نورنیوز ـ گروه سیاسی: «نیک کانینگهام» در وب سایت «اویل پرایس» در یادداشتی با این عنوان، ضمن بررسی رفتار خصمانه سیاسی و اقتصادی «دونالد ترامپ» علیه جمهوری اسلامی ایران، طرح جدید کاخ سفید برای اسکورت کشتی ها و شناورهایی که قصد عبور از خلیج فارس را دارند، مورد بررسی قرار داده و نوشته است:
طرح دولت ترامپ مبنی بر صف آرایی نیروهای دریایی جهان برای حفاظت از خطوط کشتیرانی در خلیج فارس به خوبی پیش نمی رود.
پس از عقب نشینی ترامپ از حمله نظامی به ایران در ماه گذشته (طرح اول یا نقشه A)، طرح دوم یا همان نقشه B آمریکا این بود که طرفین ذینفع را به اسکورت نفتکش ها در تنگه هرمز متقاعد کند.
هدف از این طرح تضمین ادامه صادرات نفت از خلیج فارس است تا به این ترتیب یکی از اصلی ترین اهرم های فشار ایران برداشته شود و تحریم ها ادامه یابد تا جایی که راهبرد دولت ترامپ یعنی تغییر رژیم ایران محقق شود.
بسیاری هنوز معتقدند که اگرچه ترامپ به جای جنگ واقعی به جنگ اقتصادی روی آورده اما همچنان هدف اصلی او تغییر رژیم ایران است.
نکته مهم اینکه؛ تاکنون این طرح به گل نشسته و متحدان نزدیک آمریکا در تلاشند تا خود را از این اقدام ایالات متحده دور نگه دارند، به ویژه آنکه طرح کلی راهبرد امنیت دریایی اروپا که در روزهای اخیر ارائه شد اگرچه بازتابی از این اقدام آمریکا است اما به وضوح از آن جدا و منفک می باشد.
در همین خصوص؛ «جاناتان آلترمن»، دبیر برنامه خاورمیانه در «مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی» به بلومبرگ گفته است: ایجاد یک راهکار اروپایی بیانگر این پیام آشکار است که اروپا برای دور نگه داشتن خود از سیاست آمریکا در مقابل ایران هر اقدامی انجام می دهد. اروپا خواهان یک فاصله واقعی است.
وزیر خارجه فرانسه نیز با اعلام تلاش اروپا برای فراهم کردن شرایط گفتگوهای منطقه ای پیرامون امنیت دریایی تاکید کرد که این اقدام مخالف سیاست فشار حداکثری آمریکا است.
«آدام ماونت» (Adam Mount)دبیر پروژه وضعیت دفاعی در فدراسیون دانشمندان آمریکا نیز به بلومبرگ گفت: نگرانی و ملاحظات متحدان آمریکا درباره مشارکت در عملیات های مشترک تحت فرماندهی آمریکا به طور روز افزون در حال افزایش است.
روشن است که اروپا به انگیزه های دولت ترامپ اعتماد ندارد و به این ترتیب آمریکا در اقدامات نظامی خود در خلیج فارس تنها مانده است.
نورنیوز