×
بین الملل
شناسه خبر : 325373
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/03/31 ساعت 09:13
چرا بند اول تفاهمنامه مهم است؟

محمدمحسن فایضی

چرا بند اول تفاهمنامه مهم است؟

به گفته شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله، اکنون لبنان و مقاومت در یکی از سرنوشت سازترین دوران خود بسر می‌برند. ایشان در سخنرانی‌شان به مناسبت دهه عاشورای حسینی تأکید کردند: «راهبرد کنونی حزب‌الله بر مبنای «ابهام و سکوت تاکتیکی» استوار است تا مانع از پیش‌بینی تحرکات بعدی توسط دشمن شود.»

نورنیوز-گروه بین الملل: این سخنان شیخ نعیم دقیقاً دو روز پس از نامه ایشان خطاب به قالیباف به عنوان عضو ارشد هیات مذاکره‌کننده ایرانی بیان شد. در آن نامه دبیرکل حزب‌الله بیان کرده بود: «با وادار کردن رژیم اسرائیل به توقف فوری و دائمی عملیات نظامی در تمامی جبهه‌ها، از جمله لبنان، در پیوند با توقف جنگ علیه جمهوری اسلامی ایران، به عنوان اولین و اساسی‌ترین بند توافق میان ایران و آمریکا...شما تنها روزنه امید مؤثر برای مهار تجاوز اسرائیلی ـ آمریکایی علیه لبنان را به واقعیت تبدیل کردید.»
این برای چندمین بار است که شیخ نعیم و بسیاری از رهبران مقاومت و سرداران ایران بر مسأله وحدت الساحات تأکید دارند. از مجموع استدلال‌ها این‌گونه برمی آید که برای جلوگیری و مانع شدن از تحقق اهداف دشمن صهیونیستی در لبنان و به سرانجام نرسیدن پروژه آنها که از آتش‌بس 2024 تاکنون برای آن زمینه‌سازی شده، جز مقاومت دلیرانه مجاهدین لبنانی، وحدت الساحات را هم لازم و همراه دارد.
منطق وحدت الساحات بر این اساس تبیین شده است که باید هزینه جنگ و صلح برای همه محور باهم پیوستگی وجود داشته باشد. به گونه‌ای که اقدام علیه حزب االله هزینه‌اش را کل دشمن و بالاخص آمریکایی‌ها باید بدهند. مسأله توقف جنگ در لبنان و اخراج صهیونیست‌ها از لبنان و ناکام گذاشتن پروژه آنها برای ایجاد منطقه امنیتی جدید که از سه روز پیش اعلام شده و عمق ده کیلومتری لبنان را شامل می‌شود، پیوند کامل دیپلماسی و میدان را لازم دارد و یکی بدون دیگری موفق نخواهد بود. میدان حتی اگر به معنای ورود مستقیم بمباران اسرائیل توسط ایران باشد، نمی‌تواند مانع پروژه صهیونیست‌ها در جنوب باشد، و دیپلماسی تنها هم همچنین؛ بالاخص که مذاکره در موضوعی است که در دو سال گذشته به بن‌بست رسیده است.
لذا یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های چرایی مهم بودن بند اول تفاهم میان میان ایران و آمریکا، نقش وحدت الساحات در ناکام گذاشتن پروژه صهیونیستی برای ترسیم معادلات جدید در جنوب لبنان و عمق راهبردی مقاومت است. در وهله دوم، در سایه پیام رهبری، مراقبت از بند اول می‌تواند دست تیم مذاکره کننده و تحقق شروع دیگر مثل عدم تکرار جنگ و عدم محاصره دریایی را پر و محکم‌تر کند.


ایران
نظرات

آخرین اخبار
حرکت حماس به سمت راهبرد ملی فراگیر
برنامه قطعی برق کرمان فردا جمعه 30 مرداد اعلام شد
نورنما | شهادت امام حسن عسکری (ع) داغیست که دل شیعه را به انتظار فرزندش گره زد
هشدار اروپا نسبت به پیامدهای پروژه صهیونیستی
تکریم خانواده شهید اسماعیل خطیب در قم
جدایی محمد قربانی از الوحده با رضایتنامه 1.1 میلیون دلاری!
زمان فروش بدون قرعه‌کشی سایپا اعلام شد+ قیمت و جدول شرایط
قهرمانی ایران در پرزیدنت‌کاپ پاکستان
پایداری فلسطینیان در برابر تجاوزات کرانه باختر
تأمین برق صنایع باید در چارچوب نگاه ملی و با اولویت حفظ تولید و اشتغال دنبال شود
وضعیت فرسودگان در پایتخت؛ 67 درصد تاکسیرانی - 66 درصد اتوبوسرانی
صعود بسکتبالیست‌های جوان ایران به یک‌چهارم نهایی
ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره تحریم‌ها علیه ایران
روایت‌سازی علیه هرمز زیر آتش بازار؛ نفت 94 دلاری چه می‌گوید؟
توسل میشل عون به پاپ برای توافق چارچوب!
تلاش آزادکاران ایران برای شانس مجدد در جهان
تظاهرات گسترده در توکیو در اعتراض به تلاش برای نظامی‌سازی ژاپن
ورق «بی‌بی» برمی‌گردد؟
دستور کار روشن برای ارتقای امنیت و ثبات ایران و عراق
روزنامه نظامی زیر تیغ سانسور پنتاگون!
ناو جورج بوش به سرنوشت لینکلن دچار می‌شود؟
نیروگاه‌های اتمی جدید برای تولید 30 گیگاوات برق می‌سازیم
هشدار ایران درباره مسابقه تسلیحاتی آمریکا در فضا
آرایش جدید نظامی با انتقال آپاچی‌ها
واکنش وزارت خارجه به تحریم های اقتصادی جدید آمریکا
محدودیت ترافیکی مراسم عید بیعت
حضور قالیباف در مراسم چهلمین روز خاکسپاری قائد شهید امت در کربلای معلی
قدردانی نماینده آیت‌الله سیستانی از مدیریت دکتر پزشکیان در جنگ رمضان
برنامه عادی‌سازی روابط ارمنستان با جمهوری آذربایجان و ترکیه
یارانه نقدی مردادماه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
نورویدئو| پشت پرواز شاهین سنتکام؛ جبران ضعف یا تداوم سلطه
انتشار کلید آزمون‌های سراسری
شکست نامزدهای مورد حمایت ترامپ در انتخابات
پاسخ یمن به نقض حریم هوایی از سوی عربستان
تساوی دراماتیک خاتون بم مقابل النصر
اجرای حکم قطعی جرائم اقتصادی درباره تعاونی مولی‌الموحدین
خدمات سلامت ایران به اتباع
پیروزی اتلتیکو با شعار علیه آلوارز
تحول در صنعت فضایی ایران روی مدار ژئو
مهار آتش‌سوزی در مرز بیله‌سوار
رابرت مالی: مردم ایران تسلیم نخواهند شد
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 30 مرداد / طلا صعود می کند؟
رونمایی از طرح آرامگاه فرشچیان
دفن پروژه جاه‌طلبانه نئومِ بن سلمان در شن‌های عربستان!
منیر الحدادی به لیگ اسپانیا بازگشت
سیاستگذاری اقتصادی تغییر ریل می‌دهد؟
قطر: بازگشت به شرایط پیش از جنگ ضروری است
قرارگیری ترامپ در برزخ دائمی
گزارش تصویری| آزمون سراسری سال 1405
پای اسپانیایی‌ها به بیرجند باز شد