×
سیاسی
شناسه خبر : 324539
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/03/27 ساعت 09:38
تفاهم ایران و آمریکا و چند نکته

سیدجلال ساداتیان:

تفاهم ایران و آمریکا و چند نکته

تفاهمی که در خصوص آن صحبت می‌شود روندی طولانی را طی کرده، از گفت‌و‌گو‌های مختلف تا ورود مصر و سپس ترکیه، جنگ معروف به 12 روزه، 40 روزه، آتش‌بس و بعد از آن مذاکرات پاکستان با هماهنگی چین و سپس ورود قطر که همه در شکل‌گیری این تفاهم دخیل بوده‌اند.

نورنیوز-گروه سیاسی: یعنی تلاش‌هایی در سطح کشور‌های مختلف صورت گرفت برای اینکه جلوی تنش در منطقه را بگیرند و از ادامه حالتی که پیش آمده جلوگیری کنند.

علتش نیز عمدتاً تنگه هرمز و فشاری است که بر اقتصاد جهانی و رشد بسیاری از کشور‌ها وارد شد و این فشار مستقیما به آقای ترامپ در داخل آمریکا، به اروپایی‌ها و آسیایی‌ها و به هر کشوری که متحمل نتایجی از این قصه شد، وارد آمد. از طرفی اینها نیز فشار‌های خود را به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر فضای آمریکا وارد کردند و لابی اعراب و لابی کشور‌های مختلف همه در مقابل لابی اسرائیل که در تلاش بود ایران را تضعیف کند این تا بتواند نفوذ خود را بر کل این منطقه اعمال کند بایستند.

 عمده مقاومتی که اسرائیل در مقابل خود حس می‌کرد و می‌کند این است که جمهوری اسلامی مانع اهداف و خواسته‌های آنها است که به نتیجه نرسیده است. از سوی دیگر همه شاهد بودند که ترامپ حرف‌های متناقض را به زبان می‌آورد تا بگوید من می‌گویم که چه می‌شود. ولی نهایتاً همه شاهد بودند که به اهدافش نرسید.

 فکر می‌کردند الان آتش‌بس برقرار شده و طبق گزارشات مثلاً ایران در اثر محاصره دریایی تضعیف شده و ترامپ به اهداف خود رسیده است. در نتیجه برای تست کردن ماجرا چراغ سبزی هم به اسرائیل دادند که تلنگری بزند؛ اما وقت دیدند حمله اسرائیل با پاسخ ایران رو‌به‌رو شد متوجه شدند که باید این شرایط را جمع کنند و نهایتا منجر به ۱۴ بند پیشنهادی ایران شد که راجع به جزئیاتش گفت‌و‌گو شده بود و بالاخره به چند بند خلاصه شد.

 چنانکه اول جنگ در تمام منطقه به ویژه لبنان تمام شود. سپس راجع به پرداخت خسارت، برداشتن تحریم‌ها، برداشتن محاصره دریایی و اینکه آمریکا از منطقه دور شود و نیرو اضافه نکند و ضمانت اینکه دیگر حمله‌ای صورت نگیرد، در آن صورت مذاکره صورت گیرد. ظاهراً آمریکا همه این موارد را پذیرفته و بر این اساس قرار است متن تفاهم منتشر شود و تا وقتی متن منتشر نشود بر اساس گفته‌های رسانه‌ای صرف نمی‌توانیم بگوییم قطعا چه چیز‌های پذیرفته شده است.

امضای تفاهم نیز به روز جمعه موکول شده که از طرف آمریکا آقای ونس و ظاهرا ترامپ و از سوی ایران نیز آقای عراقچی و آقای قالیباف به ژنو خواهند رفت برای اینکه در مقر اروپایی سازمان ملل اروپایی‌ها بر این توافق نظارت داشته باشند که تضمین اجرای آن باشد. حال باید دید این تضمین چقدر می‌تواند اعتبار داشته باشد. چرا که همین الان اسرائیل نارضایتی و مخالفت خود را نسبت به این تفاهم اعلام کرده است.

