×
بین الملل
شناسه خبر : 328516
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/04/14 ساعت 14:19
گسترش شهرک‌سازی و تهدید معیشت ساکنان جنوب سوریه

گسترش شهرک‌سازی و تهدید معیشت ساکنان جنوب سوریه

منابع سوری از آغاز یک پروژه شهرک‌سازی جدید در جنوب این کشور خبر داده‌اند که هدف آن ایجاد حضور اقتصادی و غیرنظامی رژیم صهیونیستی و تأثیر بر معیشت ساکنان عنوان شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: در حالی که تجاوزات و اشغالگری‌های رژیم صهیونیستی در خاک سوریه در سایه انفعال و همدستی رژیم ابومحمد جولانی همچنان گسترش می‌یابد، منابع سوری از پروژه شهرک‌سازی جدید صهیونیست‌ها در داخل خاک این کشور خبر دادند.

به گزارش الاخبار، نهاد موسوم به دیده‌بان حقوق بشر سوریه گزارش داد که یک پروژه جدید شهرک‌سازی توسط اسرائیلی‌ها در جنوب سوریه به راه افتاده که هدف آن ایجاد حضور دائمی غیرنظامی و اقتصادی اسرائیلی‌ها در سوریه است و نهاد نظامی این رژیم، آن را بخشی از سیستم امنیتی و کنترل خود برای کل منطقه می‌داند.

بر اساس این گزارش، شهرک نشینان صهیونیست به عنوان بخشی از سیاست توسعه طلبانه رژیم اشغالگر در جنوب سوریه، یک مزرعه گاوداری در داخل خاک سوریه ایجاد کرده‌اند.

نهاد موسوم به دیده‌بان حقوق بشر سوریه تاکید کرد که فعالان سوری شاهد ظهور یک پروژه جدید توسط شهرک نشینان اسرائیلی در منطقه وادی معریه در حوض یرموک در حومه غربی درعا بوده‌اند که شامل ایجاد مزرعه‌ای با تقریباً 140 راس گاو است که در پشت حصاری که توسط نظامیان صهیونیست ساخته شده، قرار دارد.

دیده بان حقوق بشر سوریه، این اقدام صهیونیست‌ها را بیانگر تثبیت تجاوزات و اشغالگری مداوم اسرائیل در مناطق مرزی سوریه و استفاده از اراضی سوریه برای فعالیت‌های امنیتی و اقتصادی دانست.

بر اساس این گزارش، این پروژه صهیونیست‌ها حدود شش ماه قبل بر مبنای طرح فرمانده سابق تیپ جولان در ارتش صهیونیستی آغاز شد و گله‌های گاوهای شهرک نشینان صهیونیست در منطقه‌ای به مساحت تقریبی حدود 10 هزار دونم در روبروی شهرک‌های اشغالی ارتفاعات جولان در منطقه واقع بین حصار اسرائیل و خط آتش بس 1974 پراکنده شده است.

حقوق بشر سوریه تصریح کرد که این پروژه منجر به تنگ‌تر شدن حلقه محاصره علیه شهروندان سوری به ویژه چوپانان شده که اکنون قادر به دسترسی به چراگاه‌های خود نیستند. آنها برای چرای دام‌هایشان به این زمین‌ها متکی بودند و اکنون با توجه به شرایط دشوار زندگی، معیشت آنها به شدت در خطر است و مشکلات اقتصادی آنها تشدید می‌شود.

نهاد مذکور سوری نگرانی خود را در مورد ادامه این تحرکات صهیونیست‌ها که واقعیت‌های جدید را بر سوریه تحمیل و حقوق ساکنان محلی برای دسترسی به زمین‌ها و معیشت آنها را به خطر می‌اندازد، ابراز کرده و از جامعه بین‌المللی و سازمان ملل متحد خواست تا برای توقف نقض حقوق غیرنظامیان و زمین‌های کشاورزی در جنوب سوریه، تضمین حفاظت از ساکنان محلی و جلوگیری از هرگونه اقدامی که وضعیت موجود را تغییر دهد یا سیطره اسرائیل بر خاک سوریه را تثبیت کند، اقدام جدی انجام دهد.

