×
بین الملل
شناسه خبر : 326803
تاریخ انتشار : شنبه 1405/04/06 ساعت 21:10
آمریکایی‌ها به تحقق اهداف ترامپ در جنگ با ایران تردید دارند

پولیتیکو؛

آمریکایی‌ها به تحقق اهداف ترامپ در جنگ با ایران تردید دارند

نتایج تازه‌ترین نظرسنجی مؤسسه پولیتیکو نشان می‌دهد که اکثر رأی‌دهندگان آمریکایی، برنامه دونالد ترامپ در جنگ با ایران را فاقد شفافیت دانسته و نسبت به تحقق اهداف اعلامی او تردید دارند.

نورنیوز-گروه بین الملل: بر اساس این نظرسنجی، از هر چهار آمریکایی، یک نفر (۲۷ درصد) معتقد است که ترامپ برنامه‌ای برای حل مناقشه با ایران دارد. در مقابل، ۴۱ درصد می‌گویند چنین برنامه‌ای وجود ندارد. ۱۵ درصد دیگر نیز معتقدند اگرچه ترامپ برنامه‌ای ندارد، اما به اقدامات او برای حل بحران اعتماد دارند. این آمارها نشان می‌دهد که حتی در میان هواداران ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ نیز، بیش از یک سوم افراد اذعان دارند که رئیس‌جمهور فاقد یک نقشه راه مشخص است.

مردم آمریکا برای جنگ با ایران توجیه نشده بودند

جیسون رو، استراتژیست جمهوری‌خواه مستقر در میشیگان، در تحلیل این نتایج گفت: «به نظر من بزرگ‌ترین مشکل این است که اولاً، این جنگ از قبل برای مردم توجیه نشده بود. ترامپ در کارزار انتخاباتی‌اش علیه چنین سیاست‌ها و اقداماتی کارزار کرد و یکباره موضع خود را ۱۸۰ درجه چرخاند. بنابراین مردم آمریکا برای پذیرش این اتفاق آماده نبودند.»

شکاف میان ادعای پیروزی و باور عمومی

با وجود آنکه دونالد ترامپ بارها ادعای پیروزی کرده و از نزدیک‌شدن به پایان جنگ گفته است، فقط ۱۵ درصد از پاسخ‌دهندگان معتقدند او به اهداف مداخله نظامی خود دست یافته است. ۲۵ درصد دیگر امیدوارند که او در آینده به اهدافش برسد، در حالی که ۴۰ درصد می‌گویند یا هرگز موفق نخواهد شد یا اصلاً هدف مشخصی از ابتدا نداشته است.

این آمار نشان می‌دهد که وعده‌های مکرر ترامپ درباره پایان قریب‌الوقوع جنگ، باورپذیری خود را در میان افکار عمومی از دست داده است. او اخیراً در برنامه فاکس بیزینس گفت: «فکر می‌کنم خیلی زود می‌تواند تمام شود. اگر عاقل باشند، به زودی تمام می‌شود.» اما این اظهارات نیز نتوانسته است نگرانی‌های فزاینده را برطرف کند.

اقتصاد و جنگ؛ معادله دشوار پیش از انتخابات میاندوره‌ای

نظرسنجی پولیتیکو نشان می‌دهد که نگرانی اصلی رأی‌دهندگان در هر دو حزب، همچنان هزینه‌های زندگی است. در این میان، نزدیک به نیمی از شرکت‌کنندگان (شامل ۲۹ درصد از رأی‌دهندگان خود ترامپ در سال ۲۰۲۴) معتقدند رئیس‌جمهور زمان زیادی را صرف امور بین‌الملل کرده و از مسائل داخلی غافل شده است.

کارشناسان نگران‌اند که تداوم جنگ و اثرات زنجیره‌ای آن بر قیمت بنزین، نفت و مواد غذایی، بتواند پیام اقتصادی جمهوری‌خواهان را پیش از انتخابات ماه نوامبر تضعیف کند. با وجود تلاش کاخ سفید برای ارائه تصویری از مدیریت دوگانه «جنگ و اقتصاد»، هنوز بسیاری از جمهوری‌خواهان نسبت به کاهش هزینه‌ها پیش از انتخابات تردید دارند.

واکنش کاخ سفید: تکرار وعده‌های آرامش‌بخش

کوش دسای، سخنگوی کاخ سفید، در بیانیه‌ای تلاش کرد تا اوضاع را آرام جلوه دهد: «در حالی که ارتش و تیم دیپلماتیک رئیس‌جمهور به پیشرفت برای دستیابی به توافق با ایران و حل اختلالات موقت در بازار انرژی ادامه می‌دهند، بقیه دولت همچنان به اجرای دستور کار اقتصادی رئیس‌جمهور در داخل کشور مشغول است. پس از پشت‌سر گذاشتن اختلالات کوتاه‌مدت عملیات خشم حماسی، آمریکایی‌ها می‌توانند روی پیشرفت اقتصادی بیشتری حساب باز کنند.»

