هولناک 2 زن سالخورده در تهران؛ دوربین‌های مداربسته راز جنایت را فاش کردند
هشدار یمن به پروازهای عبوری از آسمان عربستان
کالابرگ الکترونیکی فردا برای این گروه شارژ می‌شود + جزئیات خرید
طرح جدید تغذیه دانشجویان با یارانه دولتی اجرا می‌شود
جنایت جنگی آمریکا به خانواده محیط زیست رسید
برنامه بازی‌های جام جهانی 2026 امروز چهارشنبه 24 تیر؛انگلیس و آرژانتین برای فینال می‌جنگند
قیمت جهانی نفت امروز؛ برنت به 85.93 دلار رسید
داروهای حیاتی بیماران سرطانی و متابولیک رسید
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 24 تیر 1405 ؛ طلا نزولی شد
قیمت گوشت قرمز امروز 24 تیر 1405 + جدول
تندرو‌ها و دمیدن در آتش جنگ
ورزشگاه آزادی تا دی‌ماه میزبان هیچ مسابقه‌ای نیست
ایندیپندنت: ترامپ تله‌ای برای خود و جهان ساخته است!
یک امت ولی‌ دم امام شهید
پاسخ کوبنده سفیر ایران به ادعاهای آمریکا در شورای امنیت
آغاز خاموشی‌های پراکنده در تهران
برنامه مسابقات ورزشی امروز 24 تیر 1405+ جدول پخش
از یک حمله تا هزار پرسش بی‌پاسخ
چرا اصلاحات اقتصادی در ایران معمولاً نیمه‌کاره می‌مانند؟
اقتصاد نگار | وصله ناجور گرانی و تورم روی بازار پوشاک
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 24 تیر 1405+ جدول
پروژه هوش مصنوعی ایلان ماسک زیر تیغ؛ اتهام آلودگی گسترده هوا
جزئیات جدید سایپا درباره پیش‌فروش و تحویل خودرو
آزمون کارشناسی ارشد 1405 از فردا برگزار می‌شود + جزئیات
نیویورکر: جنگ، پاشنه آشیل ترامپ شد
مهندس ایرانی‌تبار در آمریکا به اتهام انتقال فناوری به ایران محکوم شد
نگهداری آثار ارزشمند موزه‌های تهران در مخازن امن
آموزش‌وپرورش: حوزه‌های امتحانی نزدیک مراکز نظامی جابه‌جا شدند
محاصره ایران؛ نمایش اقتدار یا اعتراف به ناکامی؟
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 24 تیر+ وضعیت استانها
انصارالله: حمایت از فلسطین ادامه دارد
حمایت قانونگذار آمریکایی از عدم کمک مالی نظامی به رژیم صهیونیستی
وقتی لایک‌ها جایِ گفت‌وگو را می‌گیرند؛ چرا نسلِ جدید از «قضاوت‌شدن» می‌گریزد؟
اعتراض ایران به ادعاهای نماینده واشنگتن؛ ایروانی: آمریکا متجاوز است نه قربانی
تخریب پل عابر پیاده در آزادراه قزوین–رشت بر اثر برخورد تریلی+فیلم
تهدید تازه ترامپ علیه ایران؛ ادعای تداوم حملات تا زمانی که تهران توافق را بپذیرد
اینترنت چه بلایی سر کودکان اروپا آورده است؟
ابهام در سفر نتانیاهو به واشنگتن؛ کاخ سفید دیدار با نخست‌وزیر اسرائیل را تأیید نکرد
شریف در صدر رتبه‌بندی نخبگان
ماه صفر از پنجشنبه آغاز می‌شود؛ محرم 30 روزه شد
حضور پرشور مردم و مسئولان در مراسم بزرگداشت رهبر شهید انقلاب
نورنما | لحظات آماده سازی مرقد رهبر شهید انقلاب
معاون وزیر کار: آینده اقتصاد به شرکت‌های دانش‌بنیان وابسته است
بقائی: حمله به پست محیط‌بانی هرمزگان نمونه جدیدی از جنایات آمریکا علیه ایران است
دستگیری زوج سارق در قم
وزارت صمت: ثبت سفارش واردات خودرو طبق روال ادامه دارد