×
بین الملل
شناسه خبر : 330582
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/04/23 ساعت 12:36
پارلمان مجارستان به برکناری رئیس‌جمهور رأی مثبت داد

پارلمان مجارستان به برکناری رئیس‌جمهور رأی مثبت داد

پارلمان مجارستان با تصویب اصلاحیه قانون اساسی، زمینه قانونی برکناری رئیس‌جمهور این کشور را فراهم کرد و به این اصلاحیه رأی مثبت داد.

نورنیوز-گروه بین الملل: پارلمان مجارستان به اصلاحیه قانون اساسی برای برکناری تاماش سولیوک، رئیس جمهور این کشور رأی مثبت داد.

به این ترتیب مجلس ملی در بوداپست طرح جنجالی، پیتر ماگیار، نخست وزیر جدید را با 139 رأی موافق در برابر 6 رأی مخالف تصویب کرد. اعضای پارلمان از حزب فیدز به رهبری ویکتور اوربان، نخست وزیر سابق، این رأی‌گیری را تحریم کردند.

سولیوک، که از سال 2024 در این سمت بوده است، از افراد نزدیک و مورد اعتماد اوربان است. ماگیار او را به تخلفات مختلفی در رابطه با رفتار اوربان در دوران تصدی‌اش متهم می‌کند. وی مدعی شده است که سولیوک و دیگر مقامات عالی‌رتبه دولتی عروسک‌های خیمه‌شب‌بازی سلف خود بوده‌اند.

حزب تیسا به رهبری ماگیار در انتخابات پارلمانی ماه آوریل با کسب دو سوم آرا، اوربان ملی‌گرای راست‌ افراطی از حزب فیدز را که از سال 2010 بر این کشور حکومت می‌کرد، کنار زد. با این اکثریت، ماگیار می‌تواند اصلاحات قانون اساسی را تصویب کند.

با این حال، انتقادات نیز افزایش یافته است و استدلال می‌شود که برکناری سولیوک می‌تواند سابقه خطرناکی ایجاد کند. سازمان حقوق بشر عفو بین‌الملل در این باره گفته است که سولیوک حق دارد از محاکمه‌ای عادلانه برخوردار باشد.

برای اجرایی شدن مقررات جدید، سولیوک باید آنها را امضا کند. ماگیار او را تهدید کرد که در صورت امتناع از این امر، روند استیضاح آغاز خواهد شد. این روند همچنین به رأی اکثریت دو سوم در پارلمان و تأیید دادگاه قانون اساسی نیاز دارد.

در صورت خالی شدن پست ریاست جمهوری مجارستان، رئیس پارلمان، اگنس فورستوفر، به طور موقت اختیارات رئیس جمهور را تا زمان تعیین جانشین به عهده خواهد گرفت. در مجارستان، رئیس دولت توسط پارلمان برای یک دوره پنج ساله انتخاب می‌شود.

اصلاحیه قانون اساسی مجارستان همچنین تصریح می‌کند که دوره تصدی قضات قانون اساسی پس از رسیدن به سن 70 سالگی به طور خودکار پایان می‌یابد. این موضوع در حال حاضر چهار نفر از 15 قاضی قانون اساسی، از جمله ، پیتر پولت، قاضی عالی که از وفاداران به اوربان محسوب می‌شود را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

اصلاحات قانون اساسی همچنین شامل محدودیت دوازده ساله برای نمایندگان مجلس است. این آیین‌نامه پس از انتخابات پارلمانی بعدی در سال 2030 لازم‌الاجرا خواهد شد.

در اواسط ماه ژوئن، پارلمان اصلاحیه‌ای در قانون اساسی تصویب کرد که دوره نخست‌وزیری را به هشت سال محدود می‌کرد.

این امر مانع از آن می‌شود که اوربان دوباره نخست وزیر مجارستان شود. او از سال 1998 تا 2002 و از سال 2010 تا زمان برکناری‌اش از سمت خود بر این کشور حکومت کرد. بر این اساس ماگیار نیز فقط یک بار می‌تواند دوباره انتخاب شود.


