×
اجتماعی
شناسه خبر : 330196
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/04/22 ساعت 06:01
دویدن یا دوچرخه‌سواری؛ کدام‌یک به زانو آسیب می‌زند؟

دویدن یا دوچرخه‌سواری؛ کدام‌یک به زانو آسیب می‌زند؟

یک متخصص ارتوپدی و فوق‌تخصص زانو با تشریح تأثیر دویدن و دوچرخه‌سواری بر مفصل زانو، به باورهای رایج درباره آسیب‌زا بودن این ورزش‌ها پاسخ داد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: علی ترکمان گفت: دویدن و دوچرخه سواری برای زانوی سالم نه تنها مضر نیست، بلکه می تواند به تقویت مفصل و عضلات اطراف زانو کمک کند اما در افرادی که دچار آرتروز و ساییدگی زانو هستند این فعالیت ها ممکن است درد را تشدید کند.

وی در توضیح این پرسش که آیا دوچرخه سواری و دویدن می تواند به زانو آسیب بزند، اظهار داشت: زانویی که سالم باشد و مشکل خاصی نداشته باشد و آرتروز هم نداشته باشد، فشارهای بسیار بیشتری از این فعالیت ها را تحمل می کند.

ترکمان افزود: دویدن، دوچرخه سواری، بالا و پایین رفتن از پله و حتی کوهنوردی هیچ کدام در صورتی که طبق اصول انجام شوند مشکلی برای زانو ایجاد نمی کنند و اتفاقاً می توانند به تقویت خود مفصل زانو و عضلات اطراف آن کمک کنند.

به گفته این متخصص ارتوپدی، این دسته از ورزش ها از جمله فعالیت های مفیدی هستند که در صورت اجرای صحیح، برای سلامت مفصل زانو مفید خواهند بود.

وی در ادامه تأکید کرد: موضوع در مورد افرادی که دچار آرتروز و ساییدگی زانو هستند متفاوت است. اگر فردی در اثر دوچرخه سواری یا دویدن افزایش درد را تجربه کند، باید به این نکته توجه کند که فشار واردشده به مفصل ممکن است باعث تشدید درد شود.

ترکمان افزود: میزان این مشکل کاملاً به شدت آرتروز و ساییدگی بستگی دارد و نمی توان برای همه افراد یک نسخه واحد پیچید.

به گفته وی، اگر فردی با انجام این فعالیت ها درد بیشتری احساس می کند، لازم است آن را رعایت کند و به گونه ای برنامه ریزی داشته باشد که این فشار اضافه به زانو وارد نشود و دردش کاهش پیدا کند.

ترکمان همچنین توضیح داد: وضعیت زانو تعیین می کند آیا این مفصل توان تحمل فشار را دارد یا نه. وقتی زانو سالم است، دویدن و دوچرخه سواری معمولاً تهدیدی برای آن محسوب نمی شود اما اگر زانو دچار آسیب، ساییدگی یا آرتروز باشد باید با احتیاط بیشتری به سراغ این فعالیت ها رفت. در این شرایط، شدت فعالیت، نوع حرکت و میزان تحمل مفصل اهمیت زیادی پیدا می کند و همین عوامل می تواند تعیین کند که ورزش برای فرد مفید باشد یا درد او را بیشتر کند.

این فوق تخصص زانو در ادامه درباره دویدن نیز توضیح داد: این فعالیت به دلیل ایجاد حالت کوبیدن و ضربه روی مفصل، فشار بیشتری به زانو وارد می کند. همین ویژگی باعث می شود در برخی افراد، به ویژه کسانی که آرتروز دارند، درد زانو افزایش پیدا کند.

به گفته ترکمان، تصمیم برای ادامه یا محدود کردن این فعالیت ها باید بر اساس وضعیت واقعی زانو و شدت آرتروز گرفته شود تا از آسیب بیشتر جلوگیری شود.

وی در پایان تأکید کرد: دوچرخه سواری و دویدن به خودی خود برای زانوی سالم مضر نیستند و حتی می توانند نقش تقویتی داشته باشند، اما در زانوی مبتلا به آرتروز و ساییدگی باید با دقت، آگاهی و توجه به علائم درد انجام شوند. اصل مهم این است که هر فرد بداند زانویش در چه وضعیتی قرار دارد و آیا توان تحمل این فشار را دارد یا نه.


