نورنیوز- گروه بین الملل: سرانجام بوریس جانسون به عنوان رهبر جدید حزب حاکم انگلیس( حزب محافظه کار) و نخست وزیر این کشور برگزیده شد. وزیر خارجه سابق انگلیس و یکی از رهبران کمپین خروج این کشور از اتحادیه اروپا توانست با غلبه بر جرمی هانت وزیر خارجه فعلی این کشور، رهبر جدید حزب محافظه کار و نخست وزیر انگلیس شود.
نمایندگان حزب محافظه کار در رای گیری اخیر این حزب، حدود 92 هزار رای خود را ( در مقابل 46 هزار رای جرمی هانت) به سود جانسون به گردش در آورند و او را راهی خانه شماره ده داونینگ استریت کردند.
نخست وزیر 55 ساله جدید انگلیس،از طرفداران \"برگزیت سخت \" یا همان \"برگزیت بدون توافق\" محسوب می شود. وی در همه پرسی سال 2016 میلادی نیز از طرفداران خروج از اتحادیه اروپا بود. همچنین بوریس جانسون از سال ???? تا ???? وزیر امور خارجه دولت ترزا میبود.
بسیاری از منتقدان، جانسون را مقصر ناتوانی دولت انگلیس در خروج از اتحادیه اروپا میدانند. بدون شک حضور بوریس جانسون در راس معادلات قدرت در انگلیس، نمی تواند منجر به مواجهه منطقی لندن با پدیده ای به نام برگزیت شود!
جانسون قبلا اعلام کرده بود که اگر نخستوزیر شود تا پایان اکتبر سال 2019 میلادی توافق برگزیت را اجرا خواهد کرد. بوریس جانسون تهدید کرده است که اگراتحادیه اروپا شرایط مدنظر او را نپذیرد، بدون هیچ توافقی تا پایان تاریخ مذکور اتحادیه اروپا را ترک خواهد کرد.
بوریس جانسون به صورت مشخص ، قصد دارد در پرونده ایرلند شمالی ( یکی از نقاط اختلافی بروکسل و لندن ) تغییراتی ایجاد کند. اما اگر اتحادیه اروپا این تغییرات را نپذیرد ، روزهای سختی در انتظار لندن خواهد بود!
بسیاری از تحلیلگران مسائل اقتصادی معتقدند که خروج بدون توافق انگلیس از اروپا ( برگزیت سخت) مولد بحرانهای مالی زیادی برای انگلیس خواهد بود زیرا در این صورت، نسبت تجاری انگلیس مستقل و اروپای واحد تعریف نشده باقی خواهد ماند.
نکته جالب توجه اینکه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز از طرفداران \"برگزیت سخت\" محسوب می شود و به مقامات لندن توصیه کرده است که اسیر ضرب الاجل زمانی تعیین شده از سوی اتحادیه اروپا( برای انعقاد توافق با انگلیس) نشوند.
در چنین شرایطی هر انتخاب و اقدامی که از سوی بوریس جانسون در قبال برگزیت صورت گیرد، وی را به قربانی سوم این معادله تبدیل خواهد کرد!
اگر بوریس جانسون تن به \"برگزیت نرم\" و پذیرش شرایط اروپا دهد، از سوی طرفداران فعلی خود به مصالحه بیش از حد با بروکسل متهم خواهد شد. حتی در این صورت، بخش مهمی از حمایت دولت ترامپ از وی برداشته خواهد شد.
از سوی دیگر، در صورت اصرار نخست وزیر جدید انگلیس بر \"برگزیت سخت\" و خروج بدون توافق با اروپا در شرایط موجود انگلیس، قدرت کنترل بحران های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ناشی از تحقق این موضوع را نخواهد داشت.
جانسون خود نیز به خوبی می داند که بسیاری از مقامات اروپایی حاضر به پذیرش شروط وی و مصالحه با انگلیس بر سر خواسته های این کشور نیستند. در سال 2016 میلادی و پس از برگزاری همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، دیوید کامرون نخست وزیر اسبق این کشور به نخستین قربانی برگزیت تبدیل شد و از سمت خود استعفا داد.
ترزا می نخست وزیر بعدی انگلیس نیز پس از ناکامی در حل معمای برگزیت، ناچار شد از سمت خود استعفا دهد و به دومین قربانی برگزیت تبدیل شود. به نظر می رسد بوریس جانسون نیز سومین نخست وزیر محافظه کاری خواهد بود که در آینده ای نه چندان دور و حتی شاید تا قبل از آغاز سال 2020 میلادی، ناچار به اسباب کشی از خانه شماره ده داونینگ استریت شود!
نورنیوز