×
بین الملل
شناسه خبر : 330623
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/04/23 ساعت 15:59
تهدید ترامپ درباره تنگه هرمز به ضرر آمریکا تمام می‌شود

تهدید ترامپ درباره تنگه هرمز به ضرر آمریکا تمام می‌شود

یک رسانه آمریکایی به نقل از تحلیلگران گزارش داد که اجرای تهدید رئیس‌جمهور آمریکا برای وضع عوارض بر عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز با تردیدهای جدی روبه‌روست و در صورت اجرا، تبعات اقتصادی آن بیش از همه متوجه آمریکا و کشورهای غربی خواهد شد.

نورنیوز-گروه بین الملل: «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور ایالات متحده در جدیدترین گزافه‌گویی‌هایش در رابطه با تنگه هرمز، روز دوشنبه مدعی شد که طرح اخذ عوارضی معادل ۲۰ درصد از کشتی‌های باری عبوری از تنگه هرمز را در نظر دارد که احتمالا این ۲۰ درصد به روی ارزش محموله  آنها اعمال می‌شود.

در پی این گزافه‌گویی، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در تحلیلی نوشت هر چند که این صحبت نگرانی را در بین شرکت‌های باربری و حمل‌ونقل و صاحبان کشتی‌های باری و نفت‌کش‌ها برانگیخته اما کارشناسان لجستیک و مدیریت کشتی‌رانی معتقدند چنین طرحی همچون شمشیر دو لبه‌ای است که باعث افزایش چشمگیر هزینه حمل ونقل نفت و کالاها از این آبراهه مهم می‌شود.

در حالی که رئیس‌جمهور تناقض‌گوی ایالات متحده مدعی شد که هدفش از وضع چنین عوارضی، جبران هزینه‌های حفاظت نظامی ارائه شده توسط ارتش آمریکا است، اما به نوشته نیویورک تایمز، برخی تحلیلگران همچنین در این که چنین طرحی اصلا بتواند در نهایت عملیاتی شود، آن هم به دلیل هزینه‌های بالایی که موجب خواهد شد، اظهار تردید کرده‌اند.

هر چند که مدیران کشتی‌های فعال در منطقه گفته‌اند کمتر نگران وضع عوارض عبور از تنگه بوده و بیشتر نگران ازسرگیری مجدد درگیری‌ها در روزهای اخیر هستند، اما خود این طرح اخذ عوارض تبعاتی نگران‌کننده را در پی خواهد داشت.

در حالی که رئیس جمهور آمریکا توضیح بیشتری درباره نحوه محاسبه و اعمال عوارض موهوم خود نداده، اما به نوشته رسانه آمریکایی، اگر قرار باشد که او این ۲۰ درصد را به روی ارزش محموله‌ کشتی‌ها وضع کند، چنین هزینه‌ای در نهایت هزینه نقل‌وانتقال نفت از طریق تنگه را به ۲ برابر افزایش خواهد داد.

«ریکو لومان»، کارشناس اقتصادی ارشد حوزه لجستیک در نهاد پژوهشی آی‌ان‌جی ریسرچ گفت شرکت‌های صاحب نفت‌کش‌ها بر هر بشکه نفتی که از خلیج فارس به اروپا منتقل کنند ۱۰ دلار هزینه می‌گیرند. اگر این هزینه بر مبنای نفت بشکه‌ای ۸۰ دلار محاسبه شده باشد عوارض ترامپ می‌تواند ۱۶ دلار دیگر به این هزینه انتقال نفت از تنگه اضافه کند و هزینه نهایی نقل‌وانتقال را به ۲۶ دلار بر هر بشکه برساند.

برای یک نفتکش بزرگ که دو میلیون بشکه نفت حمل می‌کند، این هزینه می‌تواند بیش از ۳۰ میلیون دلار به مخارج بیفزاید. واردکنندگان نفت نیز به احتمال زیاد بخشی از این هزینه را به مصرف‌کنندگان منتقل خواهند کرد و در نتیجه، این قدرت خرید مصرف کنندگان آمریکایی و غربی است که قربانی نهایی این تصمیم غارتگرانه رئیس جمهور آمریکا می‌شود.

همچنین نیل کرازبی، رئیس تحقیقات نفتی شرکت تحلیل بازار انرژی اسپارتا نیز گفت که نسبت به عملی بودن طرح عوارض راهزنانه رئیس جمهور آمریکا در تنگه هرمز تردید دارد، اما در صورت اجرا، این امر مالکان کشتی را با انتخاب دشواری روبرو خواهد کرد.

کرازبی گفت آن‌ها باید تصمیم بگیرند که آیا این هزینه گزاف را بپردازند و خطر برخورد ایران را به جان بخرند، یا ایالات متحده را نادیده گرفته و با ایران همکاری کنند. او گفت: «به نظر من، این اقدام در کنار حملات، دلیلی است برای این که مالکان کشتی‌ها احساس راحتی کمتری در این منطقه داشته باشند.»

به نوشته نیویورک تایمز، دو مالک کشتی‌های ترابری فعال در تنگه هرمز که نامشان را فاش نساختند نیز گفتند که این عوارض گزاف بوده و از مبلغی که آن‌ها بابت حمل بار از این تنگه دریافت می‌کنند، بیشتر است.

