×
بین الملل
شناسه خبر : 324933
تاریخ انتشار : جمعه 1405/03/29 ساعت 09:48
جدال دیپلماتیک درباره بحران انسانی غزه در شورای امنیت

جدال دیپلماتیک درباره بحران انسانی غزه در شورای امنیت

در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره بحران غزه، نماینده روسیه از نبود بیمارستان فعال در این منطقه خبر داد و چند کشور خواستار دسترسی فوری کمک‌های بشردوستانه شدند، در حالی که آمریکا بر خلع سلاح حماس تأکید کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل : سفیر و معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره غزه هشدار داد که هیچ بیمارستان کاملا فعالی در غزه وجود ندارد.

«آنا ام. اوستیگنیوا» معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل به کشته شدن ۱۰۰۵ فلسطینی از زمان برقراری آتش‌ بس، قتل جنجالی یک پزشک از بیمارستان یافا و ادامه حرکت غربی «خط زرد» اشاره و تاکید کرد که این موارد اجرای طرح صلح را در معرض خطر قرار می دهد.

وی همچنین از محدودیت‌های مداوم بر ورود اقلام حیاتی با این بهانه که «دارای کاربرد دوگانه» مانند چادر، پتو، پوشک، عصا و ویلچر بشدت انتقاد کرد.

«آنا ام. اوستیگنیوا» هشدار داد: «وضعیت نظام سلامت همچنان بحرانی است» و تأکید کرد: «در غزه حتی یک بیمارستان کاملا فعالی هم باقی نمانده است.»

راه‌حل دو دولتی محقق شود

عاصم افتخار احمد سفیر و نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل نیز گفت: غزه همچنان در وضعیت «بسیار خطرناک» قرار دارد و شورای امنیت باید این وضعیت «به‌شدت نگران‌کننده» را به‌دقت زیر نظر داشته باشد.

وی افزود بیش از ۹۰ درصد جمعیت غزه آواره شده‌اند؛ صدها هزار نفر با گرسنگی حاد مواجه‌ هستند و ازدحام جمعیت و شرایط نامناسب بهداشتی باعث شیوع بیماری‌ها شده است.

نماینده دائم پاکستان تاکید کرد: «مساله اصلی، محروم‌سازی و تاخیر خودسرانه در دسترسی بشردوستانه است»؛ موضوعی که به الگوی سیاست اسرائیل و نقض حقوق بین‌الملل تبدیل شده است.

افتخار احمد گفت: «باید دسترسی فوری، بدون مانع و کامل بشردوستانه تضمین شود.»

سفیر پاکستان خواستار اجرای کامل قطعنامه ۲۸۰۳ (۲۰۲۵) شد و آن را مسیری به سوی آتش‌بس دائمی دانست.
او همچنین بر ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی، دارای حاکمیت یکپارچه بر اساس مرزهای پیش از ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شریف که از اجماع گسترده بین‌المللی برخوردار است، تاکید کرد.

آمریکا باز هم خواستار خلع سلاح حماس شد

«تمی بروس» سفیر و معاون نمایندگی دائم ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل نیز با تکرار ادعاهای کشورش گفت که واشنگتن «به‌طور کامل متعهد به همکاری نزدیک» با اسرائیل، کشورهای عربی و دیگر طرف‌ها برای برقراری صلح و رفاه در منطقه است.

وی با اشاره به طرح ۲۰ ماده‌ای آمریکا بدون اشاره به جنایات و حملات اسرائیل مدعی شد: «غزه باید به یک منطقه ای عاری از افراط گرایی و تروریسم تبدیل شود که تهدیدی برای همسایگانش نباشد.»

دیپلمات آمریکایی ادعا کرد: «وقتی حماس سلاح‌های خود را زمین بگذارد، تمرکز ما بر مرحله بازسازی منتقل خواهد شد»؛ برای بهبود وضعیت مردم غزه که «بیش از حد و برای مدت طولانی رنج کشیده‌اند.»

معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل مدعی شد که کمک‌های کامل بشردوستانه باید با همکاری شورای صلح به غزه ارسال شود.

وی ادعا کرد: ایالات متحده و دیگر کشورها تلاش‌های «قابل توجهی» برای افزایش انتقال بیماران برای درمان از غزه به خارج از این منطقه انجام داده‌اند و مصمم هستند این روند را افزایش دهند.

تمی بروس با متهم کردن حماس مدعی شد:«حماس باید از اعمال کنترل بر این روند دست بردارد. برآورده کردن نیازهای انسانی یک مساله سیاسی است؛ یک گروه تروریستی مردم غزه را گروگان گرفته و تلاش می‌کند از تعهد خود برای خلع سلاح فرار کند.»
 

صندوق صلح جدید برای اسرائیل و فلسطین

جیمز کاریوکی، سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل نیز گفت: قطعنامه ۲۸۰۳ (۲۰۲۵) صریح است و باید فورا ارسال کمک‌های بشردوستانه به‌طور کامل از سر گرفته شود.

و.ی با اشاره به آتش‌بس ژانویه ۲۰۲۵ گفت این تجربه نشان داد که در صورت وجود اراده سیاسی، چه دستاوردهایی ممکن است حاصل شود.

سفیر انگلیس نیز به جای محکوم کردن اسرائیل، از حماس خواست به تعهد خود در «طرح جامع صلح» برای خلع سلاح و برچیدن زیرساخت‌های نظامی خود عمل کند.

وی در عین حال تاکید کرد: تعهد اسرائیل برای تسهیل دسترسی بشردوستانه مشروط به خلع سلاح حماس نیست.

سفیر انگلیس تصریح کرد: «کمک‌های بشردوستانه هرگز نباید به‌عنوان اهرم سیاسی استفاده شود» و این، یک اصل اساسی در حقوق بین‌الملل است.

وی افزود که انگلیس به همراه استرالیا و کانادا، هفته گذشته از یک «صندوق صلح بین‌المللی جدید برای اسرائیل و فلسطین» خبر دادند.
 

باید به فاجعه اسرائیل پایان داد

«ریاض منصور» نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل نیز گفت: فلسطینی‌های غزه تصور می‌کردند از رنج خود جان سالم به در برده‌اند و این بحران به پایان رسیده است اما اسرائیل از زمان برقراری آتش‌بس تاکنون بیش از یکهزار غیرنظامی را کشته است.

نماینده فلسطین افزود محروم‌کردن مردم از دسترسی بشردوستانه و «ساختن یک بحران انسانی دائمی» تحت هر بهانه‌ای غیرقابل قبول است.

او گفت: «کمک‌ها و داروهای نجات‌بخش تقریبا در دسترس هستند، اما در عمل خارج از دسترس مانده‌اند. اگر این مهندسی‌شده‌بودن رنج نیست، پس چیست؟»

ریاض منصور تاکید کرد که قطعنامه ۲۸۰۳ (۲۰۲۵) شامل سه «نه» اساسی است: نه اشغال، نه الحاق و نه آوارگی که برخلاف این اصول، بنیامین نتانیاهو به ارتش خود دستور داده ۷۰ درصد غزه را ضمیمه کند.

نماینده فلسطین در سازمان ملل گفت: «فاجعه انسانی برای تحقق این اهداف، یعنی آواره کردن مردم و الحاق سرزمین هم در غزه و هم در کرانه باختری در حال طولانی شدن است.»

نماینده فلسطین تاکید کرد: «این تمسخر و آزار و اذیت دو میلیون فلسطینی باید متوقف شود.»

اما «دنی دانون»، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، به «تام فلچر» معاون دبیرکل سازمان ملل و هماهنگ‌کننده امداد اضطراری تاخت و مدعی شد: «شما با دوربین‌هایتان به این شورا می‌آیید»، در حالی که اسرائیل را نقد می‌کنید اما تقریبا نامی از حماس نمی‌برید.

