×
اجتماعی
شناسه خبر : 330220
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/04/21 ساعت 23:59
کشف گنج 2 هزار ساله سکه‌های اسلامی در روسیه

کشف گنج 2 هزار ساله سکه‌های اسلامی در روسیه

باستان‌شناسان در نزدیکی تالاب کالینینگراد روسیه گنجینه‌ای شامل 59 سکه نقره اسلامی کشف کردند؛ یافته‌ای که شواهد تازه‌ای از روابط تجاری خلافت عباسی با منطقه بالتیک در اوایل قرون وسطی ارائه می‌دهد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: این اکتشاف در جریان کاوش‌های موسسه باستان‌شناسی آکادمی علوم روسیه صورت گرفت، درحالی که باستان‌شناسان مشغول کاوش در یک سکونتگاه باستانی در حدود ۱.۲ کیلومتری تالاب کالینینگراد (شهری میان لهستان و لیتوانی که متعلق به روسیه است) بودند.

مردم نخستین بار در قرن هشتم میلادی در آنجا ساکن شدند و این مکان تا قرن دوازدهم میلادی مسکونی باقی ماند.

قدمت این سکه‌ها به سال‌های ۷۴۶ تا ۸۱۵ میلادی می‌رسد و آنها را در میان قدیمی‌ترین یافته‌های سکه‌های نقره اسلامی در اروپای شرقی قرار می‌دهد.

محققان، یک سکه را از دوران مروان دوم، آخرین خلیفه اموی، شناسایی کردند. ۵۸ سکه دیگر نیز تحت خلافت عباسی پس از سال ۷۵۰ میلادی ضرب شده‌اند. بیشتر آنها در دوران هارون‌الرشید، که از سال ۷۸۶ تا ۸۰۹ میلادی بر خلافت عباسی حکومت کرد، ضرب شده‌اند.

این گنجینه شامل ۲۹ سکه کامل و ۳۰ قطعه سکه شکسته است. بسیاری از قطعات، نیمه‌های بریده‌شده‌ای هستند که شکل رایجی از نقره مورد استفاده در تجارت محسوب می‌شدند. چندین سکه دارای سوراخ‌های کوچکی هستند که نشان می‌دهد به عنوان زیورآلات استفاده می‌شده‌اند. برخی دیگر نیز برش‌های کوچکی در لبه‌ها دارند که نشانه‌هایی برای آزمایش اصالت نقره بوده است.

محققان تفاوت‌های واضحی بین سکه‌های کامل و قطعات پیدا کردند. آنها از نظر قدمت، وضعیت و مکان ضرب متفاوت هستند. این الگو نشان می‌دهد که نقره از طریق بیش از یک مسیر تجاری قبل از دفن شدن این مجموعه به منطقه بالتی رسیده است.

بیشتر سکه‌های کامل در مدینه‌السلام (بغداد امروزی) ضرب شده‌اند که براساس این پژوهش، ۲۵ درهم در آنجا ضرب شده است. سکه‌های دیگر  در کوفه، نیشابور و محمدیه الجزایر آمده‌اند که نشان‌دهنده گستردگی سیستم ضرب سکه عباسی است.

قطعات سکه از منطقه وسیع‌تری آمده‌اند. برخی از آنها در بصره و کوفه تولید شده‌اند. شرقی‌ترین سکه از شهر  زَرَنگ در افغانستان امروزی آمده است. قدیمی‌ترین سکه این گنجینه نیز در شهر واسط در عراق امروزی، در سال‌های پایانی خلافت اموی ضرب شده است.

سکه‌های نقره اسلامی از اواخر قرن هشتم میلادی به شمال و شرق اروپا رسیدند. در طول قرن‌های نهم و دهم میلادی، بازرگانان مقادیر زیادی نقره را در مسیرهایی که جهان اسلام را به منطقه بالتیک متصل می‌کرد، حمل می‌کردند. بازرگانان وایکینگ و گروه‌های تجاری دیگر در این شبکه‌ها مشارکت داشتند.

مردم در سراسر اروپای شمالی از درهم به عنوان پول استفاده می‌کردند. آنها همچنین بسیاری از آنها را به قطعات کوچک بریده و ذوب می‌کردند تا جواهرات و سایر اشیاء نقره‌ای بسازند. این سکه‌ها بخشی از تجارت روزمره در دورترین نقاط از مکان‌های ضرب خود شدند.


