×
فرهنگی
شناسه خبر : 327204
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/04/08 ساعت 15:48
هیئت منصفه دادگاه مطبوعات، صادق زیباکلام را مجرم دانست

هیئت منصفه دادگاه مطبوعات، صادق زیباکلام را مجرم دانست

سخنگوی هیئت منصفه دادگاه‌های سیاسی و مطبوعاتی در پایان اعلام کرد: اعضای هیئت منصفه، صادق زیباکلام را مجرم و مدیران مسئول خبرگزاری‌های آنا و تابناک را در پرونده‌های مطروحه مجرم ندانستند و رأی نهایی دادگاه متعاقباً از سوی شعبه رسیدگی‌کننده صادر خواهد شد.

نورنیوز-گرو فرهنگی: سخنگوی هیئت منصفه دادگاه‌های سیاسی و مطبوعاتی از مجرم شناخته شدن صادق زیباکلام در پرونده اتهام نشر مطالب خلاف واقع و اکاذیب خبر داد و اعلام کرد اعضای هیئت منصفه، مدیران مسئول خبرگزاری‌های آنا و تابناک را در پرونده‌های مطروحه مجرم ندانستند. 

جلسه رسیدگی به پرونده‌های مطبوعاتی و سیاسی روز دوشنبه ۸ تیر ۱۴۰۵ در شعبه اول دادگاه کیفری یک تهران به ریاست قاضی ابراهیم ترابی‌گلسفید برگزار شد.

اکبر نصراللهی، سخنگوی هیئت منصفه دادگاه‌های سیاسی و مطبوعاتی، با تشریح نتایج این جلسه اظهار کرد: اتهام محمدمهدی خیرجو، مدیرعامل خبرگزاری آنا، نشر مطالب خلاف واقع و اکاذیب در ارتباط با مصاحبه صادق زیباکلام در برنامه زنده «پل حافظ» مورخ ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۵ بود.

وی افزود: مدیرعامل خبرگزاری آنا در دفاعیات خود اعلام کرد هدف از تولید برنامه «پل حافظ»، نقد و تحلیل مسائل روز و موضوعات مرتبط با دو جنگ تحمیلی، ایجاد بستری برای تضارب آرا و بررسی دیدگاه‌های مختلف در چارچوب رسالت علمی و دانشگاهی رسانه بوده و هیچ‌گونه سوءنیتی در این زمینه وجود نداشته است.

به گفته نصراللهی، متهم همچنین عنوان کرد مجری برنامه در موضوعات حساس با استناد به پرونده‌های حقوق بشری از جمله حمله آمریکا به هواپیمای مسافربری ایرباس، مدرسه شجره طیبه میناب، بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها و سایر اهداف غیرنظامی، اظهارات مصاحبه‌شونده را به چالش کشیده و زمینه را برای راستی‌آزمایی و قضاوت مخاطبان فراهم کرده است.

سخنگوی هیئت منصفه ادامه داد: مدیرعامل خبرگزاری آنا در بخش دیگری از دفاعیات خود تأکید کرد که قضاوت درباره این پرونده صرفاً بر مبنای چند دقیقه از یک برنامه حدود یک‌ساعته صورت گرفته، در حالی که برای داوری منصفانه باید کلیت برنامه که بر تاب‌آوری، انسجام اجتماعی و توان نیروهای مسلح در دفاع از کشور تأکید دارد، مورد توجه قرار گیرد.

نصراللهی همچنین گفت: اتهام صادق زیباکلام در این پرونده نیز نشر مطالب خلاف واقع و اکاذیب بر اساس اعلام جرم دادستان عمومی و انقلاب تهران بود. وی در دفاعیات خود بار دیگر دیدگاه‌های پیشین خود درباره حمله آمریکا به مدرسه شجره طیبه میناب را تکرار کرد و گفت: «صورت مسئله این بود که خبرگزاری آنا مانند دادگاه می‌خواست ثابت کند من از جنایات آمریکا دفاع می‌کنم.»

وی افزود: در همین جلسه، اتهام مهدی احمدی‌اصل، مدیرمسئول خبرگزاری تابناک، مبنی بر نشر مطالب خلاف واقع در پی شکایت شرکت صنایع خودروسازی ایلیا نیز بررسی شد که اعضای هیئت منصفه به اتفاق آرا وی را مجرم ندانستند.

 


فارس
اخبار مرتبط
صادق زیباکلام با اعلام جرم جدید بازداشت شد
چهارشنبه 1405/03/20 ساعت 16:17
صادق زیباکلام با اعلام جرم جدید بازداشت شد
قوه قضاییه اعلام کرد با اعلام جرم جدید و تشدید قرار نظارت قضایی، صادق زیباکلام صبح امروز بازداشت شده است.
صدور کیفرخواست صادق زیباکلام و ابلاغ ممنوعیت سه ماهه فعالیت رسانه ای
پنج‌شنبه 1405/02/24 ساعت 09:57
صدور کیفرخواست صادق زیباکلام و ابلاغ ممنوعیت سه ماهه فعالیت رسانه ای
دادستانی تهران اعلام کرد در پی مصاحبه صادق زیباکلام با خبرگزاری آنا، علیه وی و رسانه منتشرکننده اظهاراتش اعلام جرم شده است. پس از تشکیل پرونده و انجام تحقیقات، کیفرخواست صادر و همچنین ممنوعیت سه‌ماهه فعالیت رسانه‌ای و تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی به او ابلاغ شد.
اعلام جرم دادستانی تهران علیه عباس عبدی و صادق زیباکلام
یکشنبه 1405/02/20 ساعت 10:22
اعلام جرم دادستانی تهران علیه عباس عبدی و صادق زیباکلام
قوه قضاییه اعلام کرد در پی انتشار یادداشتی از عباس عبدی در روزنامه اعتماد و انجام مصاحبه‌ای از سوی صادق زیباکلام با خبرگزاری آنا، دادستانی تهران علیه این دو چهره سیاسی و همچنین رسانه‌های منتشرکننده مطالب مذکور اعلام جرم کرده و پرونده قضایی برای رسیدگی تشکیل شده است.
نظرات