وی مدعی شد: «چرا گفتن نام آن‌ها برای شما این‌قدر دشوار است؟ شما حتی این شرافت را نداشتید که به این شورا حقیقت را درباره بزرگ‌ترین مانع بازسازی غزه بگویید.»
دانون در پاسخ به نماینده روسیه نیز با اشاره به تعداد دفعاتی که نام حماس را برده بود گفت: «هیچ، صفر.»
او کارشکنی ها و ممانعت اسرائیل برای ورود کمک‌ها به غزه را برغم گزارش های سازمان ملل دروغ خواند و مدعی شد: اسرائیل در حال هماهنگی ورود روزانه ۶۰۰ کامیون کمک به غزه بر اساس توافقات موجود است و از زمان آتش‌بس تاکنون ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن اقلام پزشکی وارد شده است.

وی با فرافکنی مدعی شد: سازمان‌های بین‌المللی با محدودیت‌های عملیاتی خود از جمله افزایش هزینه‌های اجرایی و لجستیکی مواجه هستند.

سفیر اسرائیل برای شانه خالی کردن از جنایات خود علیه مردم فلسطین ادعا کرد: «اسرائیل را برای مشکلاتی که تقصیر ما نیست سرزنش نکنید.»


ایرنا
اخبار مرتبط
واکنش تند پکن به برنامه‌های رژیم صهیونیستی در غزه
جمعه 1405/03/29 ساعت 15:19
واکنش تند پکن به برنامه‌های رژیم صهیونیستی در غزه
نماینده دائم چین در سازمان ملل با ابراز نگرانی شدید از گسترش اشغال نظامی غزه توسط اسرائیل، نسبت به تهدید شدن روند آتش‌بس هشدار داد.
پیام تند پاریس به واشنگتن درباره اسرائیل چه بود؟
جمعه 1405/03/29 ساعت 14:30
پیام تند پاریس به واشنگتن درباره اسرائیل چه بود؟
وزیر خارجه فرانسه با هشدار نسبت به تشدید تنش‌ها در لبنان، از آمریکا خواست تمام فشارهای لازم را بر اسرائیل برای اجرای توافق آتش‌بس اعمال کند. پاریس همچنین بر ضرورت ادامه مذاکرات دیپلماتیک و جلوگیری از بی‌ثباتی طولانی‌مدت در منطقه تأکید کرد.
بیانیه گروه هفت درباره ایران، لبنان و غزه
چهارشنبه 1405/03/27 ساعت 09:05
بیانیه گروه هفت درباره ایران، لبنان و غزه
سران گروه هفت در بیانیه‌ای ضمن استقبال از توافق ایران و آمریکا، آمادگی خود را برای مشارکت در اجرای آن اعلام و درباره تحولات لبنان، غزه و امنیت دریانوردی نیز موضع‌گیری کردند.
گزارش قالیباف از اجلاس ژنو: تمرکز بر بحران غزه و دیپلماسی منطقه‌ای
چهارشنبه 1404/05/08 ساعت 22:45
گزارش قالیباف از اجلاس ژنو: تمرکز بر بحران غزه و دیپلماسی منطقه‌ای
رئیس مجلس در گزارشی از اجلاس رؤسای مجالس جهان در ژنو، بر بررسی بحران غزه، محکومیت تجاوزات صهیونیستی و حمایت از ایرانیان خارج از کشور تأکید کرد.
نظرات

