×
اقتصادی
شناسه خبر : 330078
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/04/21 ساعت 13:11
کاهش 90 درصدی تردد تجاری در تنگه هرمز

کاهش 90 درصدی تردد تجاری در تنگه هرمز

تردد کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز پس از اعلام مسدودیت این آبراه به شدت کاهش یافته و بررسی داده‌های دریایی از سقوط 90 درصدی عبور و مرور حکایت دارد.

 نورنیوز-گروه اقتصادی: جمهوری اسلامی ایران در راستای صیانت از امنیت ملی و اعمال حاکمیت بر آب‌های سرزمینی خود، تنگه هرمز را «تا اطلاع ثانوی» مسدود اعلام کرد. بررسی داده‌های سیستم شناسایی خودکار (AIS) نشان می‌دهد که روند عبور و مرور در این شاهراه حیاتی، حتی پیش از اعلام رسمی این تصمیم نیز در حال فروپاشی بوده است.

بر اساس جدیدترین داده‌های ردیابی ترافیک تجاری، در 24 ساعت گذشته تنها 11 فروند شناور تجاری (شامل 8 نفتکش و 3 کشتی باری) از این تنگه عبور کرده‌اند. این رقم در مقایسه با آمار روز گذشته (12 فروند) و نقطه اوج بازگشت ترددها در 4 تیرماه (57 فروند)، افت چشمگیری را نشان می‌دهد و عملاً به حدود 10 درصدِ میانگینِ تردد در ماه‌های دی و بهمن سال گذشته رسیده است.

1
 

روایت اقتدار دریایی ایران در برابر ادعاهای سنتکام در خصوص تحولات میدانی، نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که به دلیل ورود یک شناور به «مسیر تایید نشده» و تخلف از قوانین ناوبری، اقدام به شلیک اخطار کرده و تا زمان پایان یافتن دخالت‌های آمریکا در منطقه، اجازه ترانزیت از این تنگه را نخواهد داد.

در مقابل، ستاد فرماندهی تروریست‌های آمریکایی در منطقه (سنتکام) در تلاشی برای وارونه‌نمایی رسانه‌ای، مدعی شده است که نیروهای سپاه پاسداران به کشتی کانتینربر «GFS Galaxy» (با پرچم قبرس) حمله کرده‌اند که منجر به آتش‌سوزی و مفقود شدن یک خدمه غیرنظامی شده است. واشنگتن همچنین ادعا کرده است که در واکنش به این اقدام، حوالی ساعت 7:15 عصر شنبه (به وقت شرق آمریکا) دور سوم حملات خود را علیه اهدافی در ایران انجام داده است؛ ادعایی که بخشی از لفاظی‌های همیشگی مقامات آمریکایی برای سرپوش گذاشتن بر ناکامی‌هایشان در تأمین امنیت پوشالی منطقه ارزیابی می‌شود.

اولویت اعمال کنترل بر پیشنهادهای مالی این تحولات تنها ساعاتی پس از پایان مذاکرات بی‌نتیجه با طرف عمانی در خصوص امنیت تردد دریایی رخ داد. گزارش‌ها حاکی از آن است که مسقط پیشنهاد مدیریت مشترک تنگه هرمز و اخذ عوارض ترانزیتی را روی میز گذاشته بود؛ اما این دیپلماسی نتوانست تغییری در اراده ایران برای کنترل جریان عبوری ایجاد کند. همان‌طور که کارشناسان اقتصادی پیش‌تر تأکید کرده‌اند، برای جمهوری اسلامی ایران مسئله «درآمدزایی» فرع بر «اعمال کنترل و حاکمیت» است و مذاکرات نتوانست جایگزین اعمال حق بازرسی و شلیک اخطار به متخلفین شود.

بازگشت ریسک ژئوپلیتیک به بازار انرژی بسته شدن تنگه هرمز بلافاصله تأثیر خود را بر بازارهای جهانی انرژی گذاشت. نفت خام برنت معاملات روز جمعه را با قیمت حدود 76 دلار به پایان رساند که نشان‌دهنده رشد 5 درصدی در یک هفته است و حکایت از بازگشت پرقدرت حق بیمه ریسک به بازارها دارد.

اگرچه بازارهای رسمی معاملات آتی (Futures) در تعطیلات پایان هفته به سر می‌برند، اما تحرکات در بازارهای غیررسمی و پلتفرم‌هایی نظیر هایپرلیکوئید (Hyperliquid) که به صورت 24 ساعته فعال هستند، نشان از رشد 3 درصدی قیمت برنت طی 6 ساعت گذشته دارد. این قیمت‌گذاریِ در لحظه، پیش‌درآمدی بر جهش قیمتی شدیدی است که انتظار می‌رود با بازگشایی بازارهای رسمی در صبح دوشنبه، اقتصاد کشورهای غربی را هدف قرار دهد.


