×
بین الملل
شناسه خبر : 325479
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/03/31 ساعت 17:43
وقت سلطنت بی بی به پایان رسیده است

نیوزویک:

وقت سلطنت بی بی به پایان رسیده است

نشریه معتبر نیوزویک در تحلیلی صریح نوشت که توافق رئیس‌جمهور آمریکا با ایران، بزرگ‌ترین اسطوره سیاسی نخست‌وزیر اسرائیل را درهم‌شکسته و به وضوح نشان می‌دهد که دوران حکمرانی بنیامین نتانیاهو باید به پایان برسد.

نورنیوز-گروه بین الملل: بنیامین نتانیاهو، به عنوان کسی که طولانی‌ترین نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی را داشته است به مدت سه دهه یک گزاره را به دیگران تلقین کرده بود؛ اینکه تنها او می‌داند چگونه با آمریکا رفتار کند.

اما توافق دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با ایران، افسانه بنیامین نتانیاهو را در هم شکست.

او در سخنرانی خود در کنگره آمریکا در سال ۲۰۱۵ مدعی شد که توافق با ایران «مسیر تهران را به سمت بمب هموار می‌کند.» همان سال باراک اوباما، رئیس جمهور وقت ایالات متحده به توافقی هسته‌ای با ایران دست یافت که تهران به آن پایبند بود.

نتانیاهو بعداً خروج ترامپ از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ در دوران اوباما را «درست، هوشمندانه و شجاعانه» خواند.

رژیم صهیونیستی در ژوئن ۲۰۲۵ به ایران حمله کرد، جنگی کوتاه که با بمباران سایت‌های هسته‌ای توسط ایالات متحده پشتیبانی ‌شد. آنها سپس در اواخر فوریه ۲۰۲۶ دوباره حمله کردند، شدیدتر و طولانی‌تر، در جنگی که همه را به اینجا رساند.

به نوشته نیوزویک، اکنون، افسانه بی‌بی (نتانیاهو) در حال فروپاشی است و ابزار نابودی آن، همان رئیس‌جمهوری است که نتانیاهو ادعای مدیریت او را داشت.

رسانه آمریکایی در ادامه به یادداشت تفاهم ایران و آمریکا برای پایان دادن به جنگ و برخی مفاد آن اشاره کرده و آورده است: این تفاهم‌نامه شبیه شروطی که به یک دشمن شکست‌خورده دیکته می‌شود، نیست بلکه بیشتر شبیه صلحی بین دو طرف برابر است و این اولین چیزی است که اسرائیل نمی‌تواند به آن پایبند باشد.

بند آغازین آن، جنگ را «در تمام جبهه‌ها، از جمله در لبنان» پایان می‌دهد و هر دو طرف را به تمامیت ارضی و حاکمیت لبنان متعهد می‌کند - دقیقاً همان چیزی که رژیم صهیونیستی آن را رد می‌کند و اصرار دارد که تا زمان خلع سلاح حزب‌الله، جنوب را ترک نخواهد کرد.

بند دوم از واشنگتن و تهران می‌خواهد که به «حاکمیت و تمامیت ارضی» یکدیگر احترام بگذارند و از دخالت خودداری کنند؛ مانند دو کشور عادی که حساب‌های خود را تسویه می‌کنند، نه نظامی که نتانیاهو قول فروپاشی آن را داده بود.

در رابطه با موضوع هسته‌ای که هدف اعلام شده جنگ بود، این توافق کمترین چیزی را به رژیم صهیونیستی می‌دهد. مجدداً تأکید می‌کند که «ایران نباید سلاح هسته‌ای تهیه یا تولید کند»، تعهدی که قبلاً نیز داده شده بود. اما این یادداشت، ذخایر غنی شده اورانیوم را در خاک ایران باقی می گذارد.

تفاهم‌نامه سپس دو طرف را ملزم می‌کند که در توافق نهایی درباره غنی‌سازی و «نیازهای هسته‌ای» ایران بحث کنند، گشایشی برای غنی‌سازی که نتانیاهو یک دهه را صرف کرد تا آن را غیرقابل تحمل بخواند.

تا آن زمان، وضع موجود پابرجاست: ایران برنامه خود را حفظ می‌کند، در حالی که واشنگتن از تحریم‌های جدید و افزایش نیرو صرف نظر می‌کند.

