×
بین الملل
شناسه خبر : 326900
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/04/07 ساعت 12:03
لحظه سرنوشت ساز منطقه

محمد علی مهتدی:

لحظه سرنوشت ساز منطقه

فضای خوشبینی که پس از امضای تفاهمنامه 14 ماده ای بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا در منطقه حاکم شده بود، به سرعت در حال فروپاشی است.

نورنیوز-گروه بین الملل: تحرکات نظامی و سیاسی آمریکا در خلیج فارس و حمله به مواضعی در جزیره سیریک به بهانه های وهمی و نیز اقدامات تجاوزکارانه ارتش صهیونیستی در لبنان نشان می دهد که دشمن هرگز حسن نیت نداشته و از تفاهم ۶۰ روزه صرفا برای نفس تازه کردن و بازسازی امکانات نظامی خویش استفاده می کند.
  البته این بدان معنی نیست که ایران پس از امضای تفاهمنامه و انجام مذاکرات در سوئیس، فارغ البال شده باشد. ما دوبار در حین مذاکرات مورد حمله دشمن قرار گرفته ایم و مسئولان و سخنگویان و خود اعضای تیم مذاکره کننده بارها تاکید کرده اند هیچ اعتمادی به دشمن ندارند و هدف از مذاکرات تبدیل پیروزی های میدانی به دستاوردهای سیاسی و اقتصادی و احقاق حقوق ملت و اتمام حجت برای ناظران و افکار عمومی است، وگرنه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در هرحال در آمادگی کامل هستند تا با هرگونه بدعهدی دشمن به مقابله برخیزند.
  در لبنان، علاوه بر ادامه عملیات تجاوزکارانه ارتش صهیونیستی مانند منفجرکردن خانه ها و کشتن افراد در جاده ها و خیابانها و بمباران شهرها و روستاها و بطور خلاصه عدم تقید به آتش بس های مکرر، اعلام توافق دولت لبنان با رژیم صهیونیستی در مذاکرات واشنگتن پیرامون یک چهارچوب کار مشترک، اوضاع را به شدت بحرانی کرده است. هرچند هدف اعلام شده دولت لبنان از این مذاکرات، واداشتن ارتش اشغالگر به عقب نشینی از خاک لبنان بوده، اما در متن توافق چندین بار تکرار شده که عقب نشینی از لبنان منوط به سلاح در دست دولت یعنی خلع سلاح مقاومت است. در واقع این یک شرط تعجیزی برای ماندگارشدن اشغالگری در لبنان است و از آنجا که خلع سلاح مقاومت غیرممکن است، هیچ عقب نشینی از سوی رژیم صورت نخواهد گرفت.
همچنین در متن این چهارچوب بارها جمله «دو کشور دارای حاکمیت» تکرار شده؛ یعنی اینکه دولت لبنان با زیرپاگذاشتن قانون اساسی و میثاق ملی، اسرائیل را به رسمیت شناخته و امتیازات زیادی به آن داده است بدون اینکه در ازای آن، چیزی عایدش شده باشد. بر عکس، این چهارچوب می تواند پروژه ای برای برهم زدن وحدت ملی و بروز یک جنگ داخلی و فروپاشی ارتش لبنان به عنوان نماد وحدت ملی باشد.
  حزب الله اعلام کرده که این توافق را به رسمیت نمی شناسد و به مقاومت علیه نیروهای اشغالگر ادامه می دهد. بسیاری از شخصیت های دانشگاهی، سیاسی و فرهنگی نیز علیه این چهارچوب موضع گرفته و آن را ذلت بار خوانده اند. تجمع عظیم مردمی در مراسم عاشورا در حومه بیروت نشان داد که باوجود فشارهای مختلف، مقاومت همچنان پایگاه بزرگ مردمی خود را حفظ کرده است. شب هنگام نیز هزاران نفر از طرفداران مقاومت به عنوان اعتراض به خیابان ها ریختند و تا نزدیک کاخ نخست وزیری و فرودگاه بیروت پیش رفتند و در پاره ای نقاط درگیری های خشونت آمیزی نیز بین آنها و نیروهای ارتش لبنان روی داد.
  و اما در ایران، علاوه بر تحرکات گسترده نظامی آمریکا در خلیج فارس شامل آمادهای لجستیک وتمرکز هواپیماهای سوخت رسان و حمله به جزیره سیریک که ممکن است نشان از آماده شدن برای دست زدن به یک جنگ احتمالی در آینده باشد، تحرکات مشکوکی از سوی شبکه و جریان نفوذ مشاهده شد که وحدت ملی واحساسات مردم حاضر در تجمعات شبانه در میدان ها را نشانه گرفته بود.
 بیشترین حمله متوجه تیم مذاکره کننده و شخص رئیس جمهوری و رئیس مجلس شورای اسلامی و وزارت امور خارجه بود. این در حالیست که بارها تاکید شده که تصمیمات در شورای عالی امنیت ملی با حضور همه قوا و نهادهای مختلف نظامی و امنیتی گرفته می شود و فقط با مجوز رهبر معظم انقلاب به مورد اجرا در می آید. به عنوان نمونه، برخی با شگردهای پلید، هذیان های دونالد ترامپ را همچون تفاهم های مورد پذیرش دولت قرار دادند و اگر ترامپ گفته بود پول بلوکه شده ایران را به کشاورزان آمریکایی می دهد تا گندم به ایران بفروشند، شخص معلوم الحالی نوشت: «عمر سعد از گندم ری نخورد و شما هم از گندم واشنگتن نخواهید خورد.» همین نوشته را در تجمعات شبانه هم بردند و از آن عکس گرفتند و عکس را نیز در مقیاس گسترده ای پخش کردند تا چنین تصور شود که این حرف مردم است. 
در حالیکه رئیس مجلس این را تکذیب و تاکید کرده بود که چنین تصمیمی اصلا وجود ندارد. نمونه دیگر ادعای یک مسئول آمریکایی مبنی بر وجود خط تماس مستقیم بین آمریکا و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. در حالیکه سپاه این ادعا را به شدت تکذیب کرد، برخی افراد آن را پیراهن عثمان کردند و فریاد خیانت به خون شهیدان سر دادند.
به هر حال، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی که با مشکلات و بحران های فراوانی در داخل خود رویروست وجنگ افروزی مداوم را ضامن بقای خود می داند، گفته است: «ما در اوج جنگ منطقه ای هستیم و هنوز وظایفی داریم که باید در ایران انجام دهیم.» واضح است که دشمن باوجود ضربات سختی که خورده است هنوز شکست خود و پیروزی ایران را نمی پذیرد و به اعتقاد برخی تحلیلگران منطقه ای، تنها وقوع یک جنگ سرنوشت ساز می تواند آنها را وادار به پذیرش شکست و اذعان به پیروزی ایران نماید.