آخرین اخبار
نورنما | پرش اسکیت باز اسپانیایی از میانه تصویر خورشید گرفتگی
مأموریت رئیس‌جمهور به معاون اول و وزیر علوم درباره ارزیابی مدیران
عکس های منتخب ایران: یکشنبه 25 مرداد 1405
آماده‌باش برای کنکور 1405؛ آزمون در روزهای 29 و 30 مرداد برگزار می‌شود
جوانان ایران در باکو درخشیدند؛ دو مدال ارزشمند در بدمینتون
قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا دوشنبه 26 مرداد اعلام شد+ لینک
جنگ ایران، غول‌های خودروسازی را به دردسر انداخت
تغییر استراتژی حزب‌الله - چالش تازه صهیونیست‌ها
کناره‌گیری یک فیلمساز ایرانی از جشنواره بروکلین آمریکا
درخشش بسکتبال ایران در آسیا؛ دو تیم ملی روی سکو رفتند
حرکت سودان به سمت گفت‌وگوهای فراگیر، مصالحه و انتخابات
پشت پرده تصرف 74 هزار متر زمین در شیراز؛ 2 متهم شناسایی شدند
بازگشت پروازها به قشم؛ فرودگاه از 28 مرداد دوباره فعال می‌شود
تأکید معاون حقوقی رئیس جمهور بر پیگیری حقوقی خسارات تا احقاق حقوق کشور
کالابرگ 3 گروه حذف شد+جزییات
26مرداد یادآور آزادگانیست که سال های جوانی شان را بخشیدند تا ایران بماند
آغاز تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی سیزدهم؛ چه کسانی می‌توانند ثبت‌نام کنند؟
موشک‌ها و پهپادهای یمن مواضع سعودی را هدف گرفتند
یارانه مرداد ماه واریز شد+ دهک‌های مشمول
گزارش سازمان ملل از جنایات بی‌پایان صهیونیست‌ها
پنج‌قلوها در تبریز متولد شدند+ وضعیت عمومی نوزادان
بوی نامطبوع، پای بازرسان را به دربند و فرحزاد باز کرد
مهلت رفع تعهدات ارزی 180 روز تمدید شد
تخفیف 80 درصدی دهک‌‎های پایین در بیمارستان فوق تخصصی سرطان غرب تهران
شبکه اوباش در غرب تهران غافلگیر شد؛ 526 نفر دستگیر شدند
وفاداری به میهن و فرمانبرداری از ولایت فقیه کلید عبور از بن‌بست‌هاست
داوران هفته دوم لیگ برتر مشخص شدند
جنگنده‌های اسپانیایی یک پهپاد را سرنگون کردند
نقش خودروسازان در افزایش مصرف بنزین
600 میلیارد تومان، خسارت به اتوبوس‌های تهران در حوادث دی
مغز انسان به‌جای تراشه؛ آزمایش یک مرکز داده زیستی در سنگاپور
نمایندگان استقلال راهی مالزی شدند
بوشهر زیر موج گرمای شدید
توسعه همکاری‌های راهبردی اقتصادی ایران وعراق در دستور کار
زلزله 7.7 ریشتری اندونزی؛ 53 کشته و 5 هزار آواره
افزایش 29 درصدی قیمت بنزین در آمریکا در سایه جنگ ایران
هشدار صنعا به ریاض: تبدیل یمن به میدان جنگ و درگیری غیر قابل قبول است
تأکید السیسی بر لزوم پایبندی همه طرف‌ها به توقف جنگ در غزه
آغاز تجهیز 1000 اتاق بهداشت در مدارس از شهریور
اتوبوس‌های 18 متری در راه تهران
اعلام تاریخ پیشنهادی برگزاری انتخابات شوراها به شعام
جنایت مسلحانه در خانه مرد سابقه‌دار؛ چگونه نقشه دره فرحزاد لو رفت؟
تاکر کارلسون: آمریکا تریلیون‌ها دلار خرج جنگ می‌کند اما پیروز نمی‌شود
ردپای 2 میلیارد دلار در پرونده کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای
جو کنت خطاب به ترامپ: همین حالا از منطقه خارج شوید
«دژ زبان» در فضای مجازی در حال فرو ریختن است
ایران از خط میانگین عبور کرد؛ مقصد بعدی کجاست؟
خواسته پاپ از جامعه جهانی درباره فلسطین
ارزیابی شایستگی 50 هزار داوطلب دانشجومعلم
هشدار صریح فرمانده ارتش؛ ایران برای دفاع از خود هیچ محدودیتی ندارد