×
اجتماعی
شناسه خبر : 327075
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/04/08 ساعت 08:54
ضرورت الگوبرداری تهران از تجربه زلزله ونزوئلا

ضرورت الگوبرداری تهران از تجربه زلزله ونزوئلا

کارشناسان با توجه به شباهت زلزله ونزوئلا با سناریوی احتمالی زلزله تهران، بر لزوم بهره‌گیری از تجربه این حادثه برای ارتقای آمادگی و کاهش خسارات احتمالی تأکید دارند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: حجت‌الاسلام سید محمد آقامیری ، با اشاره به زلزله‌های اخیر ونزوئلا، اظهار کرد: زمین‌لرزه‌های اخیر این کشور در واقع شامل دو رخداد متوالی بود؛ نخست با بزرگای 7.2 ریشتر و سپس فقط 39 ثانیه بعد، زمین‌لرزه دوم با شدت 7.5 ریشتر به وقوع پیوست.

وی افزود: کانون این زلزله‌ها عمدتاً در کاراکاس، پایتخت ونزوئلا بود و خسارات سنگینی به زیرساخت‌های حیاتی از جمله شبکه‌های آب، گاز و مخابرات وارد کرد، تا جایی که شهر عملاً تعطیل شد و دولت وضعیت فوق‌العاده اعلام کرد. شدت این حادثه به گونه‌ای بود که لرزش‌های آن در مناطقی تا هزار کیلومتر دورتر از مرکز زلزله نیز احساس شد.

آقامیری با اشاره به ویژگی‌های این زمین‌لرزه گفت: این زلزله از مخرب‌ترین و نادرترین اشکال زلزله در جهان به شمار می‌رود. آخرین مورد مشابه در سال 1925، حدود 101 سال پیش، در ونزوئلا رخ داده بود و پیش از آن نیز در سال 1812 میلادی زلزله‌ای با بزرگای 7.6 ریشتر در این منطقه رخ داده است.

وی ادامه داد: این داده‌ها نشان می‌دهد که زلزله‌های بزرگ در ونزوئلا با فاصله‌ای حدود 100 تا 110 سال تکرار می‌شوند. می‌توان این بازه را دوره بازگشت زلزله نامید که به صفحه‌های تکتونیکی کارائیب و گسل‌های بسیار فعال در شمال این کشور مربوط می‌شود.

عضو شورای شهر تهران با اشاره به شباهت‌های این حادثه با شرایط تهران تصریح کرد: این زلزله شباهت زیادی به آنچه در تهران قابل پیش‌بینی است دارد و باید از خسارات به‌جای‌مانده در ونزوئلا الگوبرداری کرد.

وی افزود: همچنین بررسی نحوه ساخت‌وسازها و مقررات ملی ساختمان در آن کشور ضروری است؛ چراکه استانداردهای ساخت‌وساز در ونزوئلا با مقررات ملی ساختمان آمریکا تناسب زیادی دارد و بخشی از همان مقررات در کشور ما نیز اجرا می‌شود. مهندسان ما باید سازه‌های ساخته‌شده در ونزوئلا را تحلیل کنند و نوع طراحی سازه‌ها و میزان مقاومت آن‌ها را در برابر این زلزله بسنجند.

آقامیری درباره برآورد میزان تلفات این حادثه گفت: با توجه به تراکم جمعیت در مناطق آسیب‌دیده، پیش‌بینی می‌کنم تعداد کشته‌شدگان و مصدومان بین 50 تا 100 هزار نفر باشد. آثار واقعی حادثه تا هفته آینده مشخص خواهد شد، زیرا عملیات نجات و خارج کردن اجساد زمان‌بر است.گزارش‌هایی مبنی بر مفقود شدن 25 هزار نفر منتشر شده که احتمالاً با گذشت زمان و شناسایی بیشتر، این آمار افزایش یابد.

رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران در پاسخ به علت مقایسه این حادثه با زلزله ترکیه اظهار کرد: در زلزله ترکیه نیز در روزهای نخست، آمار تلفات بسیار پایین اعلام می‌شد، اما تحلیل ما این بود که اعداد تا حدود 50 هزار نفر افزایش می‌یابد و در نهایت نیز حدود 47 هزار نفر کشته ثبت شد، در حالی که بزرگای آن زلزله حدود 6.5 ریشتر بود. متأسفانه در چنین حوادثی، آمار واقعی همواره با تأخیر و به مرور زمان مشخص می‌شود.

وی درباره ارتباط زمین‌شناسی میان تهران و ونزوئلا گفت: از لحاظ جغرافیایی و صفحه‌های تکتونیکی هیچ ارتباطی میان این دو منطقه وجود ندارد. منظور من از شباهت، دوره بازگشت زلزله است. در ونزوئلا این دوره حدود 100 تا 110 سال است که به وقوع پیوست و در تهران نیز شرایط مشابهی داریم؛ به این معنا که از آخرین زلزله بزرگ تهران حدود 180 سال می‌گذرد، در حالی که دوره بازگشت زلزله در تهران حدود 150 سال است و 30 سال از دوره بازگشت وقوع زلزله گذشته است.

