×
سیاسی
شناسه خبر : 327383
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/04/09 ساعت 12:22
اژه‌ای: هدف حمله به اوین ایجاد شورش شد/ هنوز بعضی از زندانی‌های فراری از اوین برنگشته اند

اژه‌ای: هدف حمله به اوین ایجاد شورش شد/ هنوز بعضی از زندانی‌های فراری از اوین برنگشته اند

رئیس قوه قضائیه با اشاره به حمله رژیم صهیونیستی به زندان اوین در جریان جنگ 12 روزه، گفت: هدف دشمن ایجاد شورش، فرار زندانیان و تجمع خانواده‌های آنان بود، اما زندانیان با این سناریو همراهی نکردند.

نورنیوز-گروه سیاسی: حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، رئیس دستگاه قضا در ادامه بازدیدها و سرکشی‌های مستمر و مداوم خود از مراجع قضایی و مراکز تابعه دستگاه قضا، از یکی از مراکز سازمان پزشکی قانونی بازدید به عمل آورد و با کارکنان و مسئولان این مرکز و تنی چند از مراجعان به گفتگو پرداخت.

رئیس قوه قضائیه در خلال این بازدید، طی سخنانی در جمع مدیران سازمان پزشکی قانونی کشور، ضمن تبیین و تشریح اهمیت کار و مسئولیت این سازمان اظهار کرد: ما به طور مشخص، از ۲۳ خرداد سال گذشته تاکنون، در یک جنگ تمام عیار با جبهه کفر و استکبار به سرکردگی آمریکای جنایتکار و عامل منطقه‌ای‌اش یعنی رژیم صهیونیستی به سر می‌بریم. پر واضح است که در هنگامه‌ی جنگ، تزریق آرامش و طمأنینه به جامعه و مردم، از اساسی‌ترین و حیاتی‌ترین موضوعات است و سازمان پزشکی قانونی، نهادی است که در تزریق آرامش و طمأنینه به جامعه و مردم، نقش ویژه‌ای ایفا می‌کند.

رئیس دستگاه قضا ضمن مرور جنایات وحشیانه دشمن متجاوز در دو جنگ تحمیلی اخیر، بیان داشت: دشمن نابکار و جنایتکار در دو جنگ تحمیلی اخیر، بعضاً سنگین‌ترین تجهیزات و ادوات نظامی خود را علیه مناطق مسکونی و غیرنظامیان ما به کار گرفت و تعداد زیادی ساختمان مسکونی در نتیجه پرتابه‌های دشمن متجاوزفروریخت؛ در چنین شرایطی، اصلی‌ترین موضوع برای بازماندگان شهدای این جنایات، آن بود که اجساد عزیزان خود را شناسایی کنند؛ اینجا بود که اهمیت کار سازمان پزشکی قانونی، بیش از پیش برای همگان هویدا شد و این سازمان با درایت و مجاهدتی که به خرج داد، در شناسایی شهدا، تسریع به عمل آمد. همچنین بانک دی‌ان‌ای سازمان پزشکی قانونی در دو جنگ اخیر، کمک شایانی به شناسایی هویت شهدای عزیز ما کرد.

رئیس عدلیه عنوان کرد: در جریان دو جنگ تحمیلی اخیر، دشمن متجاوز و مجرم به برخی از اماکن پزشکی قانونی کشور و مراکز بیمارستانی نیز تعدی کرد و علت این امر آن بود که می‌خواست نهادهای تزریق‌کننده‌ی آرامش به جامعه و مردم را منهدم کند و کشور ما را به خیال خام خود به فروپاشی اجتماعی بکشاند!
رئیس قوه قضاییه، نقش پزشکی قانونی در وقایع دی ماه گذشته را ستود و در همین راستا بیان داشت: پس از شبه‌‎کودتای دی ماه سال گذشته نیز که همراه با جنایات شنیع عوامل دشمن و قتل و مجروح کردن مردم و نیروهای حافظ امنیت مردم بود، سازمان پزشکی قانونی ورود مجدانه و مجاهدانه‌ای داشت.

رئیس عدلیه با بیان اینکه پزشکی قانونی یکی از بازوان اصلی اجرای عدالت است، گفت: قاضی برای صدور حکم در پرونده‌هایی که نیازمند نظر کارشناسی پزشکی قانونی است، تمام و کمال به نظر کارشناسی صادره، استناد می‌کند؛ قاضی بدون نظریه کارشناسی پزشکی قانونی، در پرونده‌های مرتبط با تشخیص میزان معلولیت،علت مرگ، میزان آسیب، تعیین دیه یا ارش و غیره، قادر به صدور حکم نیست. فلذا ارزش و اعتبار کار و مسئولیت پزشکان شاغل در سازمان پزشکی قانونی، بسیار ویژهو خطیر است.

