×
بین الملل
شناسه خبر : 326469
تاریخ انتشار : جمعه 1405/04/05 ساعت 13:59
افشای خسارت میلیاردی حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا

افشای خسارت میلیاردی حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا

گزارش وال‌استریت ژورنال مدعی است حملات ایران خسارات گسترده‌ای به پایگاه‌های آمریکا در بحرین و دیگر کشورهای منطقه وارد کرده و واشنگتن را به بازنگری در آرایش نظامی خود در خاورمیانه واداشته است.

نورنیوز-گروه بین الملل: وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت: «پایگاه بحرین به عنوان تنها پایگاه دریایی آمریکا در خاورمیانه بین اواخر فوریه تا ژوئن بارها هدف حملات ایران قرار گرفت. بر اساس تحلیل تصاویر ماهواره‌ای و مصاحبه با نظامیان، ستاد فرماندهی، حداقل ۱۲ ساختمان دیگر و دو ترمینال ارتباطات ماهواره‌ای به شدت آسیب دیده‌اند. برآورد هزینه‌ی بازسازی ساختمان‌های آسیب‌دیده در این پایگاه حدود ۴۰۰ میلیون دلار است همچنین کل خسارت وارده به کل پایگاه‌های آمریکا در منطقه بین ۲.۲ تا ۵.۱ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.

بیش از ۸۰۰۰ موشک و پهپاد از سوی ایران به این پایگاه شلیک شده است.

سایت‌های آسیب‌دیده شامل انبارها، یک مخزن آب، دو ترمینال ارتباطات ماهواره‌ای و یک مرکز مدیریت ارتباطات و ساختمان ستاد نیروی دریایی ایالات متحده در خاورمیانه هستند

حملات ایران به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه باعث شده تا واشنگتن در حال ارزیابی مجدد کل حضور نظامی خود در منطقه باشد. بازطراحی پایگاه بحرین، کاهش نیرو در کویت و عربستان، انتقال برخی پایگاه‌ها یا تاسیسات به سمت غرب دورتر از دسترس موشک‌های ایران، انتقال مراکز فرماندهی به زیرزمین و پراکنده‌سازی توانایی‌های نظامی در منطقه از طرح‌های پیشنهادی آمریکاست. همچنین یکی از گزینه‌های جدی، استقرار نیروهای آمریکایی در سرزمین های اشغالی است که در طول جنگ میزبان هواپیماهای آمریکایی بود.

در این میان، پنتاگون از بیان هزینه‌ی خسارت‌ها به پایگاه هایش در منطقه به کنگره خودداری کرده است.

پیت هگست وزیر جنگ آمریکا در پاسخ به سوالی درباره‌ هزینه‌ها با لفاظی گفت: «این هزینه‌ها در مقابل خطر بزرگتر ناچیز است.»

باید گفت که ایران با حملات خود به پایگاه‌های آمریکایی در بحرین که متحد آمریکاست، محاسبات واشنگتن را تغییر داده است. همچنین این حملات نتیجه‌ ۱۰ سال تطبیق ایران در افزایش برد و دقت موشک‌ها و پهپادهاست.

ک
 

پایگاه آسیب دیده بحرین

تصمیمات آمریکا در مورد اینکه چه چیزی را بازسازی کند، چه چیزی را رها کند و چقدر عقب‌نشینی کند، حضور نظامی نسل‌بعدی آمریکا در خاورمیانه را برای دهه‌های آینده تعیین خواهد کرد.

همچنین این گزارش در تضاد آشکار با ادعای قبلی فرماندهان آمریکایی است که گفته بودند «همه‌چیز برای ادامه‌ جنگ علیه ایران داریم». واقعیت میدانی نشان می‌دهد که حملات ایران فراتر از آن چیزی بوده که رسما اعلام شده و آمریکا را مجبور به تغییر اساسی راهبرد کرده است.

به گفته مقامات آمریکایی آشنا با این مذاکرات، خسارات گسترده وارد شده به تنها پایگاه دریایی آمریکا در خاورمیانه - همراه با اصابت حداقل ۲۰ سایت آمریکایی در سراسر منطقه، از جمله تاسیسات نظامی و دیپلماتیک باعث شده است که ایالات متحده در حال ارزیابی مجدد کل حضور خود در منطقه باشد. ارتش آمریکا اکنون در حال بررسی نوسازی پایگاه بحرین، کاهش حضور ایالات متحده در کویت و عربستان سعودی و انتقال برخی از پایگاه‌ها یا عملکردهای پایگاه به غرب، دورتر از دسترس موشک‌ها و پهپادهای ایرانی است.

