×
اجتماعی
شناسه خبر : 327037
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/04/08 ساعت 06:00
آبمیوه جعبه‌ای؛ تهدیدی پنهان برای قلب کودکان در آینده

آبمیوه جعبه‌ای؛ تهدیدی پنهان برای قلب کودکان در آینده

پژوهشگران در مطالعه‌ای تازه هشدار دادند مصرف مداوم آبمیوه‌های جعبه‌ای به‌عنوان خوراکی روزانه، ممکن است سلامت قلب کودکان را در بلندمدت به خطر بیندازد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: محققان گزارش دادند که نوشیدن آبمیوه یا نوشابه‌های شیرین در دوران کودکی ممکن است با افزایش خطر فشارخون بالا در بزرگسالی مرتبط باشد.

محققان دریافتند کودکانی که روزانه ۰.۳ لیتر یا بیشتر آبمیوه می‌نوشیدند، ۳۵ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به فشارخون بالا در بزرگسالی بودند.

به همین ترتیب، کسانی که ۰.۷ لیتر یا بیشتر نوشابه‌های شیرین یا نوشیدنی‌های ورزشی می‌نوشیدند، ۵۲ درصد بیشتر در معرض خطر بودند.

این مطالعه همچنین نشان داد که جایگزینی هر یک از آنها با یک تکه میوه کامل، خطر ابتلا به فشار خون بالا را در آینده کودک کاهش می‌دهد.

«واسانتی مالک»، محقق ارشد و رئیس تحقیقات تغذیه و پیشگیری از بیماری‌های مزمن در دانشگاه تورنتو در کانادا، گفت: «عادات غذایی در اوایل زندگی می‌تواند عواقب ماندگاری برای سلامتی داشته باشد.»

او در یک بیانیه خبری گفت: «فشارخون بالا همچنین در اوایل زندگی ظاهر می‌شود و میزان آن در بزرگسالان جوان‌تر، کودکان و نوجوانان رو به افزایش است که اهمیت تشخیص و پیشگیری زودهنگام را برجسته می‌کند.»

محققان در یادداشت‌های پیش‌زمینه گفتند که فشار خون بالا منجر به بیماری‌های قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی می شود.

برای مطالعه جدید، محققان داده‌های نزدیک به ۲۵۸۰۰ شرکت‌کننده را در یک مطالعه طولانی‌مدت روی جوانان آمریکایی به نام «مطالعه رشد امروز» تجزیه و تحلیل کردند که کودکان را تا ۲۵ سال پیگیری می‌کرد.

شرکت‌کنندگان هر یک تا چهار سال پرسشنامه‌های غذایی را پر کردند که در آن از آنها پرسیده می‌شد چند وقت یکبار نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر یا آب‌میوه می‌نوشند. همچنین از آنها پرسیده شد که چند وقت یکبار میوه کامل می‌خورند.

نتایج نشان داد کودکانی که هر روز آب‌میوه یا نوشیدنی‌های شیرین می‌نوشیدند، با افزایش سن و رسیدن به بزرگسالی، خطر ابتلا به فشارخون بالا در آنها افزایش یافته بود.

تجزیه و تحلیل همچنین نشان داد که جایگزینی یک وعده روزانه نوشیدنی‌های شیرین با یک تکه میوه کامل، خطر را تا ۲۲ درصد کاهش می‌دهد. جایگزینی یک وعده روزانه آب میوه با میوه کامل، خطر را تا ۱۹ درصد کاهش می‌دهد.

مالک گفت: «نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر، مانند نوشابه و نوشیدنی‌های ورزشی، که اغلب به عنوان نوشیدنی‌های سالم به بازار عرضه می‌شوند، باید محدود شوند.»

او ادامه داد: «مصرف آب میوه ممکن است در سطوح پایین بی‌ضرر باشد، اما در سطوح بالاتر مضر است. آنها همیشه باید ۱۰۰ درصد آب میوه باشند و با این حال، فقط در حد اعتدال مصرف شوند. باید بر مصرف میوه کامل نسبت به نوشیدنی‌های شیرین تأکید شود.»

محققان گفتند که میوه کامل همچنین حاوی فروکتوز- قند موجود در آب میوه- است، اما پالپ و فیبر اضافه شده در سیب یا پرتقال هضم را کُند می‌کند. این امر از افزایش ناگهانی قندخون که می‌تواند با مصرف مقدار کمی آب میوه یا نوشابه همراه باشد، جلوگیری می‌کند.


