×
اقتصادی
شناسه خبر : 325531
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/04/01 ساعت 02:01
سامانه خورشیدی شناور کانادایی‌ها با حباب هوا یخ را شکست

سامانه خورشیدی شناور کانادایی‌ها با حباب هوا یخ را شکست

پژوهشگران کانادایی سامانه‌ای نوآورانه از صفحات خورشیدی شناور طراحی کرده‌اند که با استفاده از حباب‌های هوا از یخ‌زدگی آب در زمستان‌های سخت جلوگیری کرده و امکان تولید مداوم انرژی پاک را فراهم می‌کند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: وبگاه تِک‌اِکسپلور در گزارشی آورده است: با افزایش تقاضا برای انرژی پاک، پژوهشگران در سال‌های اخیر به توسعه صفحات خورشیدی شناور برای رودخانه‌ها، مخازن و دیگر آبراه‌ها روی آورده‌اند. زمین کافی برای مزرعه‌های خورشیدی وجود دارد، اما گاهی این طرح‌ها با کشاورزی و حفاظت از طبیعت تداخل پیدا می‌کنند.

در تحقیقی جدید که در نشریه انرژی کاربردی/ Applied Energy منتشر شده، دانشمندان نشان داده‌اند که چگونه یک نوع سامانه خورشیدی شناور در شرایط سرد زمستانی کانادا کار کرده و به طور کارآمد انرژی پاک تولید کرده است.

مشکل یخ

یکی از موانع اصلی برای نصب صفحات خورشیدی در محیط‌های سرد، نگرانی از تشکیل یخ ضخیم روی آب است. مدل‌های رایانه‌ای نشان می‌دهند که این یخ می‌تواند به سازه شناور آسیب بزند یا به آن فشار وارد کند.

پژوهشگران دانشگاه وسترن کانادا برای جلوگیری از این مشکل، یک صفحه خورشیدی شناور با زیرساخت فومی و سامانه حباب‌ساز جدید طراحی کردند. آن‌ها برای آزمایش این طرح، یک سامانه ۷ کیلوواتی را روی یک حوضچه در انتاریو نصب کردند.

گروه پژوهشی به جای استفاده از شناورهای پلاستیکی حجیم که معمولاً صفحات شناور را در آب‌های گرم‌تر نگه می‌دارند، صفحات انعطاف‌پذیر خورشیدی را مستقیماً روی ورقه‌های فوم ضخیم و ضدآب نصب کردند. مزیت این کار این است که صفحه‌ها کمتر در معرض باد قرار می‌گیرند، که می‌تواند بر سامانه‌های شیب‌دار معمول تأثیر بگذارد.

مشکل یخ نیز با نصب لوله‌های هوا درست زیر صفحات شناور حل شد. یک پمپ در ساحل، جریان ثابتی از حباب‌ها را از کف حوضچه به سمت بالا می‌فرستاد. از آنجا که آب در زمستان در کف حوضچه کمی گرم‌تر است، حباب‌های صعودکننده این گرما را به سمت صفحه‌ها منتقل می‌کنند.

یک سال آزمایش

پژوهشگران سامانه خود را، که حدود ۳ درصد از حوضچه را پوشش می‌داد، به مدت یک سال به طور مداوم پایش کردند. آن‌ها گزارش دادند که با استفاده از مقدار بسیار کمی انرژی اضافی، توانستند صفحه‌ها را در تمام زمستان بدون یخ نگه دارند. به گفته نویسندگان مقاله، این سامانه حباب‌ساز با مصرف انرژی ناچیز (بین ۰.۰۲ تا ۱۴.۵ درصد از کل تولید سالانه) موفق شد سطح آب را در همه زمستان باز نگه دارد.

این سامانه ۷.۷ مگاوات‌ساعت برق تولید کرد که حدود ۲.۷ درصد بیشتر از یک سامانه شناور مرجع در این مطالعه بود. صفحه‌ها همچنین با سایه‌انداختن روی آب، از تبخیر آن جلوگیری کردند. پژوهشگران تخمین زدند که اگر نیمی از حوضچه پوشیده شود، سالانه حدود ۹۲۷ مترمکعب آب صرفه‌جویی می‌شود.

پژوهشگران نتیجه گرفتند که صفحات خورشیدی شناور با زیرساخت فومی، گزینه‌ای امیدوارکننده و قابل‌ سازگاری با محیط‌های مختلف برای تولید انرژی پاک هستند و در مناطق یخی نیز عملکرد خوبی دارند.

گام بعدی آن‌ها، آزمایش این فناوری در مقیاس بزرگ‌تر و روی انواع مختلف آب‌ها (مانند دریاچه‌ها، سدها و رودخانه‌ها) است.


