×
اقتصادی
شناسه خبر : 327453
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/04/09 ساعت 15:49
بانک مرکزی ادعای هک بانک‌ها را تکذیب کرد

بانک مرکزی ادعای هک بانک‌ها را تکذیب کرد

معاون بانک مرکزی با رد ادعاهای مطرح‌شده درباره هک بانک‌ها، تأکید کرد داده‌های مردم کاملاً محفوظ مانده و هیچ‌گونه نشت اطلاعاتی در شبکه بانکی کشور رخ نداده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: مسعود پشم‌چی، معاون نظام‌های پرداخت و فناوری‌های نوین بانک مرکزی، در ادامه نشست دومین نشست هم‌اندیشی کمیسیون اقتصادی با محوریت ضریب امنیت بانکداری الکترونیک و پیشگیری از اختلال خدمات، با اشاره به ادعاهای مطرح‌شده از سوی یک گروه هکری مبنی بر حمله به زیر ساخت چند بانک اظهار کرد: این گروه مسئولیت حمله را بر عهده گرفته و ادعاهایی نیز مطرح کرده است، اما از نظر عملیاتی و فنی این ادعاها نادرست است.

وی افزود: موضوع نشت داده‌ها به‌طور کامل بررسی شده و تاکنون هیچ‌گونه از دست رفتن یا انتشار اطلاعات رخ نداده است و داده‌های مردم و مشتریان حفظ شده است.

پشم‌چی ادامه داد: گزارش‌هایی نیز در برخی رسانه‌های غربی درباره این گروه هکری منتشر شده است. همچنین در خبرگزاری رویترز و کانال‌های تلگرامی مطالبی منتشر شده که این حملات را به رژیم صهیونیستی منتسب می‌کند. در جلسات مختلف نیز نمایندگان مرکز ملی فضای مجازی به این موضوع اشاره کرده‌اند، اما اعلام رسمی در این خصوص بر عهده مراجع ذی‌صلاح است.

وی خاطرنشان کرد: اتفاقی که روز سه‌شنبه رخ داد، از نظر فنی مشابه حمله‌ای بود که پیش‌تر در بانک سپه اتفاق افتاده بود، اما اعلام رسمی درباره منشأ حمله باید از سوی نهادهای مسئول انجام شود.

معاون نظام‌های پرداخت و فناوری‌های نوین بانک مرکزی با بیان اینکه منشأ حادثه در سامانه‌های مربوط هنوز به‌طور کامل مشخص نشده است، گفت: همکاران شرکت خدمات انفورماتیک و شبکه بانکی طی 17 تا 18 روز گذشته، حتی در ایام تاسوعا و عاشورا، به‌صورت شبانه‌روزی برای بازگرداندن خدمات تلاش کردند. با وجود اینکه منشأ حمله مشخص نشده بود، برای ارائه خدمات به مردم ریسک راه‌اندازی مجدد سامانه‌ها پذیرفته شد، اما همان‌طور که مشاهده شد، روز شنبه دوباره حمله تکرار شد.

وی ادامه داد: به همین دلیل از شرکت خدمات خواسته شد تمرکز خود را بر شناسایی منشأ حمله و کمک به راه‌اندازی سامانه‌های جایگزین در بانک‌ها قرار دهد، زیرا تا زمانی که منشأ حادثه مشخص نشود، هرگونه تلاش فنی ممکن است بی‌نتیجه باشد.

پشم‌چی تصریح کرد: بانک مرکزی نیز تمرکز خود را بر حفاظت از سامانه‌های حاکمیتی و بین‌بانکی قرار داده است، زیرا احتمال تکرار چنین حملاتی وجود دارد و باید هم توان مقابله و هم توان بازیابی سریع سامانه‌ها تقویت شود.

وی افزود: هرچند گزارش‌های فنی تهیه شده، اما به دلیل وجود برخی ملاحظات امنیتی، امکان انتشار جزئیات آن وجود ندارد.

معاون نظام‌های پرداخت و فناوری‌های نوین بانک مرکزی اظهار کرد: راهکارهای جایگزین در حال راه‌اندازی است. این سامانه‌های جدید از نظر ساختار دفاعی با سامانه‌های قبلی تفاوت دارند و مهم‌ترین مزیت آن‌ها، کاهش زمان بازیابی در صورت حمله مجدد است.

وی گفت: در سامانه‌های قبلی، به دلیل پیچیدگی و کمبود نیروی متخصص، بازیابی ممکن بود چند روز یا حتی یک هفته زمان ببرد، اما در سامانه‌های جایگزین، زمان بازآوری به‌مراتب کمتر خواهد بود و این موضوع به مدیریت بهتر بحران کمک می‌کند.

پشم‌چی در پایان تأکید کرد: موضوع فرسودگی تجهیزات پیش از این وجود داشته، اما علت این حادثه نبوده است؛ چراکه در مرحله دوم، تجهیزات تعویض و مدیریت جدید نصب شد، اما حمله دوباره تکرار شد. بنابراین منشأ حادثه را نباید صرفاً به فرسودگی تجهیزات نسبت داد و در این زمینه نیز مراجع تخصصی و متولی باید نظر نهایی را اعلام کنند.


