×
سیاسی
شناسه خبر : 330307
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/04/22 ساعت 11:23
رئیس‌جمهور: دانشگاه مسئولیت حل مسائل واقعی کشور را برعهده بگیرد

در دومین نشست با اساتید مدیریت دانشگاه‌ها؛

رئیس‌جمهور: دانشگاه مسئولیت حل مسائل واقعی کشور را برعهده بگیرد

رئیس‌جمهور با بیان اینکه دانشگاه باید مستقیماً مسئولیت حل مسائل واقعی کشور را برعهده بگیرد، گفت: مسئولیت‌ها باید بر مبنای توانمندی، شایستگی و کارآمدی افراد واگذار شود، نه بر اساس ملاحظات جناحی، سیاسی یا روابط غیرحرفه‌ای. این اصل، علاوه بر آنکه از مبانی پذیرفته‌شده مدیریت نوین است، ریشه در آموزه‌های حکمرانی امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) نیز دارد.

نورنیوز-گروه سیاسی: مسعود پزشکیان در ادامه سلسله نشست‌های تخصصی خود با استادان رشته‌های مختلف دانشگاهی، در دومین نشست با جمعی از استادان مدیریت بر راهبرد دولت چهاردهم در مأموریت‌محور کردن دانشگاه‌ها و واگذاری حل مسائل کشور به ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی تأکید کرد و این رویکرد را یکی از محورهای اصلی اصلاح نظام حکمرانی و ارتقای کارآمدی مدیریت کشور دانست.

پزشکیان با اشاره به جمع‌بندی مباحث و پیشنهادهای مطرح‌شده در نشست‌های پیشین با استادان دانشگاه، اظهار داشت: در برخی حوزه‌ها میان دیدگاه‌های ارائه‌شده و رویکرد دولت تفاوت‌هایی وجود داشت، اما آنچه برای دولت اهمیت اساسی دارد، بهره‌گیری از ظرفیت دانشگاه‌ها برای حل مسائل کشور بر پایه دانش، روش‌های علمی و مسئولیت‌پذیری حرفه‌ای است.

وی با تبیین الگوی موردنظر دولت برای پیوند دانشگاه و عرصه اجرا، تصریح کرد: دانشگاه باید مستقیماً مسئولیت حل مسائل واقعی کشور را برعهده بگیرد. استادان و گروه‌های علمی مدیریت می‌توانند در حوزه‌های مختلف از جمله ارتقای بهره‌وری بنگاه‌های اقتصادی، اصلاح ساختار منابع انسانی، طراحی و استقرار نظام‌های مدیریتی، تدوین مقررات، اصلاح فرآیندها، ساماندهی نظام مالی و برنامه‌ریزی راهبردی دستگاه‌ها و سازمان‌ها نقش‌آفرینی کنند و نتیجه اقدامات آنان نیز بر اساس شاخص‌های عملکردی و میزان ارزش‌آفرینی ارزیابی شود.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه دانشگاه باید از محیط صرفاً آموزشی فاصله گرفته و به میدان حل مسئله وارد شود، افزود: در این الگو، دانشجو نیز همزمان با آموزش، در میدان عمل تربیت می‌شود و با کسب تجربه واقعی، به مدیری توانمند، مسئله‌شناس و تصمیم‌ساز برای آینده کشور تبدیل خواهد شد.

پزشکیان یکی دیگر از ارکان این رویکرد را استقرار نظام شایسته‌سالاری عنوان کرد و گفت: مسئولیت‌ها باید بر مبنای توانمندی، شایستگی و کارآمدی افراد واگذار شود، نه بر اساس ملاحظات جناحی، سیاسی یا روابط غیرحرفه‌ای. این اصل، علاوه بر آنکه از مبانی پذیرفته‌شده مدیریت نوین است، ریشه در آموزه‌های حکمرانی امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) نیز دارد.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در حل چالش‌های ملی، مدیریت مصرف انرژی را یکی دیگر از مهم‌ترین عرصه‌های مداخله علمی دانشگاهیان برشمرد و اظهار داشت: مدیریت توسعه و مدیریت مصرف انرژی باید بر پایه مطالعات علمی و با در نظر گرفتن همه ملاحظات اقتصادی، اجتماعی، انسانی و زیست‌محیطی انجام شود.