چالش پیام‌رسانی و نگرانی‌های درون‌حزبی

جیسون رو در ادامه تحلیل خود گفت: «به نظر من مشکل شماره یک در پیام‌رسانی این بوده است که هر روز به ما گفته می‌شود که فردا تمام می‌شود، و ما اکنون نزدیک به دو ماه است که این وعده را می‌شنویم. فکر می‌کنم بیشتر جمهوری‌خواهان منتخب هنوز خوشبین هستند که این موضوع به سرعت حل خواهد شد، اما به نظر من بزرگ‌ترین شکست این است که هر روز به ما گفته می‌شود که فردا تمام می‌شود.»در حالی که تنگه هرمز به روی ترافیک تجاری بازگشایی شده و قیمت نفت سقوط کرده است، آینده مذاکرات همچنان مبهم به نظر می‌رسد.

جمهوری‌خواهان در واشنگتن عمدتاً به طور علنی با ترامپ همسو مانده‌اند، اما نگرانی‌های فزاینده‌ای وجود دارد که ادامه طولانی مناقشه بتواند رأی‌دهندگان خسته از جنگ را در داخل حزب از بیگانه کند. افول اعتماد عمومینتایج نظرسنجی پولیتیکو نشان می‌دهد که ادعاهای مکرر ترامپ درباره پیروزی در ایران و پایان قریب‌الوقوع جنگ، نتوانسته است اعتماد از دست رفته افکار عمومی را بازگرداند.

با نزدیک‌شدن به انتخابات میاندوره‌ای، فشارهای اقتصادی ناشی از جنگ و نبود برنامه مشخص برای خروج از بحران، می‌تواند به چالش بزرگی برای حزب جمهوری‌خواه تبدیل شود. دولت ترامپ در حالی با این بحران مواجه است که رأی‌دهندگان همچنان کنترل و شفافیت را بیش از وعده‌های توخالی ترجیح می‌دهند.

 


اخبار مرتبط
وقتی پیمانکار جنگ برای قربانیان اشک می‌ریزد!
جمعه 1405/04/26 ساعت 13:35
نورنیوز رفتارهای متناقض اپوزیسیون جنگ‌طلب را بررسی می‌کند
وقتی پیمانکار جنگ برای قربانیان اشک می‌ریزد!
وقتی یک سیاست‌پیشه، نسخه حمله نظامی به ایران می‌پیچد و همزمان برای قربانیان مظلوم یا آسیب‌دیدگان ناشی از همان سیاست‌ها سوگواری می‌کند، دچار یک تناقض وجودی است. اگر حملات نظامی به ایران «ضروری» است، پس مرثیه‌سرایی برای تبعات آن، ریاکاری محض است؛ و اگر آن حملات «فاجعه‌بار» است، پس چرا سال‌ها برای تحقق آن‌ها لابی‌گری شده است؟
ایران: ایتالیا با سفسطه نمی‌تواند از مسئولیت جنگ شانه خالی کند
شنبه 1405/04/06 ساعت 23:38
ایران: ایتالیا با سفسطه نمی‌تواند از مسئولیت جنگ شانه خالی کند
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، اظهارات اخیر مقامات ایتالیا درباره محدود بودن نقش این کشور به «حمایت‌های فنی و پشتیبانی» را تناقض‌آمیز و تلاشی برای گریز از پذیرش مسئولیت توصیف کرد.
ونس: از روند مذاکرات با ایران راضی هستیم
شنبه 1405/04/06 ساعت 21:53
ونس: از روند مذاکرات با ایران راضی هستیم
معاون رئیس‌جمهور آمریکا در اظهاراتی، مذاکرات با ایران را موفقیت‌آمیز توصیف کرد و مدعی شد دستیابی به توافق نهایی می‌تواند نتیجه‌ای مطلوب برای طرفین به همراه داشته باشد.
اعتراف رسانه صهیونیستی به قدرت فزاینده ایران
شنبه 1405/04/06 ساعت 21:45
اعتراف رسانه صهیونیستی به قدرت فزاینده ایران
یک رسانه عبری‌زبان در گزارشی با بررسی واکنش کشورهای مختلف، اذعان کرد که ایران به بازیگری تأثیرگذار در سطح جهانی تبدیل شده و نفوذ آن در معادلات بین‌المللی افزایش یافته است.
تکرار ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران
شنبه 1405/04/06 ساعت 01:00
تکرار ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران
«اسکات بسنت» وزیر خزانه‌داری آمریکا روز جمعه بار دیگر در توجیه حمله آمریکا علیه ایران مدعی شد که ایران تنها دو هفته تا دستیابی به سلاح هسته‌ای فاصله داشت.
نظرات