اطلاعات
اخبار مرتبط
پاسخ قاطع موشکی سپاه به تجاوزات نظامی آمریکا در سواحل جنوبی ایران +فیلم شلیک موشک ها
یکشنبه 1405/04/07 ساعت 11:48
جزئیات عملیات تلافی‌جویانه ایران علیه پایگاه‌های آمریکا
پاسخ قاطع موشکی سپاه به تجاوزات نظامی آمریکا در سواحل جنوبی ایران +فیلم شلیک موشک ها
در پی نقض توافقنامه اسلام‌آباد و حملات هوایی آمریکا به سایت‌های موشکی و راداری ایران در سیریک، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اجرای عملیاتی تلافی‌جویانه، پایگاه‌های ارتش آمریکا در کویت و بحرین را هدف قرار داد. این رویارویی مستقیم نظامی که با فعال‌سازی سامانه‌های پدافندی در منامه و کویت همراه بود معادلات امنیتی تنگه هرمز را دگرگون کرده است.
انفجار در سیریک پس از حمله آمریکا؛ سپاه مواضع نیروهای آمریکایی را هدف گرفت
شنبه 1405/04/06 ساعت 06:19
انفجار در سیریک پس از حمله آمریکا؛ سپاه مواضع نیروهای آمریکایی را هدف گرفت
فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا از حمله به برخی سایت‌های موشکی، پهپادی و راداری ایران در نزدیکی تنگه هرمز خبر داد؛ حمله‌ای که به گفته منابع ایرانی با انفجارهایی در محدوده سیریک همراه بود. نیروی دریایی سپاه نیز اعلام کرد در پاسخ به این اقدام، مواضع نیروهای آمریکایی در منطقه را هدف قرار داده است.
نظرات

