×
اجتماعی
شناسه خبر : 329373
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/04/18 ساعت 09:46
بارش‌ها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه چقدر افزایش یافت؟

بارش‌ها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه چقدر افزایش یافت؟

رئیس گروه توسعه هواشناسی آذربایجان‌غربی از افزایش 67 درصدی بارش‌ها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و اعلام کرد حوضه زاب بیشترین میزان بارندگی استان را داشته است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: آزاد توحیدی  رئیس گروه توسعه هواشناسی آذربایجان‌غربی  با بیان اینکه آذربایجان‌غربی دارای سه حوضه آبریز اصلی است، افزود: حوضه زاب امسال پربارش‌ترین حوضه آبی در استان گزارش شده که یک‌هزار و ۱۹۶ میلی‌متر بارندگی در آن ثبت شده است؛ این میزان بارش نسبت به سال گذشته که ۵۸۱.۶ میلی‌متر بود، افزایش ۶۱۴.۴ میلی‌متری و رشد ۱۰۵ درصدی را نشان می‌دهد.

وی درباره وضعیت بارندگی در شمال استان اظهار کرد: در حوضه آبریز ارس نیز امسال ۲۲۰.۷ میلی‌متر بارندگی ثبت شده، در حالی که سال گذشته میزان بارش‌ها در این حوضه ۱۷۸.۵ میلی‌متر بود که مقایسه این دو آمار حاکی از افزایش ۲۳.۷ درصدی بارش‌های امسال نسبت به پارسال است.

رشد ۶۶ درصدی میانگین بارندگی‌های آذربایجان‌غربی

رئیس گروه توسعه هواشناسی کاربردی آذربایجان‌غربی با اشاره به میانگین بارش‌های کل استان تصریح کرد: میانگین بارندگی استان در سال آبی گذشته ۲۶۹.۱ میلی‌متر بود که در سال جاری این میزان با ۶۶.۸ درصد افزایش، به ۴۴۸.۸ میلی‌متر رسیده است.

توحیدی گفت: شهرستان‌های سردشت و پیرانشهر واقع در حوضه آبریز زاب، بیشترین میزان بارندگی استان را به خود اختصاص داده‌اند و به ترتیب با ثبت یک‌هزار و ۲۷۲.۹ و یک‌هزار و ۱۱۹ میلی‌متر بارندگی، پیشتاز بارش‌های امسال تا ۱۶ تیرماه جاری هستند.

وی به وضعیت بارش‌ها در پهنه شمالی استان نیز اشاره کرد و افزود: اگرچه برخی شهرستان‌های شمالی و شمال‌غربی مانند شوط با ۱۴۷.۴ میلی‌متر، خوی با ۱۹۰.۵ میلی‌متر و پلدشت با ۱۹۳.۲ میلی‌متر در رده مناطق کم‌بارش‌تر قرار دارند، اما ثبت بارش در تمامی ایستگاه‌ها نشان‌دهنده بهره‌مندی مناسب سراسر استان از نزولات جوی در سال آبی جاری است.

توزیع جغرافیایی شهرستان‌ها در حوضه‌های سه‌گانه آبریز استان

توحیدی ادامه داد: آذربایجان‌غربی از استان‌های مهم کوهستانی کشور است که مدیریت منابع آب آن در سه حوضه آبریز مستقل انجام می‌شود؛ شهرستان‌های ماکو، پلدشت، خوی، چالدران، چایپاره و شوط در حوضه آبریز ارس واقع شده‌اند.

رئیس گروه توسعه هواشناسی کاربردی آذربایجان‌غربی ادامه داد: همچنین شهرستان‌های ارومیه، مهاباد، اشنویه، نقده، میاندوآب، بوکان، تکاب، شاهین‌دژ و سلماس در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و شهرهای سردشت و پیرانشهر در حوضه آبریز زاب قرار دارند.

وی با اشاره به به میزان بارش‌های ثبت شده در ارومیه مرکز آذربایجان غربی اظهار کرد: میزان بارندگی در ارومیه ۳۴۰.۵ میلیمتر ثبت شده که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته ۲۳۱.۱ میلیمتر معدال ۴۷.۳ درصد افزایش دارد.

 افزایش و بهبود حجم بارش‌ها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه طی سال آبی جاری نقش مؤثری در افزایش پهنه آبی این دریاچه، بهبود حق‌آبه‌های زیست‌محیطی تالاب‌های اقماری و تقویت بخش کشاورزی استان به عنوان قطب تولید محصولات زراعی و باغی کشور ایفا می‌کند.


