×
سیاسی
شناسه خبر : 325784
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/04/01 ساعت 21:27
پزشکیان: آمادگی داریم دیپلماسی را در راستای حقوق بین المللی ادامه دهیم

پزشکیان: آمادگی داریم دیپلماسی را در راستای حقوق بین المللی ادامه دهیم

روسای جمهور ایران و ترکیه در گفت‌وگوی تلفنی بر توسعه روابط دوجانبه، تقویت همکاری‌های اقتصادی و ادامه مسیر دیپلماسی برای حفظ صلح و امنیت منطقه تأکید کردند.

نورنیوز-گروه سیاسی: مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران و رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه، در گفت‌وگویی تلفنی، ضمن تبادل آخرین تحولات مربوط به منطقه به استقرار صلح و امنیت در راستای توسعه مناسبات دیپلماتیک تاکید کردند.

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، ضمن تقدیر از مواضع صلح طلبانه ملت و دولت ترکیه تصریح کرد: از مواضع صلح طلبانه شما برادر عزیزم در طول جنگ دوازده روزه و جنگ رمضان در راستای حل دیپلماتیک مسائل سپاس گزارم.

پزشکیان با اشاره به تعمیق روابط اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی بین ایران و ترکیه اظهار کرد: قلبا معتقدم ما و شما برادریم و همه ما مسلمانان برادر دینی هستیم و باید همه در راستای صلح، آرامش و امنیت منطقه با همدلی و همراهی تدابیر مشترکی داشته باشیم.
 
رئیس جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به تحولات اخیر و دستیابی به تفاهم پایان جنگ، تصریح کرد: این توافق مرهون تلاش های برادران عزیزمان در پاکستان، شما و کشورهای اسلامی منطقه بوده است و همه ما باید تلاش کنیم تا لبنان در جریان این صلح قرار گیرد و اسراییل دیگر حق بمباران لبنان و فلسطین را نداشته باشد.
پزشکیان، ضمن تاکید بر تداوم ادامه روند دیپلماتیک برای استقرار صلح در منطقه خاطرنشان کرد: ما کاملا آمادگی داریم دیپلماسی را در راستای حقوق بین المللی ادامه دهیم، ایران به دنبال جنگ نبوده و نیست و این آمریکا و اسراییل بودند که تجاوز غیر قانونی را رقم زدند.
رئیس جمهوری، توسعه ارتباطات اقتصادی بین دو کشور را ضروری دانست و اظهار کرد: این جنگ باعث کاهش ارتباطات اقتصادی بین دو کشور شده است و ما آماده ایم تا با تشکیل کمیسیون اقتصادی روند اقتصادی را هرچه سریع تر توسعه دهیم.
پزشکیان خاطرنشان کرد: اراده شما برای ایجاد صلح، امنیت و همکاری بین کشورهای اسلامی قابل تقدیر است و عزت و سربلندی مسلمانان در همراهی و وحدت تداوم خواهد داشت.

اردوغان: مداخله علیه ایران را تایید نمی کنیم

رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهوری ترکیه نیز در این گفت‌وگو ضمن ابلاغ سلام به رهبر معظم انقلاب و تبریک دستیابی به تفاهم پایان جنگ، تاکید کرد: در طول این دوره بارها اعلام کردیم که مداخله علیه ایران را تایید نمی کنیم و انصاف را در اولویت قرار دادیم.
رئیس جمهوری ترکیه با تقدیر از مواضع خردمندانه جمهوری اسلامی ایران در روند مذاکرات با آمریکا تصریح کرد: ما از تلاش های پاکستان حمایت می کنیم و از رویکرد خردمندانه و صبورانه شما قدردانی می کنیم، شامل شدن لبنان در این توافق نتیجه بسیار مطلوبی بوده است.
اردوغان تداوم رویکرد عاقلانه ایران در روند مذاکرات را مورد توجه قرار داد و گفت: در این مرحله صداهایی را از رژیم نسل کش اسراییل می شنویم اما همچنان معتقدیم که رویکرد عاقلانه جمهوری اسلامی ایران در برابر مخالفان مذاکرات ادامه خواهد داشت.
رئیس جمهوری ترکیه خواستار تشکیل کمیسیون اقتصادی برای توسعه مناسبات اقتصادی شد و گفت: باید با سرعت گفتمان و گفت و گوی منطقه ای را تقویت کنیم چرا که معتقدم اولویت عادی سازی روابط با کشورهای منطقه توسعه ارتباطات بین کشورهای اسلامی و کشورهای منطقه را تقویت خواهد کرد.