نظرات

آخرین اخبار
توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان تهدیدی برای اسرائیل است
افزایش حملات پهپادی به روسیه در آستانه انتخابات دوما
هماهنگی ایران و عراق برای تردد روان زائران اربعین از مرز سومار
حمله به ایران آزمونی برای آینده حقوق بین‌الملل است
مذاکرات لبنان و اسرائیل ماه آینده از سر گرفته می‌شود
توان بومی ایران معادلات نبرد فناورانه را تغییر داد
پایانِ عصرِ اجاره‌نشینی در فضا؛ نقشه راه سه‌گانه ایران برای تسخیر مدار ژئو
فرارِ مس از نبردِ آبادان؛ فدراسیون در انتظار صدور حکمِ نهایی صعودِ نفت
اولیانوف:ایران مذاکره را می‌پذیرد، اما اولتیماتوم نه
هشدار غریب‌آبادی به اروپا: پایگاه‌دادن به متجاوز، شما را در جنگ شریک می‌کند
تاکید قطر و سوریه بر ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه
تغییر مسیر نفتکش‌ها پس از هشدار انصارالله
مأموریت غیرممکن در اوکراین؛ آیا ترامپ می‌تواند گره کورِ پنجمین سال جنگ را باز کند؟
سردرگمی واشنگتن پس از ضربات پشیمان‌کننده
هفتمین خرید پرسپولیس قطعی شد؛ اخباری با قراردادی دو ساله آمد
رئیس پارلمان لبنان:اسرائیل هنوز آتش‌بازی می‌کند
افشاگری بقائی از سکوت مرگبار کنگره آمریکا در قبال جنایات «میناب» و «لامرد»
واکنش انصارالله به بیانیه‌های عربی؛ این مواضع روایت آمریکا و عربستان است
نقض گسترده آتش‌بس در لبنان؛ ارتش اسرائیل جنوب این کشور را هدف قرار داد
اطلاعیه مهم پرسپولیس درباره بیرانوند؛ رأی محرومیت هنوز معتبر است
پزشکیان: اعتماد متقابل شرط احیای روابط ایران و آلمان است
طوفان گردوخاک در سیستان؛ دید افقی در زهک به 400 متر سقوط کرد
واکنش قاطع قرارگاه خاتم الانبیاء به تهدید ترامپ
یارانه کدام دهک ها 3 برابر می شود؟ + فیلم
خبر خوش برای صنعتگران: قطعی برق صنایع در مرداد و شهریور ممنوع شد
ادای احترام به تابوت‌ها؛ ترامپ باز هم با لفاظی سعی در پنهان کردن شکست دارد
اعترافِ تلخ به بهای خونین جنگ؛ آیا ترامپ قاتلِ سربازان خودش است؟
پشت پرده دیدار مقام سنتکام با فرمانده ارتش لبنان
قالیباف: اگر نفت ما صادر نشود، هیچ‌کس نفت نخواهد فروخت
حادثه مرموز برای جنگنده نیروی دریایی آمریکا؛ نقص فنی یا هدف قرار گرفتن؟
پزشکیان: پاکستان را کشوری دوست، برادر و شریک قابل اعتماد می‌دانیم
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 31 تیر 1405
بازگشت دراماتیک «برزیل ایران» به لیگ برتر؛ حکم صعود صنعت نفت امضا شد
چرا هواپیمای فوق‌پیشرفته ناتو ناگهان تغییر مسیر داد؟
ترامپ چه رازی را با تهدید کلنگ فاش کرد؟
زمان اعلام نتایج آزمون سمپاد و نمونه دولتی مشخص شد
پوتین: اقتصاد روسیه همچنان باثبات است؛ بحران سوخت موقتی است
ورود 4 هزار اتوبوس جدید به کشور؛توافق بزرگ برای توسعه حمل و نقل عمومی
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکای متجاوز به ایران
لاوروف: ادامه خصومت‌ها در هرمز تبعات منطقه‌ای خواهد داشت
تهدید یمن، گلوگاه انرژی جهان را نشانه رفت
کالاس در نقش توجیه‌گر آمریکا: تنگه هرمز باید بدون هزینه عبور برای کشتی ها باشد
تغییرات در فرماندهان ارتش اوکراین
نورنما | رونمایی چین از خودروی پرنده
ابراز نگرانی یونسکو درباره نابودی آثار باستانی لبنان در حملات رژیم صهیونیستی
نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان
هزینه واقعی جنگ ایران بسیار بیشتر از گزارش هگست است
تأیید مرگ سومین نظامی آمریکایی
قهرمان 18 ساله ژیمناستیک تهران پس از سانحه تمرین درگذشت
قتل پرستار بیمارستان پیوند اعضای شیراز؛ پلیس راز جنایت را فاش کرد