×
سیاسی
شناسه خبر : 328058
تاریخ انتشار : جمعه 1405/04/12 ساعت 12:00
ایران و عراق در روزهای سخت کنار یکدیگر ایستاده‌اند

در دیدار دکتر قالیباف با رئیس مجلس عراق و همزمان با مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب مطرح شد

ایران و عراق در روزهای سخت کنار یکدیگر ایستاده‌اند

رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با رئیس مجلس عراق که برای حضور در مراسم تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب به تهران سفر کرده بود، با تأکید بر پیوندهای عمیق دو ملت، از همراهی دولت و ملت عراق در جنگ اخیر قدردانی کرد و گفت: همکاری‌های امنیتی، اقتصادی و ترانزیتی تهران و بغداد، زمینه‌ساز تقویت امنیت و توسعه منطقه خواهد بود.

نورنیوز-گروه سیاسی: هیبت الحلبوسی، رئیس مجلس عراق که برای حضور در مراسم تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب به ایران سفر کرده است، صبح امروز جمعه (۱۲ تیرماه) با دکتر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، دیدار و گفت‌وگو کرد.

دکتر قالیباف ضمن خوشامدگویی به هیئت عراقی برای حضور در مراسم تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب اسلامی، گفت: انتخاب جنابعالی را به ریاست مجلس عراق تبریک می‌گویم. در شرایطی که ملت و مسئولان ما عزادار هستند، از حضور شما در ایران تشکر می‌‌کنم.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کشورهای منطقه از اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی آسیب دیده‌اند. امیدواریم مقاومتی که جمهوری اسلامی ایران در برابر رژیم صهیونیستی و آمریکا، چه در عرصه نظامی و چه در عرصه سیاسی، از خود نشان داد، منشأ خیر و ثبات برای منطقه باشد.

دکتر قالیباف تصریح کرد: همان‌گونه که اشاره کردید، ایران و عراق هم در روزهای سخت و هم در روزهای شیرین در کنار یکدیگر بوده‌اند. اگرچه دوران تلخ و سخت رژیم بعثی صدام را پشت سر گذاشتیم، اما پس از آن، دو ملت همانند دو کشور برادر، در کنار یکدیگر برای حفظ حاکمیت ملی کشورهای خود ایستادند، از یکدیگر حمایت کردند، جنگیدند و خون دادند.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع مدیریت تنگه هرمز، گفت: درباره مدیریت تنگه هرمز، موضوعات مهمی در تفاهم اخیر با آمریکا به امضا رسیده است. از آنجا که بر اساس قوانین بین‌المللی، اداره تنگه هرمز باید میان دو کشور ساحلی ایران و عمان انجام شود. ما در این زمینه نظرات کشورهای ساحلی خلیج فارس از جمله عراق را دریافت می کنیم.

 

هیبت الحلبوس، رئیس مجلس عراق، در جریان این نشست گفت: بسیار دوست داشتیم این دیدار در شرایط بهتری انجام می‌شد، اما وظیفه داشتیم به ایران بیاییم و باعث افتخار ماست که در مراسم تشییع امام خامنه‌ای شهید شرکت کنیم. پیروزی ایران در جنگ اخیر را تبریک می گویم و شهادت افرادی را که در این جنگ به شهادت رسیدند، تسلیت عرض کنم. به معنای واقعی کلمه، ایستادگی ایران یک ایستادگی تاریخی بود. همچنین درباره توافق اخیر نیز به شما تبریک می‌گویم؛ شخص جنابعالی در دستیابی به این توافق نقش مهمی ایفا کردید. همچنین مایلم مراتب تسلیت مردم و دولت عراق را به مناسبت شهادت رهبر انقلاب به شما ابلاغ کنم.

وی افزود: در جنگ ۴۰ روزه، عراق در کنار ایران بود و این همراهی بر پایه روابط، مشترکات دینی و پیوندهای سیاسی میان دو کشور شکل گرفت. در طول این جنگ، عراق نیز هدف حملات رژیم صهیونیستی قرار گرفت و خساراتی را متحمل شد. با این توافق، تنگه هرمز بازگشایی می شود و امیدوارم بتوانیم از طریق ازسرگیری صادرات نفت،خسارت‌ها را جبران کنیم.

وی افزود: همچنین آنچه در جنگ ۴۰ روزه رخ داد، از سوی دولت عراق محکوم شد و در سطح ملی نیز با محکومیت گسترده مواجه بود. امیدواریم این توافق، رژیم صهیونیستی را متوجه پیامدهای اقداماتش کند و مسیر جدیدی را پیش روی جمهوری اسلامی ایران بگشاید.

