×
سیاسی
شناسه خبر : 328093
تاریخ انتشار : جمعه 1405/04/12 ساعت 14:44
پزشکیان: روابط ایران و ارمنستان ریشه در پیوندهای تاریخی دارد

پزشکیان: روابط ایران و ارمنستان ریشه در پیوندهای تاریخی دارد

رئیس‌جمهور در دیدار با نخست‌وزیر ارمنستان، ضمن قدردانی از پیام‌های همدردی ایروان، روابط دو کشور را مبتنی بر احترام متقابل و همکاری‌های پایدار در حوزه‌های مختلف دانست.

نورنیوز-گروه سیاسی: «مسعود پزشکیان» امروز جمعه در دیدار با «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان و هیات همراه که به‌منظور شرکت در آیین تشییع و بزرگداشت رهبر شهید انقلاب اسلامی به تهران سفر کرده‌اند، از حضور، ابراز همدردی و پیام‌های تسلیت دولت و ملت ارمنستان قدردانی کرد و آن را نشانه‌ای از عمق روابط دوستانه و پیوندهای تاریخی میان دو کشور دانست.

رئیس‌جمهور با اشاره به مناسبات دیرینه تهران و ایروان، اظهار داشت: روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان همواره بر پایه احترام متقابل، حسن همجواری و منافع مشترک استوار بوده و در مقاطع مختلف، دو کشور توانسته‌اند همکاری‌های سازنده و قابل توجهی را در حوزه‌های گوناگون توسعه دهند.

قدردانی از رویکرد مسئولانه و حمایت‌های دوستانه ارمنستان

وی ضمن قدردانی از همکاری‌ها و همراهی‌های دولت ارمنستان در دوران جنگ اخیر و شرایط دشوار پیش‌آمده برای ملت ایران، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از رویکرد مسئولانه و حمایت‌های دوستانه ارمنستان در حوزه‌های مختلف قدردانی می‌کند و این همکاری‌ها را در راستای تقویت روابط دوجانبه و ثبات منطقه‌ای ارزیابی می‌داند.

رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به روند تدوین معاهده جامع همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان ابراز امیدواری کرد مذاکرات مربوط به این سند راهبردی هرچه سریع‌تر نهایی شده و به امضا برسد و افزود: این معاهده می‌تواند افق‌های جدیدی را در روابط دوجانبه بگشاید و زمینه‌ساز تأمین منافع متقابل دو کشور و دو ملت باشد. در این مسیر، تقویت زیرساخت‌های گمرکی، حمل‌ونقل، ترانزیت و تسهیل مبادلات اقتصادی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

پزشکیان با تأکید بر ضرورت مصون نگه داشتن روابط دو کشور از مداخلات خارجی اظهار داشت: مناسبات دوستانه ایران و ارمنستان باید مستقل از تأثیرگذاری بازیگران خارجی و بر اساس اراده مشترک دو کشور توسعه یابد. تجربه نشان داده است که حضور و مداخلات قدرت‌های فرامنطقه‌ای نه‌تنها به حل مسائل منطقه کمک نکرده، بلکه در بسیاری موارد موجب پیچیده‌تر شدن چالش‌ها و بی‌ثباتی شده است.

وی با تأکید بر رویکرد اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات منطقه خاطرنشان کرد: ایران همواره بر این باور بوده است که کشورهای منطقه از ظرفیت و توانایی لازم برای حل و فصل مسائل خود برخوردارند و می‌توانند در فضایی مبتنی بر گفت‌وگو، همکاری و احترام متقابل، مسیر توسعه و پیشرفت را دنبال کنند.

دکتر پزشکیان همچنین با تأکید بر احترام جمهوری اسلامی ایران به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورها تصریح کرد: احترام به مرزهای بین‌المللی و اصل تمامیت ارضی کشورها از اصول ثابت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است. ما به دنبال تنش و درگیری نیستیم و همواره از راهکارهای سیاسی و دیپلماتیک برای حل اختلافات حمایت کرده‌ایم.

