×
اجتماعی
شناسه خبر : 330098
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/04/21 ساعت 15:32
جزئیات بیمه زنان سرپرست خانوار در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر

جزئیات بیمه زنان سرپرست خانوار در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر از تحت پوشش قرار گرفتن 71 هزار زن سرپرست خانوار در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر خبر داد.

 نورنیوز-گروه اجتماعی: حامد قادرمرزی مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان در جلسه امضای تفاهم‌نامه همکاری صندوق بیمه با سازمان بهزیستی کشور با اشاره به سابقه همکاری این صندوق با سازمان بهزیستی اظهار داشت: در آغاز اجرای این تفاهم‌نامه، حدود ۳۴ هزار نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و امروز این تعداد به حدود ۷۱ هزار زن سرپرست خانوار در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر رسیده است.

وی افزود: فلسفه تأسیس صندوق و نیز این قرارداد مشترک، بر پایه اصول ۲۱ و ۲۹ قانون اساسی شکل گرفته و این اقدام را باید گامی در جهت حفظ عزت و کرامت انسانی و تحقق حقوق ملت دانست.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ادامه داد: در ۲ سال اخیر حدود ۲۰ هزار نفر به شمار بیمه‌شدگان معرفی‌شده از سوی سازمان بهزیستی افزوده شده‌اند و در مجموع، نزدیک به ۳۷ درصد از این بیمه‌شدگان در ۲۰ ماه اخیر تحت پوشش قرار گرفته‌اند.

قادرمرزی با اشاره به ویژگی شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر، یادآور شد: به‌جز ۲ مورد که در زمره شهرهای جدید قرار می‌گیرند، سایر شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر در عمل روستاهایی هستند که به شهر تبدیل شده‌اند و همچنان بافت اجتماعی، اقتصادی و کالبدی آن‌ها ویژگی‌های روستایی دارد.

وی درباره جزئیات قرارداد جدید خاطرنشان کرد: بر اساس این تفاهم‌نامه، حق بیمه این افراد به مدت ۱۲ ماه از ۱۱۵ حق بیمه از محل منابع سازمان بهزیستی پرداخت خواهد شد و قرارداد جدید تا پایان سال ۱۴۰۵ به امضا و اجرا می‌رسد.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با اشاره به وضعیت معیشتی زنان سرپرست خانوار گفت: فقر اغلب ۲ چهره اصلی دارد؛ یکی چهره روستایی و دیگری چهره سالمندی. در این میان، زنان به‌ویژه در سنین بالا یا در شرایطی که نان‌آور خانواده توان کار کردن را از دست می‌دهد یا فوت می‌کند، بیش از دیگران در معرض آسیب‌های اقتصادی قرار می‌گیرند.

وی افزود: بخشی از زنانی که طی ۱۸ تا ۱۹ سال گذشته به‌صورت مستمر حق بیمه خود را پرداخت کرده‌اند، اکنون در آستانه بازنشستگی قرار دارند. تا امروز یک‌هزار و ۱۷۸ نفر از این افراد مستمری دریافت می‌کنند و حدود ۷۰۰ نفر دیگر نیز پرونده‌هایشان تشکیل و فعال شده است و به‌زودی مستمری خود را دریافت خواهند کرد. بر این اساس، تا پایان ماه جاری شمار مستمری‌بگیران این گروه به حدود ۲ هزار نفر خواهد رسید.

قادرمرزی درباره انواع مستمری‌های پرداختی توضیح داد: در حال حاضر یک‌هزار و ۱۳۸ نفر مستمری بازنشستگی دریافت می‌کنند، ۴۲۵ نفر مستمری ناشی از فوت بیمه‌شده اصلی دارند و ۸۹ نفر نیز بر اساس نظر کمیسیون‌های تخصصی، مشمول مستمری ازکارافتادگی شناخته شده‌اند.

وی یادآور شد: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر سه خدمت اصلی شامل مستمری سالمندی، ازکارافتادگی و فوت را ارائه می‌دهد و بخش عمده مستمری‌های پرداختی نیز مربوط به سالمندی است.

مدیرعامل صندوق همچنین با اشاره به پوشش درمانی این گروه گفت: خدمات درمانی بیمه‌شدگان از طریق سازمان بیمه سلامت ارائه می‌شود و بیش از ۹۵.۶ درصد هزینه‌های درمان در بیمارستان‌های دولتی برای افرادی که ثبت‌نام اولیه و کارت بیمه سلامت دارند، از سوی دولت پرداخت می‌شود.

وی تأکید کرد: در حال حاضر هیچ زن سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر وجود ندارد که فاقد بیمه باشد. سال گذشته نیز با امضای تفاهم‌نامه میان سازمان بهزیستی و صندوق، همه زنان سرپرست خانوار تحت پوشش این سازمان در ۶۲ هزار و ۲۵۸ آبادی کشور و حدود ۹۵۰ شهر زیر ۲۰ هزار نفر، تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.

