×
اجتماعی
شناسه خبر : 329079
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/04/17 ساعت 03:02
ویتامین A و D می‌توانند به کنترل بهتر آسم کمک کنند

ویتامین A و D می‌توانند به کنترل بهتر آسم کمک کنند

پژوهش جدید نشان می‌دهد سطح بالاتر ویتامین A با عملکرد بهتر ریه در کودکان و بزرگسالان مبتلا به آسم مرتبط است و ویتامین D نیز برای بزرگسالان مزایایی دارد.

 نورنیوز-گروه اجتماعی: محققان گزارش دادند که سطوح بالاتر ویتامین A در جریان خون با عملکرد بهتر ریه در کودکان و بزرگسالان مبتلا به آسم مرتبط است.

این مطالعه همچنین ویتامین D را بررسی کرد، اما دریافت که این ماده مغذی فقط برای بزرگسالان مبتلا به آسم مفید است.

محقق ارشد «مایکل مک‌گیچی»، استادیار پزشکی در بیمارستان بریگهام و زنان در بوستون، نوشت: «این مطالعه نشان می‌دهد که ویتامین A بالاتر در پلاسما خون با عملکرد بهتر ریه در کودکان و بزرگسالان مبتلا به آسم مرتبط است، در حالی که ویتامین D مزایای مشابهی را در بزرگسالان، از جمله کندتر شدن روند پیری بیولوژیکی، نشان می‌دهد.»

محققان در یادداشت‌های پیش‌زمینه گفتند که ویتامین A و D هر دو در رشد ریه نقش دارند، که در درجه اول از طریق تأثیر بر نحوه تأثیر ژن‌ها بر بدن است.

محققان گفتند که کمبود ویتامین A در افراد مبتلا به آسم شایع‌تر است و با واکنش بیش از حد مجاری هوایی مرتبط است. کمبود ویتامین D با عملکرد ضعیف‌تر ریه، به ویژه در افراد مبتلا به آسم، مرتبط است.

ویتامین A در طیف گسترده‌ای از سبزیجات، از جمله هویج، سیب‌زمینی شیرین و اسفناج، و همچنین در تخم‌مرغ، شیر و ماهی یافت می‌شود. ویتامین D معمولاً توسط بدن از طریق قرار گرفتن در معرض آفتاب تولید می‌شود، اما می‌توان آن را از طریق غذا یا مکمل‌ها نیز دریافت کرد.

برای روشن شدن نقش این ویتامین‌ها در آسم، محققان داده‌های مربوط به ۱۱۶۵ کودک و ۱۰۴۱ بزرگسال شرکت‌کننده در دو مطالعه جداگانه را تجزیه و تحلیل کردند.

نتایج نشان داد که کودکان و بزرگسالان مبتلا به آسم در صورت داشتن سطح ویتامین A بالاتر، عملکرد ریه بهتری داشتند.

بزرگسالان مبتلا به آسم نیز از سطح ویتامین D بالاتر بهره‌مند شدند و علائم پیری بیولوژیکی کندتری را نشان دادند.

علاوه بر این، این تیم ویتامین‌های A و D را به ۲۴۸ ژن مختلف مرتبط با کنترل التهاب و عملکرد ریه مرتبط کرد.

محققان نوشتند: «این اولین مطالعه‌ای است که سطح ویتامین A و D را با عملکرد ریه و نشانگرهای اپی‌ژنتیک - بیان میکرو RNA و متیلاسیون DNA - در کودکان و بزرگسالان مبتلا به آسم ادغام می‌کند.»

محققان گفتند که این نتایج نشان می‌دهد که رژیم غذایی ممکن است یکی از راه‌های کمک به کنترل آسم باشد.

این تیم نتیجه گرفت: «یافته‌های ما تأکید می‌کند که مکانیسم‌های اپی‌ژنتیک نقش کلیدی در واسطه‌گری اثرات ویتامین‌ها بر عملکرد ریه در افراد مبتلا به آسم دارند و به اهداف بالقوه برای تغذیه شخصی‌سازی‌شده و استراتژی‌های درمانی در مراقبت از آسم اشاره می‌کنند.»

محققان می گویند: «اگرچه این یافته‌ها مسیر جدیدی از تحقیقات را در مورد ارتباط ویتامین D، پیری بیولوژیکی و سلامت ریه باز می‌کنند، اما برای روشن شدن رابطه علی و معلولی، نیاز به مطالعات بیشتر وجود دارد.»