آخرین اخبار
پشت دود تحریم‌ها، کدام شکست نظامی در حال پنهان‌شدن است؟
قیمت گوشی‌های پرچمدار امروز شنبه 17 مرداد+ جدول قیمت ها
اظهارات تأمل برانگیز مدودف درباره رهبران غربی، سرنوشت زلنسکی و وضعیت ارمنستان
خبر مهم درباره پرونده کلثوم اکبری؛ 10 حکم قصاص برای قاتل سریالی مازندران
آخرین اخبار و گزارش ها از نقل و انتقالات باشگاه پرسپولیس شنبه 17 مرداد
نورویدئو | نبرد بر سر زمان ؛چرا ترامپ برای هرمز عجله داد ؟
احسان پهلوان به فجر سپاسی پیوست
پیام قاطعانه دبیر شورای عالی امنیت ملی به آمریکا
جنایت هولناک در قیامدشت؛ مردی همسرش را کشت و جسدش را دفن کرد
تاریخ نهایی خروج نیروهای ائتلاف آمریکا از عراق اعلام شد
چرا هوای تهران در روزهای اخیر آلوده بود؟
حادثه هولناک در پاساژ علاءالدین؛ 6 نفر به بیمارستان منتقل شدند
قتل هولناک مداح سرشناس پس از ربوده شدن؛ فیلم جنایت برای خانواده ارسال شد
پزشکیان: مصلحتی بالاتر از وحدت نداریم؛ نگرانی اصلی من معیشت مردم است
هشدار جدی دادستان کل به اظهارنظرهای تفرقه‌افکنانه
قیمت نقره امروز شنبه 17 مرداد 1405؛ شمش نقره وارد کانال 5 میلیونی شد + جدول
خبر تلخ برای لیونل مسی؛ خورخه مسی در 68 سالگی درگذشت
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 17 مرداد 1405
نورنما | تصویری خاص از حلقه عشاق سیدالشهدا(ع) به دور ضریح آن حضرت در اربعین حسینی
خبر مهم عراقچی درباره تنگه هرمز؛ مسیر جدید تردد کشتی‌ها تعیین شد
قیمت طلا و سکه امروز 17 مرداد 1405؛ طلا به سکوی 19 میلیونی رسید
قیمت دلار امروز شنبه 17 مرداد 1405؛ دلار دوباره صعودی شد
زمان ثبت نام آزمون ارشد علوم پزشکی 1405 اعلام شد
بازگشت یار دوازدهم به لیگ برتر
برنامه و کارنامه خبرنگاری جنگ در نبرد رسانه‌ای
آتش‌سوزی یک کشتی در تنگهٔ هرمز
درباره توافق سه‌جانبه عربستان، ترکیه و پاکستان
ستادکل نیروهای مسلح: خبرنگاران روایت‌گر حقانیت و امیدآفرینان جامعه‌اند
گلباف کرمان لرزید
انتخابات میشیگان و نشانه های تغییر در آمریکا
رکوردشکنی تاریخی بورس؛ شاخص کل وارد کانال 5.5 میلیون واحد شد
قیمت دینار عراق امروز شنبه 17 مرداد 1405؛ نرخ هزار دینار چند شد؟
سخنگوی قوه قضاییه: محمدباقر خرازی امروز به دادگاه ویژه روحانیت احضار شد
آخرین خبر از خاموشی‌ها؛ ناترازی برق 30 درصد کاهش یافت
رونق دوباره دریاچه ارومیه؛ مدیریت منابع آب و بارش‌ها نتیجه داد
خط مقدم نابرابر روایت‌ها؛ مصائب دفاع از حریم افکار عمومی
احتمال شنیده‌شدن صدای انفجار کنترل‌شده در جنوب اصفهان
ستار هاشمی: خبرنگاران حافظان حق دسترسی مردم به ارتباطات هستند
زمان مذاکرات ترمیم دستمزد کارگران مشخص شد؛ رقم واقعی چگونه محاسبه می‌شود؟
اژه‌ای : خبرنگاران هم‌سنگر رزمندگان پشت لانچر هستند
بیانیه وزارت دفاع به مناسبت روز خبرنگار؛ رسانه‌ها در خط مقدم مقابله با جنگ شناختی
رکورد حضور زائران اربعین در نجف؛ 17.5 میلیون نفر به حرم امام علی(ع) رفتند
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 17 مرداد 1405+ اونس طلا اوج گرفت
قیمت دلار توافقی امروز شنبه 17 مرداد 1405
پیمان مکه و معادله ایران؛بازی تازه آغاز شده است!
پیش ‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه شنبه 17 مرداد 1405+ جدال دلار و اونس جهانی
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 17 مرداد 1405 + جدول کامل قیمت ها
نوراینفو | 17 مرداد؛ روز خبرنگار، روز پاسداران حقیقت و آگاهی
آخرین قیمت محصولات سایپا امروز شنبه 17 مرداد + قیمت شاهین، اطلس، کوییک و ساینا
قالیباف: خبرنگاران اجازه نمی‌دهند روایت دشمن بر افکار عمومی غلبه کند