نظرات

آخرین اخبار
دورکاری مادران؛ حمایت واقعی یا قانون روی کاغذ؟
کیفیت رژیم غذایی یا کاهش کالری؛ کدام برای لاغری اهمیت بیشتری دارد
هشدار وزارت بهداشت؛ کرونا دوباره صعودی شد
تسلط نیروهای مسلح یمن بر مناطق راهبردی جدید در تعز
هراس اسرائیل از احتمال حمله موشکی ایران
تهران؛ میزبان 150 رویداد هنری در «ماه هنر»
بقایی: ایران در حملات خود فقط اهداف نظامی آمریکا را زد
جنوب لبنان زیر آتش اسرائیل؛ علی الطاهر دوباره بمباران شد
سریال «رویای نیمه‌شب» فروش کتاب را دو برابر کرد
روایت پاک نژاد از روزهای سخت جنگ؛ صادرات نفت خام یک ساعت هم متوقف نشد
اژه‌ای: ایران به هیچ وجه زیر بار ظلم و زور نرفته و نخواهد رفت
آخرین خبر از پرداخت حق عائله مندی به زنان شاغل
نورنما | ظاهر سحرکننده پورشه 911
نیویورک تایمز: موشک آمریکایی عروسی ایرانی را به خاک و خون کشید
عضو ارشد کنگره: ترامپ در جنگ پرهزینه با ایران شکست خورده است
ونس حمله به عروسی سیریک را انکار کرد
تخصص ما؟ کشتار غیرنظامیان!
حمله دوباره اسرائیل به خاک سوریه
هشدار درباره مواد مخدر جدید؛ اعتیاد دیگر سنتی نیست
فجر مساوی کرد و پنجم شد
بمب نقل‌وانتقالات الهلال ترکید
مدودف به آلمان هشدار داد
شمار شهدای حمله به عروسی سیریک به 5 نفر رسید
صالحی: «مدرسه میناب» به حافظه ماندگار ایران و جهان تبدیل می‌شود
پاکستان از کشته شدن 15 شبه‌نظامی در مرز افغانستان خبر داد
بازگشت قشم به چرخه پروازهای بین‌المللی
ترامپ بار دیگر خالی بودن ذخایر موشکی آمریکا را انکار کرد
استقبال رهبران ادیان هند از رئیس قوه قضاییه ایران
ترامپ رسوا شد
قالیباف: دنیا در حال تماشای سقوط ذخایر استراتژیک شماست
به «جنگ غیرقانونی» در ایران پایان دهید
نورنما | سگ رباتیک آتش نشان چین
نشست اضطراری وزیر جنگ رژیم صهیونیستی
پاسخ تند نخست‌وزیر کانادا به اظهارات مداخله‌جویانه وزیر بازرگانی آمریکا
قانون هوش مصنوعی ایران تصویب شد
آن سوی صفحه‌های روشن، چه چیزی در تاریکی می‌ماند؟
خسارت 1.4 میلیارد پوندی جنگ علیه ایران به بازار بیمه لندن
بلوکه کردن بخشی از وام به عنوان ضمانت ممنوع است
تحریم های آمریکا به تشک کشتی رسید
پرداخت معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی ادامه دارد؛ معوقات کدام حروف تاکنون واریز شده است؟
گفت‌وگوی بن سلمان و السیسی درباره تحولات منطقه
محکومیت تکرار جنایات جنگی آمریکا در هرمزگان
برنامه خاموشی‌های برق در سیستان و بلوچستان+ لینک برنامه خاموشی
عقب‌نشینی وزیر بازرگانی آمریکا از ادعای جنجالی درباره تلفات در ایران
فرصت طلایی معاونت پرورشی برای تحول در مدارس
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 13 شهریور ؛روند صعودی در بازار داخلی
بقایی: ایران در کنار دولت و مردم نیجر است
پزشکیان: با فعالیت‌های شفاف محیط زیستی، رویکردهای امنیتی در این حوزه زدوده خواهد شد
هشدار آژانس اتمی به فنلاند
پیش بینی وضعیت آب و هوا تهران فردا جمعه 13 شهریور