آخرین اخبار
«تفنگ پدری» با صدای پرواز همای منتشر شد+فیلم
توقف فعالیت 5 ایستگاه مترو مشهد به دلیل ازدحام عزاداران
رسانه‌های صهیونیستی: نتانیاهو به پایان سیاسی خود نزدیک می‌شود
از بین‌الحرمین تا صحن رضوی؛ ؛ وداع آخر با «رهبر شهید» در مشهد؛ محل خاکسپاری مشخص شد
واکنش کولینا به جنجال داوری در بازی آرژانتین و مصر
فاجعه در ایلام؛ جان‌باختن دو مادر در «بیمارستان کوثر»
رایزنی قطر با عربستان، ترکیه و امارات درباره تحولات منطقه
قالیباف: خروش مردم عراق، «اعلامیه خونخواهی» و مهر تأیید بر راه رهبر شهید بود
تداوم حملات کوبنده نیروهای مسلح ایران به پایگاههای آمریکا؛ انفجارهای مهیب در بحرین و اردن
قیمت طلا و سکه امروز پنج شنبه 18 تیر 1405+ جدول
تأکید روسیه و کشورهای ساحل بر گسترش همکاری‌های امنیتی
چرا آرژانتین برای مسی «جان» می‌دهد و پرتغال رونالدو را «طرد» کرد؟
توانیر: امسال خاموشی ناشی از کمبود برق نداشتیم
اسموتریچ: اردوغان فردی بسیار خطرناک است
اختصاص 11 پرواز فوق‌العاده شیراز ـ مشهد برای مراسم تشییع
آلمان اظهارات ترامپ علیه اعضای ناتو را تحریک‌آمیز خواند
بیانیه وزارت خارجه درباره حملات آمریکا؛ تهران بر دفاع از امنیت ملی تأکید کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنج شنبه 18 تیر 1405
شرایط ثبت‌نام خودروی کوییک GX-L اعلام شد + لینک ثبت نام
یارانه نقدی تیرماه 1405چه زمانی واریز می شود + جزییات
جنایت در تبریز؛ وقتی کل کل‌های اینستاگرامی به «چاقوکشی» ختم می‌شود
کربلا در تسخیرِ اشک و حماسه؛ وداعِ 4 میلیونی با «رهبر شهید» تاریخ‌ساز شد
گنجی که بی‌صدا مرزهای جهان را فتح کرد
درباره تنگه‌ای که تفاهم میان ایران و آمریکا را به چالش کشید
جزئیات دریافت کارت آزمون ترمیم سابقه تحصیلی
عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز تقریباً به صفر رسید
محدودیت تردد در جاده چالوس و آزادراه تهران - شمال
مستندسازی مسیر تشییع رهبر شهید از تهران تا مشهد
حسین؛ حماسه جاودان انسان
آماده‌باش 4 هزار اتوبوس برای جابه‌جایی زائران تشییع رهبر شهید
زلزله‌ای که «دیوار تحریم» را لرزاند؛ فراخوان جهانی برای نجات ونزوئلا
پالتیکو: اروپا پس از تحولات ایران دیگر نمی‌تواند به آمریکا تکیه کند
ناکامی جدید منچستریونایتد؛ شوامنی در آستانه تمدید با رئال مادرید
قیمت نفت پس از تشدید تنش‌ها افزایش یافت
پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه 18 تیر 1405
سفیر انگلیس در تهران به وزارت امور خارجه احضار شد
خشم ترامپ ناشی از قدرت نرم ایران
جنگ، انتقام و جهاد
لیست خرید تارتار فاش شد؛ پرسپولیس به دنبال شکار سه لژیونر
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکا به پنج استان
آخرین وضعیت تردد در محورهای شمالی کشور
بارش‌ها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه چقدر افزایش یافت؟
جام جهانی 2026 | برنامه بازی‌های امشب پنجشنبه 18 تیر
پاداش 3 میلیونی برای معرفی ماینرهای غیرمجاز
بدرقه خورشید
تردد قطارهای مسیر تهران-مشهد متوقف شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز پنجشنبه 18 تیر 1405 +جدول
حضور 4700 مهمان خارجی از 27 کشور در مراسم تشییع رهبر شهید در مشهد
عذرخواهی دبیر ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب از مردم
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 18 تیر 1405+ جدول