وی با انتقاد از برخی ضعف‌های مدیریتی در این حوزه تصریح کرد: اگر مدیری نتواند مصرف منابع و انرژی در مجموعه تحت مدیریت خود را به شکل مطلوب کنترل کند، باید در کارآمدی او تردید کرد. ارزیابی مدیران باید بر اساس شاخص‌های مشخصی همچون بهره‌وری، مدیریت بهینه منابع، کیفیت خدمات و میزان رضایتمندی مردم انجام شود.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه حضور دانشگاهیان در عرصه اجرا می‌تواند زمینه‌ساز تحول در نظام مدیریتی کشور باشد، خاطرنشان کرد: اگر میدان عمل در اختیار دانشگاه‌ها قرار گیرد، آنان می‌توانند با اتکا به دانش، تجربه و روش‌های علمی، مسیر توسعه و آبادانی کشور را هموار کنند.

پزشکیان همچنین اصلاح نظام پرداخت را از دیگر اولویت‌های دولت در چارچوب مدیریت علمی منابع انسانی دانست و گفت: نظام پرداخت باید مبتنی بر عملکرد، بهره‌وری و میزان ارزش‌آفرینی افراد باشد. تداوم رویه‌هایی که در آن میان افراد پرتلاش و کم‌کار تفاوتی وجود ندارد، با اصول مدیریت علمی و عدالت سازگار نیست و دانشگاه‌ها می‌توانند در طراحی و اصلاح این سازوکارها نقش مؤثری ایفا کنند.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به ضرورت سرمایه‌گذاری بر ارتقای مهارت‌های نیروی انسانی، اظهار داشت: یکی از خلأهای جدی نظام اداری کشور، فقدان نظام منسجم توسعه شایستگی‌های حرفه‌ای و مهارت‌افزایی کارکنان است؛ موضوعی که باید با مشارکت دانشگاه‌ها مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد.

وی همچنین توسعه فرهنگ کار تیمی را از الزامات تحول مدیریتی کشور برشمرد و افزود: یکی از چالش‌های نظام مدیریتی ما، ضعف در همکاری‌های بین‌فردی و کار تیمی است، در حالی که در الگوهای نوین مدیریت، مسئولیت‌ها به صورت شبکه‌ای، تخصصی و مبتنی بر همکاری تیمی تعریف می‌شود و مدیران در فرآیندی نظام‌مند، تجربه حضور در بخش‌های مختلف را کسب می‌کنند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه اصلاح ساختارها همواره با مقاومت و دشواری همراه است، تصریح کرد: مدیریت تغییر، یکی از مهم‌ترین پیش‌نیازهای تحول در حکمرانی است و دانشگاه‌ها می‌توانند با بهره‌گیری از دانش روز و ظرفیت علمی خود، نقش محوری در طراحی و راهبری این فرآیند ایفا کنند.