قاضی‌القضات بر ضرورت تکریم هر چه بیشتر مراجعان به پزشکی قانونی تاکید وخاطرنشان کرد: جنس مراجعان به کلیه‌ی مراجع و مراکز وابسته به قوه قضاییه با مراجعان به سایر دستگاه‌های حکومتی و دولتی متفاوت است؛ میزان این تفاوت و تمایز در مراجعان به سازمان پزشکی قانونی بیشتر است؛ ارباب‌رجوع در این سازمان، عمدتاً مردمی دردمند، مجروح و آسیب‌دیده هستند؛ فلذا حُسن‌خلق و خوش‌رفتاری با آنان بسیار حائز اهمیت است. طبیعتاً فردی که مجروح شده و یا اولیای‌دم یک مقتول است، ممکن است به سبب درد و حزن و تألم زیاد، هنگام مراجعه به پزشکی قانونی، اصطلاحاً از کوره دربرود و عصبی شود؛ اینجا آنجایی است که شما شاغلان در پزشکی قانونی، باید نهایت صبر و حوصله و متانت را به خرج دهید و کوچکترین واکنش تندی در قبال این مراجعان متألم و عصبانی نداشته باشید.

محسنی اژه‌ای اظهار کرد: من طی ۵ سالی که مسئولیت ریاست قوه قضائیه را برعهده دارم، به یاد ندارم که گزارشی ناظر بر گلایه و شکایت مردم از رفتارهای شاغلان در پزشکی قانونی دریافت کرده باشم؛ همین امر نشان می‌دهد که رویکرد کلی در سازمان پزشکی قانونی، حُسن‌خلق با ارباب رجوع است؛ این رویکرد باید در همه زیرمجموعه‌ها و بخش‌های وابسته به قوه قضاییه تقویت شود.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: در سال ۱۴۰۴ بالغ بر ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نظریه‌ی کارشناسی در باب پرونده‌های ارجاعی از ناحیه پزشکی قانونی صادر شد؛ علی‌رغم قابل توجه بودن این آمار، لکن هیچ گزارشی از حیث اینکه آن نظریات دارای نقصان عمده‌ هستند، به ما واصل نشد؛ این امر حکایت از آن دارد که سازمان پزشکی قانونی به عنصر تدقیق در بررسی‌های خود اهتمام ویژه‌ای دارد؛ موضوعی که جا دارد باز هم در تقویتش کوشا باشیم.

رئیس دستگاه قضا، پزشکی قانونی را پُلی از پزشکی به عدالت دانست و تصریح کرد: ما اعتقاد داریم که باید نگاه‌های خود را به برخی از ساحات حکمرانی تغییر دهیم و اگر این تغییر نگاه‌ها انجام نگیرد، حق مطلب ادا نخواهد شد؛ یکی از این ساحات، مرتبط با امر پزشکی قانونی است؛ سازمان پزشکی قانونی، امانتدار مردم مراجعه‌کننده و پاسدار کرامت انسانی آنها است. پزشکی قانونی، جایی است که علم در خدمت عدالت قرار می‌گیرد تا از حقیقت نگهبانی کند. از همین‌رو جایگاه سازمان پزشکی قانونی بسیار منیع و رفیع است. بر ما فرض است تا در تجهیز این سازمان از جهات مختلف، کوشا و ساعی باشیم.

رئیس عدلیه، نقش ویژه مراکز تابعه قوه قضاییه در دو جنگ تحمیلی اخیر را مورد تقدیر قرار داد و عنوان کرد: به طور کلی در جریان دو جنگ تحمیلی اخیر و وقایع پس از آن، مراکز تابعه قوه قضائیه، عملکرد مطلوبی داشتند؛ علاوه بر سازمان پزشکی قانونی، عملکرد سازمان زندان‌ها نیز نافع و مطلوب بود. در جنگ ۱۲ روزه، دشمن مستقیماً زندان اوین را هدف قرار داد تا به واسطه این جنایت، شورشی ایجاد شود و زندانیان فرار کنند و خانواده‌های آنان در مجاورت زندان تجمع کنند؛ لکن هیچکدام از این مسائل حادث نشد و واقعه‌ی حمله به زندان اوین، به خوبی مدیریت شد؛ نکته قابل توجه آنکه در این قضیه خودِ زندانیان و خانواده‌های آنان نیز برخلاف خواست دشمن، بسیار همراهی کردند. نکته دیگر در این فقره آن است که ما طی یک سال اخیر بواسطه تحمیل جنگ از ناحیه دشمن، بر حجم اِعمال مرخصی‌های خود در قبال زندانیان واجدشرایط و فاقد خطر برای اجتماع، افزودیم و شاهد بودیم که اغلب این زندانیان به مرخصی‌ رفته، به معنای واقعی کلمه اصلاح شده‌اند و از ارتکاب مجدد جرم خودداری کرده‌اند.

