×
سیاسی
شناسه خبر : 32653
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1398/05/09 ساعت 15:37
مواضع ضد و نقیض وزیر خارجه آمریکا

مواضع ضد و نقیض وزیر خارجه آمریکا

وزیر خارجه آمریکا اخیرا در واکنش به مصاحبه ظریف با رسانه های آمریکایی در حالی خواستار مصاحبه با رسانه های ایران شد که طبق تحریم های یکجانبه آمریکا ، سفر به ایران موجب تحریم شدن افراد خواهد شد .

به گزارش نورنیوز، مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا اخیرا در مصاحبه با خبرنگار بلومبرگ گفته است که خواستار حضور در تهران و گفت‌وگوی مستقیم با مردم ایران است. او در واکنش به سفر محمدجواد ظریف به نیویورک و مصاحبه با رسانه‌های آمریکایی، چنین اقداماتی را هیاهوی تبلیغاتی توصیف کرده و خواهان این شده است که با حضور در  تلویزیون ایران مواضع دولت ایالات متحده را بی واسطه به گوش مردم ایران برساند.


پامپئو در حالی خواستار گفتگو با مردم ایران است که دولت متبوعش با توسل به ابزار تحریم و در قالب فشار حداکثری، جنگ یا به کلامی دقیقتر تروریسم اقتصادی شدیدی را علیه همین مردم آغاز کرده است. از سوی دیگر شاهدیم که با نادیده گرفتن تعهداتش بعنوان میزبان سازمان ملل متحد، محدودیت‌های فراوانی را برای رئیس دستگاه دیپلماسی ایران و کارکنان نمایندگی کشورمان در نزد سازمان ملل، اعلام و تحمیل کرده است.


آمریکایی‌ها در کنار این اقدامات، تمام حساب‌های کاربری خبرگزاری صداوسیمای ایران در شبکه های اجتماعی را مسدود کرده و به خبرنگاران ایرانی در آمریکا حتی برای حضور در کنفرانس های خبری وزارت خارجه آمریکا و کاخ سفید اجازه نمی‌دهد. این در حالی است که نمایندگان بیش از 10 رسانه آمریکایی حضور آزاد در ایران دارند. دولت آمریکا و برخی متحدان آن طی سال‌های طولانی صدها میلیون دلار از جیب مالیات دهندگان خود برای ایجاد شبکه‌های تلویزیونی فارسی زبان با هدف شکل دهی به افکار عمومی داخل ایران هزینه کرده و سال‌هاست القائات مخرب خود را آزادانه به مردم ایران رسانده است. معلوم نیست پامپئو با درخواست صوری اخیر خود دنبال چیست و می خواهد چه ادعاهایی را در داخل ایران بکند که هنوز آنها را در شبکه های تلویزیونی فوق الاشعار مطرح نکرده است. مردم ما با آگاهی از همه این ادعاها همواره ثابت کرده است که علیرغم تلاش های رسانه ای آمریکا از دستاوردها و ارمان های انقلاب خود کوتاه نخواهد آمد. از سویی دیگر علاوه بر این شبکه‌ها و رسانه های آمریکایی می‌بایست لیست طولانی از رسانه‌های انگلیسی و سعودی را اضافه کرد که همسو با دولت آمریکا به انعکاس دیدگاه‌ها و نظرات مقامات آمریکایی در داخل ایران به زبان فارسی اقدام می‌کنند.


در کنار همه این واقعیت‌ها پامپئو در حالی خواستار سفر به ایران و گفتگو با رسانه های ایران است که سفر نخبگان آمریکایی را که آزادانه به ایران سفر می‌کردند و در قالب کنفرانس افق نو با افکار عمومی ایران ارتباط برقرار می‌کردند، با تحریم این کنفرانس منع کرده است. این رویکرد مزورانه حاکی از عدم جدیت و فقدان حسن نیت است. پر واضح است که وزیر خارجه آمریکا بیش از آنکه به دنبال تنویر افکار عمومی مردم ایران باشد، نگران اعتبار از دست رفته آمریکا است و با طرح چنین موضوعی می‌خواهد تصویر مستاصل آمریکا را ترمیم کند.


اما نکته طنز ماجرا این است که دولت آمریکا با اعمال تحریم‌های یکجانبه علیه کشورمان، خود را در ورطه‌ای انداخته است که به فرض حضور در ایران، وزیر خارجه‌اش نیز مشمول تحریم‌های خودساخته آن دولت خواهد شد. طبق قانونی که کنگره امریکا تحت عناوین حقوق بشری در سال 2012 علیه کشورمان به تصویب رساند، با صراحت از جایگزینی صدا و سیمای ایران با شبکه های زیر نظر خود سخن به میان آمده است. حال سوال اساسی این جاست که این مقام دولتی آمریکا چگونه در صدد مصاحبه با رسانه‌هایی است که پیشتر به دنبال کم اثر کردن و تحریم آن بوده است.