اخبار مرتبط
آغاز برنامه 3 ساله ایران برای مقابله با تهدیدات کوانتومی علیه بانک‌ها
چهارشنبه 1405/06/04 ساعت 17:31
آغاز برنامه 3 ساله ایران برای مقابله با تهدیدات کوانتومی علیه بانک‌ها
معاون علمی رئیس‌جمهور از آغاز برنامه سه‌ساله امنیت پساکوانتومی بانک‌ها خبر داد و اعلام کرد: با حمایت از 15 دانشگاه، توسعه فناوری کوانتوم و آماده‌سازی زیرساخت‌های کشور برای مواجهه با تهدیدات آینده دنبال می‌شود.
رئیس سازمان اداری و استخدامی: پاسخگویی بانک‌ها به کمتر از 2 دقیقه رسید
سه‌شنبه 1405/04/09 ساعت 18:42
رئیس سازمان اداری و استخدامی: پاسخگویی بانک‌ها به کمتر از 2 دقیقه رسید
رئیس سازمان اداری و استخدامی اعلام کرد میانگین زمان پاسخگویی بانک‌ها به یک دقیقه و 53 ثانیه و دستگاه‌های اجرایی به دو دقیقه و 25 ثانیه کاهش یافته است.
واکنش بانک مرکزی به اختلال 4 بانک
دوشنبه 1405/04/08 ساعت 12:05
واکنش بانک مرکزی به اختلال 4 بانک
بانک مرکزی با واکنش به حواشی اختلال در خدمات چهار بانک، اعلام کرد مسئولیتی در انتخاب شرکت‌های فناوری یا پیمانکاران این حوزه ندارد و این تصمیم توسط خود بانک‌ها اتخاذ می‌شود.
اختلالات بانکی چه زمانی برطرف می‌شود؟
یکشنبه 1405/04/07 ساعت 14:02
اختلالات بانکی چه زمانی برطرف می‌شود؟
در حالی که طی هفته‌های اخیر بانک مرکزی، شورای هماهنگی بانک‌ها و شرکت خدمات انفورماتیک بارها از رفع تدریجی اختلالات بانکی خبر داده‌اند، گزارش‌های میدانی و پیام‌های مخاطبان نشان می‌دهد مشتریان برخی بانک‌ها همچنان با مشکلاتی در استفاده از خدمات بانکی مواجه‌اند؛ موضوعی که پرسش‌هایی را درباره زمان دقیق بازگشت کامل خدمات ایجاد می‌کند.
اختلال دوباره در خدمات بانک‌های ملی و صادرات ؛امتداد آثار حمله سایبری
شنبه 1405/04/06 ساعت 15:27
اختلال دوباره در خدمات بانک‌های ملی و صادرات ؛امتداد آثار حمله سایبری
خدمات کارت بانکی بانک‌های ملی و صادرات بار دیگر با اختلال مواجه شد؛ شرکت خدمات انفورماتیک اعلام کرد این مشکل در جریان بازگردانی و پایدارسازی سامانه‌ها پس از حمله سایبری رخ داده است.
اختلالات بانکی ارتباطی به اینترنت ندارد؛ آدرس غلط ندهید
پنج‌شنبه 1405/04/04 ساعت 15:13
معاون وزیر ارتباطات:
اختلالات بانکی ارتباطی به اینترنت ندارد؛ آدرس غلط ندهید
معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات در پی، طرح برخی اظهارنظرها درباره‌ علت بروز اختلالات اخیر در شبکه بانکی کشور در حساب کاربری خود نوشت: ارتباط دادن اختلالات و اتفاقات به برقراری اینترنت بدون توجه به دلایل مستند و گزارشات دستگاه ناظر اشتباه بزرگی است.
بانک صادرات از رفع کامل اختلال خدمات کارت‌محور خبر داد
چهارشنبه 1405/04/03 ساعت 19:55
بانک صادرات از رفع کامل اختلال خدمات کارت‌محور خبر داد
بانک صادرات ایران با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد تمامی اختلالات مربوط به خدمات کارت‌محور این بانک به‌طور کامل برطرف شده و سرویس‌ها به وضعیت عادی بازگشته‌اند.
اختلال خدمات کارت‌محور بانک‌ها رفع شد
چهارشنبه 1405/04/03 ساعت 08:36
اختلال خدمات کارت‌محور بانک‌ها رفع شد
اختلال مقطعی که در برخی بانک‌های کشور ایجاد شده بود، برطرف شد و خدمات بانکی به وضعیت عادی بازگشت.
هک بانک سپه؛ واقعیت ماجرا چیست؟
جمعه 1404/01/29 ساعت 09:20
هک بانک سپه؛ واقعیت ماجرا چیست؟
رئیس مرکز ملی فضای مجازی، آقامیری، اعلام کرد: بانک سپه هک نشده و حادثه اخیر صرفاً سرقت داده بوده است. پس از بررسی‌های دقیق، مشخص شد هیچ حمله سایبری رخ نداده و امنیت سیستم بانکی حفظ شده است.
نظرات