احمد الشیخ، کشاورزی از یکی از روستاهای حومه جنوبی سوریه در این زمینه در گفتگو با خبرنگار العربی الجدید اظهار داشت: بزرگترین تغییر امسال برای ما احساس ناامنی دائمی است و این‌که مدام تحت‌نظر قرار داریم. ما بدون اینکه بدانیم چه اتفاقی خواهد افتاد، به زمین‌های‌مان می‌رویم. اسرائیلی‌ها در حملات خود مدت‌هاست که از منور استفاده می‌کنند که باعث آتش‌سوزی در زمین‌های کشاورزی بیش از یک بار شده است. ما می‌ترسیم که محصولاتمان قبل از اینکه بتوانیم آنها را برداشت کنیم، بسوزند.

وی افزود: در اینجا دیگر مشکل برای کشاورزان فقط از دست دادن محصول نیست، بلکه ترس از جانشان است. ما قبلاً فرزندانمان را با خود به زمین می‌بردیم، اما اکنون در انجام این کار تردید داریم. چند روز پیش، کودکانی که در زمین خانواده‌هایشان بودند، توسط نیروهای اشغالگر به‌شدت مورد ضرب‌وشتم قرار گرفتند و از آن زمان، ترس افزایش یافته است.

در همین حال منابع محلی گزارش دادند که در روستای الرفید در استان قنیطره، کشاورزان با هیئتی از سازمان ملل متحد ملاقات کردند تا کارت‌هایی دریافت کنند که به آنها اجازه دسترسی به زمین‌های نزدیک خط آتش‌بس را می‌دهد.

یکی از کشاورزان در این زمینه گفت: کار ما به جایی رسیده است که اکنون باید منتظر تأیید اسرائیل برای برداشت زمین‌های‌مان باشیم، نام‌های ما برای آنها ارسال می‌شود و آنها تصمیم می‌گیرند چه‌کسی می‌تواند و چه‌کسی نمی‌تواند وارد شود، ما به این عادت نداریم.

این کشاورز که خواست نامش فاش نشود، تصریح کرد: حتی امور بسیار ساده و جزئی برای ما پیچیده شده است و اگر به کارگرانی از روستای دیگری نیاز داشته باشیم، چگونه می‌توانند وارد شوند؟ آیا به آنها اجازه عبور داده می‌شود یا در ایست‌های بازرسی بازگردانده می‌شوند؟

همچنین در روستاهای جنوب قنیطره، ساکنان از گشت‌های اسرائیلی که ناگهان در جاده‌ها ظاهر می‌شوند، گزارش می‌دهند. نور عطاءالله، شهروند جوان سوری در این زمینه گفت: اسرائیلی‌ها یک ایست بازرسی بین دو روستا ایجاد و ماشین‌ها را متوقف و بازرسی می‌کنند.

محمد العسراوی، کشاورزی از روستای العجرف در حومه قنیطره هم به‌نوبه خود اعلام کرد که کشاورزان از دسترسی به زمین‌های خود منع شده‌اند و برخی از آنها در سایه تجاوزات مداوم نیروهای اشغالگر برای ایجاد پایگاه‌های نظامی، زمین‌های خود را به‌طورکامل از دست داده‌اند و برخی دیگر هم برای رسیدن به مزارعشان هر روز جان خود را به خطر می‌اندازند.

وی اضافه کرد: کشاورزی و دامداری منابع اصلی امرار معاش اکثر ساکنان قنیطره به‌شمار می‌رود، اما حملات اسرائیل به‌شدت این بخش‌ها را تحت‌تأثیر قرار داده است. کمبود بارندگی در سال جاری ضربه قابل‌توجهی به ما وارد کرده بود، اما حملات روزانه اسرائیل همچنان مانع اصلی برای کار به‌روی زمین و تحمیل بار بر کشاورزان است.

