×
اقتصادی
شناسه خبر : 330512
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/04/23 ساعت 09:15
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 23 تیر 1405

قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 23 تیر 1405

قیمت طلای جهانی در معاملات روز سه‌شنبه با نوسانات محدود همراه شد و در جریان دادوستدها، برای مدت کوتاهی به زیر مرز 4000 دلار سقوط کرد، اما بار دیگر به سطوح بالاتر بازگشت.

نورنیوز-گروه اقتصادی: قیمت جهانی طلا در معاملات روز سه‌شنبه با نوسان محدودی همراه بود و در حالی که تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه از یک سو و افزایش انتظارات برای تداوم سیاست‌های انقباضی فدرال رزرو از سوی دیگر بر بازار سایه انداخته است، بهای این فلز گران‌بها به زیر سطح ۴۰۰۰ دلار در هر اونس سقوط کرد و سپس، بار دیگر بالای این مرز قرار گرفت. همزمان، سرمایه‌گذاران در آستانه انتشار شاخص قیمت مصرف‌کننده آمریکا با احتیاط بیشتری معاملات خود را دنبال می‌کنند.

افت قیمت طلا به زیر مرز ۴۰۰۰ دلار

در معاملات روز سه‌شنبه، نرخ جفت‌ارز XAU/USD با کاهش ۰٫۱۴ درصدی به ۳۹۹۵٫۶۴ دلار در هر اونس رسید. همچنین، بهای قراردادهای آتی طلا نیز با افت ۰٫۰۹ درصدی در سطح ۴۰۰۲٫۰۵ دلار قرار گرفت.

بازار طلا پس از سقوط نزدیک به ۳ درصدی در معاملات روز دوشنبه همچنان تحت فشار فروش باقی مانده است. در جریان معاملات روز گذشته، قیمت این فلز گران‌بها برای نخستین بار طی سه هفته اخیر، برای مدتی کوتاه به زیر سطح روانی ۴۰۰۰ دلار در هر اونس سقوط کرد؛ اتفاقی که نشان‌دهنده افزایش فشار فروش در بازار بود. در لحظه نگارش این گزارش قیمت طلا روی رقم ۴۰۲۱ دلار قرار دارد.

تنش‌های خاورمیانه و نگرانی‌های تورمی

آخرین موج فروش در بازار طلا همزمان با تشدید تنش‌ها در خاورمیانه شکل گرفت. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، اعلام کرد که ایالات متحده محاصره کشتیرانی ایران در خلیج فارس را دوباره برقرار خواهد کرد و واشنگتن را «نگهبان تنگه هرمز» خواند. وی همچنین پیشنهاد اعمال عوارض ۲۰ درصدی بر محموله‌هایی را مطرح کرد که از این آبراه راهبردی عبور می‌کنند.

این مواضع، نگرانی‌ها درباره افزایش فشار بر تهران و تضعیف آتش‌بس شکننده‌ای را که در ماه ژوئن برقرار شده بود، افزایش داد. در پی این تحولات، قیمت نفت خام نیز با رشد همراه شد؛ زیرا بازارها بار دیگر احتمال اختلال در عرضه انرژی از مسیر تنگه هرمز را ارزیابی کردند.

افزایش بهای نفت، نگرانی‌ها نسبت به تشدید تورم جهانی را تقویت کرده است؛ موضوعی که می‌تواند روند بازگشت تورم به اهداف فدرال رزرو را دشوارتر کرده و زمینه را برای ادامه سیاست‌های پولی سختگیرانه فراهم کند.

افزایش انتظارات برای سیاست پولی سخت‌گیرانه

در کنار تحولات ژئوپلیتیکی، اظهارات اخیر کریستوفر والر، از اعضای فدرال رزرو، نیز بر فضای بازار تأثیر گذاشت. وی اعلام کرد که اگر داده‌های تورمی همچنان از تداوم فشارهای قیمتی حکایت داشته باشند، سیاست‌گذاران ممکن است ناچار شوند نرخ‌های بهره را برای مدت طولانی‌تری در سطوح بالا حفظ کنند.

تحلیلگران بانک ANZ نیز معتقدند تشدید تنش‌های خاورمیانه، احتمال افزایش قیمت انرژی و در نتیجه تداوم فشارهای تورمی را تقویت کرده است؛ موضوعی که می‌تواند احتمال اتخاذ سیاست‌های پولی انقباضی‌تر از سوی فدرال رزرو را افزایش دهد.

بر اساس برآورد این مؤسسه، بازارها اکنون احتمال افزایش نرخ بهره در نشست ۲۸ و ۲۹ جولای فدرال رزرو را حدود ۴۳ درصد ارزیابی می‌کنند.

طلا؛ چشم انتظار داده‌های تورم آمریکا

در شرایط کنونی، نگاه معامله‌گران بیش از هر چیز به انتشار شاخص قیمت مصرف‌کننده ایالات متحده دوخته شده است. این گزارش می‌تواند مسیر انتظارات نسبت به سیاست‌های آینده فدرال رزرو را مشخص کند و جهت حرکت بازارهای جهانی، به‌ویژه طلا، را در کوتاه‌مدت تحت تأثیر قرار دهد.