آخرین اخبار
اخراج خودکار کاربران «کلود» برای محافظت در برابر هکرها!
هوش مصنوعی، درد و لذت را درک می‌کند؟
آیا دهان‌شویه‌ها عوارض دارند؟
حمله جدید رژیم صهیونیستی به شرق و جنوب لبنان
کاهش مصرف بنزین 2 استان با ابزارهای غیرقیمتی
کشف ماینر غیرمجاز در 3 شهر گیلان
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 14 شهریور؛ جدول ساعت خاموشی مناطق
بوئینگ؛ پیمانکار فروش مهمات تهاجمی به عربستان
پیکر شهید سیدمالک موسوی تبار در بهمئی به خاک سپرده شد
ادعای ترامپ درمورد احتمال هدف قرار دادن کوه کلنگ گزلا
سپاه: عملیات ارتفاعات جاسوسان نقطه عطف امنیت پایدار شمال‌غرب کشور بود
بن‌زاید و اردوغان بر تقویت همکاری برای امنیت منطقه تأکید کردند
اقدام قانونی بانک ترکیه ای علیه تحریم های آمریکا
ضربه جنگ به اقتصاد خلیج فارس؛ چشم‌انداز بهبود تا پایان 2026 تیره شد
برنامه قطعی برق تهران فردا شنبه 14 شهریور 1405 + لینک خاموشی
قالیباف: ایران از ایده چین برای ایجاد یک معماری امنیتی جدید استقبال می‌کند
واریز معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد؛ چرا پرداخت‌ها مرحله‌ای است؟
اقدام پلیس نیویورک به قتل برای جلوگیری از خودکشی!
ترامپ: دموکرات‌ها ترجیح می‌دهند در جنگ علیه ایران شکست بخوریم
مسکو: دخالت در هوانوردی، تروریسم دولتی است
بازداشت پادکستر سابق کالیفرنیایی به دلیل تهدید علیه جان ترامپ
خبرنگار وال‌استریت ژورنال: روسیه و چین واکنش های شورای امنیت علیه ایران را وتو می‌کنند
اعتراف رسانه صهیونیستی: شیخ نعیم قاسم قدرتمندتر از تصور ماست!
دزفول سوگوار خلبان شهید؛ پیکر «مجتبی حسینوند» در گلزار شهدای شهیدآباد آرام گرفت
مهاجرانی: رئیس‌جمهور صدای منتقدان را می‌شنود
برنامه قطعی برق البرز فردا شنبه 14 شهریور اعلام شد + لینک مشاهده خاموشی برق کرج
قاسم الاعرجی: انحصار سلاح اولویت غیرقابل‌مذاکره دولت عراق است
آتش‌سوزی در قلب پایتخت؛ عملیات مهار حریق در کوچه برلن
محدودیت ترافیکی در جاده‌های شمال؛ کندوان و تهران-شمال یک‌طرفه شد
رمزگشایی از دیدار جنجالی در کاخ سفید؛ یهودیانی که گفتند نماینده صهیونیسم نیستیم
شوک قیمتی در بازار جهانی؛ گرانی مواد غذایی به اوج 3 ساله رسید
آمریکا و تروئیکا در آستانه شکست کامل «توهم اسنپ‌بک»
تامین امنیت غذایی؛ تخلیه 22 هزار تن برنج در هرمزگان آغاز شد
پایان عصر پهپادهای 50 میلیون دلاری؟ آمریکا در جستجوی جایگزین‌های ارزان‌قیمت
تلاش تروئیکا برای فرستادن پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
نیویورک‌تایمز: ایران، اعتمادبه‌نفس بیشتری به توانایی‌های خود پیدا کرده است
مجوزهای «تولید بار اول»، موتور محرک اقتصاد دانش‌بنیان ایران
وعده اژه‌ای برای تسهیل تجارت ایران و هند
پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه 14 شهریور 1405؛ دلار در آستانه ثبت رکورد جدید
آخرین قیمت طلا و سکه امروز جمعه 13 شهریور 1405؛ طلا و سکه امروز دوباره گران شدند
سخنگوی ارتش: تا خروج کامل آمریکا از منطقه ایستاده‌ایم
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا شنبه 14 شهریور | احتمال صعود قیمت طلا و سکه
درخشش تیم ملی پاراتکواندو مردان ایران
عذرخواهی رسمی AFC از ایران؛ اشتباه داوری در بازی با کره شمالی تایید شد
استراتژی جدید پدافند غیرعامل؛ تاب‌آوری زیرساخت‌ها در برابر تهدیدات سایبری
هشدار رهبر جمهوری‌خواهان نسبت به از دست دادن اکثریت سنا
حمله پهپادی روسیه به ساختمان مرکزی سرویس امنیتی اوکراین
آمریکا یک بانک ترکیه‌ای را در ارتباط با ایران تحریم کرد
پایان خوش دعوی بر سر مهریه 1377 سکه بهار آزادی در ملارد
فرصت استفاده رایگان از مترو و اتوبوس تهران