×
سیاسی
شناسه خبر : 330234
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/04/21 ساعت 23:45
لاریجانی: پایگاه‌های ناتو در صورت اقدام علیه ایران، هدف مشروع خواهند بود

لاریجانی: پایگاه‌های ناتو در صورت اقدام علیه ایران، هدف مشروع خواهند بود

تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی با انتقاد از مواضع اخیر ناتو گفت: اگر پایگاه‌های ناتو در منطقه یا خارج از منطقه برای اقدام علیه ایران مورد استفاده قرار گیرند، از دایره اهداف مشروع جمهوری اسلامی خارج نخواهند بود.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمدجواد لاریجانی، تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی، امشب (یکشنبه، ۲۱ تیرماه) با اشاره به پیام اخیر رهبر انقلاب درباره ضرورت انتقام از قاتلان رهبر شهید انقلاب گفت: امروز همه درگیر انجام مسئولیت‌های خود هستند؛ مردم وظایف خود را انجام می‌دهند و مسئولان نیز باید عملکرد خود را بر اساس رهنمودهای رهبر انقلاب ارزیابی کنند تا مشخص شود اقدامات انجام‌شده تا چه اندازه در مسیر مورد نظر ایشان بوده و در صورت نیاز، اصلاحات لازم صورت گیرد.

تشییع رهبر شهید، نقطه عطفی برای مقاومت اسلامی

وی دومین محور را مسئله انتقام دانست و گفت: آنچه در مراسم تشییع پیکرهای مطهر رهبر شهید و همراهان ایشان در ایران و همچنین در عراق رخ داد، یک پدیده معمولی نبود، بلکه حادثه‌ای بزرگ با آثار سیاسی، اجتماعی و امنیتی گسترده بود.

لاریجانی با بیان اینکه مراسم عراق عملاً جان تازه‌ای به مقاومت اسلامی بخشید، افزود: مقاومت در عراق احیا شد و دیگر جبهه‌های مقاومت نیز با نشاط بیشتری به مسیر خود ادامه می‌دهند. این تحول برای امنیت منطقه اهمیت راهبردی دارد و نشان می‌دهد هیچ معادله و نظم پایداری در منطقه بدون در نظر گرفتن جایگاه مقاومت اسلامی شکل نخواهد گرفت.

تشییع میلیونی، پدیده‌ای کم‌نظیر در بصیرت عمومی

این تحلیلگر مسائل سیاسی، مراسم تشییع رهبر شهید در ایران را یک پدیده اجتماعی کم‌نظیر توصیف کرد و گفت: این حادثه از جنبه‌های مختلف قابل مطالعه است و یکی از مهم‌ترین ابعاد آن، سطح بالای بصیرت و آگاهی عمومی مردم بود.

وی با اشاره به حضور خود در مراسم تشییع افزود: در فاصله‌ای نزدیک از کاروان پیکرهای مطهر قرار داشتم و در میان خانواده‌های شهدا حضور یافتم. پدران، مادران، همسران و فرزندان شهدا با دقت درباره آینده کشور، مسئولیت‌ها، انتظارات و مسیر پیش‌رو سخن می‌گفتند.

لاریجانی تصریح کرد: هیچ سخن توهین‌آمیز یا احساسی از آنان نشنیدم، بلکه تحلیل‌هایی دقیق و آینده‌نگر ارائه می‌کردند. این سطح از بصیرت و آگاهی عمومی حقیقتاً کم‌نظیر است و نشان می‌دهد ملت ایران تهدید را به فرصت و سوگ را به حماسه تبدیل کرده است.

وی همگرایی خواسته‌های مردم و رهبر انقلاب را سرمایه‌ای بزرگ برای کشور دانست و گفت: این هم‌سویی، تمام روایت‌هایی را که از فاصله گرفتن مردم از نظام سخن می‌گفتند، باطل کرد و نشان داد مسیر انقلاب اسلامی با قدرت بیشتری ادامه خواهد یافت.

انتقام، حقی مسلم و ضرورتی برای امنیت جهان

لاریجانی با تأکید بر اینکه انتقام خون رهبر شهید یک حق مسلم است، اظهار داشت: آیت‌الله جوادی آملی از نخستین شخصیت‌هایی بودند که ابعاد فقهی این موضوع را به روشنی تبیین کردند. هنگامی که دشمن، بزرگان یک ملت را ترور می‌کند، حق قصاص روشن‌تر و مؤکدتر می‌شود.

وی اقدام آمریکا و رژیم صهیونیستی را تهدیدی علیه امنیت جهانی دانست و افزود: اگر چنین جنایتی بدون پاسخ بماند، به این معناست که هر دولتی می‌تواند هر فردی را که نمی‌پسندد، در هر نقطه‌ای از جهان و حتی همراه خانواده‌اش ترور کند؛ چنین رویه‌ای امنیت بین‌المللی را از بین خواهد برد.

قصاص، راه جلوگیری از تکرار ترور

این تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به فلسفه قصاص گفت: برخی تصور می‌کنند انتقام اقدامی شخصی یا از روی احساسات است، در حالی که قصاص از حکیمانه‌ترین احکام اسلامی برای حفظ امنیت جامعه است و همان‌گونه که در قرآن کریم آمده است: «وَلَکُمْ فِی الْقِصَاصِ حَیَاةٌ».

وی افزود: همان‌گونه که از دستگاه دیپلماسی انتظار می‌رود سایه جنگ را از کشور دور کند، باید برای دور کردن سایه ترور نیز برنامه داشته باشد، زیرا حتی اگر جنگ متوقف شود، تروریسم همچنان می‌تواند امنیت کشورها را تهدید کند.

