×
بین الملل
شناسه خبر : 325041
تاریخ انتشار : جمعه 1405/03/29 ساعت 18:35
بازگشت نفتکش‌های ایرانی به خلیج فارس برای بارگیری مجدد

فایننشال تایمز:

بازگشت نفتکش‌های ایرانی به خلیج فارس برای بارگیری مجدد

روزنامه فایننشال تایمز با استناد به داده‌های ردیابی کشتی‌ها گزارش داد که پس از تفاهم تهران و واشنگتن، ترافیک دریایی تغییر کرده و نفتکش‌های ایرانی در حال بازگشت از آب‌های جنوب شرق آسیا به سمت خلیج فارس هستند.

نورنیوز-گروه بین الملل: داده‌های دریانوردی نشان می‌دهد کشتی‌های باری ایرانی در روزهای اخیر و پس از نهایی شدن یادداشت تفاهم پایان جنگ میان ایران و آمریکا آب‌های مالزی را ترک کرده و برای بارگیری مجدد به سمت تنگه‌ی هرمز حرکت کرده‌اند.

روزنامه فایننشال تایمز با استناد به داده‌های دریانوردی و تصاویر ماهواره‌ای گزارش داد: از زمانی که آمریکا در ماه آوریل بنادر ایران را محاصره کرد، بسیاری از کشتی‌های ایرانی در جنوب شرق آسیا پناه گرفته بودند اما تحلیل داده‌های ردیابی کشتی‌ها نشان می‌دهد که از میان 7 کشتی باری با پرچم ایران که اوایل این هفته در بنادر و آب‌های مالزی گزارش شده بودند، تا روز پنج‌شنبه 6 فروند از آن‌ها خارج شده‌اند. بیشتر کشتی‌های خارج‌شده، مقصد خود را خلیج‌فارس اعلام کرده‌اند.

این روزنامه مدعی شده است که تعداد واقعی کشتی‌های خارج‌شده احتمالا بسیار بیشتر است، چراکه کشتی‌های متعلق به ایران یا تحت کنترل آن اغلب به دلیل تحریم‌ها با سامانه‌های ردیابی خاموش یا تحت پرچم‌های جعلی تردد می‌کنند.

کارشناسان می‌گویند احتمالا بسیاری از نفت‌کش‌های آنچه «ناوگان سایه ایران» عنوان شده نیز به سمت خانه در حرکت هستند تا دوباره بارگیری کنند ‌و به آب‌های مالزی بازگردند.

چارلی براون، مشاور ارشد مستقر در سنگاپور در سازمان متحدان علیه ایران هسته‌ای ـ گروهی مستقر در آمریکا که حامی اعمال تحریم‌های سختگیرانه‌تر علیه ایران است ـ گفت: «ناگهان، کشتی‌های خالی به سمت بنادر ایران برمی‌گردند تا محموله بارگیری کنند. به‌وضوح سیگنالی صادر شده است که کشتیرانی ایران دوباره به کار خود بازگشته است.»

این رسانه نوشت: برخی کشتی‌ها، از جمله نفتکش‌های متعلق به شرکت ترابری چینی کوسکو و یک کشتی حمل خودروی ایتالیایی، روز پنج‌شنبه پس از امضای یادداشت تفاهم میان آمریکا و ایران، شروع به حرکت در تنگه کرده بودند. سایر شرکت‌های کشتیرانی نیز گفتند که در حال به‌روزرسانی ارزیابی‌های ریسک خود یا تمیز کردن بدنه‌ی کشتی‌ها و آماده‌سازی آن‌ها برای حرکت هستند.

بر اساس تحلیل فایننشال تایمز از داده‌های شرکت کلپر، حداقل ۵۵۰ کشتی هنوز در خلیج‌فارس سرگردان مانده‌اند که بیش از ۲۰۰ فروند از آن‌ها نفتکش‌های نفت خام و فرآورده‌های نفتی هستند.

وبگاه شرکت کپلر که داده‌های ردیابی کشتی‌ها را ارائه می‌کند، گزارش داده است که تردد دریایی در تنگه‌ هرمز در حال بهبود است و دیروز (پنج‌شنبه) ۲۵ فروند کشتی از این تنگه عبور کردند.

طبق بند 4 یادداشت تفاهم که ۲۸ خرداد میان روسای جمهور ایران و آمریکا امضا شد، بلافاصله با امضای این سند، ایالات متحده آمریکا شروع به رفع محاصره دریایی خود و هرگونه مزاحمت یا ممانعت علیه جمهوری اسلامی ایران می‌کند و ظرف ۳۰ روز به محاصره دریایی به طور کامل خاتمه خواهد داد. در همین راستا، فرماندهی مرکزی نیروهای آمریکا شامگاه گذشته از لغو محاصره دریایی بنادر ایران طبق‌ این سند خبر داد.