رژیم صهیونیستی عامل اصلی تشدید ناامنی و بی‌ثباتی در غرب آسیا

رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به تحولات اخیر منطقه، رژیم صهیونیستی را عامل اصلی تشدید ناامنی و بی‌ثباتی در غرب آسیا دانست و گفت: تداوم تجاوزات و اقدامات بی‌ثبات‌کننده این رژیم علیه کشورهای منطقه، از جمله لبنان، غزه، سوریه و ایران، تهدیدی جدی برای صلح و امنیت منطقه‌ای به شمار می‌رود.

در این دیدار نیکول پاشینیان نخست‌وزیر جمهوری ارمنستان نیز ضمن ابراز تسلیت و همدردی عمیق با دولت و ملت ایران، اظهار داشت: حضور در تهران در این شرایط اندوه‌بار برای من اهمیت ویژه‌ای داشت و مایلم مراتب تسلیت صمیمانه دولت و ملت ارمنستان را به ملت ایران ابلاغ کنم.

پاشینیان: شهادت رهبر عالیقدر ایران اندوه بزرگی برای ما است

نخست وزیر ارمنستان با اشاره به دیدارهای خود با رهبر شهید انقلاب اسلامی گفت: در دو نوبت توفیق دیدار با ایشان را داشتم و هر دو دیدار در فضایی بسیار صمیمی، سازنده و مبتنی بر احترام متقابل برگزار شد. خبر شهادت ایشان برای مردم و دولت ارمنستان بسیار تأثرانگیز بود و ما این اندوه را اندوه خود می‌دانیم.

نیکول پاشینیان با تأکید بر روابط دوستانه دو کشور، تصریح کرد: جمهوری ارمنستان همواره تلاش کرده است نه‌تنها هیچ‌گونه اقدامی علیه منافع جمهوری اسلامی ایران انجام ندهد، بلکه در چارچوب روابط دوستانه و حسن همجواری، در حد توان خود در کنار ایران باشد.

نخست وزیر ارمنستان با اشاره به روند رو به رشد مناسبات دوجانبه، اظهار داشت: به باور من، روابط کنونی ایران و ارمنستان در بالاترین سطح از زمان استقلال ارمنستان قرار دارد و همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، تجاری، زیرساختی و منطقه‌ای روندی رو به گسترش دارد.

وی همچنین تأکید کرد: جمهوری ارمنستان بارها و به‌صراحت اعلام کرده است که امنیت جمهوری اسلامی ایران برای ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و اطمینان می‌دهیم که ارمنستان در هیچ طرح، پروژه یا اقدامی که علیه منافع و امنیت ایران باشد مشارکت نداشته و نخواهد داشت.

ارمنستان آمادگی رفع هرگونه نگرانی احتمالی دوستان ایرانی خود را دارد

نخست‌وزیر ارمنستان با اشاره به سیاست شفاف ایروان در روابط خارجی، افزود: ما در تعاملات خود با کشورهای مختلف هیچ‌گونه پنهان‌کاری نداریم و همواره آمادگی داریم درباره هرگونه دغدغه یا نگرانی احتمالی دوستان ایرانی گفت‌وگو کرده و توضیحات لازم را ارائه دهیم.

پاشینیان با تأکید بر اهمیت روابط دوجانبه خاطرنشان کرد: روابط ایران و ارمنستان بر پایه اعتماد، دوستی و احترام متقابل بنا شده است و این مناسبات برای دولت و شخص من از اهمیت فراوانی برخوردار است. ما تحت هیچ شرایطی اجازه نخواهیم داد این روابط دوستانه و سازنده خدشه‌دار شود.