قادرمرزی خواستار تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مرتبط با جامعه هدف بهزیستی شد و تاکید کرد: پرونده‌های مربوط به سالمندی، فوت و ازکارافتادگی این افراد باید در اولویت قرار گیرد تا خدمات به‌روزتر و سریع‌تر به جامعه هدف ارائه شود.

هدف ما جلوگیری از فقر فرصتی و معنوی در جامعه است

در این مراسم، سید جواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی نیز با ارائه آماری از خدمات غربالگری، توانبخشی و حمایت‌های معیشتی، اعلام کرد: دولت در حال حرکت به سمت ایجاد امنیت اجتماعی برای معلولین، سالمندان و زنان سرپرست خانوار است تا از آسیب‌های ناشی از فقر در سه حوزه معیشت، منزلت و فرصت جلوگیری شود.

وی، از تحولات گسترده در ساختار خدمات سازمان خبر داد و با اشاره به رویکرد جدید سازمان، بر لزوم گذار از مدل‌های فقط حمایتی به سمت مدل‌های توانمندسازی تاکید کرد.

حسینی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی فراتر از خدمات مشهود مانند حمایت از معلولین و یتیمان، طیف گسترده‌ای از خدمات روان‌شناختی، غربالگری و خدمات سالمندان را ارائه می‌دهد، گفت: یکی از چرخش‌های تحول‌آفرین ما در این دولت، تغییر رویکرد از اعانه و یارانه به سمت توانمندسازی و فرصت‌آفرینی است.

وی افزود: در سال گذشته ۴۰ هزار زن سرپرست خانوار تحت آموزش‌های مهارتی قرار گرفته‌اند که منجر به ایجاد فرصت‌های شغلی برای ۳۶ هزار نفر از آن‌ها شده است.

رئیس سازمان بهزیستی با ارائه آماری از حمایت‌ها، اظهار داشت: در حال حاضر ۱۰۶ هزار زن سرپرست خانوار شامل ۷۱ هزار نفر در روستاها و ۳۶ هزار نفر در شهرها تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار دارند.

وی، از طرح‌های حمایتی جدید از جمله طرح مراقب همراه با هدف حمایت از اشتغال زنان سرپرست خانوار دارای فرزند چندقلو (با اختصاص بودجه ۱۰۰ میلیارد تومانی)، حمایت‌های مسکن و تغذیه برای کمک به هفت هزار زن برای صاحب مسکن شدن، اختصاص بودجه تغذیه برای خانواده‌های دارای فرزند زیر دو سال و چندقلو و حمایت‌های تحصیلی بابت اختصاص کمک‌هزینه تحصیلی به دانش‌آموزان و دانشجویان (بیش از ۱۰۸ هزار نفر که اکثر آن‌ها زنان و دختران هستند) و بیمه اجتماعی به عنوان ابزاری برای جلوگیری از لغزش طبقاتی خبر داد.

حسینی با نگاهی جامعه‌شناختی، نقش بیمه‌ها و سازمان‌های حمایتی را محافظ در برابر لغزش طبقاتی توصیف کرد و ادامه‌داد: در دوران بحران، خطر لغزش طبقات به سمت پایین افزایش می‌یابد. وظیفه سازمان‌های رفاهی، جلوگیری از این درهم‌تنیدگی منفی است. ما باید با ارائه خدمات ارتقایی، از بروز سه نوع فقر جلوگیری کنیم: فقر معیشتی، فقر منزلت و فقر فرصتی.

وی از گسترش خدمات بیمه توانبخشی از ۹ به ۵۹ کد خدمت خبر داد که باعث شده ۸۶ هزار نفر از این خدمات بهره‌مند شوند و اذعان‌کرد: دولت با پرداخت حق کارفرمایی و کارآیی برای استخدام معلولین، به دنبال حمایت عملی از اشتغال این اقشار است.

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به تجربیات خود در مجامع بین‌المللی از جمله سازمان ملل، گفت: خدمات جمهوری اسلامی در حوزه معلولیت و غربالگری (مانند غربالگری بینایی ۶۲ میلیون کودک) مورد توجه جهانی قرار گرفته است. دولت بر اساس اصول عدالت‌خواهی، وظیفه دارد از حقوق همه اقشار آسیب‌پذیر، به‌ویژه در دوران پس از بحران‌ها، محافظت و زندگی آن‌ها را ارتقا دهد.


