×
بین الملل
شناسه خبر : 326282
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/04/04 ساعت 10:58
جهان به دنبال افزایش ذخایر راهبردی انرژی

مدرن دیپلماسی :

جهان به دنبال افزایش ذخایر راهبردی انرژی

تحلیل نشریه مدرن دیپلماسی نشان می‌دهد اختلال چندماهه در تنگه هرمز و شوک ناشی از جنگ ایران، آسیب‌پذیری نظام انرژی جهان را آشکار کرده و دولت‌ها را به بازنگری در سیاست‌های امنیت انرژی و افزایش ذخایر راهبردی نفت و گاز سوق داده است؛ روندی که می‌تواند تقاضای جهانی نفت را در سال‌های آینده به شکل قابل توجهی افزایش دهد.

نورنیوز-گروه بین الملل: نشریه «مدرن دیپلماسی» در گزارشی با بررسی پیامدهای جنگ ایران و اختلال در تنگه هرمز نوشت: این بحران، دولت‌های جهان را وادار کرده است راهبردهای امنیت انرژی خود را بازبینی کرده و برای ایجاد ذخایر بزرگ‌تر نفت و گاز برنامه‌ریزی کنند؛ اقدامی که می‌تواند در سال‌های آینده تقاضای جدیدی برای صدها میلیون بشکه نفت ایجاد کند.

جنگ ایران و بسته شدن موقت تنگه هرمز، آسیب‌پذیری نظام انرژی جهان را آشکار کرد و بسیاری از کشورها را به بازنگری در راهبردهای امنیت انرژی، بازنگری در راهبردهای امنیت انرژی تشویق کرده است.

به نوشته این نشریه، بسته شدن تقریبی تنگه هرمز برای بیش از سه ماه، حدود یک‌پنجم عرضه جهانی نفت و گاز طبیعی مایع را مختل کرد و شوک شدیدی به بازارهای انرژی وارد آورد؛ تا جایی که قیمت نفت برنت تا نزدیک ۱۲۰ دلار در هر بشکه افزایش یافت و اقتصادهای وابسته به واردات انرژی با افزایش هزینه‌ها، بی ثباتی در تامین سوخت و فشارهای تورمی مواجه شدند.

مدرن دیپلماسی افزود که آزادسازی بی‌سابقه ۴۰۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر اضطراری توسط ۳۲ عضو آژانس بین‌المللی انرژی، نقش مهمی در جلوگیری از بحران عمیق‌تر و آرام‌سازی بازارهای جهانی ایفا کرد و بار دیگر اهمیت ذخایر راهبردی انرژی را در زمان بحران‌های ژئوپلیتیکی نشان داد.

این گزارش همچنین به تجربه چین اشاره کرد و نوشت که پکن به دلیل در اختیار داشتن بزرگ‌ترین ذخیره راهبردی نفت جهان با بیش از یک میلیارد بشکه، توانست آثار اقتصادی بحران را محدود کند و از خرید نفت با قیمت‌های بالا اجتناب ورزد.

در مقابل، کشورهایی که ذخایر محدودی در اختیار داشتند، از جمله برخی اقتصادهای آسیایی، ناچار به اتخاذ تدابیر اضطراری مانند پرداخت یارانه سوخت، محدودیت مصرف انرژی و اجرای برنامه‌های صرفه‌جویی شدند.

به نوشته مدرن دیپلماسی، هند و پاکستان از جمله کشورهایی هستند که اکنون در حال بررسی افزایش ظرفیت ذخایر راهبردی خود هستند، در حالی که استرالیا نیز برنامه‌هایی برای افزایش ذخایر سوخت خود اعلام کرده است.

این نشریه افزود که در اروپا نیز نگرانی‌ها درباره وابستگی به واردات گاز طبیعی مایع افزایش یافته و احتمال ایجاد تاسیسات جدید ذخیره‌سازی تحت کنترل دولت‌ها تقویت شده است.