این کشاورز سوری گفت: محصولات کشاورزی و دامداری در قنیطره به‌طرز قابل‌توجهی کاهش یافته است و این چالش‌ها، همراه با منابع محدود دولتی و هزینه‌های بالای تولید، بسیاری از ساکنان را مجبور به ترک زمین‌های خود می‌کند و در آینده نزدیک منجر به بروز یک بحران غذایی بزرگ خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
تجلی وحدت ملی در وداع با رهبر شهید؛ حضور میلیونی در نماز بر پیکر مطهر
قالیباف: ملت سربلند ایران، حق‌طلبانه در سوگ رهبر خود ایستاد
مراسم بدرقه میلیونی رهبر شهید در آرامش کامل ادامه دارد
میدری: کارگر و کارفرما در نگاه رهبر شهید دو بالِ یک پیکره بودند
کدام فرودگاه‌ها فردا تعطیل هستند؟
تعطیلی پارکینگ‌های حرم امام رضا (ع)
نگاه تمدن‌ساز به خانواده؛ روایت از اندیشه‌های اجتماعی رهبر شهید
نشت اطلاعات 70 هزار نفر در فضای ابری آی‌بی‌ام
گسترش شهرک‌سازی و تهدید معیشت ساکنان جنوب سوریه
چرا بن گویر نمی تواند از مرزهای اسرائیل خارج شود؟
تغییر مسیر کشتی‌ها در تنگه هرمز
آخرین نماز؛ آنجا که اشک، آمین گفت
سوخت کشور پایدار است؛ مردم نگران نباشند
عادل عبدالمهدی: نقش رهبر شهید در مقابله با نظام سلطه تاریخی است
قیمت گوشت قرمز امروز 14 تیر 1405 + جدول
مراکز اسکان زائران در نزدیکی مصلی تهران کجا هستند؟
جنایت هولناک در تهران؛ قاتل 7 روز با جسد همسرش زندگی کرد
آیاجنگ بعدی نزدیک است؟ رمزگشایی از نحوه شکل گیری پازل جدید ترامپ_ نتانیاهو
بغداد زیر فشار سیاسی واشنگتن؛ هشدار درباره باج‌گیری آمریکا
ثبت بیش از 6.4 میلیون سفر با مترو تهران
آمادگی 17 بقعه متبرک قم برای اسکان رایگان بیش از 11 هزار زائر
از نگاه مردم آمریکا چه کشوری دشمن اصلی است؟
بازتاب جهانی نماز بر پیکر رهبر شهید؛ وقتی تهران به اتاق خبر دنیا تبدیل شد
تداوم فعالیت داروخانه‌های کشور در ایام مراسم تشییع رهبر شهید
آتش‌نشانی تهران: مراسم وداع بدون هیچ حادثه‌ای در حال برگزاری است
بزرگ‌ترین مراسم تشییع قبل از انقلاب ایران برای چه کسی بود؟
پیام آیت‌الله مکارم شیرازی در پی تشییع رهبر شهید؛ جنگ تمام نشده است
سرنوشت تلخ زن ایرانی در دام قاتل سریالی قبرس+جزئیات هولناک
پیش بینی قیمت طلای جهانی / رفت و برگشت طلا در سایه معمای نرخ بهره
سخنگوی ارتش: هر خطای دشمن با پاسخ کوبنده نیروهای مسلح روبه‌رو می‌شود
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های قم
بزرگ‌ترین نماز جماعتِ منظم و با شکوه در تاریخ اسلام
آخرین خبر از نیمکت پرسپولیس؛ تارتار گزینه نهایی سرخپوشان
آخرین اخبار سود سهام عدالت 1405؛ زمان واریز و مبلغ سود برای مشمولان
25 قربانی در گرمای مرگبار آمریکا؛ بحران برق در چند ایالت
پارکینگ های اطراف مصلی اشباع شد/ در پارکینگ‌های ورودی شرق و غرب تهران ظرفیت موجود است
آیت‌الله عیسی قاسم: آیت‌الله شهید خامنه‌ای از مردان آخرت بود
برنامه بازی‌های جام جهانی یکشنبه 14 تیر و بامداد دوشنبه
گزارش تصویری عکاسان نورنیوز از حال و هوای مصلی امام خمینی( ره)
تعطیلی مراکز شماره‌گذاری و تعویض پلاک در 14 تیر
سفیر ایران در آلمان: میراث رهبر شهید الهام‌بخش نسل‌های آینده است
جزئیات نحوه محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد
ترافیک نیمه سنگین در چالوس و هراز؛ ورودی‌های تهران هم قفل شد
عاشورا؛ بذر جاودان زندگی
کالابرگ 15 تیر شارژ می‌شود+ جزئیات خرید
بازتولید هویت جمعی
ای دریغا دیر شد دیدار او
سه حسرتی که به دلم ماند
العهد: میلیون‌ها عراقی آماده حضور در مراسم تشییع رهبر شهید هستند
سی‌ان‌ان عربی: حضور گسترده مردم در مصلای تهران ادامه دارد