×
اقتصادی
شناسه خبر : 326452
تاریخ انتشار : جمعه 1405/04/05 ساعت 10:49
شوک تورمی در آمریکا

شوک تورمی در آمریکا

جدیدترین آمارها نشان می‌دهد نرخ تورم آمریکا برای نخستین بار در بیش از دو سال گذشته از 4 درصد عبور کرده است؛ اتفاقی که احتمال افزایش دوباره نرخ بهره را بالا برده و فشار تازه‌ای بر دولت ترامپ، بازارهای مالی و اقتصاد آمریکا وارد کرده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: دفتر تحلیل اقتصادی وزارت بازرگانی آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد که شاخص قیمت هزینه‌های مصرف شخصی (PCE) در ۱۲ ماه منتهی به ماه مه، ۴.۱ درصد افزایش یافته که بزرگترین افزایش و اولین افزایش بالای چهار درصد از آوریل ۲۰۲۳ است. این شاخص تورم در آوریل ۳.۸ درصد افزایش یافته بود.

اقتصاددانان در نظرسنجی رویترز، پیش‌بینی کرده بودند که شاخص قیمت هزینه‌های مصرف شخصی به ۴.۱ درصد افزایش یابد. این شاخص پس از افزایش مشابه در آوریل، در طول ماه ۰.۴ درصد رشد کرد.

تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران، قیمت نفت را افزایش داد و قیمت بنزین را نیز برای مصرف‌کنندگان آمریکایی بالاتر برد. با این حال، امضای تفاهم‌نامه ایران و آمریکا و بازگشایی تنگه هرمز، بر قیمت نفت تاثیر گذاشته و کاهش آن را در پی داشته است.

اما مصرف‌کنندگان آمریکا پیش از این جنگ نیز با افزایش قیمت‌ها ناشی از تعرفه‌های وارداتی گسترده ترامپ دست و پنجه نرم می‌کردند. افزایش هزینه زندگی یک مسئولیت سیاسی برای ترامپ و حزب جمهوری‌خواه او است که به دنبال حفظ کنترل کنگره در انتخابات میان‌دوره‌ای نوامبر هستند، در حالی که ناامیدی از نحوه مدیریت او بر اقتصاد رو به افزایش است. ترامپ تا حدودی به دلیل وعده‌اش برای کاهش تورم، در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ پیروز شد.

بدون در نظر گرفتن اقلام متغیر شامل غذا و انرژی، شاخص قیمت PCE پس از افزایش ۳.۳ درصدی در آوریل، در ماه مه نسبت به ماه مه سال گذشته ۳.۴ درصد افزایش یافت. تورم به اصطلاح هسته PCE پس از افزایش ۰.۳ درصدی در ماه آوریل، بر مبنای ماهانه ۰.۳ درصد افزایش یافت.

بانک مرکزی آمریکا معیار تورم PCE را برای هدف تورم ۲ درصدی خود دنبال می‌کند. فدرال رزرو هفته گذشته نرخ بهره شبانه خود را در محدوده ۳.۵۰ تا ۳.۷۵ درصد حفظ کرد، اما پیش‌بینی‌های سه‌ ماهه به‌روز شده نشان داد که سیاست‌گذاران انتظار دارند در بحبوحه نگرانی‌های فزاینده در مورد تورم، هزینه‌های استقراض را امسال افزایش دهند.

بر اساس گزارش رویترز، هر دو تورم اصلی و تورم پایه PCE در اوایل سال ۲۰۲۱، زیر ۲ درصد بودند. طبق ابزار دیده بان فدرال گروه CME، بازارهای مالی تقریبا ۸۰ درصد احتمال افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در جلسه ۱۵ و ۱۶ سپتامبر را پیش‌بینی کردند.