آقامیری در پایان درباره وضعیت گسل‌ها خاطرنشان کرد: از نظر وجود گسل‌های فعال، شباهت‌هایی وجود دارد. همان‌طور که در شمال ونزوئلا گسل‌های فعالی دیده می‌شود، ما نیز در تهران با گسل‌های فعال متعددی روبه‌رو هستیم، هرچند تأکید می‌کنم هیچ ارتباط تکتونیکی مستقیم میان این دو منطقه جغرافیایی وجود ندارد.


نظرات

آخرین اخبار
آخرین وضعیت راه‌های کشور؛ترافیک سنگین در محورهای چالوس و هراز
130 آتش نشان کشور در خدمت زائران اربعین
بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از پل B1 کرج
کشف 45 کیلوگرم طلا از معاون بازداشتی وزیر نفت عراق
انفجارهای دزفول کنترل شده است؛مردم نگران نباشند
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
ظرفیت نخستین پارکینگ اصلی قصرشیرین تکمیل شد
ستیز اسپانیا با اسراییل، از میدان سیاست تا زمین فوتبال
پیام مهم سپاه به مردم کویت؛ آمریکاست که تمامیت ارضی و سیادت شما را هتک کرده است نه ما
ترامپ به دنبال حمله به کشور مالی
واکنش تند دیپلمات روس به همراهی نخست‌وزیر جدید انگلیس با امریکا
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
انصراف 9 کشتی برای عبور از باب‌المندب
پنجمین هشدار آمریکا برای سفر شهروندان خود به خاورمیانه
عربستان حمله به نفتکش خود در دریای سرخ را تأیید کرد
قیمت نفت به 96 دلار رسید
پیام تبریک حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان به رئیس جدید دفتر سیاسی حماس
تولید نسل جدید داروی هدفمند درمان سرطان در ایران
دیدار رؤسای موساد و سیا پیش از شروع دوباره تجاوز به ایران
تردد 180 هزار زائر از مرز مهران در هفته نخست ماه صفر
عطارد در حال کوچک‌شدن است
کنگره آمریکا بودجه 1.15 تریلیون دلاری جنگی را تصویب کرد
دو نفتکش سعودی در دریای سرخ هدف قرار گرفتند
توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان تهدیدی برای اسرائیل است
افزایش حملات پهپادی به روسیه در آستانه انتخابات دوما
هماهنگی ایران و عراق برای تردد روان زائران اربعین از مرز سومار
حمله به ایران آزمونی برای آینده حقوق بین‌الملل است
مذاکرات لبنان و اسرائیل ماه آینده از سر گرفته می‌شود
توان بومی ایران معادلات نبرد فناورانه را تغییر داد
پایانِ عصرِ اجاره‌نشینی در فضا؛ نقشه راه سه‌گانه ایران برای تسخیر مدار ژئو
فرارِ مس از نبردِ آبادان؛ فدراسیون در انتظار صدور حکمِ نهایی صعودِ نفت
اولیانوف:ایران مذاکره را می‌پذیرد، اما اولتیماتوم نه
هشدار غریب‌آبادی به اروپا: پایگاه‌دادن به متجاوز، شما را در جنگ شریک می‌کند
تاکید قطر و سوریه بر ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه
تغییر مسیر نفتکش‌ها پس از هشدار انصارالله
مأموریت غیرممکن در اوکراین؛ آیا ترامپ می‌تواند گره کورِ پنجمین سال جنگ را باز کند؟
سردرگمی واشنگتن پس از ضربات پشیمان‌کننده
هفتمین خرید پرسپولیس قطعی شد؛ اخباری با قراردادی دو ساله آمد
رئیس پارلمان لبنان:اسرائیل هنوز آتش‌بازی می‌کند
افشاگری بقائی از سکوت مرگبار کنگره آمریکا در قبال جنایات «میناب» و «لامرد»
واکنش انصارالله به بیانیه‌های عربی؛ این مواضع روایت آمریکا و عربستان است
نقض گسترده آتش‌بس در لبنان؛ ارتش اسرائیل جنوب این کشور را هدف قرار داد
اطلاعیه مهم پرسپولیس درباره بیرانوند؛ رأی محرومیت هنوز معتبر است
پزشکیان: اعتماد متقابل شرط احیای روابط ایران و آلمان است
طوفان گردوخاک در سیستان؛ دید افقی در زهک به 400 متر سقوط کرد
واکنش قاطع قرارگاه خاتم الانبیاء به تهدید ترامپ
یارانه کدام دهک ها 3 برابر می شود؟ + فیلم
خبر خوش برای صنعتگران: قطعی برق صنایع در مرداد و شهریور ممنوع شد
ادای احترام به تابوت‌ها؛ ترامپ باز هم با لفاظی سعی در پنهان کردن شکست دارد
اعترافِ تلخ به بهای خونین جنگ؛ آیا ترامپ قاتلِ سربازان خودش است؟