×
بین الملل
شناسه خبر : 328158
تاریخ انتشار : جمعه 1405/04/12 ساعت 19:38
تشییع رهبر شهید رقبای منطقه را کنار هم نشاند

نیویورک‌تایمز:

تشییع رهبر شهید رقبای منطقه را کنار هم نشاند

روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی، مراسم وداع و تشییع رهبر شهید انقلاب اسلامی را رویدادی تاریخی توصیف کرد که متحدان و رقبای منطقه‌ای را با وجود اختلافات عمیق در تهران گرد هم آورد.

نورنیوز-گروه بین الملل: در پی برگزاری مراسم رسمی ادای احترام به حضرت آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای، رهبر شهید انقلاب اسلامی امروز-جمعه در تهران، روزنامه نیویورک تایمز با مورد توجه قرار دادن زوایای این رویداد تاریخی نوشت؛ دولت ایران هفته‌ای از رویدادها را برای سوگواری و خاکسپاری رهبر شهید ایران آغاز کرد که با حضور رهبران خارجی در محل تشییع در تهران همراه شد.

این روزنامه در گزارشی در این‌باره نوشت: پیکر رهبر فقید ایران، در معرض دید عموم قرار دارد. تصاویر منتشر شده توسط رسانه‌های ایران، مقامات ایرانی و خارجی، اعضای گروه‌های شبه‌ نظامی(گروه‌های محور مقاومت) و رهبران مذهبی را در حال حرکت به سمت محل تابوت آیت‌الله خامنه‌ای و ایستادن در مقابل آن نشان می‌داد. بازدیدکنندگان با احترام تعظیم کردند، دعا خواندند یا گریستند.

مراسم روز جمعه، مقدمه‌ای برای مجموعه‌ای از آیین‌های مفصل بود که از روز شنبه با وداع عمومی با ایشان آغاز خواهد شد. پس از یک مراسم تشییع در روز دوشنبه هفته آینده در تهران، پیکر ایشان به قم و شهرهای مقدس شیعیان در عراق منتقل خواهد شد و سپس در زادگاهشان ـ شهر مشهد، به خاک سپرده خواهد شد.

این رسانه در ادامه با پرداختن به جزئیات این مراسم نوشت: تابوت که با پرچم ایران پوشانده شده بود مزین به یک دستار سیاه و یک شال چهارخانه‌ سیاه‌ و سفید (چفیه)، مانند شالی که ایشان اغلب می‌پوشیدند، شده بود. دستار سیاه نشان‌ دهنده‌ این است که ایشان یک روحانی از نسل حضرت محمد (ص) پیامبر اسلام بودند.

مراسم روز جمعه در مصلای بزرگ تهران ـ مجموعه‌ بزرگی که رهبر شهید ایران در دوران رهبری خود سخنرانی‌های مهم بسیاری را در آن ایراد کردند، برگزار شد.

در ادامه این مطلب درباره مشارکت مقامات خارجی در این مراسم، به‌رغم رقابت‌ها و اختلافات کشورهایشان با یکدیگر، آمده است: دیمیتری مدودوف، رئیس‌جمهور پیشین روسیه و معاون شورای امنیت این کشور قرار است در مراسم روز جمعه شرکت کند. چین نیز یک مقام ارشد قانون‌گذاری، هه وی، نائب رئیس کمیته دائمی مجلس ملی این کشور را به این مراسم فرستاده است.

هم‌چنین رهبران جوامع شیعه در خارج از کشور، از جمله پاکستان نیز در این مراسم حضور دارند. این شش روز مراسم عمومی با حضور این چهره‌های مذهبی و در اماکن مقدس تاکیدی بر نقش آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان یک رهبر معنوی شیعه با طرفدارانی وفادار در سراسر جهان اسلام است.

بر اساس تصاویر منتشر شده توسط رسانه‌های دولتی ایران، اعضای چندین گروه مقاومت در عراق، از جمله کتائب حزب‌الله که ادعا می‌شود وابسته به ایران هستند نیز روز جمعه در این مراسم شرکت کردند.

نیویورک تایمز نوشت که این گروه در ماه‌های اخیر به اهداف آمریکایی در عراق حمله کرده است. تصاویر همچنین اعضای خانواده‌ی رهبران به شهادت رسبده حزب‌الله لبنان را نشان می‌داد.

نزار آمیدی، رئیس‌جمهور عراق، و هیبت الحلبوسی، رئیس مجلس این کشور نیز در مراسم تشییع حضور داشتند. ورود مقامات عراقی در زمان ناخوشایندی برای دولت جدید عراق رخ می‌دهد، چراکه این کشور تحت فشار فزاینده‌ای برای کاهش روابط خود با ایران است.

این گزارش می‌افزاید: مراسم تشییع آیت‌الله خامنه‌ای همچنین رقبای سیاسی را که در منطقه درگیر مناقشات مرگ‌بار دیگری هستند، گردهم آورده است.

نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق که در این مراسم شرکت کرده است، روز جمعه با مقامات ایرانی دیدار کرد. اقلیم کردستان میزبان شبه‌نظامیان کرد تجزیه‌ طلب است که همچنان درگیر جنگ پنهان اعلام‌ نشده‌ای با ایران هستند.