اقتصاد نیز به همین منوال است. معافیت‌های وزارت خزانه‌داری به ایران اجازه می‌دهد از لحظه امضای توافق، نفت خام صادر کند؛ واشنگتن متعهد می‌شود که وجوه مسدود شده ایران را برای هر ذینفعی که بانک مرکزی آن را معرفی می‌کند، آزاد کند؛ توافق نهایی دست کم ۳۰۰ میلیارد دلار برای بازسازی در اختیار دارد.

در واقع، به ایران پول پرداخت می‌شود، در حالی که پرونده هسته‌ای باز می‌ماند.

نیوزویک نوشته است: و سپس موشک‌ها هستند. این تفاهم‌نامه هیچ محدودیتی برای زرادخانه بالستیک ایران تعیین نمی‌کند؛ ترامپ در پاریس گفت که «کمی ناعادلانه» خواهد بود که ایران «مقداری» از آن را نداشته باشد در حالی که عربستان سعودی و قطر دارند.

این در حالی است که این برنامه موشکی در حال توسعه ایران بود که بزرگترین تهدید فوری را برای اسرائیل ایجاد می‌کرد.

استدلال نتانیاهو علیه برجام این بود که موشک‌های ایران را دست نخورده باقی گذاشته و آن را به سازمان ملل واگذار کرده است. چارچوب ترامپ هر دو را انجام می‌دهد، با یک قطعنامه الزام‌آور شورای امنیت برای تثبیت آن. او همه اینها را به عنوان عقل سلیم عرضه  کرد.

نتانیاهو ممکن است آن را خیانت بخواند، اما منتقدانش آن را مدرکی می‌دانند که نشان می‌دهد، وقت خداحافظی با بی‌بی است.

نشریه آمریکایی با اشاره به برخی ارزیابی‌ها و تحلیل های رسانه‌ای مبنی بر اینکه نخست وزیر رژیم صهیونیستی، ترامپ را کنترل می‌کند، نوشت: اگرچه نتانیاهو نفوذ، فشار و نمایش را در اطراف ترامپ ایجاد کرد، اما او سیاست ایالات متحده را رهبری نمی‌کند. او قطعاً  یک عروسک‌گردان یهودی که آمریکا را کنترل می‌کند، نیست.

آنچه این توافق آشکار می‌کند، عادی‌تر و مخرب‌تر است: وابستگی.

در واقع، نتانیاهو یک وابسته است که سعی در کنترل ابرقدرتی دارد که رئیس جمهور آن خودخواهی، جدول زمانی، ائتلاف و تعریف خود از پیروزی را دارد.

و تمامی اینها در شرایطی است که انتخابات در سرزمین‌های اشغالی برای ماه اکتبر برنامه‌ریزی شده است و نظرسنجی‌های پیش از انتخابات نشان می‌دهد که ائتلاف نتانیاهو اکثریت خود را از دست می‌دهد، حتی اگر حزب لیکود او بیشترین آرا را کسب کند.

او همچنان بار رسوایی فساد پیش از شکستش در سال ۲۰۲۱ و اتهامات مربوط به نحوه مدیریت جنگ‌ها پس از هفت اکتبر را بر دوش دارد.

یائیر لاپید، رهبر مخالفان نقطه ضعف را نشانه گرفته است. او این توافق را «فاجعه» خواند و گفت که نتانیاهو در شکست ایران و حزب‌الله، شکست خورده است و اینکه اسرائیل پای میز مذاکره نیست را «پوچ» خواند.

لاپید سپس هشدار داد که اگر گزارش‌ها تایید شوند، «یکی از تکان‌دهنده‌ترین شکست‌های سیاست خارجی و امنیتی اسرائیل» خواهد بود.

این آسیب عمیق‌تری به نتانیاهو است. این توافق نشان می‌دهد که قدرت او همیشه به رئیس جمهوری وابسته بوده که می‌توانست از او تملق بگوید، لابی کند و فشار بیاورد. نتانیاهو حرفه خود را بر اساس این وعده بنا کرد که می‌داند چگونه با آمریکا رفتار کند. اما این توافق حقیقت خطرناک‌تری را آشکار می‌کند که رقبای او زمان باز شدن صندوق‌های رأی تکرار خواهند کرد.

آمریکا قدرتی بوده که او را سر پا نگهداشته است.