طبق‌ این سند، در این مدت تردد کشتی‌ها متناسب با تعداد ترافیک قبل از جنگ که از سوی جمهوری اسلامی ایران برقرار می‌شود، خواهد بود. ایالات متحده آمریکا همچنین متعهد می‌شود تا ظرف ۳۰ روز پس از توافق نهایی، نیروهای نظامی خود را از حوزه پیرامونی جمهوری اسلامی ایران خارج کند.

در بند 5 این یادداشت تفاهم نیز ذکر شده است: جمهوری اسلامی ایران ترتیباتی را با حداکثر تلاش خود برای عبور ایمن کشتی‌های تجاری، بدون هزینه فقط برای ۶۰ روز، از خلیج فارس به دریای عمان و بالعکس، اتخاذ خواهد کرد. تردد کشتی‌های تجاری بلافاصله آغاز، و با توجه به ضرورت رفع موانع فنی و نظامی و مین‌زدایی توسط جمهوری اسلامی ایران، ظرف ۳۰ روز برقرار خواهد شد.

همچنین جمهوری اسلامی ایران با سلطنت عمان برای تعیین اداره آینده و خدمات دریایی در تنگه هرمز، مطابق با حقوق بین الملل قابل اجرا و حقوق حاکمیتی کشورهای ساحلی تنگه هرمز، گفت‌وگو خواهند کرد و با دیگر کشورهای ساحلی خلیج فارس نیز تبادل نظر می‌کنند.

در همین راستا، فایننشال تایمز گزارش داد:  مدیران کشتیرانی نگرانند که توافق صلح ایران و آمریکا راه را برای وضع عوارض در تنگه‌ هرمز پس از ۶۰ روز هموار کرده باشد و رژیم جدیدی برای این آبراه که پیش‌تر استفاده از آن رایگان بود، ایجاد کند.

صنعت کشتیرانی همچنین نگران است صندوقی مشابه صندوق تنگه‌ مالاکا که بین مالزی، اندونزی و سنگاپور قرار دارد، راه‌اندازی شود. جان استاوپرت، مدیر دریایی اتاق بین‌المللی کشتیرانی گفت که اشاره به خدمات دریایی نشان‌دهنده‌ «چیزی معادل» مالاکا است. او افزود: «توجه به این نکته مهم است که (مالاکا) یک صندوق داوطلبانه است که دولت‌ها در آن مشارکت می‌کنند، نه صنعت کشتیرانی.»

او با بیان این که این صندوق از کمک‌های ناوبری و هرگونه واکنش به نشت نفت پشتیبانی می‌کند گفت: «پیش‌تر (در تنگه هرمز) چنین چیزی وجود نداشت، پس این سوال مطرح می‌شود که چرا ناگهان در این منطقه به آن نیاز پیدا شده است.»

این رسانه همچنین گزارش داد: تلاش برای وضع عوارض در این تنگه با مخالفت شدید کشورهای حاشیه‌ خلیج‌فارس، به‌ویژه عربستان سعودی و امارات متحده‌ی عربی، همچنین نهادهای صنعت کشتیرانی که بر رعایت جایگاه آن به‌عنوان یک آبراه بین‌المللی تاکید دارند، مواجه خواهد شد. با این حال، ایران تاکید دارد که نظارت بر تردد امن کشتی‌ها از تنگه هرمز و تصمیم‌گیری در این باره به سبب واقع شدن آن در آب‌های سرزمینی و محدوده جغرافیایی ایران، حق آن است.

مقامات جمهوری اسلامی ایران در روزهای آغازین جنگ تحمیلی سوم اعلام کردند، کلیه ترددها از این آب‌راه مهم بین‌المللی که در آب‌های سرزمینی و خط ساحلی ایران و عمان واقع شده است، باید با هماهنگی ایران انجام شود و کشتی‌های مرتبط با آمریکا و رژیم صهیونیستی و متحدان آن‌ها اجازه عبور نخواهند داشت.

