×
بین الملل
شناسه خبر : 327849
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/04/11 ساعت 11:48
گزارش جنجالی روزنامه انگلیسی؛ ایران موازنه قدرت منطقه را تغییر داد

گزارش جنجالی روزنامه انگلیسی؛ ایران موازنه قدرت منطقه را تغییر داد

روزنامه انگلیسی مورنینگ استار در تحلیلی از پیامدهای جنگ ایران، آمریکا و اسرائیل نوشت تحولات اخیر به تغییر موازنه قدرت در خاورمیانه منجر شده است؛ گزارشی که بر نقش راهبردی تنگه هرمز، کاهش نفوذ واشنگتن و احتمال شکل‌گیری سازوکار امنیتی جدید منطقه‌ای تأکید دارد.

نورنیوز-گروه بین الملل : روزنامه انگلیسی «مورنینگ استار» در گزارشی تحلیلی به بررسی پیامدهای حمله آمریکا و اسرائیل به ایران پرداخته و تأکید کرده است که این جنگ به شکل‌گیری واقعیتی تازه در خاورمیانه و آسیا منجر شده است.

به نوشته این روزنامه، واشنگتن و تل‌آویو امیدوار بودند با این حمله، منطقه‌ای تحت سلطه اسرائیل و در کنترل آمریکا شکل بگیرد و حتی گامی به سمت تحقق ایده «اسرائیل بزرگ» برداشته شود. با این حال، نتیجه تحولات برخلاف این پیش‌بینی‌ها رقم خورد.

نویسنده گزارش می‌نویسد فارغ از هر قضاوتی درباره حکومت ایران یا احتمال ازسرگیری درگیری‌ها، تهران توانست شکست قابل توجهی از نظر نظامی و دیپلماتیک به آمریکا و اسرائیل وارد کند. هرچند حملات طرف مقابل خساراتی به ایران وارد کرده است، اما ایران نیز آسیب‌های جدی به اسرائیل و دارایی‌های آمریکا در منطقه وارد کرده است.

در ادامه این گزارش به نقش راهبردی تنگه هرمز اشاره شده و آمده است که ایران با نشان دادن توانایی کنترل این گذرگاه حیاتی، ابزاری قدرتمند برای فشار بر اقتصاد جهانی در اختیار دارد. به نوشته مورنینگ استار، توانایی بستن تنگه هرمز خود به نوعی سلاح راهبردی برای ایران محسوب می‌شود.

بر اساس برخی برآوردهای منتشرشده در منابع آمریکایی، در صورتی که جریان کامل نفت از تنگه هرمز تا ماه آگوست از سر گرفته نشود، ذخایر نفتی آمریکا ممکن است به سرعت کاهش یابد.

در بخش دیگری از این گزارش به نقش پاکستان در میانجی‌گری میان تهران و واشنگتن اشاره شده است. به نوشته مورنینگ استار، پاکستان توانست ارتباط میان دو طرف را حفظ کرده و زمینه شکل‌گیری توافقی موسوم به «تفاهم‌نامه اسلام‌آباد» را فراهم کند. همچنین این کشور مقدمات آغاز مذاکراتی برای بررسی جزئیات فنی پایان درگیری را مهیا کرده است.

این گزارش همچنین به کاهش اعتماد کشورهای منطقه به چتر امنیتی آمریکا اشاره می‌کند. به باور نویسنده، توانایی ایران در هدف قرار دادن منافع آمریکا در منطقه باعث شده بسیاری از کشورهای خاورمیانه در ارزیابی خود از نقش امنیتی واشنگتن تجدیدنظر کنند.

در همین راستا، گزارش‌هایی منتشر شده که نشان می‌دهد برخی کشورهای منطقه از جمله عربستان، ایران، قطر، مصر، ترکیه و پاکستان در حال بررسی ایجاد یک سازوکار امنیتی منطقه‌ای مستقل از آمریکا هستند.

به باور نویسنده، این سازوکار می‌تواند به نوعی «ناتوی اسلامی» شباهت داشته باشد که احتمالاً تحت هدایت پاکستانِ هسته‌ای شکل خواهد گرفت و جایگاه اسلام‌آباد را در معادلات منطقه‌ای ارتقا می‌دهد.

در پایان گزارش تأکید شده است که تحولات اخیر می‌تواند نشانه آغاز یک تغییر بزرگ ژئوپلیتیکی در خاورمیانه باشد؛ تغییری که کمتر تحلیلگری پیش‌بینی می‌کرد پاکستان در مرکز آن قرار گیرد.


