نورنیوز ـ گروه سیاسی: وب سایت «اینترپرتر» در گزارشی به قلم «راجر شاناهان» به درخواست اخیر دولت آمریکا از استرالیا برای مشارکت در طرح امنیتی خلیج فارس اشاره کرده و آن را مورد بررسی قرار داده است.
در این گزارش آمده است: واشنگتن طرح مشارکت استرالیا در ائتلاف دریایی نیروهای امنیتی خلیج فارس را مطرح کرده است. این درخواست در قالب بخشی از گفتگوهای اوسمین(AUSMIN) توصیف می شود. این از آن دست درخواست هایی است که استرالیا مایل به پذیرش آن نیست. تصمیم یک طرفه واشنگتن مبنی بر خروج از برجام و درخواست توافقی بهتر بدون اینکه چارچوبی برای توافق بهتر ترسیم شود، تناقضی بود که حتی از طرف نزدیک ترین متحدان واشنگتن نیز حمایتی را در بر نداشت.
این گزارش می افزاید: پیش بینی پاسخ ایران البته چندان دشوار نیست؛ اختلال در تجارت دریایی خلیج فارس، حمله به برخی اهداف، توقیف کشتی ها و عواملی که تجارت در این منطقه را پرهزینه می کند. اینها نشان می دهد که کارزار فشار حداکثری دونالد ترامپ فاقد هرگونه اقدامات حمایتی اضافی با ابعاد چندگانه بوده است.
شاناهان در این گزارش تاکید می کند؛ در راستای منافع حاکمیتی استرالیا، پاسخ به یک سوال تصمیم گیری را ساده می کند. هزینه نه گفتن چقدر است؟ بسیاری از مردم استرالیا بیشتر نگران این هستند که استرالیا قرار است درگیر موضوعی شود که اساسا ناشی از تمایل دونالد ترامپ برای برچیدن میراث گذشتگانش است تا اینکه متکی بر اصول اساسی باشد.
این نگرانی را می توان در اکراه عمومی از پیوستن به طرح واشنگتن مشاهده کرد. آلمان با این طرح مخالفت کرد، هرچند بریتانیا اخیرا پیشنهاد یک نیروی دریایی اروپایی را داد. برخی از کشورهای خلیج فارس نیز پیغام های مبهمی فرستادند، شاید این پیغام ها به ملاقات هیئت دریایی هفت نفره اماراتی و همتایان ایرانی آنها که برای اولین بار پس از سال 2013 صورت گرفت، بی ارتباط نباشد.
در ادامه این گزارش آمده است: با توجه به اینکه این درخواست مستقیما از سوی وزرای خارجه و دفاع آمریکا مطرح شده و «اسکات موریس» نخست وزیر استرالیا ماه آینده به صرف دومین شام دونالد ترامپ از زمان تصدی پست ریاست جمهوری دعوت شده، رد این پیشنهاد در چنین شرایطی دشوار می نماید. حتی یک مشارکت کوچک می تواند تقاضای ایالات متحده برای همکاری در این طرح را برآورده کند.
نویسنده در پایان خاطرنشان می کند؛ استدلال من این است که استرالیا به درخواست واشنگتن پاسخ مثبت می دهد، اما بدون اینکه احتمال حضور نیروهای استرالیا در بین باشد یا اینکه قاطعانه به این طرح متعهد شود.
نورنیوز