در مجموع، بازار طلا اکنون میان دو نیروی متضاد قرار گرفته است؛ از یک سو افزایش ریسک‌های ژئوپلیتیکی می‌تواند از قیمت‌ها حمایت کند و از سوی دیگر، تقویت انتظارات برای تداوم نرخ‌های بهره بالا، همچنان فشار قابل توجهی بر این فلز گران‌بها وارد می‌کند.


نظرات

آخرین اخبار
برنامه کامل بازی‌های امروز لیگ برتر؛دوشنبه 2 شهریور؛ ساعت بازی تراکتور و پرسپولیس+جدول لیگ
دوفوریتی | تب قیمت دارو باز هم بالا رفت
آخرین قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه 2 شهریور + جدول
امروز؛ پایان ثبت‌نام آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی 1405
ادعای تازه ونس علیه ایران؛ ابزارهای زیادی برای مقابله داریم
برنامه مسابقات ورزشی امروز 2 شهریور 1405 از تراکتور و پرسپولیس تا چلسی + جدول پخش
قیمت دلار امروز دوشنبه 2 شهریور + جدول قیمت ارز
وزیر خارجه عمان به تهران می‌آید
امیر کویت؛ شهروندان دارای تابعیت دیگر حق رأی ندارند
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 2 شهریور 1405 + وضعیت استانها
قطعی برق قزوین امروز دوشنبه 2 شهریور + لینک
قیمت طلا امروز دوشنبه 2 شهریور + جدول قیمت طلا 18 عیار
قطعی برق لرستان امروز دوشنبه 2 شهریور اعلام شد + لینک خاموشی
ساعت قطعی برق اردبیل امروز دوشنبه 2 شهریور ماه
برنامه قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز دوشنبه 2 شهریور + لینک
قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز دوشنبه 2 شهریور + جدول
قطعی برق کرمانشاه امروز دوشنبه 2 شهریور اعلام شد + جدول
قطعی برق تهران امروز دوشنبه 2 شهریور + لینک
ردپای حافظه خاموش در بازیابی خاطرات
بازفرآوری پسماندهای هسته‌ای
درخششی 100 میلیارد برابر خورشید؛ ستاره یا سیاه‌چاله؟
سرکوب احساسات، کرختی عاطفی به همراه دارد
پیشنهاد بغداد برای شورای امنیتی مشترک ایران، عراق و عربستان
چگونه زنجیره پشتیبانی ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن» مختل شد؟
وزیر خارجه پاکستان وارد لندن شد
هشدار نهاد مدیریت آبراه خلیج فارس درباره تخلف شناورها
عراقچی: ایران از لبنان در دفاع از تمامیت ارضی حمایت می‌کند
مخالفت هیأت دولت با طرح مقابله با نفوذ بیگانگان؛ ایرادات جدی دارد
پاسخ دستیار قالیباف به ادعای رئیس مجلس عراق درباره خلیج فارس
مشارکت یا حمایت از جنگ اقتصادی علیه ایران اقدام جنگی تلقی می‌شود
قطعی برق تهران فردا دوشنبه 2 شهریور + لینک
میدری: طرح افزایش مبلغ کالابرگ برای برخی مشمولان آماده شد
زابل زیر غبار؛ سرعت باد به 101 کیلومتر بر ساعت رسید
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا دوشنبه 2 شهریور اعلام شد + جدول
گزارش خلاصه بازی استقلال و سپاهان امروز یکشنبه در رقابت های لیگ برتر
روزبه چشمی در جمع بزرگان استقلال؛ 200 بازی با پیراهن آبی
ایران با 4 مدال جهانی، چهارم کشتی آزاد جوانان جهان شد
واهمه صهیونیست‌ها از بادبادک‌های کودکان فلسطینی!
تلاش برای خاتمه جنگ علیه ایران
دیدار امنیتی مصر و تشکیلات خودگردان درباره آینده فلسطین
خسروپناه: دانشگاه باید اتاق فکر نظام برای حل مسائل ملی شود
شمس آذر قزوین 0- 2 آلومینیوم اراک/ پیروزی قاطع اراکی‌ها در قزوین
استقلال 2 – 0 سپاهان؛ سپاهان هم حریف استقلال نشد
حملات اسرائیل به غزه؛ چندین فلسطینی زخمی شدند
طلای ثانیه آخری آریا یوشیدا؛ کشتی‌گیر ایرانی‌ژاپنی قهرمان جهان شد
استقلال خوزستان 1-1 نساجی مازندران/اولین امتیاز فصل برای هر دو تیم
ایران، پرونده رقابت‌های قهرمانی جوانان جهان را با طلا بست
قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا دوشنبه 2 شهریور + جدول
رایزنی واشنگتن و مسقط درباره تحولات منطقه
ژنرال آمریکایی: 15 پایگاه در خلیج فارس را از دست دادیم