نظرات

آخرین اخبار
انقلابی‌گری به شرط قانون، بر مدار عقلانیت
پربیننده‌ترین مسابقه جام جهانی2026 معرفی شد
نوراینفو | پیشگیری از گرمازدگی قبل و حین مراسم بدرقه آقای شهید ایران
تغییر آرایش نظامی آمریکا در اروپا؛ عقب‌نشینی بمب‌افکن‌ها یا استراتژی جدید؟
هشدار قرارگاه خاتم درباره حضور جنگنده‌های آمریکا در خلیج فارس
تنش‌های خلیج فارس مانع اجرای کریدور شمال–جنوب نخواهد شد
پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه 11 تیر 1405
زنگ خطر پشه آئدس در بابل به صدا درآمد
عاشورا؛ تجلی عقلانیت وحی
هشدار هواشناسی برای تهران؛ احتمال وزش باد شدید و رعدوبرق
فیلم‌های تلویزیون پنجشنبه و جمعه 11 و 12 تیر + ساعت پخش و شبکه‌ها
سفر رسمی نچیروان بارزانی برای شرکت در مراسم تشییع رهبر شهید ایران
گزارش جنجالی روزنامه انگلیسی؛ ایران موازنه قدرت منطقه را تغییر داد
فاجعه در غزه؛ شمار یتیمان به 68 هزار نفر رسید
آخرین وضعیت آب‌وهوای سیستان‌ و بلوچستان؛ زابل زیر هجوم طوفان
بیانیه جدید یونیفل درباره وضعیت جنوب لبنان
قیمت گوشت قرمز امروز 11 تیر 1405 + جدول قیمت ها
هشدار نارنجی گرد و غبار در اصفهان؛ احتمال محدودیت ترافیکی در محورهای استان
جاده چالوس یک‌طرفه شد؛ ممنوعیت تردد از شمال به جنوب
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 11 تیر 1405 + جدول قیمت ها
چراغ سبز واشنگتن به بغداد؛ انتقال محموله‌های دلار آمریکا دوباره آغاز شد
توصیه‌های اورژانس اجتماعی به شرکت‌کنندگان در مراسم وداع و تشییع
سرلشکر عبداللهی: دشمنان ایران منتظر پاسخی سخت و پشیمان‌کننده باشند
تراژدی در پاکستان؛ واژگونی قایق تفریحی با 8 سرنشین
نورنما | به یاد رهبر شهید
ادعاهای ترامپ در موفقیت سیاست های فشار علیه ایران و ونزوئلا
جزئیات تمدید معافیت سربازی «سه فرزندی» تا پایان سال 1407
ثبت بیش از 11 میلیون تردد جاده‌ای در گیلان
چرا بمب هسته‌ای در فنلاند نگران‌کننده تلقی نمی‌شود؟
جنگاوران ویدئویی
تغییر نام «کوچ اجباری» به «آزادی جابه‌جایی»؛ فریبکاری جدید رژیم صهیونیستی
قالیباف: ملت ایران از خون رهبر شهید خود نخواهد گذشت
تقدیم به «آقای حامی فلسطین»
آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور؛ ترافیک سنگین در محورهای شمالی
تشییع یک رهبر بدرقه یک حافظه تاریخی
وضعیت بحرانی جنوب سوریه؛ چرا اسرائیل به دنبال گسترش دامنه اشغالگری است؟
سه شرط ایران برای امنیت خلیج‌فارس اعلام شد
نقشه ترامپ برای آینده غزه چیست؟
برنامه بازی‌های جام جهانی 2026 امروز پنجشنبه 11 تیر
جام جهانی روی دور جنون؛ هیچ مدعی در امان نیست!
جاده هراز ایمن‌سازی شد؛ جزئیات بازگشایی محورهای مواصلاتی مازندران
چگونه از آفتاب‌سوختگی در مراسم و تجمعات تابستانی پیشگیری کنیم؟
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه11 تیر+ وضعیت استان ها
سامانه‌ای که با نور، قلب را تنظیم می‌کند
پوشش نانویی تازه برای افزایش بهره‌وری کشتی‌ها
موفقیت خیره‌کننده روبات‌های انسان‌نما در خط تولید کارخانه‌های چین
رونمایی از نخستین قطار هیدروژنی مخصوص مسیرهای باریک
کاهش خطر ابتلا به بیش‌فعالی با تغذیه با شیر مادر
توصیه‌های مهم به مادران باردار برای حضور در تجمعات
گرمازدگی؛ وضعیت اورژانسی که نباید ساده گرفت