نظرات

آخرین اخبار
نورویدیو | عشقِ حسین ، ادعا نمی خواهد نشانه می خواهد
درخواست وزیر خارجه انگلیس برای استعفای نخست‌وزیر
قالیباف خطاب به آمریکا: مراقب اظهارنظرهایتان باشید
افسر پیشین کلمبیا: عاملان قتل‌های جمعی توسط آمریکا آموزش دیدند
وقوع حادثه دریایی در آب‌های جنوب‌شرق الشحر یمن
دبیرکل حزب‌الله: پروژه حذف ایران و مقاومت شکست خورد
بلومبرگ: تورم ناشی از تحولات تنگه هرمز دامنگیر اقتصاد آمریکا شد
نشست ایران و آمریکا با حضور میانجی‌ها در بورگن‌اشتوک/توقف مذاکره برای مشورت داخلی
ستاره تراکتور در فهرست خرید پرسپولیس
دستیار فصل قهرمانی مجیدی در فهرست گزینه‌های کادر فنی استقلال
فرصت دوباره برای شرکت در جشنواره شهید آوینی فراهم شد
تکلیف امتحانات تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد مشخص شد
ستاد حقوق بشر ایران خواستار رسیدگی شورای امنیت به نقض آتش‌بس اسرائیل شد
وزیر صمت از بسته حمایتی برای صنایع خبر داد
از بمب تا دیپلماسی؛ چرا ترامپ در کنار میز مذاکره چنگ و دندان نشان می دهد؟
حماس: 91 اسیر فلسطینی در زندان‌های اسرائیل جان باختند
پایان انزوای جنوب شرق؛ پل حمیری نجات‌بخش روستاهای سیل‌زده شد
هشدار جدی درباره آینده زعفران ایران؛ از بحران تکنولوژی تا تهدید «مدل اسپانیایی»
عقل سرخ
مس رفسنجان در آستانه یک نبرد حساس
هدف‌گذاری رسمی یزدانی برای المپیک 2028 لس‌آنجلس
اختلال در پروازهای فرودگاه زوریخ در پی مذاکرات ایران و آمریکا
نورنما | انتشار تصاویر برخی از شهدای هوافضا سپاه برای اولین بار
برگزاری تورنمنت سه‌جانبه برای تعیین نماینده آسیا قطعی شد
همه‌چیز آرام به نظر می‌رسد؛ اما این نقشه چیز دیگری می‌گوید
وقت سلطنت بی بی به پایان رسیده است
روز ملی دامپزشکی با تقدیر از چهره‌های برتر گرامی داشته می‌شود
انتقال حسینی به پروجا زیر ذره‌بین حقوقی
ترامپ باز تهدید کرد: اگر هرمز بسته شود، مذاکره‌کنندگان ایران به خانه برنمی‌گردند!
فرودگاه کیش در مسیر بازگشت به فعالیت؛ صدور مجوز اولیه اعلام شد
پزشکیان: توسعه صنایع آب‌بر در مناطق کم‌آب کشور ممنوع!
کمبود معلم با جذب نیرو و بازنشستگان جبران می‌شود
ایران- بلژیک؛ یوزها در میدان نابرابر جام جهانی به دنبال شگفتی برابر بلژیک پرستاره
دعوت بسکتبالیست ایرانیِ ساکن آمریکا به تیم ملی
کریمیان: کیفیت فنی و رقم قرارداد در جذب بازیکن مهم است
عارف: اصلاحیه بودجه به مجلس ارسال می‌شود
ایران چگونه از اهرم تنگه هرمز بهره می‌برد؟
هدف گرفتن مذاکرات با لودادن رازهای نظام
راز سه اعتراف؛ آنچه گفته شد و آنچه پنهان ماند
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سیزدهم
جلسه سرنوشت ساز مدیران پرسپولیس با دراگان اسکوچیچ
پزشکیان: مخالفان توافق در همان مسیری حرکت می‌کنند که نتانیاهو می‌خواهد
احتمال تمدید رایگان بودن مترو و اتوبوس
سرمربی ساحل‌عاج: از آلمان چنین رفتاری انتظار نداشتیم
طباطبایی: اولویت هیئت مذاکره پایان تجاوز در لبنان است
علائم گرمازدگی و راه‌های پیشگیری با آن
افت 34 هزار واحدی شاخص کل در سایه سیگنال‌های جدید پولی
حمایت السیسی از اجرای تفاهم تهران–واشنگتن در قاهره
آماده‌باش مراکز درمانی برای پوشش خدمات سلامت در مراسم تشییع رهبر شهید
اطلاعیه مهم دانشگاه آزاد درباره امتحانات پایان‌ترم