×
سیاسی
شناسه خبر : 327280
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/04/08 ساعت 21:16
عارف: بحران بانک‌ها از ضعف امنیت سایبری شروع شد

عارف: بحران بانک‌ها از ضعف امنیت سایبری شروع شد

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به حادثه سایبری بانک‌ها گفت این اتفاق یک هشدار جدی برای حملات بزرگ‌تر است و تأکید کرد اگر امنیت سایبری کشور فوری تقویت نشود، بحران‌های شدیدتری در راه خواهد بود.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمدرضا عارف در جلسه بررسی حادثه سایبری بانک‌ها که با حضور مدیران بانک‌ها، بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و دستگاه‌های مرتبط برگزار شد، گفت: این اتفاق قابل پیش‌بینی بود و در آینده حتماً تکرار خواهد شد. ما باید برای جلوگیری از این اتفاقات، ارتقای امنیت سایبری کشور را در اولویت قرار دهیم. بسیاری از سامانه‌ها بدون توجه به دانش بومی کشور و توصیه‌های دلسوزان و انجمن‌های علمی، قابلیت آسیب‌پذیری دارند.

وی افزود: اسم اتفاق پیش‌آمده برای بانک‌ها را نمی‌توان حمله گذاشت؛ این یک هشدار برای حملات بدتر بعدی است. ما در حوزه امنیت سایبری فعالیت لازم را نداشته‌ایم و ضعف خود را به قوت دشمن تعبیر می‌کنیم. اتفاقی که رخ داده در حدی نیست که بخواهیم آن را به دشمن نسبت دهیم؛ یک دانشجوی جوان من که سه واحد رمز پاس کرده باشد هم می‌تواند این کار را انجام دهد. ما باید با استفاده از مزیت دانش و فناوری بومی، امنیت سایبری کشور را ده‌ها برابر ارتقا دهیم.

وی همچنین گفت: بسیاری از کسانی که در شرکت ملی خدمات انفورماتیک یا بخش‌های دیگر فعالیت دارند، از دانشجویان من بوده‌اند و بارها در زمانی که دولت نبودم به آنان هشدار داده بودم که ممکن است چنین اتفاقاتی رخ دهد، اما متأسفانه به این هشدارها توجه نشد. اکنون اما تأکید می‌کنم مهم‌ترین مسئولیت شما تقویت امنیت سایبری کشور در برابر حملات واقعی است که ممکن است ده‌ها برابر بزرگ‌تر از اتفاق اخیر باشد.  توجه به امنیت سایبری برای همه ارگان ها و سازمان های دولتی  یک توصیه نیست،  یک دستور اکید و الزام است. 

عارف ضمن تذکر جدی به مدیران حاضر در جلسه تاکید کرد: مشکلات پیش‌آمده باید در مدت کوتاهی برطرف شود، اما برای بلندمدت نیز راهبردهای جدی تدوین شود. انجمن‌های علمی و متخصصان امنیت سایبری در کشور حضور دارند و با اتکا به دانش و فناوری بومی، هیچ نیازی به کشور دیگری نداریم و توان مقابله با حملات واقعی ده ها برابر بدتر را داریم، من تخصصم این است و مسئولیت این ادعا را می‌پذیرم. 
معاون اول جلسه در پایان دستوراتی فوری به  نهادهای مربوطه برای حل مشکلات فعلی و نیز تقویت امنیت سایبری کشور صادر کرد و اظهار داشت:  با کسی که این برنامه ها را اجرا نکند، به شدت برخورد خواهیم کرد. 

بازنگری برنامه هفتم پیشرفت متناسب با شرایط پساجنگ

در جلسه شورای راهبری برنامه هفتم پیشرفت به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور و با حضور وزرا و مدیران دستگاه‌های مرتبط، مقرر شد برنامه هفتم پیشرفت متناسب با راهبردهای مقام معظم رهبری درباره ایرانِ پساجنگ و شرایط جدید منطقه‌ای و جهانی بازنگری شود و در صورت نیاز، اولویت‌های آن تغییر کند.

همچنین مقرر شد این اصلاحات با هماهنگی و اجماع میان دولت، مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس شورای اسلامی انجام شود.

در این جلسه بر ضرورت بررسی تغییر اولویت‌های کشور در شرایط جدید، تعیین جایگاه علم و فناوری در آینده کشور و تدوین راهبردهای دولت برای بازسازی و بهسازی مراکز آسیب‌دیده در جنگ رمضان تأکید شد.