نظرات

آخرین اخبار
صربستان و اسرائیل کارخانه تولید پهپاد راه‌اندازی می‌کنند
چین 82 درصد سفارش بازار کشتی‌سازی جهان را گرفت
حمله پهپادی اوکراین به مسیر حیاتی گاز روسیه به اروپا
اسپانیا در واکنش به ایتالیا محدودیت مرزی اعمال کرد
آتش ارتفاعات سروآباد پس از 24 ساعت مهار شد
داوران بخش نمایشنامه‌نویسی نهمین اشکواره حسینی مشخص شدند
دستگیری عضو شورای شهر رضوانشهر در پرونده فساد مالی
یورش بزرگ به مهاجران در جورجیا؛ بیش از 1200 نفر بازداشت شدند
امیرحسین طاهری پرسپولیسی شد
روایت ملی، روایت ایران است
200 گیگ اینترنت رایگان خبرنگاران فعال شد
فرسایش قابل‌توجه قدرت آتش آمریکا
ثبت‌نام ارشد علوم پزشکی 1405 آغاز شد+لینک ثبت‌نام
انباشت خودرو در کارخانه‌ها؛ بازار از تولید عقب ماند
سامانه دفاعی جدید آمریکا زیر سایه یک هشدار امنیتی جدی
پایان بلاتکلیفی 10 هزار کانتینر ایرانی در بندر کراچی
سربازگیری اجباری «بی بی»، صدای صهیونیست‌ها را درآورد!
یمن: تشکیل ائتلاف هرگز مانع مجازات عربستان به خاطر جنایاتش نمی‌شود
فرمانده تروریست آمریکا در خانه جنایتکاران جنگی
زخمی شدن 2 زن و 2 کودک در حمله به تعز یمن
نام دو خبرنگار فقید روی جایزه ملی محیط زیست ماندگار شد
راز مرگ مادر باردار چابهاری؛ بررسی ویژه آغاز شد
سایه دخالت آمریکا بر کوبا؛ روایت تازه از برنامه دولت ترامپ
ششمین هفته نبرد مذهبی صهیونیست‌ها در قدس
اشتیاق ترکیه برای بازیگری در غرب آسیا؛ از سوریه تا عربستان
وکیل پیشین ترامپ، وزیر دادگستری آمریکا شد!
نقش بارز خبرنگاران در ناکامی دشمن طی جنگ تحمیلی اخیر
از سپاهان و پرسپولیس تا پیکان؛ فصل تازه رضا شکاری آغاز شد
مسمومیت مرگبار با مشروبات الکلی در نیشابور
علیرضا قربانی با «گل‌های باران‌خورده» برگشت؛ آهنگی با طعم دلتنگی و بغض+ صوت
نورنما | ایستگاه های مترو چین در تابستان
حضرتی: دشمن با جنگ رسانه‌ای آمد، اما ایران رکورد تازه‌ای از تاب‌آوری ثبت کرد
عارف: هوش مصنوعی مسیر جهش ایران است
رویای پیدا کردن گنج به حبس ختم شد؛ دستگیری 4 حفار غیرمجاز در سمنان
هزاران کامیون پشت مرز دوغارون؛ ترافیک سنگین در مسیر تجارت ایران و افغانستان
بلاروس وب‌سایت یورونیوز را «افراطی» خواند
هشدار به قولنامه‌ای‌ها؛ فقط 2 سال برای ثبت ادعا فرصت دارید
ادعای جنجالی ونس درباره تنگه هرمز؛ ایران چه تصمیمی گرفته است؟
سفر رئیس اطلاعات عربستان به بغداد؛ پیام ریاض چیست؟
وزیر علوم:خبرنگاران اجازه ندادند، حقیقت در هیاهوی جنگ گم شود
پرفروش‌های گیشه هفته دوم مرداد معرفی شدند؛ کدام فیلم‌ها صدرنشین سینماها شدند؟
توافق جدید کی‌یف و واشنگتن؛ اوکراین منتظر موشک‌های ماهانه
استاندار تهران: قطعی برق تولیدی‌ها بدون اطلاع قبلی ممنوع
جزئیات 6 شرط شورای امنیت ملی برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام شد
زمان اعلام نتایج نهایی آزمون دکتری مشخص شد
عراقچی درگذشت رئیس دفتر نمایندگی وزارت خارجه در همدان را تسلیت گفت
هشدار درباره طرح‌های آمریکا برای ایجاد شکاف در نیروهای مسلح عراق
سخنگوی ارتش درباره تنگه هرمز؛ آمریکا چاره‌ای جز پذیرش ندارد
هشدار 4 قدرت اروپایی به مسکو درباره اوستیای جنوبی
هشدار «نشنال اینترست» به ترامپ درباره مارپیچ تشدید تنش با ایران