آخرین اخبار
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 7 تیر 1405
مسیر تاریخی جام جهانی 2026 | تقابل مسی و رونالدو چه زمانی است؟
نخستین فهرست کلاییچ برای تیم ملی هندبال اعلام شد
شرایط خروج مشمولان سربازی برای زیارت اربعین اعلام شد
توافق ایران و آمریکا چه اثری بر دلار، خودرو و مسکن دارد؟
جزئیات سفر وزیر خارجه ایران به عراق ؛ تهران و بغداد به دنبال معماری جدید امنیت منطقه
بیانیه سپاه به مناسبت هفتم تیر؛ تاکید بر راه شهید بهشتی و یاران انقلاب
اعتراف تکان‌دهنده دختر 21 ساله | سرقت میلیاردی برای «هیجان» در شمال تهران
دیدار وزیران علوم ایران و ترکیه؛ از پروژه‌های مشترک تا تعاملات آموزشی
یورش پهپادی اوکراین به پالایشگاه‌های نفت روسیه
پیام معاون اول رئیس‌جمهوری به تیم ملی فوتبال
ثبت‌نام «خادمین امام شهید» آغاز شد
بقائی: توسعه روابط با عراق در صدر اولویت‌های تهران است
جزئیات حادثه اتوبوس در مسیر حفار آبادان | اعزام 5 آمبولانس
دوجنگ،یک پیام؛ معامله ای در کار نیست!
دو روایت از هسته سخت
شوک جدید به بازار مسکن تهران؛ پرواز قیمت‌ها
لحظه سرنوشت ساز منطقه
ادای احترام عراقچی به مقام شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس
از خون دادن تا خون‌دل خوردن
دریا در تنکابن قربانی گرفت
پاسخ قاطع موشکی سپاه به تجاوزات نظامی آمریکا در سواحل جنوبی ایران +فیلم شلیک موشک ها
استقرار 1100 مه‌پاش در مسیر تشییع رهبر شهید
پشت پرده درگیری‌های اخیر درخلیج فارس؛ آیا بحران دوباره تشدید می شود؟
پیش بینی قیمت طلای جهانی / فنر اونس برای یک جهش تازه جمع شده است؟
چرا حقوق خرداد ماه برخی بازنشستگان کمتر پرداخت شد؟
«توافق» و آفت سیاست‌زدگی
مرگ دلخراش داوطلب مردمی در حین مهار آتش‌سوزی خائیز و بدیل
روایت حدادعادل از تحقق پیش‌بینی رهبر شهید انقلاب
برخورد مرگبار دو خودرو در مازندران
30 پرونده شکایت روی میز هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان
اژه‌ای: جنایات جنگی آمریکا علیه ایران را در مراجع بین‌المللی پیگیری می‌کنیم
عاشورا؛ مکتب مسئولیت و آگاهی
خطر آتش سوزی در کمین زاگرس
بازار ارز دیجیتال تحت فشار؛ بیت‌کوین در سایه تصمیم سنای آمریکا
علت صف طولانی کامیون‌های ایرانی در مرز سرو چیست؟
هشدار درباره کشت غیرقانونی خشخاش
بازداشت گسترده در عراق؛ پرونده فساد به نمایندگان پارلمان رسید
نورنما | تصویر سازی گل آفساید ایران برای هوادار روشن دل تیم ملی
زمان ثبت سفارش کتاب‌های درسی 1405 اعلام شد + جزئیات
پروازهای فرودگاه امام خمینی برقرار است
جزئیات مسیر تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب در تهران اعلام شد
رکورد صادرات سیمان ایران به افغانستان از مسیر ریلی
کیفیت هوای تهران امروز در آستانه آلودگی؛ شاخص هوا به 94 رسید
مسی باز هم تاریخ‌ساز شد
برنامه بازی‌های امشب جام جهانی 2026؛رونمایی از اولین تیم صعود کننده به مرحله یک هشتم نهایی
شناسایی و دستگیری باند موبایل قاپی در خیابان بعثت
سردشت؛ شهری که جهان فریاد مظلومیتش را نشنید
ویرایش حوزه آزمون دستیاری تخصصی از امروز آغاز شد
قیمت گوشت قرمز امروز 7 تیر 1405 + جدول