 


نظرات

آخرین اخبار
حسن خادم، نویسنده «اقیانوس آرام» درگذشت
مامور آمریکایی به افشای اطلاعات سفرهای ونس مظنون شد
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
برقراری امنیت در همه مرزها/ هیچ‌ خللی در تردد زائران ایجاد نشده است
قرارداد اجاره می‌تواند بالاتر از حد افزایش 25 درصد امضا شود؟
مخبر: شعله‌های آتش آمریکا دامن همه جهان را می‌گیرد
شرط ترامپ برای توافق هسته‌ای با عربستان
امضای اسناد مشترک همکاری ایران و عراق
بازگشایی پناهگاه‌ها در اراضی اشغالی از بیم حملات احتمالی ایران
محدودیت ترافیکی کندوان و آزادراه تهران-شمال جمعه 2 مرداد
دیالوگ تاریخی مسی و یامال پس از شکست آرژانتین
جزییات قتل هولناک شاگرد میوه فروشی در مشهد
نیمی از جمعیت جهان نباید در برابر بحران‌های منطقه سکوت کنند
آمادگی کامل زیرساخت‌های مرز خسروی برای میزبانی از زائران اربعین
معاون وزیر جهاد کشاورزی: ذخایر کالاها در امن‌ترین وضعیت ممکن است
هلاکت 2 تروریست در درگیری مسلحانه مرزبانان هنگ مرزی
مرسدس‌بنز در آستانه حذف از بازار ایالات متحده
حمایت کرملین از حق هسته‌ای صلح‌آمیز ایران و عربستان
بیانیه هشدارآمیز حنظله؛ شبکه آب، برق و ترابری آمریکا در خط مقدم حملات بعدی
چرا بزرگترین شرکت هواپیمایی هند بازگشت به اسرائیل را به تعویق انداخت؟
تحرکات دیپلماتیک عمان در دریای سرخ
واکنش وزارت امور خارجه ایران به واگذاری پایگاه نظامی انگلیس به آمریکا
توقف اعزام‌های دولتی عتبات؛ مسیر کربلا در اختیار کاروان‌های خصوصی
الزیدی و پیام ترامپ!
تولد نوزاد 5650 گرمی درهفتمین زایمان مادر کرمانشاهی
تنگه باب‌المندب، کابوس جدید بازارهای جهانی؛ قیمت نفت به 99 دلار رسید
سونامی تعدیل در آلمان؛ خداحافظی با 6 هزار نیروی کار در امپراتوری پورشه
ابلاغ الگوی جدید هم‌ترازی رشته‌های تحصیلی؛ پایان ابهامات آزمون های استخدامی
یورش شهرک‌نشین های صهیونیست به صحن‌های مسجدالاقصی
بازار لوازم خانگی؛ چرا مردم تعمیر را به خرید ترجیح می‌دهند؟
واکنش روبیو به موضع «چشم در برابر چشم» وزیر امور خارجه ایران
نورنما | شادی غم انگیز مردم جنگ زده غزه از پیروزی تیم فوتبال اسپانیا
فینال جام جهانی 2026 تکرار می شود !
پایان ماجراجویی 4 آدم‌ربا پس از ربودن کودک یزدی
پیش بینی وضعیت آب و هوا استان مازندران فردا جمعه 2 مرداد
پایان عمر باتری‌های لیتیومی؛ رونمایی از شاهکار جدید چینی‌ها در قلب انرژی هسته‌ای
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 1 مرداد+ جدول قیمت ها
پیش‌بینی هوای تهران؛ کاهش نسبی دما و رگبار در ارتفاعات
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 1 مرداد 1405
اقدام قاطع مرزبانان در مواجهه با تروریستها
سیدبندی لیگ قهرمانان آسیا اعلام شد + سیدبندی گل‌گهر
تسهیل آتش بس در دستور کار اسلام آباد
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز پنجشنبه 1 مرداد 1405
راز سقوط بازار کار؛ چه بر سر اقتصادهای بحران‌زده آمد؟
جزئیات ترور وحشتناک شهردار مکزیکی در قلمرو کارتل‌های مواد مخدر
سرقت مسلحانه 40 هزار دلاری در معامله صوری
رکورد 420 میلیون تنی پکن؛ رمزگشایی از رکورد بی‌سابقه تولید نفت چین
واکنش ایران به تهدید آمریکا برای حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی
شعله‌های سرکش آتش 2 هزار هکتار از اراضی فرانسه را بلعید
پیش بینی قیمت دلار و ارز پنجشنبه 1 مرداد؛ دلار زیر سایه مذاکرات و تنش‌ها