به گفته محققان: «به‌ طورکلی، افزایش درک ما از چگونگی تأثیر مواجهه با مواد مغذی بر تنظیم ژن، می‌تواند راه‌های جدیدی را برای مدیریت آسم در طول عمر بگشاید.»


نظرات

آخرین اخبار
آمریکا فروش 4.5 میلیارد دلاری تسلیحات به قطر را تأیید کرد
نخست‌وزیر عراق: کشور در دوره‌ای دشوار قرار دارد
از هرمز تا همبرگر؛ ترامپ از فتح هرمز به بحران گوشت چرخ کرده رسید
وزیر کار زمان پرداخت معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی را اعلام کرد + فیلم
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا شنبه 31 مرداد/ طلا گران می شود؟
هزینه سنگین بحران انرژی در اروپا؛ چشم‌انداز 89 میلیارد یورویی
شهادت پدر 2 شهید در کرانه باختری
پشت پرده سقوط سخنگوی ترامپ؛ پنج روز تحقیق و یک مظنون اصلی
اظهارات جنجالی بن‌گویر درباره اسیران زن فلسطینی
واژگونی قایق در نیجریه؛ 50 نفر جان باختند
زلزله در فیفا؛ پروژه برکناری اینفانتینو کلید خورد
مسن‌ترین فرد جهان 117 ساله شد
جزییات افزایش شیوع آنفلوانزا در کشور/ علایم و استانهای درگیر
اعتصاب کارگری فعالیت فرودگاه اسرائیل را مختل کرد
تصادف یک خرس قهوه‌ای در سوادکوه با قطار
صعود «تات» و «رحمانی» به یک‌چهارم نهایی کشتی آزاد جوانان جهان
برنامه قطعی برق لرستان امروز جمعه 30 مرداد اعلام شد/ جدول خاموشی شهرستان‌ها
حمله پهپادی در بلوچستان پاکستان
یادگارهای اکبر عبدی در موزه اردبیل ماندگار شد
هاآرتص: 20هزار کودک در غزه کشته شدند؛روزانه 28کودک
ترامپ هیچ راهبردی برای جنگ ایران نداشت
بازگشت «صبح جمعه با شما» به رادیو
اسرائیل با حمله به فرودگاه ادلب، پیمان مکه را محک زد
مستندسازی جنایت مدرسه میناب در دادگاه‌های بین‌المللی
رقابت برای جانشینی گوترش داغ شد
باند سارقان طلا با 8 سرقت در چند استان متلاشی شد
بیرانوند با مدال آسیایی از سربازی معاف می‌شود؟
دماوند، زیر پای دانش‌آموز شیرازی
چین و امارات رزمایش مشترک «سپر شاهین 2026» برگزار می‌کنند
تهران از امروز خنک تر می شود
رئیس جمهور: هیچ‌گاه مقابل قلدری سر خم نمی‌کنیم
واکنش دولت به شایعه بنزین 80 هزار تومانی
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 30 مرداد
8 تصادف مرگبار در تهران با 10 کشته در یک هفته
مخالفان نتانیاهو در آستانه پیروزی در انتخابات
مخالفت چین با جنگ اقتصادی امریکا علیه ایران
پیش بینی بورس فردا شنبه 31 مرداد/ بورس صعود می کند؟
«کارآگاه علوی 3» از امشب پخش می‌شود+ فیلم
برکناری‌ مقام های موساد؛ نشانه‌ شکست اسرائیل در جنگ با ایران
هفته طلایی برای سهامداران؛ بورس در مسیر 7 میلیونی شدن
نفیو: فشار اقتصادی بیشتر، ایران را تسلیم نمی‌کند
طارمی به فوتبال آسیا بازمی گردد؟
نواف سلام: نظامیان اسرائیل باید از جنوب لبنان خارج شوند
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز جمعه 30 مرداد
برونو فرناندز، شانس اول بهترین بازیکن لیگ برتر
سرپرست وزارت دفاع: در جنگ رمضان قوی‌تر از جنگ 12 روزه ظاهر شدیم
بدهی آمریکا از مرز 40 تریلیون دلار عبور کرد
بیت‌کوین آماده جهش دوباره قیمت
ولیعهد عربستان راهی فرانسه می شود
سرلشکر عبداللهی: پاسخ ایران به تهدیدات دشمن، کوبنده خواهد بود