مقامات گفتند که سازه‌هایی که مورد حمله قرار گرفته‌اند ممکن است بازسازی نشوند. گروه‌های فرماندهی و کنترل می‌توانند به زیر زمین منتقل شوند و قابلیت‌های نظامی می‌توانند در سراسر منطقه پراکنده‌تر شوند، هرچند که هشدار دادند که هنوز هیچ تصمیمی گرفته نشده است.

دولت ایالات متحده در ماه آوریل به ارائه‌دهندگان تصاویر ماهواره‌ای فشار آورد تا دسترسی به تصاویری را که تخریب در پایگاه‌های آمریکایی و همچنین منطقه درگیری گسترده‌تر را نشان می‌دهد، محدود کنند و این امر مشاهده دامنه کامل خسارات را دشوار می‌کند. مقامات گفتند که این اقدام به محافظت از نیروهای آمریکایی کمک خواهد کرد.

[خسارات سنگین ایران به پایگاه‌های آمریکایی در بحرین]
حملات ایران همچنین خسارات ساختاری قابل توجهی را در پایگاه هوایی علی السالم در کویت و پایگاه هوایی الظفره در امارات متحده عربی ایجاد کرد. هواپیماهای نیروی هوایی E-3 Sentry نیز در پایگاه هوایی شاهزاده سلطان در عربستان سعودی منهدم شدند

جی هرست، حسابرس پنتاگون ماه گذشته به کنگره گفت که هزینه تخمینی این وزارتخانه برای جنگ، که در آن زمان ۲۹ میلیارد دلار بود، شامل خسارت به پایگاه‌های ایالات متحده نمی‌شود.

مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی در گزارشی که روز سه‌شنبه منتشر شد، تخمین زد که کل هزینه جنگ حدود ۴۰ میلیارد دلار بوده است. این تخمین شامل محاسبه آنها از ۲.۲ تا ۵.۱ میلیارد دلار خسارت به پایگاه‌های ایالات متحده، بر اساس سازه‌هایی است که CSIS به عنوان آسیب دیده شناسایی کرده است.

این ژورنال از تصاویر ماهواره‌ای و فیلم‌های رسانه‌های اجتماعی برای شناسایی ساختمان‌هایی که در پایگاه بحرین آسیب دیده‌اند، استفاده کرد. برای تخمین هزینه ساخت ساختمان‌هایی از همان نوع در حال حاضر، وال استریت ژورنال یک مدل هزینه عمومی وزارت دفاع و همچنین گزارش‌های تدارکات را بررسی کرد. این برآوردها فقط شامل هزینه‌های ساخت‌وساز می‌شود و هزینه‌های دیگری را که در صورت بازسازی ساختمان‌ها می‌توانند در کل هزینه لحاظ شوند، مانند جمع‌آوری آوار و تقویت، شامل نمی‌شود.

هزینه‌های تخمینی ساخت‌وساز در پایگاه هوایی بحرین حدود ۴۰۰ میلیون دلار بوده است.

حم
 

همچنین پایگاه هوایی بحرین مدت‌ها قبل از اینکه ایران زرادخانه موشک‌های دقیق و پهپادهای امروزی را در اختیار داشته باشد، ساخته شده بود و جنگ آسیب‌پذیری‌های آن را آشکار کرد.

جان میلر، که فرماندهی نیروهای دریایی ایالات متحده در خاورمیانه را بر عهده داشت، گفت: «ما بیش از ۵۰ سال است که آنجا هستیم . فکر می‌کنم کارهایی وجود دارد که ما متفاوت انجام می‌دادیم.»

این پایگاه به عنوان تنها پایگاه ایالات متحده در خاورمیانه که خانواده‌ها می‌توانستند در آن زندگی کنند، مانند یک شهر کوچک آمریکایی عمل می‌کرد. ملوانانی که هفته‌ها در دریا می‌گذراندند، به بحرین می‌رفتند و استراحت می‌کردند.»


