×
فرهنگی
شناسه خبر : 329608
تاریخ انتشار : جمعه 1405/04/19 ساعت 10:53
عضو کمیسیون بهداشت مجلس: ارتقای شبکه توزیع دارو باید در اولویت قرار گیرد

عضو کمیسیون بهداشت مجلس: ارتقای شبکه توزیع دارو باید در اولویت قرار گیرد

علیپور عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با تأکید بر اهمیت تأمین پایدار دارو، اعلام کرد مدیریت شرایط خاص در بازار دارویی کشور نیازمند هماهنگی کامل دستگاه‌های مسئول، تقویت ذخایر راهبردی، ارتقای شبکه توزیع و حمایت از تولید داخلی است.

نورنیوز-گروه فرهنگی : علیپور، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با اشاره به برنامه‌های سازمان غذا و دارو برای مدیریت تأمین دارو در شرایط خاص، تأکید کرد که تأمین پایدار دارو یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های امنیت سلامت کشور به شمار می‌رود و هرگونه برنامه‌ریزی برای مقابله با شرایط اضطراری باید با سرعت، هماهنگی و استفاده از همه ظرفیت‌های موجود انجام شود.

وی با بیان اینکه تشکیل کارگروه‌های تخصصی برای تصمیم‌گیری سریع در مواقع بحرانی اقدامی ضروری است، گفت: این سازوکار زمانی اثربخش خواهد بود که اختیارات کافی، منابع مالی لازم و هماهنگی کامل میان سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، شرکت‌های تولیدکننده و شرکت‌های پخش وجود داشته باشد.

علیپور یکی از مهم‌ترین حلقه‌های زنجیره تأمین دارو را شبکه توزیع دانست و افزود: اگر دارو به‌موقع از تولیدکننده به شرکت‌های پخش و سپس به داروخانه‌ها منتقل نشود، حتی در شرایطی که تولید و واردات در وضعیت مناسبی باشد نیز مردم با کمبودهای مقطعی مواجه خواهند شد. به گفته وی، ارتقای ساختار توزیع دارو باید به‌عنوان یک اولویت جدی دنبال شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس همچنین بر لزوم تقویت ذخایر راهبردی دارویی تأکید کرد و گفت: کشور باید همواره برای شرایط غیرمترقبه، بحران‌های طبیعی و سایر شرایط خاص آمادگی کامل داشته باشد. حفظ ذخایر راهبردی، مدیریت صحیح موجودی انبارها و به‌روزرسانی مستمر اقلام دارویی از الزامات پایداری نظام سلامت است.

وی با اشاره به ظرفیت دانشگاه‌های علوم پزشکی و مراکز پژوهشی در تصمیم‌سازی‌های حوزه دارو، اظهار کرد: بهره‌گیری از توان علمی این مراکز می‌تواند به افزایش دقت، کاهش خطا و ارتقای کیفیت سیاست‌گذاری‌ها کمک کند و مجلس نیز از هر اقدامی که مبتنی بر شواهد علمی و در راستای بهبود دسترسی بیماران به دارو باشد، حمایت خواهد کرد.

علیپور در ادامه با اشاره به اقدامات نظارتی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: این کمیسیون به‌صورت مستمر وضعیت تأمین، تولید، توزیع و دسترسی مردم به دارو را رصد می‌کند و انتظار می‌رود با همکاری همه دستگاه‌های مسئول، از بروز کمبودهای دارویی جلوگیری شده و نیاز بیماران در سراسر کشور بدون وقفه تأمین شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد که هدف نهایی همه برنامه‌ریزی‌ها باید حفظ آرامش بازار دارو، حمایت از تولید داخلی، افزایش بهره‌وری شبکه توزیع و تضمین دسترسی عادلانه مردم به داروهای مورد نیاز در همه شرایط باشد.