نظرات

آخرین اخبار
هشدار هواشناسی ؛افزایش مجدد دمای هوای تهران از اواسط هفته
افزایش 60 درصدی قیمت انواع کاغذ
رکورد شکنی پیک مصرف برق در کشور
هند خواستار کاهش فوری تنش‌ها در تنگه هرمز شد
گزارش تصویری | جشنواره بالون ها در استرالیا
فرمول جدید محاسبه حقوق بازنشستگی تأمین اجتماعی اعلام شد+ جزئیات پیشنهاد جدید
دستگیری قاتل افسر شهید انتظامی در مرز سردشت
اتفاق عجیب در اجرای حکم قصاص قاتل فلافل فروش شیرازی
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 21 تیر 1405+جدول
پیش‌ثبت‌نام حج 1406 آغاز شد
آمادگی کامل فراجا برای مراسم اربعین 1405
لحظه ترسناک برای هواداران آرژانتین؛مسی با چشم خونین تا پایان جنگید
شرط جدید برخی بانک‌ها برای وام ازدواج؛ قانونی یا تخلف؟
مترو تهران تا چه زمانی رایگان است؟
پاسخ کوبنده ایران به سومین تجاوز آمریکا؛ سپاه مراکز نظامی دشمن را در منطقه هدف قرار داد
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 21 تیر 1405 +جدول قیمت ها
پیام نتانیاهوی جنایتکار برای مرگ لیندسی گراهام خبرساز شد
کاهش 90 درصدی تردد تجاری در تنگه هرمز
پشت پرده طولانی شدن بازنشستگی کارگران مشاغل سخت و زیان آور
نورنما | خواننده آرژانتینی برای رهبر شهید خواند
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 21 تیر 1405/ دلار 3 کانال بالا رفت
جام جهانی 2026 | زمان و ساعت بازی‌های نیمه‌نهایی جام جهانی
رضایی: تشییع رهبر انقلاب در دنیا بازتاب گسترده‌ای داشت
انگلیس در محاصره بحران‌ها؛ از موج گرما تا فشار اقتصادی و سیاسی
راهبرد فرسایش و جنگ کم شدت سینوسی
سرقت 50 میلیاردی با یک کلید کپی
نبرد استقلال برای انتخاب میزبان آسیایی؛ عراق یا عمان؟
پس لرزه های جنگ آمریکا علیه ایران بر اقتصاد آسیا
دولت عراق: هیچ پایگاه نظامی خارجی در کشور وجود ندارد
مسی صدرنشین برترین پاسورهای تاریخ جام جهانی
مدیران اجرائی! «اجرا» را مطالعه کنید
جزییات استعلام غیرحضوری ممنوع‌الخروجی‌های قوه قضائیه
مرگ پدرخوانده ترامپ
مرگ لیندسی گراهام؛ پایان نقش «پدرخوانده ترامپ» در سیاست ضدایرانی آمریکا
پیش بینی قیمت طلای جهانی / فرار سرمایه‌گذاران طلا از آتش جنگ در خاورمیانه
وزیر آموزش و پرورش: حضور مردم در بدرقه رهبر شهید باید در کتاب‌های درسی ثبت شود
چرا باغ‌وحش بابلسر پلمب شد؟
حمله دشمن آمریکایی ـ صهیونیستی به جنوب کرمان
بوستان جنگلی سرخه‌حصار دوباره به روی مردم باز شد
پشت پرده کمبود شربت تریاک؛ آیا این دارو از چرخه درمان اعتیاد حذف می‌شود؟
یزد رکورددار گرمای تابستان و پیشتاز بارش‌های فصلی
3 زخمی در قطر بر اثر اصابت ترکش عملیات رهگیری موشک‌ها
امیر سابق قطر در 74 سالگی درگذشت
آخرین جزئیات حملات هوایی به شهرهای خوزستان
اصابت پهپاد دشمن آمریکایی - صهیونیستی به اطراف یاسوج
رایزنی مصر با ترکیه و امارات درباره ایران و آمریکا
تأکید ایران و پاکستان بر گفت‌وگو و خویشتنداری در منطقه
انصارالله: خط هوایی تهران و صنعا فعال است
هشدار هواشناسی؛ توفان شن، سیل و گرمای 50 درجه در راه است
درخشش ایران در المپیاد جهانی فیزیک 2026