نظرات

آخرین اخبار
حملات هوایی عربستان به دکل‌های مخابراتی یمن؛ 4 کارگر شهید شدند
انصارالله: مصر، ترکیه و پاکستان ممکن است اهداف بعدی رژیم صهیونیستی باشند
وزارت خارجه کویت: تعرض به مسجدالاقصی نقض قوانین بین‌المللی است
رئیس سازمان حج: تحریم‌ها ممکن است بر سفرهای زیارتی اثر بگذارد
ترامپ علیه دیوان بین‌المللی کیفری!
تهدیدات اسرائیل فقط جنوب لبنان را هدف نگرفته است
رئیس شورای عالی سیاسی یمن: انقلاب 21 سپتامبر نقطه عطف تاریخ یمن است
عملیات 48 ساعته پلیس خوزستان؛ 153 سلاح غیرمجاز کشف شد
درخواست گوترش برای حضور دائمی آفریقا در شورای امنیت سازمان ملل
مراسم تشییع شهید صیاد، عبدالله ملاحی در میناب برگزار شد
آخرین خبر از افزابش مبلغ کالابرگ
احمدی شهردار ساری ماند؛ استیضاح شورای شهر تایید نشد
پدافند روسیه: 1951 پهپاد اوکراینی در 24 ساعت منهدم شد
قهرمانی حیاتی در مسابقات بدمینتون سنگال
محکومیت حضور نتانیاهو در مسجدالاقصی
ایستگاه دوحه در سفر عراقچی به نیویورک چقدر مهم است؟
کنگره ناتوان از حل معمای انتقال مرموز قطعات محرمانه اف-35 به هنگ‌ کنگ
مقام سابق ژاپنی: ژاپن نباید فقط به خواسته‌های آمریکا توجه کند
عارف درگذشت برادر عباس آخوندی را تسلیت گفت
قالیباف: آمریکا برخلاف ظاهرش، آسیب‌پذیر و در معرض خطر است
خسارت 294 خودروی آسیب‌دیده جنگ در هرمزگان پرداخت شد
حمله مسلحانه در پاکستان 6 نظامی را کشت
فرود اضطراری پرواز استانبول ـ تهران در تبریز
نبرد سخت دیانا رحیمی با نماینده چین در ووشوی بازی‌های آسیایی
سردار آزمون برای بازگشت به تیم ملی با تاج دیدار کرد
واکنش بن‌گویر به بازداشت عامل تیراندازی در رام‌الله
یمن: محاصره یمن ارتباطی با ایران ندارد
کشف طلای مسروقه و دستگیری نیم‌ساعته سارق در بابل
دستگیری فرد شرور مسلح و کشف آرد غیرمجاز در سمنان
پلیس هرمزگان محموله بزرگ کالای قاچاق را کشف کرد
سرکنسول جدید ایران در کربلا با عراقچی دیدار کرد
سفیر جدید ایران در قزاقستان با عراقچی دیدار کرد
انهدام پهپاد پیشرفته اوربیتر در تنگه هرمز توسط پدافند ارتش
ساعت قطعی برق مشهد و خراسان رضوی 30 شهریور + لینک ساعت خاموشی
تحلیل رسانه هندی از آینده قیمت طلا در بازار جهانی
پزشکیان: همه دستگاه‌ها برای تداوم تولید و اشتغال تلاش کنند
منچسترسیتی، برنده جشنواره گل در اتحاد
مردم برای سلامتی آیت‌الله شبیری زنجانی دعا کنند
پروژه جنجالی ترامپ؛ طاق نصرت واشنگتن رنگ‌وبوی نظامی گرفت
نخستین مدال ایران در ناگویا؛ چین در صدر جدول مدالی
جهش قیمت زعفران و شمش طلا در بورس کالا
برنامه خاموشی برق البرز فردا 30 شهریور + جدول قطعی کرج
اتلتیکومادرید 2-1رئال مادرید؛ دربی جذاب مادرید با طعم رکوردشکنی ستاره+فیلم گل‌ها
سخنگوی وزارت خارجه قطر: واشنگتن توافق می‌خواهد
عضویت یک ایرانی در شورای جهانی گردشگری پایدار
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه 30 شهریور 1405+جدول قیمت ها
نوراینفو | 6 علت شایع چشم‌درد که باید بدانید + علائم هشدار
برنامه‌ریزی ایران برای حضور بی‌حاشیه در بازی‌های آسیایی ناگویا
دستیابی به توافق جامع با ایران؛ محور گفت‌وگوی السیسی و رئیس سیا؟
تلاش قطر برای ثبات منطقه از طریق دیپلماسی