نظرات

آخرین اخبار
مصرف روزانه نوشیدنی‌های شیرین با افزایش خطر سرطان معده مرتبط است
کشتار جدید در غزه، سیلی به صورت میانجی‌گران و توافق‌هاست
مسکو و پکن در شورای امنیت علیه سیاسی‌کاری موضع گرفتند
آلمان شهرک‌سازی اسرائیل در کرانه باختری را محکوم کرد
چهل روز پس از وداع
تأسیس سازمان جهانی همکاری هوش مصنوعی با مشارکت ایران و 28 کشور
همتی: درباره تأمین ارز و کالاهای اساسی به رهبر انقلاب اطمینان دادم
40 تریلیون دلار بدهی؛ صورت‌حساب جنگ ترامپ از راه رسید
فولاد خوزستان 1-1 شمس آذر قزوین/ تقسیم امتیازات در هفته دوم لیگ برتر
رایزنی تلفنی عراقچی و فرمانده ارتش پاکستان درباره راهکارهای دیپلماتیک
رایزنی عراقچی و وزیر خارجه موریتانی درباره تحولات منطقه
زلزله 4.2 ریشتری گیلانغرب را لرزاند
پکن: واشنگتن رویکرد خصمانه خود در قبال پیونگ‌یانگ را تغییر دهد
تصادفات جاده‌ای سمنان 14 مصدوم و 2 کشته برجا گذاشت
پزشکیان: مذاکره به معنای تسلیم نیست
امارات چه چیزی را قربانی بازی تازه خود با ایران کرد؟
مس شهر بابک 1-1 خیبر خرم‌آباد/دشت یک امتیازی خیبر 9 نفره
قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 29 مرداد + جدول
فجرسپاسی 0-0 صنعت نفت آبادان/توازن قدرت در زمین فوتبال
ملوان 2- 1 ذوب‌آهن/ ذوب‌آهن در انزلی غافلگیر شد
نقد تند ایران از عملکرد شورای امنیت
اعتراف رسانه اسرائیلی به شکست سیاست‌های ترامپ
دور جدید تحریم‌های انگلیس علیه ایران
واکنش اسلام‌آباد به اظهارات سفیر آمریکا؛ احضار کاردار
پرسپولیس 4 - 1 استقلال خوزستان/ سرخپوشان به صدر نشستند
برنز جهانی برای ایران در کشتی فرنگی جوانان
فارن افرز: نظم جدید در خاورمیانه شکل خواهد گرفت
اصفهان، پایتخت آینده بازی‌سازان ایران می‌شود
دیپلماسی قاهره در مسیر تهران
تاکید مقام‌های قطر و حماس بر اجرای مرحله دوم توافق آتش‌بس در غزه
نگاه ویژه فدراسیون به آینده فوتبال بانوان
مدرک جدید در پرونده قتل چارلی کرک؛ گلوله‌ای با پیام سیاسی در صحنه جرم
محکومیت تحریم‌های آمریکا علیه دیوان کیفری بین‌المللی از سوی اسپانیا
پوتین: زیرساخت‌های تجاری روسیه در برابر حملات مقاوم‌اند
دستگیری زن کلاهبردار در مازندران
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه 29 مرداد
وزیر صمت: مردم نباید قفسه خالی ببینند
انتخابات نهمین دوره دومای روسیه؛ شمار نامزدها به بیش از 4400 نفر رسید
از اعتیاد تا درام خانوادگی؛ مستند چک وارد رقابت اسکار 2027 شد
نزار آمیدی:تکیه و ایستادگی عراق بر مقاومت خواهد بود
اکثر آمریکایی‌ها ترامپ را متهم به سودجویی کردند
حماس به شورای صلح: در جنایات اسرائیل شریک هستید
بحران آب در آلمان؛ 92 درصد منابع در اختیار صنایع!
تکلیف میزبانی استقلال در لیگ نخبگان آسیا مشخص شد
غاصبان فلسطین دچار سرطان اجتماعی شده‌اند
تسریع عملیات پاکسازی سواحل سوزا از آلودگی نفتی
توافق جنایت ذیل توافق چارچوب!
نارضایتی آمریکا از امتیازدهی بیش از حد عمان به ایران
هشدار بانک مرکزی اروپا درباره اصلاح شدید سهام فناوری
تشکیل کارگروه ویژه بررسی بنزین در مجلس