×
اقتصادی
شناسه خبر : 326939
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/04/07 ساعت 14:02
اختلالات بانکی چه زمانی برطرف می‌شود؟

اختلالات بانکی چه زمانی برطرف می‌شود؟

در حالی که طی هفته‌های اخیر بانک مرکزی، شورای هماهنگی بانک‌ها و شرکت خدمات انفورماتیک بارها از رفع تدریجی اختلالات بانکی خبر داده‌اند، گزارش‌های میدانی و پیام‌های مخاطبان نشان می‌دهد مشتریان برخی بانک‌ها همچنان با مشکلاتی در استفاده از خدمات بانکی مواجه‌اند؛ موضوعی که پرسش‌هایی را درباره زمان دقیق بازگشت کامل خدمات ایجاد می‌کند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: حدود دو هفته از آغاز اختلالات گسترده در برخی بانک‌های کشور به دلیل حمله سایبری می‌گذرد، اختلالاتی که ابتدا در بانک‌های ملی، صادرات، تجارت و توسعه صادرات بروز کرد و در روزهای نخست، دسترسی بخشی از مشتریان به خدمات بانکی را با مشکل مواجه ساخت. در همان روزهای ابتدایی نیز اطلاعیه‌های مختلفی از سوی بانک‌ها و نهادهای مسئول منتشر شد که علت بروز مشکل را حمله سایبری یا اختلال در زیرساخت‌های ارتباطی عنوان کردند.

پس از آن بانک مرکزی و شورای هماهنگی بانک‌ها بارها اعلام کردند که اطلاعات و سپرده‌های مردم در امنیت کامل قرار دارد و روند بازگردانی خدمات در حال انجام است. همچنین خدمات پایه مبتنی بر کارت نیز به تدریج به مدار بازگشت؛ با این حال مسئله‌ای که اکنون مطرح است نه اصل وقوع اختلال، بلکه زمان پایان کامل آن است. طی روزهای گذشته اطلاعیه‌های مختلفی با مضمون «در حال رفع شدن»، «به زودی برطرف می‌شود» و «رفع تدریجی مشکلات» منتشر شده، اما هنوز جدول زمانی مشخصی برای بازگشت کامل همه خدمات اعلام نشده است.

آخرین اطلاع‌رسانی شرکت خدمات انفورماتیک نیز از رفع اختلال خدمات کارت‌محور و بازگشت شرایط به وضعیت عادی خبر داد، اما برخی مشتریان همچنان از مشکلات مربوط به برخی خدمات بانکی، کندی یا اختلال در بخشی از سرویس‌ها و دشواری انجام برخی عملیات غیرحضوری گلایه دارند.

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مردم به تعهدات مالی روزمره بازمی‌گردد. چک‌هایی که سررسید آن‌ها فرا رسیده، اقساط تسهیلات، پرداخت‌های تجاری و سایر تعهدات بانکی از جمله مواردی هستند که در صورت اختلال در دسترسی به خدمات بانکی می‌توانند برای مشتریان تبعات مالی و اعتباری ایجاد کنند.

بانک مرکزی در روزهای اخیر تلاش کرد بخشی از این نگرانی را کاهش دهد و اعلام کرد مشتریانی که به دلیل اختلالات بانکی در ایفای تعهدات خود با مشکل مواجه شده‌اند، نباید بابت آثار ناشی از این شرایط از جمله مسائل مرتبط با چک‌ها و سوابق اعتباری نگران باشند. با این حال هنوز جزئیات اجرایی و زمان‌بندی رفع کامل مشکلات به صورت شفاف تشریح نشد.

به طور کلی شائبه‌های موجود در فضای مجازی نیز باعث می‌شود صرف اعلام اینکه «مشکل در حال رفع شدن است» برای افکار عمومی کافی نباشد. شبکه بانکی به دلیل ارتباط مستقیم با معیشت روزمره مردم و فعالیت‌های اقتصادی، نیازمند اطلاع‌رسانی مستمر، دقیق و زمان‌بندی‌شده است؛ به ویژه زمانی که اختلالات از چند روز فراتر رفته و به هفته‌ها می‌رسد. اکنون پرسش اصلی بسیاری از مشتریان این نیست که علت اختلال چه بوده، بلکه می‌خواهند بدانند چه زمانی تمامی خدمات بانکی به صورت کامل و پایدار به وضعیت عادی بازمی‌گردد.

انتهای پیام


اخبار مرتبط
رفع تدریجی اختلالات بانکی؛ فعالیت کامل سامانه‌ها تا پایان هفته
شنبه 1405/04/20 ساعت 16:36
رفع تدریجی اختلالات بانکی؛ فعالیت کامل سامانه‌ها تا پایان هفته
دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی، درباره آخرین وضعیت خدمات بانکی پس از اختلالات اخیر، اقدامات انجام‌شده از سوی بانک مرکزی، شورای هماهنگی بانک‌ها و شرکت خدمات انفورماتیک تشریح کرد و از بازگشت تدریجی خدمات بانکی به وضعیت عادی خبر داد.
بانک مرکزی ادعای هک بانک‌ها را تکذیب کرد
سه‌شنبه 1405/04/09 ساعت 15:49
بانک مرکزی ادعای هک بانک‌ها را تکذیب کرد
معاون بانک مرکزی با رد ادعاهای مطرح‌شده درباره هک بانک‌ها، تأکید کرد داده‌های مردم کاملاً محفوظ مانده و هیچ‌گونه نشت اطلاعاتی در شبکه بانکی کشور رخ نداده است.
واکنش بانک مرکزی به اختلال 4 بانک
دوشنبه 1405/04/08 ساعت 12:05
واکنش بانک مرکزی به اختلال 4 بانک
بانک مرکزی با واکنش به حواشی اختلال در خدمات چهار بانک، اعلام کرد مسئولیتی در انتخاب شرکت‌های فناوری یا پیمانکاران این حوزه ندارد و این تصمیم توسط خود بانک‌ها اتخاذ می‌شود.
اختلال دوباره در خدمات بانک‌های ملی و صادرات ؛امتداد آثار حمله سایبری
شنبه 1405/04/06 ساعت 15:27
اختلال دوباره در خدمات بانک‌های ملی و صادرات ؛امتداد آثار حمله سایبری
خدمات کارت بانکی بانک‌های ملی و صادرات بار دیگر با اختلال مواجه شد؛ شرکت خدمات انفورماتیک اعلام کرد این مشکل در جریان بازگردانی و پایدارسازی سامانه‌ها پس از حمله سایبری رخ داده است.
نظرات