در پی امضای یادداشت تفاهم تهران ـ‌ واشنکتن نهاد مدیریت آب‌راه خلیج فارس امروز در اطلاعیه‌ای با اشاره به امضای تفاهم‌نامه اسلام‌آباد و ابلاغ دستور مقامات ذیربط به متقاضیان عبور از تنگه هرمز اطلاع داد که در بازه زمانی اعلام شده، عبور کشتی‌هایی که درخواست عبور خود را با رعایت نکات لازم ارسال کنند، انجام خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
دگرگونی ساختار مغز با آلزایمر
کمین 170 میلیون سیاه‌چاله در گورستان راه شیری!
زنگ خطر آموزش‌های دانشگاهی علوم پایه و مهندسی به صدا درآمده است؟
شارژ لیزری پهپادهایی که فرود نمی‌آیند
ادعای تازه ترامپ درباره تنگه هرمز و ایران؛ از فردا تنگه را باز می کنیم
چالش ترامپ با افسانه شکست ایران
معافیت بیمه‌ای برای بازی سازان
روایت محسن رضایی از شکست آمریکا در جنگ سوم ترامپ؛ آمریکا 500 کشته داد
ادارات و بانک‌های کدام استان‌ها چهارشنبه 14 مرداد تعطیل هستند؟ آخرین فهرست تعطیلی‌ها
آماده‌باش بهداشتی در گنبدکاووس برای مقابله با بیماری وبا
طرح انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی چه زمانی سراسری می‌شود؟
قطعی برق کرمانشاه فردا سه شنبه 13 مرداد 1405+ جدول
اقتصاد به پاشنه آشیل ترامپ در انتخابات کنگره تبدیل شد
رایزنی‌های فشرده عراق با ایران برای عبور نفتکش‌های بغداد
برنامه‌های مقابله‌ای وزارت اقتصاد در قبال برنامه دشمنان
خواسته «فون در لاین»؛ «اقدام یکپارچه» برای تامین امنیت مرزهای اروپا
نجات معجزه‌آسای کودک عراقی با اقدام تیم هلال احمر ایران
تالاب جهانی میانکاله همچنان در آتش می‌سوزد
تعلیق ارسال سامانه‌های دفاعی پاتریوت به اوکراین
قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا سه شنبه 13 مرداد
رایزنی اردوغان و بن سلمان درباره اوضاع منطقه
حزب الله عراق: متعهد به سلاح مقاومت هستیم
استفاده اتحادیه اروپا از اوکراین به‌عنوان «گوشت دم توپ» علیه روسیه
آزادی زندانیان جرایم غیرعمد در تهران همزمان با اربعین حسینی
تکذیب نشست قریب‌الوقوع اسلام آباد
حریق گسترده جنگل‌های آن‌سوی ارس؛ استقرار نیروهای ایرانی برای جلوگیری از سرایت آتش
چرا گذشت زمان به نفع ایران است؟
شوک بزرگ در بازار نقل‌وانتقالات‌ استقلال
پیام اربعینی رئیس‌جمهور عراق
معاریو: ایران ضرب‌آهنگ جنگ را مدیریت می‌کند
تغییرات اقلیمی به نیروگاه‌های هسته‌ای رسید؛ توقف فعالیت راکتور مجارستان
سالگرد حمله داعش به سنجار؛ نسل کشی ایزدی ها توسط داعش
بازنگری نرخ کرایه سرویس مدارس تهران
گفته‌ها و ناگفته‌های پیام پزشکیان درباره تفاهم اسلام‌آباد
افتخار تاریخی هاکی ایران؛ مدال برنز گردن‌آویز دانش‌آموز اصفهانی
آخرین رایزنی ترکیه و کویت درباره امنیت منطقه
واکنش اتحادیه عرب به حملات وحشیانه رژیم صهیونی
دعوت از عراقچی برای حضور در پاکستان در اولین فرصت ممکن
آمادگی سپاه برای برخورد با هرگونه خطای محاسباتی دشمنان
فرستادگان شورای صلح از نتانیاهو خواستند جنگ غزه را متوقف کند
تمدید قرارداد تاریخی پوچتینو با تیم ملی فوتبال آمریکا
حمایت دولت از اقتصاد اربعین؛ تأکید بر توسعه مرزهای ایلام
هاآرتص: ترامپ از جنگ تمام‌عیار با ایران هراس دارد
نورنما | اربعین یعنی تمام جاده ها به یک نام ختم می شوند؛ حسین(ع)
قدردانی رئیس دفتر سیاسی حماس از مواضع ایران در قبال فلسطین
وزیر نیرو: رفع ناترازی برق بدون همراهی مردم ممکن نیست
بحران گاز اروپا وارد مرحله جدید شد؛ نقش تنگه هرمز در تشدید کمبود انرژی
آمریکا در پی کاهش وابستگی به چین برای تولید سلاح
جزئیات نتایج دکتری بدون آزمون دانشگاه تهران و شرایط ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان
نگرانی‌ها از ورود مجدد قاتلان خونسرد آمریکایی