اخبار مرتبط
رونق دوباره دریاچه ارومیه؛ مدیریت منابع آب و بارش‌ها نتیجه داد
شنبه 1405/05/17 ساعت 11:35
رونق دوباره دریاچه ارومیه؛ مدیریت منابع آب و بارش‌ها نتیجه داد
مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی از عبور حجم آب ورودی به دریاچه ارومیه از 4.5 میلیارد مترمکعب در سال آبی جاری خبر داد.
بارندگی‌ها در آذربایجان‌غربی رکورد زد؛ خبر خوش برای دریاچه ارومیه
یکشنبه 1405/05/11 ساعت 09:43
بارندگی‌ها در آذربایجان‌غربی رکورد زد؛ خبر خوش برای دریاچه ارومیه
رئیس گروه توسعه هواشناسی کاربردی آذربایجان‌غربی از افزایش 66 درصدی بارندگی‌های سال آبی جاری خبر داد و اعلام کرد این رشد، وضعیت حوضه دریاچه ارومیه و زاب را بهبود بخشیده، اما حوضه ارس همچنان با کاهش بارش و چالش منابع آبی روبه‌رو است.
آخرین آمار میزان حجم آب دریاچه ارومیه چقدر است؟
یکشنبه 1405/03/31 ساعت 13:49
آخرین آمار میزان حجم آب دریاچه ارومیه چقدر است؟
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی گفت: براساس باتیمتری انجام شده تا 30 خرداد 1405، دریاچه ارومیه بیش از 4 میلیارد متر مکعب آب دارد.
حجم آب دریاچه ارومیه 18 برابر شد
سه‌شنبه 1405/03/19 ساعت 16:45
حجم آب دریاچه ارومیه 18 برابر شد
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی از افزایش 18 برابری حجم آب دریاچه ارومیه در کمتر از یک سال خبر داد و اعلام کرد حجم آب این دریاچه به 4.28 میلیارد مترمکعب رسیده است.
نظرات

آخرین اخبار
مصرف روزانه نوشیدنی‌های شیرین با افزایش خطر سرطان معده مرتبط است
کشتار جدید در غزه، سیلی به صورت میانجی‌گران و توافق‌هاست
مسکو و پکن در شورای امنیت علیه سیاسی‌کاری موضع گرفتند
آلمان شهرک‌سازی اسرائیل در کرانه باختری را محکوم کرد
چهل روز پس از وداع
تأسیس سازمان جهانی همکاری هوش مصنوعی با مشارکت ایران و 28 کشور
همتی: درباره تأمین ارز و کالاهای اساسی به رهبر انقلاب اطمینان دادم
40 تریلیون دلار بدهی؛ صورت‌حساب جنگ ترامپ از راه رسید
فولاد خوزستان 1-1 شمس آذر قزوین/ تقسیم امتیازات در هفته دوم لیگ برتر
رایزنی تلفنی عراقچی و فرمانده ارتش پاکستان درباره راهکارهای دیپلماتیک
رایزنی عراقچی و وزیر خارجه موریتانی درباره تحولات منطقه
زلزله 4.2 ریشتری گیلانغرب را لرزاند
پکن: واشنگتن رویکرد خصمانه خود در قبال پیونگ‌یانگ را تغییر دهد
تصادفات جاده‌ای سمنان 14 مصدوم و 2 کشته برجا گذاشت
پزشکیان: مذاکره به معنای تسلیم نیست
امارات چه چیزی را قربانی بازی تازه خود با ایران کرد؟
مس شهر بابک 1-1 خیبر خرم‌آباد/دشت یک امتیازی خیبر 9 نفره
قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 29 مرداد + جدول
فجرسپاسی 0-0 صنعت نفت آبادان/توازن قدرت در زمین فوتبال
ملوان 2- 1 ذوب‌آهن/ ذوب‌آهن در انزلی غافلگیر شد
نقد تند ایران از عملکرد شورای امنیت
اعتراف رسانه اسرائیلی به شکست سیاست‌های ترامپ
دور جدید تحریم‌های انگلیس علیه ایران
واکنش اسلام‌آباد به اظهارات سفیر آمریکا؛ احضار کاردار
پرسپولیس 4 - 1 استقلال خوزستان/ سرخپوشان به صدر نشستند
برنز جهانی برای ایران در کشتی فرنگی جوانان
فارن افرز: نظم جدید در خاورمیانه شکل خواهد گرفت
اصفهان، پایتخت آینده بازی‌سازان ایران می‌شود
دیپلماسی قاهره در مسیر تهران
تاکید مقام‌های قطر و حماس بر اجرای مرحله دوم توافق آتش‌بس در غزه
نگاه ویژه فدراسیون به آینده فوتبال بانوان
مدرک جدید در پرونده قتل چارلی کرک؛ گلوله‌ای با پیام سیاسی در صحنه جرم
محکومیت تحریم‌های آمریکا علیه دیوان کیفری بین‌المللی از سوی اسپانیا
پوتین: زیرساخت‌های تجاری روسیه در برابر حملات مقاوم‌اند
دستگیری زن کلاهبردار در مازندران
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه 29 مرداد
وزیر صمت: مردم نباید قفسه خالی ببینند
انتخابات نهمین دوره دومای روسیه؛ شمار نامزدها به بیش از 4400 نفر رسید
از اعتیاد تا درام خانوادگی؛ مستند چک وارد رقابت اسکار 2027 شد
نزار آمیدی:تکیه و ایستادگی عراق بر مقاومت خواهد بود
اکثر آمریکایی‌ها ترامپ را متهم به سودجویی کردند
حماس به شورای صلح: در جنایات اسرائیل شریک هستید
بحران آب در آلمان؛ 92 درصد منابع در اختیار صنایع!
تکلیف میزبانی استقلال در لیگ نخبگان آسیا مشخص شد
غاصبان فلسطین دچار سرطان اجتماعی شده‌اند
تسریع عملیات پاکسازی سواحل سوزا از آلودگی نفتی
توافق جنایت ذیل توافق چارچوب!
نارضایتی آمریکا از امتیازدهی بیش از حد عمان به ایران
هشدار بانک مرکزی اروپا درباره اصلاح شدید سهام فناوری
تشکیل کارگروه ویژه بررسی بنزین در مجلس