نظرات

آخرین اخبار
پروازهای دبی–شیراز پس از 5 ماه از سر گرفته شد
نگرانی ها از تأمین کالا در آمریکا در پی جنگ علیه ایران
طوفان در قلب پایگاه‌های آمریکا؛ پاسخ موشکی ایران به آمریکا در منطقه؛ از اردن تا کویت
ادعای پنتاگون درباره پایان مأموریت ائتلاف در عراق
عکس های منتخب جهان؛ 26 جولای 2026
فرودگاه بین‌المللی صنعاء فعالیت عادی خود را از سر گرفت
چرخش سریع ترامپ درباره تنگه هرمز، سردرگمی واشنگتن را آشکار کرد
عضو مجمع تشخیص: انتقام و مذاکره منافاتی با یکدیگر ندارند
شنیده شدن صدای انفجارهای مهیب در اربیل
قالیباف: باید همواره آماده نبرد باشیم و برای حفظ امنیت و منافع ملی خود تا پای جان بایستیم
غریب‌آبادی: هر اقدام تجاوزکارانه آمریکا پاسخ قاطع را به دنبال دارد
معاون دبیر شورای‌عالی امنیت ملی: مجازات متجاوزان ضامن صیانت از امنیت ملی است
شکست ایران مقابل اوکراین در دیداری پراشتباه
احسان حاج‌صفی در سپاهان ماندنی شد
محکومیت اقدام لندن علیه سپاه؛ وزارت خارجه یمن موضع گرفت
تاج: مدیریت رقابت‌های گسترده بر عهده فدراسیون است
تنش سیاسی در آستانه بازی آرژانتین و انگلیس/فالکلند دوباره خبرساز شد
زمان فینال جام جهانی تغییر می کند
سفیر سابق آمریکا: حمله به زیرساخت‌های ایران راه‌حل بحران نیست
حماس نماینده ویژه صلح در غزه را به جانبداری از اسرائیل متهم کرد
سنتکام ادعا کرد: دو کشتی مجبور به تغییر مسیر در تنگه هرمز شد
اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
کرملین: آمریکا از روند صلح اوکراین دور شده است
هفته ای ماندگار با امتی عزادار
واریز نخستین مرحله وام 75 میلیون تومانی بازنشستگان آغاز شد
محکومیت شدید جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی وزارت امور خارجه ایران
حمله جدید اسرائیل با بمب فسفری به جنوب لبنان
دبیرکل نجباء به اهانت ترامپ واکنش نشان داد
بازار نفت در آستانه بحران
متهمی که هنوز لباس قاضی را بر تن دارد
ستاد اربعین: همه مرزهای کشور آماده پذیرش زائران هستند
رایزنی بغداد و شورای اروپا؛ تأکید بر مهار تنش‌های منطقه‌ای
جنگ ایران، ذخایر نفتی جهان را بلعید
بقایی: حمله آمریکا به جنوب کشور مصداق تجاوز و کاملا غیرقانونی است
توصیه های رهبر شهید از زبان مردم عزادار
موافقت شورای نگهبان با برگزاری مجازی جلسات مجلس
نمایندگی ایران در ژنو: جنایات جنگی آمریکا حد و مرزی ندارد
ادعای وقیحانه ترامپ درباره جنایت پنتاگون علیه مدرسه میناب
جنایت خانوادگی؛ زن جوان همسرش را به قتل رساند
هشدار هواشناسی؛ ماندگاری گرمای شدید در تهران ادامه دارد
مهلت ثبت‌نام خادمان اربعین تمدید شد
پیشنهاد صریح اردوغان به ترامپ درباره چه بود؟
اتحادیه اروپا و اوکراین برای تولید مشترک پهپاد توافق کردند
تأکید رئیس‌جمهور بر پاسخگویی به مطالبات مردم و تقویت انسجام ملی
ترامپ به دنبال افزایش تولید تسلیحات با فشار به مدیران دفاعی آمریکا
رهبر شیعیان بحرین: شیعیان با تهدیدی وجودی روبه‌رو هستند
بن‌گویر: سال گذشته 5700 خانه فلسطینی تخریب شد!
نورنما | وداع کفش دار بیت، با رهبر شهید
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سی‌ام
چرا ممنوعیت فرود سوخت‌رسان‌های آمریکایی در بن‌گوریون دوام نیاورد؟