نظرات

آخرین اخبار
آیا داروهای تزریقی کاهش وزن برای تمام افراد مناسب است؟
چرا رفتارهای کودکان فرزندخوانده‌ متفاوت است؟
دولت هنوز درباره بنزین و سهمیه‌بندی آن تصمیمی نگرفته است
با بدرقه وزیر کشور فرمانده ارتش و وزیر کشور پاکستان تهران را ترک کردند
هزینه سنگین جنگ ایران برای آمریکا؛ پنتاگون رقم 80 تا 100 میلیارد دلار را برآورد کرد
تصمیم جدید ترامپ تروریست؛ خروج هیئت تحریر الشام از فهرست سازمان‌های تروریستی
طرح تحریمی جدید ترامپ؛ تکرار فشار حداکثری با هیاهوی تبلیغاتی
نتایج 6 دیدار هفته سوم لیگ برتر فوتبال
ایران و روسیه همکاری‌های علمی و فناوری را گسترش می‌دهند
جزییات پرداخت وام 75 میلیون تومانی به بازنشستگان کشوری اعلام شد
عمان ترانزیت برخی کالاها به مقصد اسرائیل را متوقف کرده است
قطعی برق تهران فردا سه شنبه 3 شهریور + لینک
اظهارات جنجالی جی‌دی ونس: کانادا یک ایالت است
واکنش وزیر اقتصاد ایران به اسکات بسنت: منتظر پاسخ ما باشید
پزشکیان: تکیه آمریکا بر زورگویی و قلدری، تنها فرایندهای اجرایی را پیچیده می‌کند
تعرفه‌های ترامپ علیه چین دوباره افزایش می‌یابد
عراق و روسیه بر تقویت همکاری‌های امنیتی و نظامی تأکید کردند
وزیر دادگستری: تراکم قوانین متعارض باعث صدور آرای متفاوت می‌شود
در آستانه هفته وحدت؛ ادارات کردستان فردا 2 ساعت زودتر تعطیل می‌شوند
فرانسه و عربستان خواستار بازگشت کشتیرانی در تنگه هرمز به وضعیت عادی شدند
زاخارووا: رژیم زلنسکی در حمله به روسیه کودکان را هدف قرار می‌دهد
ساعت قطعی برق کرمانشاه فردا سه شنبه 3 شهریور اعلام شد + جدول خاموشی
مجلس ادعای ترامپ درباره قالیباف را تکذیب کرد
نورنما | فرار زن 92 ساله از آسایشگاه سالمندان
کاظمی: همه چیز برای آغاز سال تحصیلی آرام و حضوری آماده است
تراکتور 1 پرسپولیس 0؛ رستگاری تبریزی‌ها در دقیقه 90
بازگشایی تنگه هرمز حتی با دریافت عوارض توسط ایران کم‌خطرترین گزینه است
رضایی به عاصم منیر: به آمریکا بی‌اعتمادیم و باید رفتارش را تغییر دهد
قالیباف: کسی گُنده‌لافی‌های آمریکایی‌ها را باور نمی‌کند
آمریکا60 نهاد، شخص و کشتی مرتبط با ایران را تحریم کرد
گزارش تصویری | دیدار عاصم منیر با رئیس جمهور و رئیس مجلس
مخبر: در صورت تداوم محاسبات غلط دشمن، پاسخ ما قاطع‌تر از قبل خواهد بود
مرزداران سیستان و بلوچستان محموله سلاح قاچاق را کشف کردند
یکهزار و سیصدوبیست کارخانه کشور در جنگ آسیب دیدند
اروپا برای جشن استقلال آمد یا تمدید جنگ اوکراین
پوتین بر گسترش روابط روسیه و هند تأکید کرد
دبیرکل سازمان ملل: تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز تقریبا متوقف شده است
قالیباف به عاصم منیر: آمریکا با بدعهدی مانع ثبات منطقه شد
سخنگوی سپاه: تهدید زیرساخت‌های ایران یعنی ضربات به منافع آمریکا
رایزنی اردوغان و داسیلوا درباره توسعه روابط ترکیه و برزیل
پیشنهاد شهرداری تهران برای شناورسازی ساعات اداری در مهر 1405
پروفسور آمریکایی: تحریم‌های اقتصادی به‌تنهایی در جنگ‌های بزرگ به پیروزی منجر نشده‌اند
آنتونیو کوستا: اتحادیه اروپا تحریم‌های روسیه را تشدید می‌کند
ترامپ: تعرفه واردات خودرو و فولاد از کانادا از 2027 به 50 درصد می‌رسد
حماس: جنایات شهرک‌نشینان صهیونیست در کرانه باختری نتیجه‌ای نخواهد داشت
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا سه شنبه 3 شهریور
برنامه‌های جدید بنیاد ملی نخبگان برای جذب و نگهداشت نخبگان
فرسایش توان ارتش اسرائیل در پی افزایش درگیری‌ها در کرانه باختری
بهروزآذر: برخورد سلبی با زنان راه‌حل مسائل فرهنگی نیست
حمله موشکی یمن به نفتکش سعودی