آخرین اخبار
رونمایی از سردیس استاد محمود فرشچیان در سعدآباد
نورنما | ارادت شادمهر عقیلی به حضرت زهرا (س) با اجرای قطعه یاس کبود بعد از 27 سال
چراغ سبز بارسلونا برای انتقال آراخو به لیورپول
محور ساسانی کرمانشاه؛ مسیر تازه رونق گردشگری
آغاز سنددار شدن 423 هزار هکتار زمین کشاورزی
انتصاب دکتر ذوالقدر به عنوان مشاور سیاسی رهبر معظم انقلاب
انتصاب محسن رضایی به‌عنوان نماینده رهبر انقلاب و دبیر شورای عالی امنیت ملی
دو و نیم در خیال، ‌یک و نیم در واقعیت
مکتب فرشچیان؛ میراث ماندگار نگارگری ایران
طرح جدید تایوان برای مهار حمله احتمالی چین
حمایت سناتور مورفی از یک توافق بد با ایران قوی‌تر
حزب‌الله: اسرائیل جنگل‌های جنوب لبنان را به آتش کشید
المخا زیر آتش؛ سومین حمله موشکی یمن در یک روز
زمان احتمالی واریز معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد
اروپا در برابر جنگ پهپادی روسیه آماده نیست
تمهیدات ویژه برای کنکور 1405/ هشدار درباره پیامک جعلی
شناسایی بیش از 300 ورودی پساب و فاضلاب به رودخانه‌های خوزستان
متهم پرونده 840 میلیاردی مسکن ملی به دام افتاد
پاپ لئو بار دیگر خواستار پایان جنگ اوکراین شد
ردپای احتکار و کم‌فروشی در پرونده‌های 500 میلیاردی گرمسار+فیلم
کشف پرونده زمین‌‎خواری 2 هکتاری در بابل
جانشین فرمانده فراجا: مسائل اجتماعی را نباید انتظامی کنیم
مراسم ترحیم ابوالقاسم قاسم‌زاده با حضور چهره‌های سیاسی و رسانه‌ای برگزار شد
نماینده پارلمان لبنان: آمریکا در جنگ علیه ایران ناکام ماند؛ تنگه هرمز باز نشد
نورویدئو | پشت توافق ریاض؛پایان عصر تکیه بر واشنگتن؟
آنفلوآنزا در کشور کاهش یافت؛کدام استان هنوز در وضعیت هشدار قرار دارد؟
برخورد قانونی دستگاه قضا با اهانت‌کنندگان به رئیس‌جمهور
پیکر حمیدرضا رجب‌زاده کشف شد؛ پای یک زن به این پرونده باز شد؛ 5 مظنون در بازداشت
سقوط یک پهپاد جنگی آمریکا در نزدیکی پایگاه چابلی جیبوتی+فیلم
مصر و ترکیه برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای رایزنی کردند
قرار دادن عمدی غزه در شرایط قحطی
وزیر خارجه مصر: اسرائیل باید به‌طور کامل از غزه خارج شود
عراقچی: نه خون‌های ریخته‌شده را فراموش می‌کنیم و نه می‌بخشیم+ فیلم
راز ناپدید شدن کارگران در بازار مشاغل آمریکا
داریوش فرهنگ: 18 سال است منتظریم فیلم سوم واروژ ساخته شود
زمین 200 متری در انتظار خانواده‌های پرجمعیت
گام تازه بغداد برای تثبیت جایگاه الحشد الشعبی
نقش بازدارندگی رسانه در جلوگیری از تضعیف قدرت ملی
کاهش آلودگی اُزن در تهران؛ هیچ روز خطرناکی ثبت نشد
آینده پایگاه‌های روسی در سوریه روشن شد
حماس: آمریکا نتانیاهو را به اجرای نقشه راه غزه وادار کند
تصویب کلیات طرح اقدام راهبردی تنگه هرمز در کمیسیون امنیت ملی مجلس
صدرا ابراهیمی در جمع برترین‌های ترای‌اتلون آسیا
فراخوان سی‌ودومین جشنواره رازی آغاز شد
کیوسک‌های تهران تغییر چهره می‌دهند؛ طرح جدید در راه است
ایران به هیچ قیمتی از تنگه هرمز عقب نشینی نخواهد کرد
قیمت نقره امروز 18 مرداد 1405؛ افت قیمت در بازار داخلی+ جدول قیمت ها
مراسم خاکسپاری کاوه کاویان با حضور چهره‌های هنری برگزار شد
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 18 مرداد 1405+جدول قیمت ها
سرمربی جدید تراکتور از رؤیای قهرمانی گفت+ فیلم