نورنیوز ـ گروه سیاسی: نشریه «امریکن کانزرواتیو» در مطلبی یه قلم پویا عالی مقام نوشت: ترامپ اخیرا در توئیتی مدعی شد که ایرانی ها هرگز در جنگی پیروز نشده اند، اما هرگز در مذاکره ای هم بازنده نشده اند. این سخنان نشان دهنده نوعی شناخت نادرست بسیار خطرناک از ایران است که می تواند به جنگی دیگر در خلیج فارس بیانجامد.
در این یادداشت آمده است:
این پیام حاوی یک کلیشه عصر استعماری است که ایرانی ها را همانند سایر مردم خاورمیانه افرادی کلاه بردار و فریبکار معرفی می کند که رئیس جمهور ساده لوحی مانند باراک اوباما را برای امضای یک توافق هسته ای ناقص فریب داده اند.
مهم تر این که بیانات ترامپ حاوی پیامی است که گویی ایرانی ها ترسو بوده و از لحاظ نظامی ناکارآمد هستند و با فریب دشمنان خود در طول مذاکرات به پیروزی رسیده اند.
اما لازم به یادآوری است که جنگ تحمیلی با عراق هرگونه تصور مبنی بر ترسو بودن یا از لحاظ نظامی ضعیف بودن ایران را رد می کند. ترامپ و سایر اعضای جنگ طلب ضد ایرانی دولت او از جمله جان بولتون اگر می خواهند از یک جنگ غیرضروری و فاجعه بار در خاورمیانه پرهیز کنند باید با چشم های باز این حقیقت را بپذیرند.
جنگ عراق با هرج و مرج، نابسامانی نظامی و انزوای بین المللی پس از انقلاب همزمان شد اما حکومت زیر بار رقبای داخلی و متجاوزان خارجی دچار فروپاشی نشد. در حقیقت این جنگ یادآور این جمله «چارلز تیلی» (Charles Tilly) است که گفته بود: «جنگ کشورها را می سازد.»
دولت ایران برای جلب حمایت مردم از یک ایدئولوژی قدرتمند استفاده کرد که در آن ملی گرایی را با اشتیاق انقلاب اسلامی در هم آمیخته بود و توانست صدها هزار سرباز را برای آزادکردن سرزمین های اشغال شده از سوی ارتش عراق به کار گیرد.
با همین راهبرد ایران توانست 8 سال مقابل یک دنیا (آمریکا، شوروی، انگلیس، آلمان، فرانسه و کشورهای عربی که همگی حامی صدام بودند) مقاومت کند.
ایران در این جنگ بازنده نبود. در واقع پس از دو جنگ با روسیه تزاری در قرن 19، جنگ با عراق نخستین جنگی بود که ایران در آن هیچ یک از سرزمین های خود را از دست نداد و مهم تر این که کشور از یک جنگ خونین و نسل کشی تمام عیار نجات یافت و این نجات یافتگی خود، پیروزی به شمار می رود.
اکنون جمعیت ایران بیش از دو برابر زمان جنگ با عراق است و به دلیل عدم حمایت نظامی خارجی در آن زمان ایران اکنون به قابلیت های تولید تسلیحات بومی گسترده دست یافته است. همچنین برخلاف سال 1980 میلادی ایران متحدان بیشتری در منطقه دارد.
اگر ایران توانست تحت شرایط دشوار دهه 80 با چنان سرسختی و شجاعتی بجنگد بدیهی است که امروز با کارآیی بیشتری خواهد جنگید. ایران در حال حاضر با مشارکت در جنگ علیه داعش در عراق و کمک به فرونشاندن جنگ داخلی سوریه توانایی نظامی خود را ثابت کرده است.
اگر دولت ترامپ این تاریخچه و حقایق کنونی را فراموش کند و به شیوه دولت بوش در جنگ با عراق ضعیف تر، ایران را دست کم بگیرد خطر جنگی دیگر وجود دارد. این تصور که جنگ با ایران خیلی زود به پایان می رسد ـ یا به گفته سناتور تام کاتن، بیش از دو حمله نخواهد بود؛ حمله اول و حمله آخر ـ می تواند گام نخست به سوی جنگ غیرضروری و ویرانگر دیگری باشد./ نورنیوز