ویدیا مانی، استادیار دانشگاه ویرجینیا و کارشناس زنجیره تأمین نیز به روزنامه آمریکایی گفت که این عوارض ادعایی ۲۰ درصدی «هزینه‌ای قابل توجه» خواهد بود. او خاطرنشان کرد که عوارض داوطلبانه برای عبور از تنگه مالاکا در جنوب شرق آسیا، کمتر از ۰.۵ درصد ارزش محموله است.

این در حالی است که نیویورک تایمز این اظهار نظر عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در روز دوشنبه در واکنش به گزافه‌گویی ترامپ در شبکه ایکس را برجسته کرد؛ جایی که وزیر خارجه ایران با اشاره به کنترل سفت و سخت تهران بر تنگه که با وضع کاملا مشروع عوارض عبور و مرور از طریق  نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس همراه شده، گفت: «۲۰ درصد البته خیلی زیاد است. ما منصفانه برخورد خواهیم کرد.»


نظرات

آخرین اخبار
جزئیات حمله امروز آمریکا به مناطقی در شهرستان های دشتی و تنگستان
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 23 تیر 1405
سرلشکر صفوی: رهبری شهید 15 سال قبل به بستن تنگه هرمز به عنوان یک ابزار نگاه می‌کردند
استقرار بیش از 230 اتوبوس برای جابه‌جایی زائران اربعین
خبر خوش برای مستأجران؛ ودیعه با 25 درصد افزایش بازپرداخت می‌شود
تهدید ترامپ درباره تنگه هرمز به ضرر آمریکا تمام می‌شود
نتایج وام ضروری 75 میلیون تومانی بازنشستگان اعلام شد
فرانسه: قصد ورود به هیچ جنگ جدیدی در خاورمیانه را نداریم
رئیس‌جمهور: دولت با تمام ظرفیت در کنار فعالان اقتصادی است
ماجرای سه شهروند بحرینی که به اتهام همکاری با سپاه به حبس ابد محکوم شدند
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 23 تیر 1405
پلیس تهران از بازداشت متهم به جمع‌آوری اطلاعات نقاط حساس کشور خبر داد
وزیر خارجه عمان: تهدید اصلی امنیت خلیج فارس, خارج از منطقه است
شفاف‌سازی دولت درباره مالیات املاک مازاد بانک‌ها
بازگشت 55 ماهیگیر ایرانی بازداشت‌شده در امارات آغاز شد
تهران ترامپ را با قواعد خودش وارد بازی کرده است
هواشناسی گیلان: بارش، رعد و برق و وزش باد در راه است
آخرین جزئیات پرونده تتلو؛ درخواست مرخصی و رأی باز در انتظار نظر دادگاه
ساعت کاری ادارات قم از 24 تیر تغییر کرد
چین از ایران و آمریکا خواست آتش‌بس را حفظ کنند
هشدار درباره فتنه داخلی؛ موضع جدید نبیه بری در قبال مذاکرات
تهران در انتظار باد شدید و گرد و خاک؛ گرما همچنان ماندگار است
ایران اقدام انگلیس علیه سپاه را خصمانه و مغایر حقوق بین‌الملل دانست
تجاوز مجدد تروریست‌های آمریکایی به شهرهای ساحلی ایران؛ پاسخ فراگیر و مستمر نیروهای مسلح
قیمت ارز اربعین در بانک‌ها هنوز از بازار آزاد گران‌تر است
خبر خوش برای تهرانی‌ها؛ مترو و اتوبوس تهران رایگان ماند
تهیه‌کننده پیشگام سینمای هنگ‌کنگ در 75 سالگی درگذشت
گام مهم پارس جنوبی برای کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی
نورنما | پت و مت های قرن بیست و یکم در خلیج فارس!
پارلمان مجارستان به برکناری رئیس‌جمهور رأی مثبت داد
معاون شورای عالی امنیت ملی: خون رهبر شهید، مقاومت را استوارتر کرد
جنگ روانی قبل از نیمه‌نهایی جام جهانی؛ آرژانتین دوباره سراغ خاطره «دست خدا» رفت
سخنگوی ارتش: بازگشایی تنگه هرمز در گرو احترام به حقوق ملت ایران است
اتصال کارت‌های بانکی به سامانه سوخت به‌زودی اجرایی می‌شود
ماجرای دود سیاه در فردیس چه بود؟ پاسخ پلیس به نگرانی شهروندان
سرپرست وزارت دفاع: پاسخ صنعت دفاعی به جنگ، تداوم پیشرفت و جهش فناورانه است
ترامپ پرواز مستقیم از کنگو به آمریکا را ممنوع کرد
ضربه تجاری به شهرک‌های اسرائیلی با موافقت اکثریت اعضای اتحادیه اروپا
پایان تلخ جست‌وجو در رودخانه کشکان؛ نوجوان 15 ساله به خانه بازنگشت
چرا قوانین بازنشستگی نیازمند اصلاح است؟
خواهر گراهام با زدوبند راهی سنا شد
چند درصد آمریکایی ها با جنگ این کشور با ایران مخالف هستند؟
تغییرات قیمت نجومی زعفران در بازار ایران
هشدار گرمای 50 درجه‌ای در خوزستان؛ توده هوای گرم مستقر شد
خبر خوش برای کاربران اینترنت؛ زمان قطعی برق پایداری اینترنت برقرار می شود؟
چندین کشته و مصدوم در بارش‌های سنگین پاکستان
زمان مسابقه تیم نساجی تغییر کرد
وقوع حادثه دریایی در سواحل عمان
رازگشایی پلیس از قتل عجیب در گچساران؛قاتل چگونه گرفتار شد؟