قاضی‌القضات در بخش دیگری از سخنانش در این نشست با گرامیداشت یاد و خاطهر شهید بهشتی، معمار دستگاه قضا، تصریح کرد: در ایام شهادت شهید بهشتی، یاد آن شهید والامقام و یاران و همرزمان ایشان را گرامی می‌داریم؛ شهید بهشتی حقیقتاً یک عالم وارسته، روشنفکر، دلسوز، صبور و اهل خدمت بود و همه این ویژگی‌ها سبب شد که منافقین کوردل به عنوان ایادی استکبار، وجود او را تاب نیاورند و دست به شهادت او بزنند.

محسنی اژه‌ای در پایان، جهاد خیابانی ملت ایران را خار چشم دشمنان دانست و خاطرنشان کرد: مجاهدت و جهاد مردم در خیابان طی این ۴ ماه اخیر حقیقتاً شگفت‌انگیز و دشمن‌شکن بوده است. در این میان نقش زنان و بانوان ایرانی بسیار ویژه و درخشان بوده است و زنان ما میدان‌دار جهاد خیابانی در حمایت از نظام و ولایت و خونخواهی امام شهیدمان بوده‌اند.

شایان ذکر است، پیش از سخنان رئیس قوه قضائیه، عباس مسجدی، رئیس سازمان پزشکی قانونی طی سخنانی گفت: این مرکز پزشکی قانونی، از جهت نیروی انسانی، تجهیزات و آزمایشگاه‌ها، یک مرکز ممتاز در منطقه غرب آسیا محسوب می‌شود که در زمان جنگ‌های تحمیلی ۱۲ روزه و رمضان، به صورت شبانه روزی ارائه خدمت می‌کرد.

وی افزود: طی جنگ تحمیلی رمضان و با تجارب کسب شده از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، اجساد مطهر شهدا در کمترین زمان ممکن شناسایی شده و به خانواده‌هایشان تحویل داده می شدند. مسجدی در ادامه گفت: علی‌رغم واردآمدن خسارت و آسیب به بخش‌هایی از مراکز پزشکی قانونی در جنگ رمضان، ارائه خدمات این سازمان حتی یک روز هم متوقف نشد.

وی با بیان اینکه هدف و رویکرد اصلی سازمان پزشکی قانونی، ارائه خدمات استاندارد و علمی است، عنوان کرد: آنچه برای ما مهم است، استاندارد بودن و علمی بودنِ گواهی‌های صادره پزشکان سازمان پزشکی قانونی به مراجع قضایی است؛ امروز سازمان پزشکی قانونی ایران در منطقه غرب آسیا، صاحب مرجعیت علمی است ولیکن هنوز جای کار فراوانی وجود دارد و تلاش‌های ما برای بهتر شدن، همچنان باید ادامه داشته باشد. مسجدی گفت: تکریم مردم و احترام به آنها و همچنین تسریع در خدمت‌رسانی‌ها، از دیگر رویکردهای مهم سازمان پزشکی قانونی در دوره کنونی محسوب می‌شود؛ علی‌رغم اینکه در سال ۱۴۰۴ به نیروی انسانی و امکانات سازمان پزشکی قانونی اضافه نشد ولیکن شاهد هستیم در راستای اجرای برنامه توسعه هفتم که بنا شد دیگر برای تصادفات پرونده قضایی تشکیل نشود، تمامی پرونده‌های تصادفات بین پزشکی قانونی، بیمه و فراجا ردوبدل می‌شوند و مردم نیز سریع تر به حق و حقوق خود می‌رسند.

رئیس سازمان پزشکی قانونی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به دستاوردهای جدید این سازمان گفت: دستگاه «الکل‌سنج تنفسی» که اخیراً به همت سازمان پزشکی قانونی از آن رونمایی شده، هم سبب تسریع در انجام فرآیندهای کاری پزشکی قانونی می‌شود و هم در فراجا، پتروشیمی‌ها و ... ، دارای کاربرد است. این دستگاه که همه اجزای آن بومی است، برتری‌هایی نسبت به نمونه مشابه آمریکایی خود دارد و قیمت آن نیز یک پنجم محصول آمریکایی است.

مسجدی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، از حمایت‌های رئیس قوه قضائیه در زمینه راه‌اندازی دانشکده پزشکی قانونی ذیل دانشگاه علوم قضایی قدردانی کرد.