به نوشته مدرن دیپلماسی مهم‌ترین پیامد جنگ ایران، نه جهش موقت قیمت نفت، بلکه تغییر بلندمدت در نحوه مدیریت امنیت انرژی در جهان است؛ تغییری که بر اساس آن، ذخایر راهبردی انرژی بیش از گذشته به بخشی اساسی از برنامه‌ریزی اقتصادی و امنیت ملی کشورها تبدیل خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
رایزنی امنیتی بغداد و ریاض
حملات به کشتی‌های اماراتی در تنگه هرمز
پیام عراقچی به همسایگان ایران
جامعه را نمی‌توان با امرونهی اداره کرد/ با پشتیبانی رهبری تمام تلاش بر وحدت و انسجام است
برنامه خاموشی برق آذربایجان شرقی فردا شنبه 17 مرداد
تصویب لایحه تحریم ایران و روسیه از سوی سنای آمریکا
خیز وزنه‌برداران دختر فارس برای سکوی آسیایی
گمانه‌زنی درباره صدای مهیب در پایتخت روسیه
عیادت اهالی فرهنگ از استاد ایرج
حمله یمن به تجمعات نظامی سعودی
تداوم فشار حداکثری آمریکا علیه ایران
تصادف زنجیره‌ای در آزادراه تهران-قم
حمله پهپادی به کشتی ترکیه‌ای
مقاومت عراق پاسخ به حمله عربستان و آمریکا را به تعویق انداخت
همتی: اقتصاد ایران با فروپاشی فاصله زیادی دارد
غنائم خیالی؛ واکنش بقائی به صحبت‌های ترامپ
آئروفلوت پروازهای مسکو-ابوظبی را از سر می‌گیرد
اسحاق دار: توافق مکه به ثبات منطقه کمک می‌کند
انفجار مهیب شهر المخا یمن را لرزاند
هشدار بانک آمریکایی درباره افت شدید ذخایر نفت آمریکا
شباب الاهلی گزینه میزبانی آسیایی استقلال شد
بازگشت مهران مدیری به تلویزیون؛ شصت‌چی پس از ماه صفر می‌آید
اردوغان: توافق‌نامه مکه علیه هیچ کشوری نیست
رمان «مدیر مدرسه» جلال آل‌احمد سریال می‌شود
برنامه خاموشی برق تهران فردا 17 مرداد اعلام شد+ جزییات
روزی که وزیر دفاع اسکورت خبرنگاران شد
واکنش فدراسیون فوتبال آرژانتین به آینده مسی در تیم ملی
استاد منتقد جنگ غزه در پرونده علیه دانشگاه مینه‌سوتا پیروز شد
توقف پروژه 400 میلیون دلاری ترامپ در کاخ سفید با حکم دادگاه
برنامه خاموشی برق کهکیلویه و بویر احمد شنبه 17 مرداد اعلام شد
پشت توافق ریاض، چه کسی از معادله حذف می‌شود؟
پرو و مکزیک روابط دیپلماتیک را از سر گرفتند
دفتر حفاظت منافع ایران: ترامپ التماس توافقی را می‌کند که خودش ویران کرد
المشاط: تمام جهان را هم بسیج کنی فایده‌ای برایت نخواهد داشت
چای داغ بالای 65 درجه خطر سرطان مری را افزایش می‌دهد
یونیسف: 330 کودک قربانی شیوع ابولا در کنگو شدند
آتش‌بس 30 تا 60 روزه
پالایشگاه نفت مهم اسلواکی دچار حریق شد
اعلام نتایج آزمون ورودی پایه هفتم سمپاد
کانال سوئز چگونه ابرقدرت‌ها را تغییر داد؟
هیچ مدرسه مینابی نباید با مشکل آب و برق آغاز به کار کند
رشد چشمگیر ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در ایران
هسته داعشی در الانبار عراق متلاشی شد
روسیه: همکاری تجاری با ایران و چین در اولویت اوراسیا است
شرط ازسرگیری گفت‌وگوهای امنیتی میان کشورهای حاشیه خلیج فارس
قیمت افغانی امروز جمعه 16 مرداد چقدر شد؟
نورنما | با خبرنگاران شهید؛ آنان که در خط مقدم حقیقت ایستادند
برنامه خاموشی برق مازندران فردا 17 مرداد و قطعی برق ساری شنبه اعلام شد
قیمت دینار عراق امروز جمعه 16 مرداد چقدر است؟
جنایتکار اتمی، قهرمان صلح؛ چگونه تاریخ وارونه شد؟