نظرات

آخرین اخبار
نورنما | دیالوگ هایی که در سینمای ایران مانگار شدند
معوقات اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی واریز می‌شود؟جزئیات جدید
بقایی : عربستان درخواست تعویق نشست خلیج فارس را مطرح کرد
جزئیات کشف جسد زن گمشده بعد از 6 سال در باغچه کله پزی؛ اعترافات قاتل سنگدل
قیمت جدید مرغ اعلام شد
قدرت خرید مردم؛ چالش اصلی بازار مسکن
تخلیه 31 هزار نفر در پی بارش‌های شدید در چین
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکا امروز دوشنبه23 شهریور؛از تعویق نشست عمان تا پیشنهاد عربستان
مخالفت بومیان هم مانع دیوار مرزی آمریکا در آریزونا نشد
معاون حقوقی رئیس‌جمهور: قانون اساسی به کالای لوکس برای تفکر حاشیه‌ای تبدیل نشود
عمان: تنگه هرمز به‌زودی بازگشایی می‌شود
سازمان ملل: نزدیک به 100 هزار سودانی آواره شدند
پایان درخشان پاراتیراندازان ایران در کره جنوبی با 4 مدال
اعلام برنامه هفته‌های هشتم تا دوازدهم و دیدارهای معوقه لیگ برتر فوتبال
انتقاد کامران قدکچیان از وضعیت سینما
برنامه خاموشی برق همدان برای امروز 23 شهریور اعلام شد + لینک
مدارس فرسوده تهران؛ 804 مدرسه نیازمند بازسازی
افت بورس‌های آسیا همزمان با جهش قیمت نفت
برق کدام مناطق استان مرکزی امروز قطع می‌شود؟
آماده‌سازی 10 میلیون سرم در جنگ 12 روزه
چرا سیا پیش از 11 سپتامبر برنامه حذف بن‌لادن را کنار گذاشت؟
افشای تصاویر عملیات نجات خلبانان آمریکایی پس از سقوط جنگنده بر فراز ایران + فیلم
پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان امروز دوشنبه 23 شهریور+ بارندگی و احتمال تگرگ
نفت در بازار جهانی گران شد؛ برنت 107 دلاری شد
انهدام پهپاد MQ1 در تنگه هرمز توسط سپاه
جدول خاموشی استان خراسان جنوبی امروز دوشنبه 23 شهریور؛ برنامه بیرجند، طبس و قائنات
نوراینفو | چگونه در چت جی بی تی از حریم خصوصی محافظت کنیم؟
گاردین: ترامپ اقتصاد جهان را آلوده کرد
فرآیند صدور ویزای الکترونیکی حج ایرانی‌ها آغاز شد
تایید شهادت ملوان جمشید رجبی در خوزستان
ارسال نخستین اظهارنامه قضایی با هوش مصنوعی
پیگیری سرنوشت 3 خلبان ایرانی در قطر
افشای تماس‌های مستقیم و محرمانه بن سلمان درباره تنگه باب‌المندب
خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده خراسان شمالی؛ جدول امروز دوشنبه 23 شهریور را ببینید
نوه شارل دوگل علیه ناتو و آمریکا/ فرانسه به دنبال مشروعیت از دست رفته
پرافتخارترین‌ ورزشکاران ایران درتاریخ بازی‌های آسیایی چه کسانی هستند؟
کاهش 30 درصدی مصرف آب تهران با تجهیزات کاهنده
هواشناسی گلستان؛ افزایش ابر و بارش پراکنده در ارتفاعات
برنامه خاموشی استان سیستان و بلوچستان امروز دوشنبه 23 شهریور؛ زمان‌بندی زاهدان و ایرانشهر
آخرین قیمت گوشت گوسفند و گوساله امروز 23 شهریور+جدول قیمت ها
مانع‌تراشی آمریکا برای حضور رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در کنفرانس آژانس بین‌المللی
نمایش قدرت آتش کره شمالی در یک رزمایش تهاجمی
کوهسرخ لرزید
برنامه خاموشی برق کهگیلویه و بویراحمد برای امروز دوشنبه 23 شهریور؛ یاسوج، بهمئی و لنده
خبر امیدوارکننده از دریاچه ارومیه؛ پهنه آب بیش از چهار برابر شد
جدول خاموشی چهارمحال و بختیاری امروز دوشنبه 23 شهریور اعلام شد؛ کوهرنگ، خانمیرزا و سامان
قیمت دلار توافقی امروز دوشنبه 23 شهریور 1405؛ رشد 492 تومانی دلار
آخرین قیمت خودرو امروز دوشنبه 23 شهریور 1405 / ریزش 108 میلیونی پژو 207+جدول قیمت ها
عذرخواهی رسمی از یونایتد بابت اشتباه VAR در داربی منچستر؛ گل نبود
جدول آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 23 شهریور 1405؛ توقف تولید 4 خودروی گرانقیمت