لاریجانی با بیان اینکه عاملان این جنایت مشخص هستند، گفت: جمهوری اسلامی ایران و جهان اسلام حق دارند عاملان، آمران و حامیان این جنایت را تحت پیگرد قرار دهند و امروز هیچ مانع حقوقی، بین‌المللی، عرفی یا رفتاری برای مجازات آنان وجود ندارد، چرا که خود آمریکا و رژیم صهیونیستی با این اقدام، این قواعد را نقض کرده‌اند.

وی تأکید کرد: انتقام خون رهبر شهید نه از سر خشم و احساسات، بلکه اقدامی عقلانی برای حفظ امنیت است و اگر این حق اجرا نشود، تهدید ترور همواره بر امنیت ایران، منطقه و حتی جهان سایه خواهد افکند.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
تمرینات مقاومتی علائم افسردگی زنان جوان را کاهش می‌دهد
حملات هوایی عربستان به دکل‌های مخابراتی یمن؛ 4 کارگر شهید شدند
انصارالله: مصر، ترکیه و پاکستان ممکن است اهداف بعدی رژیم صهیونیستی باشند
وزارت خارجه کویت: تعرض به مسجدالاقصی نقض قوانین بین‌المللی است
رئیس سازمان حج: تحریم‌ها ممکن است بر سفرهای زیارتی اثر بگذارد
ترامپ علیه دیوان بین‌المللی کیفری!
تهدیدات اسرائیل فقط جنوب لبنان را هدف نگرفته است
رئیس شورای عالی سیاسی یمن: انقلاب 21 سپتامبر نقطه عطف تاریخ یمن است
عملیات 48 ساعته پلیس خوزستان؛ 153 سلاح غیرمجاز کشف شد
درخواست گوترش برای حضور دائمی آفریقا در شورای امنیت سازمان ملل
مراسم تشییع شهید صیاد، عبدالله ملاحی در میناب برگزار شد
آخرین خبر از افزابش مبلغ کالابرگ
احمدی شهردار ساری ماند؛ استیضاح شورای شهر تایید نشد
پدافند روسیه: 1951 پهپاد اوکراینی در 24 ساعت منهدم شد
قهرمانی حیاتی در مسابقات بدمینتون سنگال
محکومیت حضور نتانیاهو در مسجدالاقصی
ایستگاه دوحه در سفر عراقچی به نیویورک چقدر مهم است؟
کنگره ناتوان از حل معمای انتقال مرموز قطعات محرمانه اف-35 به هنگ‌ کنگ
مقام سابق ژاپنی: ژاپن نباید فقط به خواسته‌های آمریکا توجه کند
عارف درگذشت برادر عباس آخوندی را تسلیت گفت
قالیباف: آمریکا برخلاف ظاهرش، آسیب‌پذیر و در معرض خطر است
خسارت 294 خودروی آسیب‌دیده جنگ در هرمزگان پرداخت شد
حمله مسلحانه در پاکستان 6 نظامی را کشت
فرود اضطراری پرواز استانبول ـ تهران در تبریز
نبرد سخت دیانا رحیمی با نماینده چین در ووشوی بازی‌های آسیایی
سردار آزمون برای بازگشت به تیم ملی با تاج دیدار کرد
واکنش بن‌گویر به بازداشت عامل تیراندازی در رام‌الله
یمن: محاصره یمن ارتباطی با ایران ندارد
کشف طلای مسروقه و دستگیری نیم‌ساعته سارق در بابل
دستگیری فرد شرور مسلح و کشف آرد غیرمجاز در سمنان
پلیس هرمزگان محموله بزرگ کالای قاچاق را کشف کرد
سرکنسول جدید ایران در کربلا با عراقچی دیدار کرد
سفیر جدید ایران در قزاقستان با عراقچی دیدار کرد
انهدام پهپاد پیشرفته اوربیتر در تنگه هرمز توسط پدافند ارتش
ساعت قطعی برق مشهد و خراسان رضوی 30 شهریور + لینک ساعت خاموشی
تحلیل رسانه هندی از آینده قیمت طلا در بازار جهانی
پزشکیان: همه دستگاه‌ها برای تداوم تولید و اشتغال تلاش کنند
منچسترسیتی، برنده جشنواره گل در اتحاد
مردم برای سلامتی آیت‌الله شبیری زنجانی دعا کنند
پروژه جنجالی ترامپ؛ طاق نصرت واشنگتن رنگ‌وبوی نظامی گرفت
نخستین مدال ایران در ناگویا؛ چین در صدر جدول مدالی
جهش قیمت زعفران و شمش طلا در بورس کالا
برنامه خاموشی برق البرز فردا 30 شهریور + جدول قطعی کرج
اتلتیکومادرید 2-1رئال مادرید؛ دربی جذاب مادرید با طعم رکوردشکنی ستاره+فیلم گل‌ها
سخنگوی وزارت خارجه قطر: واشنگتن توافق می‌خواهد
عضویت یک ایرانی در شورای جهانی گردشگری پایدار
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه 30 شهریور 1405+جدول قیمت ها
نوراینفو | 6 علت شایع چشم‌درد که باید بدانید + علائم هشدار
برنامه‌ریزی ایران برای حضور بی‌حاشیه در بازی‌های آسیایی ناگویا
دستیابی به توافق جامع با ایران؛ محور گفت‌وگوی السیسی و رئیس سیا؟