به نظر می‌رسد پیش از هر چیز دولتمردان آمریکا می‌بایست منطق خود را اصلاح کنند و تعارضات ساختاری خود در مواجه با ایران را حل و فصل نمایند. واقع مطلب این است که آنها تحت فشار روشنگری های وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با رسانه های آمریکایی در موضع انفعال قرار گرفته و می‌خواهند واکنشی تدافعی نشان دهند؛ از همین روی وزیر خارجه آمریکا پیشنهاد مصاحبه مستقیم با مردم ایران را داده است، غافل از اینکه نمی‌توان با سیاست نخ‌نمای فشار حداکثری و منطق تحریم، به اقناع سازی افکار عمومی در ایران پرداخت.



خبرگزاری تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
طرح عجیب ای اف سی برای اعطای سهمیه لیگ نخبگان آسیا
عضو پارلمان لبنان: خط زرد اسرائیل را در هم می کوبیم
مخالفت مسکو با تکرار اقدامات تجاوزکارانه علیه ایران و لبنان
تاکسیدرمی و آنتیک از دوم اردیبهشت روی پرده سینماها می‌رود
ضرغامی: رهبر انقلاب سلامت هستند
عون از تلاش‌های دیپلماتیک برای حفظ آتش‌بس در لبنان خبر داد
کرملین: وضعیت تنگه هرمز غیرقابل پیش‌بینی است
رئیس شورای اروپا: بازگشایی کامل تنگه هرمز در اولویت اتحادیه اروپاست
رایزنی وزرای امور خارجه ایران و پاکستان
روند جدید در سیاست خارجی آمریکا؛ از عملیات مخفی تا حمایت آشکار
فرودگاه امام(ره) و مهرآباد به روی مسافران باز شد/10 فرودگاه دیگر بزودی فعال می شوند
استراتژیست آمریکایی: جنگ با ایران می‌تواند به بحرانی بزرگ‌تر از عراق و ویتنام تبدیل شود
معرفی 2 نفر با اتهام افساد فی الارض به دادگاه /پرونده 9 متهم روی میز
هلند برای مهار اثر گرانی سوخت دست به کار شد
رشد 6 درصدی تولید فولاد ایران در سایه جنگ‌ها
تغییر مسیر صنعتی آلمان از خودروسازی به تولیدات نظامی
مهلت ثبت‌نام وام بنگاه‌های اقتصادی تمدید شد
واریز حقوق فروردین بازنشستگان کشوری با احکام جدید آغاز شد
حداقل مزد 1405 ابلاغ شد ؛ جزئیات کامل حقوق 1405+ مبلغ بن کارگری تا حق تأهل
تأکید پاکستان بر راه‌حل دیپلماتیک در دیدار با سفیر ایران
وزیر خارجه روسیه: تبعات تنش خلیج فارس به سراسر منطقه گسترش می‌یابد
دستور فوری پزشکیان برای احیای میراث و حمایت از صنایع‌دستی
جلالی: روسیه در جنگ اخیر حمایت نظامی به ایران نمی‌دهد
نورنما | ارسال بسته مشکوک از جانب ایران برای ترامپ
افزایش 53 درصدی ورودی آب به سدهای کشور از ابتدای سال آبی
کاهش نسبی دمای هوا در پایتخت تا روز چهارشنبه
لوکاشنکو به آمریکا هشدار داد: جهان اسلام را خشمگین کرده‌اید
فرمانده ارتش پاکستان محاصره دریایی آمریکا را مانع مذاکرات دانست
دستور پادشاه بحرین برای برخورد با حامیان ایران
تصمیم تعویق انتخابات به تأیید شورای عالی امنیت ملی رسید
گاردین: تناقض‌گویی ترامپ تنگه هرمز را به اهرم راهبردی ایران تبدیل کرد
ستاره کم‌فروغ استقلال امید اول هائیتی در جام جهانی 2026
رئیس‌کل گمرک: تمامی کالاهای اساسی با سریع‌ترین زمان ممکن ترخیص شدند
حمایت مجدد چین از آتش‌بس میان ایران و آمریکا
افزایش مبلغ کالابرگ در انتظار تصمیم دولت
تیم ملی 22 اردیبهشت راهی ترکیه می‌شود؛ برنامه ریزی برای پنج بازی تدارکاتی
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 31 فروردین
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 31 فروردین 1405+ نگاه بازار طلا به مذاکرات اسلام‌آباد
چند واحد مسکونی تهران در جنگ اخیر آسیب دیدند؟
تاکید وزیر فرهنگ بر ضرورت روایتگری منسجم در جنگ رمضان
اعلام آمار نهایی شهدا در جنگ تحمیلی آمریکا و اسرائیل
هشدار قرارگاه خاتم‌الانبیا: اقدام لازم علیه ارتش آمریکا انجام می‌شود
نشانه‌های مهم کمبود ویتامین B12 را بشناسید
اقدام کم‌نظیر یک پرستار؛ اهدای 30 میلیارد تومان برای بازسازی بیمارستان روزبه
پیش بینی هواشناسی هرمزگان در روز دوشنبه 31 فروردین 1405
تمدید مهلت ثبت‌نام دکتری بدون آزمون دانشگاه آزاد
آیا قرار گفتگو، زمان شلیک است؟
افسردگی زنگ خطر بیماری های مغزی در سالمندان
پلیس تهران: ارسال تصاویر اماکن حساس جرم است
رسوایی بزرگ رسانه‌ای؛ فرو پاشی پروژه ساخت تصویر جعلی از رضا پهلوی