نظرات

آخرین اخبار
وزیر خارجه عراق: با گسترش جنگ در منطقه مخالف هستیم
تجاوز جدیدآمریکا به جنوب، فارس و یزد/پاسخ ارتش در عملیات صاعقه/صدای آژیر در اردن و عربستان
​​​​​​​مرشایمر: ایرانی‌ها به وضوح پیروز خواهند شد
آیا نوزادان قبل از شنیدن، یاد می‌گیرند؟
آزمایش خونی که می‌تواند خطر آلزایمر را پیش‌بینی کند
سی بی اس نیوز: چند نظامی آمریکایی در حملات ایران در اردن زخمی شده‌اند
چرا مادران تهرانی شیردهی را قطع می‌کنند؟
فعالیت کارکنان روزکار سازمان منطقه ویژه پارس دورکاری شد
نامه ایران به شورای امنیت سازمان ملل در پی جنایات جنگی آمریکا
وقوع مجدد انفجارهای شدید در اربیل
نانوفناوری؛ ناجی چوب در برابر پوسیدگی و آتش
آمریکا عامل جنایت مدرسه میناب معرفی شد
برقراری پروازهای منظم میان امان و صنعا
شکایت باشگاه مس رفسنجان در دادگاه عالی ورزش (CAS) ثبت شد
درخشش نوجوانان جودوکار ایران با چهار مدال آسیایی
هشدار اندیشکده آمریکایی درباره تأثیر محدود پاتریوت برای کی‌یف
شکست تلخ والیبال ایران مقابل اسلوونی
رضایی: سیاست هم جنگ و هم مذاکره دیگر تمام شده است
زوج سارق طلا دستگیر شدند
انتقال جنگنده‌ها و سوخت‌رسان‌های آمریکایی به منطقه
تایید هدف قرار گرفتن دو موضع در جنوب کویت
عراقچی: اجازه نمی‌دهیم خون بی‌گناهان پایمال شود
موگرینی: توافق با همه خواسته‌های ترامپ نقطه شروع نیست
سازمان ملل: حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی غیرقابل قبول است
ایران و آمریکا به میز مذاکره بازگردند
انفجارهای جدید رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
مهاجرانی: دولت تا پای جان کنار مردم خوزستان است
معاریو: بیش از 100 هزار نفر از اسرائیل مهاجرت کردند
زیدان سرمربی تیم ملی فرانسه می‌شود؟
کشتی متخلف در تنگه هرمز هدف قرار گرفت
نفت ایران به بالای 80 دلار رسید
عارف: پاسخ ایران به تجاوز دشمن پشیمان‌کننده خواهد بود
درگذشت برنده اسکار «پای چپ من» در 83 سالگی
سفیر ایران: حمایت اروپا از جنگ ترامپ امنیت به همراه ندارد
قطر خواستار توقف فوری اقدامات نظامی در منطقه شد
شگفتی مرشایمر از عملکرد ایران مقابل آمریکا
جاده چالوس یکطرفه شد
پاسخ کوبنده مجید مجیدی به ونس معاون ترامپ
بازگشت دزدان دریایی سومالی؛ ربایش نفتکش در نزدیکی سواحل یمن
هشدار یمن به عربستان: «محاصره در برابر محاصره» را اجرا می کنیم
بوشهر در آستانه موج گرمای 50 درجه‌ای
قلعه‌نویی تا جام ملت‌های آسیا سرمربی تیم ملی می‌ماند
مقصد غیرمنتظره محمد صلاح؛ ستاره لیورپول در مسیر لیگ ترکیه
اختلال شبکه‌های تلویزیونی ناشی از حمله آمریکا به چگنی برطرف شد
قیمت بنزین در آمریکا اوج گرفت
خراسان رضوی در آتش گرما؛ ثبت دمای 45 درجه
مقام یمنی: ساعت‌ها را به وقت صنعا تنظیم کنید
زلزله 7.4 ریشتری مکزیک؛ هشدار سونامی صادر شد
محدودیت چهار ساله ترامپ برای دانشجویان خارجی
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری از سوالات امتحانات نهایی