نظرات

آخرین اخبار
عاشورا؛ پرچم جاودان ولایت
اختصاص اعتبار جدید برای رفع تنش آبی تهران و 3 استان دیگر
قیمت طلا و سکه امروز سه‌شنبه 9 تیر 140؛ افت طلا در سایه اخبار سیاسی
راز قتل تلخ آرتین کوچولو در دست نوشته پدرو مادر فاش شد
حضور مقامات بیش از 30 کشور و سران ادیان 90 کشور
بورس به مسیر سبز خود بازگشت
جزئیات قتل هولناک در تویسرکان؛ برادران قاتل به جنایت اعتراف کردند
متلاشی شدن یک تیم گروهک‌های تجزیه‌طلب
فرزاد جمشیدی مجری معروف تلویزیون درگذشت + جزئیات علت فوت و بیوگرافی
ستاره هالیوود و نامزد اسکار در 98 سالگی درگذشت
ترافیک سنگین در چالوس و هراز
قیمت دلار و دینار امروز سه شنبه 9 تیر 1405 / رشد اندک قیمت دلار
منبع آگاه: پایگاه آمریکا در اردن مرکز عملیات علیه ایران بود
24 نفتکش و کشتی در یک روز از تنگه هرمز عبور کردند
باند شمالی تونل نیایش و پل صدر امشب بسته می‌شود
قیمت گوشی امروز سه‌شنبه 9 تیر 1405 + جدول
زمان بازگشت تیم ملی ایران به تهران اعلام شد
تصادف اتوبوس در تسوج کشته نداشت+ تعداد مصدومان
هشدار پلیس فتا به خریداران بلیت مراسم تشییع
اژه‌ای: هدف حمله به اوین ایجاد شورش شد/ هنوز بعضی از زندانی‌های فراری از اوین برنگشته اند
یار جدید پرسپولیس با گل‌گهر خداحافظی کرد
بانک مرکزی: شعب کشیک بانک‌ها شنبه و یکشنبه فعال هستند
پاسخ کوبنده تیم ملی ایران به وزیر امنیت داخلی آمریکا
نوراینفو | 13 ویژگی برجسته امام شهید در پیام رهبر معظم انقلاب
صعود بورس‌های جهانی؛ داوجونز رکورد زد، آسیا سبزپوش شد
آمادگی دانشگاه علوم پزشکی تهران برای پوشش درمانی مراسم وداع
زلزله سیاسی در عراق؛ بازداشت 3 نماینده زن پارلمان به اتهام فساد مالی
پرونده تخلف یک بانک دولتی به دادسرای دیوان محاسبات ارجاع شد
ادعای سی‌ان‌ان: ویتکاف راهی دوحه برای گفت‌وگو با ایران شد
مقام آمریکایی: احتمال اعزام نیرو به لبنان و اراضی اشغالی وجود دارد
پزشکیان: اختلافات داخلی قدرت ملی را تضعیف و دشمن را امیدوار می‌کند
ثبت نام 6 هزار نفر در سامانه سماح / فعال شدن لینک همیار اربعین
دختر رئیس‌جمهور جنجالی پرو پس از 26 سال به قدرت بازگشت
وزیر جنگ اسرائیل از اختلاف ترامپ و نتانیاهو پرده برداشت
شرط‌بندی عجیب دو پسر 18 ساله برای گوشی‌قاپی
راهنمای جامع اسکان و خدمات زائران در مراسم تشییع رهبر شهید؛ از زمان سفر تا محل اقامت
چه کسانی بیشترین هزینه تورم خرداد را پرداختند؟
جزئیات خطوط ویژه جدید در بزرگراه‌ها؛ تغییرات ترافیکی تهران
هشدار سازمان ملل درباره گرمای شدید در جام جهانی 2026
قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 9 تیر 1405
نوراینفو | چه خدمات رایگانی برای سلامت روان ارائه می شود؟
پیام قاطع سرپرست وزارت دفاع به دشمن: در صورت نقض آتش‌بس پاسخ می‌دهیم
تشریح جزئیات محدودیت‌های ترافیکی مراسم وداع و تشییع رهبر شهید
برنامه و ساعت بازی‌های امشب و فردا جام جهانی 2026
چرا مربی سابق استقلال قید بازگشت به نیمکت آبی‌ها را زد؟
شرط جدید بانک مرکزی برای وام‌های میلیاردی چیست؟
کری جنجالی سرمربی مراکش؛ هیچ تیمی نمی‌تواند ما را متوقف کند
گرد و خاک 18 شهرستان اصفهان را فرا می‌گیرد
واکنش تلخ کومان پس از حذف هلند؛ آن ضربه همه‌چیز را تغییر داد
استاندار تهران برای میزبانی از زائران مراسم تشییع چه دستوراتی صادر کرد؟