نظرات

آخرین اخبار
بقایی: حمله می‌کنند، بعد ایران را به شورای امنیت می‌فرستند!
انفجار نارنجک در مهران؛ یک کشته و 2 مأمور زخمی شدند
بارسلونا 5-1 فاینورد/گام محکم بارسا در لیگ قهرمانان اروپا+ فیلم گلها
جایزه 110 میلیون یورویی برای فاتح لیگ قهرمانان
خشم معترضان در اسلوونی؛ ضرورت تعطیلی سفارت رژیم صهیونیستی + فیلم
واکنش غریب‌آبادی به قطعنامه شورای حکام علیه ایران
رایزنی عراقچی و سفیر ایران در پاکستان
تأکید عارف بر نقش رهبری شهید انقلاب در پیشرفت علمی کشور
پزشکیان: کارآمدی دستگاه‌ها باید به رضایت مردم منجر شود
نگرانی سازمان ملل از تشدید تنش‌ها در تنگه هرمز
اسب ترکمن در مسیر ثبت یک رویداد ملی
آغاز پرداخت خسارت سیل‌زدگان مازندران
ارتش لبنان: اسرائیل 7700 بار توافق چارچوب را نقض کرده است
مدنی‌زاده به هند رسید؛ رایزنی اقتصادی ایران در بریکس
مخبر: ترامپ تازه می‌فهمد با چه قدرتی طرف است
صرفه‌جویی 15 میلیون لیتری بنزین با برقی‌سازی تاکسی‌های اینترنتی
آیت‌الله جنتی: نبرد اقتصادی به روحیه جهادی و فرماندهی نیاز دارد
معاون حقوقی رئیس‌جمهور: واگذاری اختیارات به استانداران در جنگ کارآمدی خود را نشان داد
سفیر ایران: تحریم‌ها حقوق بنیادین ملت‌ها را تضعیف می‌کند
ایران برای توقف جنگ 6 شرط گذاشت؛ پیام اخیر آمریکا به تهران چه بود؟
در نشست شورای حکام چه اتفاقی افتاد؟
حمله اسرائیل به جنوب لبنان؛ یک شهید و 2 زخمی
حضور جنجالی نتانیاهو در جنوب سوریه
واکنش ایران به قطعنامه خصمانه شورای حکام
برقی‌سازی ناوگان برای کاهش آلودگی هوا در اولویت قرار گرفت
برخورد تریلی با اتوبوس در جاده سبزوار
بیانیه مشترک ایران، روسیه و چین علیه قطعنامه ضدایرانی
نفوذ گوگل در هوش مصنوعی و نیروگاه‌های اتمی فنلاند
نورویدئو | ایران؛ از هدف «درس عبرت» تا کابوس انتخاباتی ترامپ
هشدار درباره سوء استفاده رژیم صهیونیستی از خلأ امنیتی در جنوب لبنان
مصر و بحرین خواستار کاهش تنش در منطقه شدند
عکس های منتخب ایران؛ چهارشنبه 18 شهریور 1405
پیشنهاد کرملین برای دور جدید مذاکرات سه‌جانبه اوکراین
استاندار تهران: انشعابات مدارس نباید قطع شود
ترکیب بارسلونا مقابل فاینورد مشخص شد
حمایت شورای همکاری خلیج فارس از تحریم محصولات شهرک‌نشینان
ترافیک سنگین، چالوس و تهران-شمال را یکطرفه کرد
درگیری سعودی‌ها و اماراتی‌ها در جنوب یمن
ترکیب احتمالی لیورپول و اتلتیکو مادرید در بازی امشب
میدری: 7000 تعاونی منحل‌شده تعیین تکلیف می‌شوند
آلمان تماس مرتس و ترامپ را به تعویق انداخت
فروش 41 هزار سکه بانک مرکزی در نخستین عرضه اوراق سلف
کشف هزار تن قیر احتکارشده در سامان
سند برای ساختمان‌های فاقد پایان‌کار به‌زودی صادر می‌شود
هشدار کرملین؛ قیمت گاز اروپا هنوز به اوج نرسیده است
کشف تأسیسات جدید هسته‌ای کره شمالی در یونگ‌بیون
پنج لایه پاسخ؛ روایتی که هنوز تمام نشده است
54حمله هوایی سعودی در 12 ساعت؟/ پاسخ یمن
«اعتماد»؛ مستندی برای شناخت سناریوهای نفوذ آمریکا
وزیر دفاع پاکستان: در میانجیگری ایران و آمریکا روی لبه تیغ هستیم