نظرات

آخرین اخبار
هدف 10 میلیارد دلاری ایران و پاکستان در مسیر تجارت
ساخت هفت پایگاه نظامی اسرائیلی در جنوب لبنان
اردن میزبان نشست اضطراری مقابله با اقدامات اسرائیل در قدس اشغالی
جزنیات طرح انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی / سهمیه ها چه تغییری می کنند؟
بی‌تفاوتی بازار انرژی به اظهارات متناقض ترامپ درباره ایران
تسویه بدهی‌های دولت؛ تداوم روند کالابرگ الکترونیک درهمه فروشگاه ها
تراژدی مرگبار در کانال مانش ؛ قایق حامل 160 مهاجر آتش گرفت
شارژ مرحله چهارم کارت امید مادر آغاز شد؛ جزئیات و مشمولان
عامل اصلی تصادفات زائران اربعین مشخص شد
انفجار در شهرک صنعتی شمس‌آباد؛ 18 نفر زخمی شدند؛ عملیات اطفاء ادامه دارد
مسیر شمال به جنوب جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال مسدود شد
تکلیف قلعه‌نویی هفته آینده مشخص می‌شود
قیمت یورو امروز سه شنبه 13 مرداد 1405 چقدر شد؟
شوک 100 درصدی به قیمت مصالح؛ توقف ساخت‌وساز
بمب نقل‌وانتقالات در اردوی آبی ها؛ رامین رضاییان به استقلال برمی‌گردد؟
پاسخ یمن به تجاوزات هوایی ریاض؛ فرودگاه نجران هدف قرار گرفت
قطر: تمرکز ما بر بازگشایی تنگه هرمز است؛ هنوز توافقی حاصل نشده است
ورود دانشجویان معترض به پایگاه نظامی آمریکا در کره جنوبی
آغاز مذاکرات لبنان و اسرائیل در ایتالیا
راز 28 ساله جام جهانی 1998؛ چرا آزمایش دوپینگ بازیکنان فرانسه متوقف شد؟
تکرار فاجعه در میانکاله؛ دهمین آتش‌سوزی در 20 روز اخیر مهار شد
وزش باد شدید در انتظار تهران؛ تغییرات جوی از امروز آغاز می‌شود
فاجعه در باغ‌وحش توکیو؛ مرگ3 شیر ماده بر اثر گرما
چند درصد خودروهای تهران تک‌سرنشین‌ هستند؟
نورنما | پیاده روی اربعین دقیقا از کی شروع شد؟
آخرین قیمت دینار عراق امروز سه شنبه 13 مرداد
وضعیت آب و هوای فارس فردا چهارشنبه ؛ رعد و برق و بارش پراکنده
موج گرمای مرگبار در کره جنوبی: 16 قربانی و 2000 گرمازده
کیفیت هوای تهران امروز 13 مرداد قابل قبول شد
راز قتل مرد میانسال در نازی‌آباد؛ دختر نوجوان پای میز محاکمه رفت
ادارات و بانک‌های کدام استان‌ها فردا 14 مرداد تعطیل هستند؟ آخرین فهرست تعطیلی‌ها
کدام بازیکنان خارجی پرسپولیس به تمرینات بازمی گردند؟
جزئیات مرحله دوم نقل‌وانتقال فرهنگیان اعلام شد+ اعلام زمان بررسی پرونده‌ها
کاهش دید افقی به 900 متر؛ وضعیت هشدار در زابل
قاتل فراری پیش از خروج از کشور در مرز شلمچه دستگیر شد
تقدیر نخست‌وزیر عراق از نیروهای امنیتی مراسم اربعین
نوراینفو | ورم معده چیست؟علائم، دلایل و راه‌های پیشگیری از التهاب معده
تهران میزبان میلیون‌ها عاشق حسینی
پیش بینی وضعیت آب و هوا هرمزگان فردا چهارشنبه 14 مرداد 1405
آمادگی مرز تمرچین برای بازگشت زائران اربعین
قیمت سکه پارسیان امروز سه‌شنبه 13 مرداد 1405 + جدول قیمت ها
مرگ ناگهانی فایتر UFC در 34 سالگی؛ آلن ناسیمنتو در خواب درگذشت
آزادراه تهران - شمال یک‌طرفه شد؛ ترافیک سنگین در محدوده تونل‌های 17 و 18
آخرین قیمت سکه و طلا امروز سه شنبه 13 مرداد 1405 + جدول قیمت ها
اتفاق عجیب در اسرائیل؛ برکناری فرمانده ارتش در برنامه زنده تلویزیونی
ترامپ به داد اینفانتینو می‌رسد
برکناری دادستان منطقه کلمبیا در پی اختلاف با ترامپ
طرح نابودی مقاومت شکست خورد؛ تفاهم ایران و آمریکا، اسرائیل را مهار کرد
سازمان ملل: جولای خونین‌ترین ماه 2026 برای غزه بود
خبر خوش برای تولیدکنندگان؛ قطعی برق صنایع تهران کاهش یافت