نظرات

آخرین اخبار
«نه» حزب‌الله به دیکته‌های اسرائیلی مورد پذیرش دولت لبنان
خلاصه و نتیجه بازی استقلال و مس شهر بابک امروز جمعه 23 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
پرواز قشم به تهران، مشهد و اصفهان چه زمانی برقرار می‌شود؟
تحول در مدیریت ترافیک تهران؛ از رفع تأخیر جرائم تا ساماندهی موتورسیکلت‌ها
عطش پیروزی در نخستین رویارویی استقلال
عزم تراکتور برای رد شدن از پیکان
خلاصه و نتیجه بازی تراکتور و پیکان امروز جمعه 23 مرداد در لیگ برتر ایران+ فیلم
پخش زنده بازی استقلال و مس شهر بابک امروز جمعه 23 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
نتانیاهو در آستانه انتخابات؛ «بی‌بی» باید کنار برود!
ترکیب استقلال مقابل مس شهر بابک اعلام شد؛ بازگشت آبی‌ها به شهر قدس پس از 168 روز
وزیر خارجه طالبان: نیازی به مذاکره با مخالفان سیاسی و مسلح نیست
نقشه ترامپ برای تعلیق ممنوعیت ساخت سالن رقص در کاخ سفید
آخرین وضعیت آلودگی نفتی در سواحل قشم
بسته‌های پیشنهادی جدید دولت برای تامین مسکن کم درآمدها
جنبش نجباء: اجازه شعله‌ور شدن درگیری داخلی در عراق را نمی‌دهیم
اقامه دعوی دانشجویان فلسطینی علیه دانشگاه کلمبیا
اولین واکنش رسمی پکن به رزمایش تایوان
واکنش رسانه‌های انگلیسی به اظهارات نتانیاهو
نابودی یک‌چهارم ناوگان پهپادی «ریپر» آمریکا
گزارش تکان‌دهنده سازمان جهانی بهداشت؛ افزایش بی‌سابقه حملات به مراکز درمانی
تداوم مأموریت فرسایشی آمریکا؛ «جورج واشنگتن» جایگزین «لینکلن»
تاریخ‌سازی بسکتبال سه نفره ایران؛ پسران در رده نخست لیگ ملت‌های آسیا
پنتاگون به دنبال بازسازی ذخایر پدافندی
پیشروی تانک‌های اسرائیلی به سمت حداثا
شکست نقشه‌های تجاوزگرانه در منطقه با تکیه بر فرهنگ مقاومت
دومینوی کناره‌گیری از دولت ترامپ
هشدار سازمان همکاری اسلامی درباره افزایش جنایت‌های صهیونیستی
بارش‌های شدید شرق آسیا را فلج کرد؛ چین و ژاپن درگیر سیل و تخلیه اضطراری
مهسا بهشتی قوی‌ترین بانوی آسیا؛ پایانی رؤیایی برای وزنه‌برداری دختران
محکومیت حمایت اتحادیه اروپا از عناصر تروریستی ضد ایرانی
قیمت گواهی اسقاط خودرو چقدر است؟ راهنمای کامل طرح نوسازی ناوگان توسط ایدرو
پاسخ اولیانوف به چرایی ادامه جنگ آمریکا علیه ایران
آمریکا قصد حمله زمینی به ایران را داشت؛ اما نیت شومشان خنثی شد
قرار مرگبار دو رقیب عشقی در تهران؛ پسر جوان با ضربات چاقو جان باخت
لاوروف: آمریکا در حملات اوکراین علیه روسیه دست مستقیم دارد
رهگیری و انهدام پهپاد MQ9 در آسمان هرمزگان
شکاف میان نتانیاهو و ترامپ؛ آیا «بی‌بی» بزرگ‌ترین دشمن خودش است؟
رکوردشکنی گرما در بریتانیا؛ پنجمین موج گرما اروپا را در آتش فرو برد
واکنش تند کره شمالی به رزمایش آمریکا و کره جنوبی
جزئیات حمله به وزیر دولت ایالت بلوچستان پاکستان / 6 نفر مجروح شدند
خزر به پایین‌ترین تراز 200 سال اخیر رسید؛ زنگ خطر برای سواحل شمال
جنگ فرسایشی ایران چگونه ظرفیت واقعی آمریکا را آشکار کرد
5 هزار کامیون پشت مرز بازرگان؛ لاین سوم در راه است
فرهاد قلی‌زاده سه‌گانه طلایی شد؛ درخشش دوباره وزنه‌برداری ایران در آسیا
پشت پرده غیبت 4 ستاره جوان پرسپولیس در بازی سرنوشت‌ساز
بازی ایران و روسیه قطعی شد؛ 7 مهر در کازان
«سقف»؛ کمدی سیاه یک خانواده ایرانی در روزهای جنگ 12 روزه
آخرین قیمت طلا و سکه امروز جمعه 23 مرداد 1405 / سکه 189 میلیون تومان شد
آیت‌الله خاتمی: توان موشکی ایران ، آمریکا را به ذلت کشاند
پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه 24 مرداد