نظرات

آخرین اخبار
نیمی از جمعیت جهان نباید در برابر بحران‌های منطقه سکوت کنند
آمادگی کامل زیرساخت‌های مرز خسروی برای میزبانی از زائران اربعین
معاون وزیر جهاد کشاورزی: ذخایر کالاها در امن‌ترین وضعیت ممکن است
هلاکت 2 تروریست در درگیری مسلحانه مرزبانان هنگ مرزی
مرسدس‌بنز در آستانه حذف از بازار ایالات متحده
حمایت کرملین از حق هسته‌ای صلح‌آمیز ایران و عربستان
بیانیه هشدارآمیز حنظله؛ شبکه آب، برق و ترابری آمریکا در خط مقدم حملات بعدی
چرا بزرگترین شرکت هواپیمایی هند بازگشت به اسرائیل را به تعویق انداخت؟
تحرکات دیپلماتیک عمان در دریای سرخ
واکنش وزارت امور خارجه ایران به واگذاری پایگاه نظامی انگلیس به آمریکا
توقف اعزام‌های دولتی عتبات؛ مسیر کربلا در اختیار کاروان‌های خصوصی
الزیدی و پیام ترامپ!
تولد نوزاد 5650 گرمی درهفتمین زایمان مادر کرمانشاهی
تنگه باب‌المندب، کابوس جدید بازارهای جهانی؛ قیمت نفت به 99 دلار رسید
سونامی تعدیل در آلمان؛ خداحافظی با 6 هزار نیروی کار در امپراتوری پورشه
ابلاغ الگوی جدید هم‌ترازی رشته‌های تحصیلی؛ پایان ابهامات آزمون های استخدامی
یورش شهرک‌نشین های صهیونیست به صحن‌های مسجدالاقصی
بازار لوازم خانگی؛ چرا مردم تعمیر را به خرید ترجیح می‌دهند؟
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
واکنش روبیو به موضع «چشم در برابر چشم» وزیر امور خارجه ایران
نورنما | شادی غم انگیز مردم جنگ زده غزه از پیروزی تیم فوتبال اسپانیا
فینال جام جهانی 2026 تکرار می شود !
پایان ماجراجویی 4 آدم‌ربا پس از ربودن کودک یزدی
پیش بینی وضعیت آب و هوا استان مازندران فردا جمعه 2 مرداد
پایان عمر باتری‌های لیتیومی؛ رونمایی از شاهکار جدید چینی‌ها در قلب انرژی هسته‌ای
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 1 مرداد+ جدول قیمت ها
پیش‌بینی هوای تهران؛ کاهش نسبی دما و رگبار در ارتفاعات
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 1 مرداد 1405
اقدام قاطع مرزبانان در مواجهه با تروریستها
سیدبندی لیگ قهرمانان آسیا اعلام شد + سیدبندی گل‌گهر
تسهیل آتش بس در دستور کار اسلام آباد
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز پنجشنبه 1 مرداد 1405
راز سقوط بازار کار؛ چه بر سر اقتصادهای بحران‌زده آمد؟
جزئیات ترور وحشتناک شهردار مکزیکی در قلمرو کارتل‌های مواد مخدر
سرقت مسلحانه 40 هزار دلاری در معامله صوری
رکورد 420 میلیون تنی پکن؛ رمزگشایی از رکورد بی‌سابقه تولید نفت چین
واکنش ایران به تهدید آمریکا برای حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی
شعله‌های سرکش آتش 2 هزار هکتار از اراضی فرانسه را بلعید
پیش بینی قیمت دلار و ارز پنجشنبه 1 مرداد؛ دلار زیر سایه مذاکرات و تنش‌ها
سناریوهای تازه ایران برای دفاع از کشور
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 1 مرداد + جدول
عبور از گیت‌ها فقط در 4 ثانیه؛ آخرین جزئیات از موج خروج زائران اربعین از مرزها
پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه پنجشنبه 1 مرداد؛ خیز بلند طلا برای فتح کانال 19 میلیونی
کریدور عمان چگونه غیر فعال شد؟
سواحل مکران در مدار توسعه؛ 700 میلیارد تومان سرمایه پای چرخ‌های تولید کنارک
جزئیات مذاکره چراغ‌خاموش الهلال با فوق‌ستاره فرانسوی
رایزنی مهم ایران و روسیه در مسکو؛ از اوکراین تا قفقاز جنوبی
«علی الزیدی» در تهران؛ آغاز فصل جدیدی از مناسبات راهبردی ایران و عراق
الازرق نماد افزایش هزینه همراهی با سنتکام
غمض عین از دشمن‌شناسی