از افغانستان، ملا عبدالغنی برادر، یکی از چهره‌های ارشد طالبان و امیرخان متقی، وزیر خارجه این گروه، قرار بود در مراسم تشییع شرکت کنند.

احمد مسعود، پسر احمدشاه مسعود، فرمانده‌ای که در دهه ۱۹۹۰ با طالبان جنگید، در حال ادای احترام دیده شد. مسعود اکنون یکی از گروه‌های مخالف اصلی حکومت طالبان را از خارج از کشور رهبری می‌کند.

همچنین شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان نیز برای شرکت در این مراسم به تهران سفر کرده است. کشور او از اواخر فوریه درگیر درگیری با افغانستان شده است که صدها کشته برجای گذاشته است، چراکه مقامات پاکستانی طالبان را به حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی متهم می‌کنند که در سال‌های اخیر طی حملاتی هزاران نیروی امنیتی را در پاکستان کشته‌اند.


نظرات

آخرین اخبار
هشدار شدید یمن به عربستان؛ پاسخ قاطع در راه است
انهدام تیم تروریستی در تفتان؛ 2 تروریست کشته شدند
پزشکیان: تدبیر اقلیم کردستان توطئه‌ها در مرزهای غربی ما را خنثی کرد
فرمانده ارتش پاکستان با عراقچی دیدار کرد
شایعه درگذشت عطاالله مهاجرانی تکذیب شد
پرواز تهران–صنعا پس از 10 سال انجام شد
توسعه همکاری‌های اقتصادی و ترانزیتی ایران و ازبکستان باید شتاب بگیرد
دعوت ولایتی از مردم و جبهه مقاومت برای حضور در تشییع و وداع رهبر شهید
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و پنجم
اسرائیل ترور مقامات ایرانی را تکذیب کرد
رسانه صهیونیستی: قدرت نظامی مصر اسرائیل را نگران کرده است
قیمت طلا و سکه امروز 12 تیر 1405
پیکر شهید مصباح‌الهدی باقری‌کنی تشییع شد
قیمت خودرو در بازار آزاد امروز جمعه 12 تیر 1405 + جدول
تشییع رهبر شهید رقبای منطقه را کنار هم نشاند
مجموعه نمایشی «دیدار» روی آنتن شبکه یک می‌رود
رسانه آمریکایی: اروپا با پرداخت عوارض تنگه هرمز کنار آمد
7 خواننده مطرح با آلبوم «بدرقه» برای رهبر شهید ایران خواندند
جودت یلماز: ملت ترکیه در غم و اندوه ملت ایران شریک است
رهبر شهید تمدن ساز
چه رازی جهان را به تهران کشاند؟
سامانه 137 پلاس برای مراسم تشییع رهبر شهید فعال شد
استقرار 1500 دستگاه تاکسی‌ون رایگان + مسیرها
پزشکیان: ایران مقابل هیچ قلدری سرخم نمی‌کند
حمله نظامیان اسرائیلی به نمازگزاران در بیت‌لحم
رئیس پارلمان لبنان: اجرای تفاهم اسلام‌آباد تنها راه پایان اشغالگری است
دو زلزله پیاپی مرز فارس و هرمزگان را لرزاند
دعوت حزب مردم‌سالاری به حضور در تشییع رهبر شهید
مذاکرات ایران برای فروش نفت به شرکت‌های ژاپنی
اشک ملت‌ها بر پیکر رهبر شهید؛ ادای احترام شخصیت‌های سیاسی و مذهبی از سراسر جهان
فراخوان مراکز علمی برای حضور در مراسم وداع رهبر شهید
هیات اقتصادی ایران به‌زودی راهی پاکستان می‌شود
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و چهارم
محدودیت ترافیکی جاده چالوس لغو شد
معاون اردوغان: رئیس‌جمهور ترکیه راهی تهران می‌شود
منوچهر فربد بازیگر قدیمی از دنیا رفت
غریب‌آبادی: انکار مسئولیت، جنایت دوم آمریکا در حمله به هواپیمای مسافربری ایران بود
ان بی سی گزارش ویژه‌ای از تشییع رهبر شهید منتشر می‌کند
وزیر خارجه پیشین استرالیا: نتانیاهو مانع اصلی صلح است
رئیس‌جمهور: تهران و دوشنبه همکاری‌ها را گسترش می‌دهند
پروازها به فرودگاه قشم بازگشتند
انتشار فهرست پارکینگ‌ها و محل جابه‌جایی زائران به مترو + جدول
هشدار محیط‌زیست؛ کیفیت هوای تهران افت می‌کند
بازتاب گسترده وداع با رهبر شهید در رسانه‌های خارجی
کاخ گلستان میزبان رسانه‌های بین‌المللی شد
تشییع رهبر شهید پیام قاطع ایران به آمریکا بود
آغاز محدودیت ترافیکی اطراف مصلی تهران + نام خیابان ها
هوای تهران تا دوشنبه گرم‌تر می‌شود
سید مجید موسوی: سیلی‌های سختی که دشمن دریافت کرد، پایانی ندارد
غرق شدن کودک مبتلا به اوتیسم در دریاچه/تشکیل پرونده قضایی