نورنیوز ـ گروه بین الملل: جمعه شب 4 مرداد ماه سال جاری (26 جولای 2019)، یعنی درست شب قبل از اجرای حکم اعدام دو جوان انقلابی بحرینی، «موسی عبدالعلی محمد» معترض بحرینی مقیم انگلیس، در حالی وارد ساختمان سفارت بحرین در لندن شد که تلاش ماموران آن سفارت برای کشتن او با مداخله نیروهای امنیتی انگلیسی ناکام ماند.
بنابر روایت رسانه های انگلیسی؛ ماجرا از آنجا آغاز شد که یک معارض بحرینی به نام «موسی محمد» با صعود از نمای بیرونی سفارت بحرین در لندن، با به همراه داشتن پلاکارد اعتراضی روی پشت بام ساختمان ? طبقه سفارت رفت و شروع به سر دادن شعارهایی علیه حاکم بحرین کرد، که در همین حین محافظین سفارت به سمت او هجوم برده و قصد پرتاب او به پایین را داشتند اما بلافاصله با اقدام نیروهای امنیتی انگلیس که با شکستن درب ورودی وارد ساختمان سفارت شدند از بروز این اتفاق جلوگیری شد.
در همین حال اما؛ «موسی محمد» در مصاحبه هایی که بعد از ماجرا انجام داد، به این نکته اشاره کرد که تیم محافظ سفارت قصد داشتند او را به داخل سفارت کشیده و به قتل برسانند. او اعلام کرد اعضای سفارت بحرین تلاش داشته اند که او را به شکلی از پشت بام به پایین پرتاب کنند که در ظاهر یک بی احتیاطی به نظر بیاید.
این معارض بحرینی، همچنین اعلام کرد تیم حفاظت سفارت، با قرار دادن یک پیراهن خیس روی دهانش قصد خفه کردن او را داشتهاند.
از سویی؛ سفارت بحرین با صدور بیانیه ای، اتهام تلاش برای کشاندن موسی محمد به داخل سفارت و قتل او را قویا تکذیب کرد و ضمن تایید عملکرد کارکنان سفارت، این اتهام را مسخره خواند!
از سوی دیگر اما؛ اظهارات شاهدان عینی در لندن و تایید اقدان عمال ال خلیفه برای به قتل رساندن انقلابی بحرینی، به شیوه حذف «جمال خاشقچی» بزودی به رسوایی جدیدی برای حکومت بحرین تبدیل خواهد شد. به ویژه آنکه؛ روایت «موسی محمد» از تلاش اولیه ماموران سفارت برای خفه کردن او با لباس خیس، عملا این شبیه سازی را توجیه می کند.
نکته آنکه؛ در فیلمی که رسانهها از فاصله نزدیک از این معارض بحرینی گرفته اند آثاری از جراحت در صورت و اندام او مشاهده میشود و جالب تر آنکه، معاینات پزشکی صورت گرفته بر روی او، وجود آثار جراحت را تایید می نماید.
بنابر این گزارش؛ بررسی سابقه موسی محمد نشان می دهد که او از انقلابیون فعال بحرینی در لندن است که سابقه گستردهای در اعتراضات علیه رژیم آل خلیفه داشته و از سال ???? به این سو، بعد از چند دوره دستگیری در بحرین نهایتا به انگلیس پناهنده شده و همان گونه که فیلم و تصاویر موجود از این حادثه نشان میدهد برای اعتراض به حکم اعدام دو جوان انقلابی به نامهای «علی العرب» و «احمد المللی» این اقدام را انجام داده است.
مجموعه این بررسی ها از یک سو و نوع روابط حکام بحرینی و دولت بریتانیا از سوی دیگر؛ این گمانه را تقویت می کند که در صورت قرار نداشتن این رخداد در برابر نگاه مردم حاضر در مقابل سفارت، ماجرایی شبیه به ماجرای قتل خاشقجی به وقوع می پیوست.
هماهنگی دولت انگلیس با آل خلیفه، به ویژه در سرکوب انقلابیون، مسئله ای است که در عرصه سیاسی انگلیس همواره مورد مناقشه بوده و پارلمان و احزاب مخالف و مستقل به طور معمول حساسیت زیادی روی آن نشان داده و در همین زمینه معمولاً سوالات متعددی از سوی نمایندگان از دولت پرسیده می شود.
از جمله این موارد می توان به آخرین پیگیری های پارلمان انگلیس راجع به شرایط انقلابیون در بند، مانند وضعیت زندان «نبیل رجب»، وضعیت درمانی «حسن مشامت» و «هاجر منظور»، شکنجه و تجاوز به زندانیان زن و مشکلات ایجاد شده برای «هاجر منصور»، «نجاحی یوسف» و «مدینه علی» برای دیدار با خانواده هایشان، سلب تابعیت آنان و... اشاره کرد.
با این وجود موضوع اخیر با گذشت چند روز از آن هنوز از سوی نمایندگان مورد سوال قرار نگرفته که تعطیلات پارلمانی دلیل اصلی آن است. به نظر می رسد با توجه به حساسیت و پیگیری برخی رسانه های منتقد دولت، این ماجرا بلافاصله پس از پایان تعطیلات، به جریان بیافتد.
به هر حال؛ پیش بینی می شود که رسانه های منتقد با تمرکز بر این حادثه و شبیه سازی آن با پرونده قتل جمال خاشقجی، طی روزهای آینده پرونده ویژه ای را برای بحرین و انگلیس باز کنند. حال سوال اینجاست که آیا دولت انگلیس از این پرونده تبری می جوید یا مانند «دونالد ترامپ» که به واسطه روابط حسنه اش با «بن سلمان» حاضر به پرداخت هزینه های سنگین سیاسی قتل خاشقجی شد، به حمایت خود از جنایات آل خلیفه ادامه خواهد داد؟
نورنیوز