علاوه بر این رفتار برخی جریان‌ها در داخل کشور که ضد توافق هستند فضای مسمومی را شکل می‌دهد و پرسش این است که آیا مجموعه مخالفت‌های داخلی و بیرونی خواهد توانست ماجرا را به هم بزنند؟ آیا ترامپ برخلاف آنچه که تا الان شاهد بوده‌ایم که حرفش را عوض می‌کرده، همانطور رفتار خواهد کرد یا رویکرد دیگری در پیش خواهد گرفت؟ امیدواریم که آنچه راکه تاکنون مورد تفاهم بوده، اجرایی کنند. هم اینکه اجرایی شود و هم آنها قدرت داشته باشند که محیط و فضا را کنترل کنند و اجازه تخریب این فرایند را به صهیونیست‌ها ندهند. اگر جمعه آینده پایان جنگ به شکل رسمی اعلام شود، بعد از آن طرفین ۶۰ روز یا دو ماه فرصت دارند که راجع به بند‌هایی که اشاره شد گفت‌و‌گو کنند.


آرمان ملی
اخبار مرتبط
14 بند برای پایان جنگ؛ جزئیات توافق ایران و آمریکا در اسلام‌آباد
پنج‌شنبه 1405/03/28 ساعت 04:06
متن کامل یادداشت تفاهم اسلام‌آباد بین جمهوری اسلامی ایران و آمریکا منتشر شد
14 بند برای پایان جنگ؛ جزئیات توافق ایران و آمریکا در اسلام‌آباد
متن کامل «یادداشت تفاهم اسلام‌آباد» درباره خاتمه جنگ تحمیلی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران منتشر شد؛ سندی 14 بندی که بر توقف فوری عملیات‌های نظامی، آغاز مذاکرات برای توافق نهایی در بازه حداکثر 60 روز ه تأکید دارد.
سناریوهای مذاکراتی پیش رو
چهارشنبه 1405/03/27 ساعت 09:42
دکتر رحمن قهرمانپور:
سناریوهای مذاکراتی پیش رو
ایران در یک سال گذشته مسیر بسیار سختی را پشت سر گذاشت و شاهد دو جنگ و تشدید درگیری‌ها با آمریکا و اسرائیل بود. لذا امضای یادداشت‌تفاهم میان ایران و آمریکا به صورت طبیعی با یک واکنش عاطفی خوش‌بینانه مواجه خواهد بود و برخی‌ بر این باورند که گام اصلی و اولیه در حل مساله برداشته شده است؛ بنابراین مسیر بعدی هموارتر از امروز خواهد بود.
چرا این تفاهم یک پیروزی است؟
چهارشنبه 1405/03/27 ساعت 09:32
حسین آجورلو:
چرا این تفاهم یک پیروزی است؟
مفهوم پیروزی در روابط بین‌الملل همواره یکی از پرمناقشه‌ترین مفاهیم در تحلیل منازعات بین‌المللی بوده است. در ادبیات کلاسیک رئالیستی، پیروزی عمدتاً به معنای تحمیل اراده بر دشمن، کسب دستاوردهای راهبردی ملموس و به حداکثر رساندن منافع نسبی تعریف ‌شده است.
نظرات

آخرین اخبار
گرمازدگی را جدی بگیرید؛ تأخیر درمان به اندام‌های حیاتی آسیب بزند
پژوهش جدید راز بیماری نادر «MKD» را فاش کرد
این نوشیدنی‌ها قند خون را به‌سرعت بالا می‌برند
سازمان غذا و دارو درباره شامپوهای غیرمجاز هشدار داد
جزئیات حمله آمریکا به ایران؛نقض آتش‌بس و تفاهم نامه توسط آمریکا
تکرار ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران
شب بزرگ جام جهانی 2026 ؛ طوفان خروس‌ها و شکست سنگین عراق 10 نفره
پرسپولیس ( 1) - چادرملو (2) / پرسپولیس به آسیا هم نرسید+ فیلم
کمک تحقیرآمیز دولت تروریست آمریکا به دولت غربگرای لبنان
بورکینافاسو روابط دیپلماتیک با فرانسه را قطع می‌کند
برگزاری یکصد و هجدهمین شب تجمعات خودجوش مردمی در سراسر کشور
حزب‌الله: توافق دولت لبنان با اسرائیل را نمی‌پذیریم
نتانیاهو توافق با لبنان را «دستاورد بزرگ» خواند
کهورک زاهدان دوباره داغ‌ترین نقطه ایران شد؛ دما به 50 درجه رسید
ادعای مقام‌های اسرائیلی درباره دستیابی به توافق چارچوبی با لبنان
از میدان جنگ تا میز مذاکره؛ هرمز تعیین‌کننده بازی جدید
ترامپ اروپا را به تعرفه 100 درصدی تهدید کرد
ششمین شب عزاداری حسینی در جوار محل شهادت قائد شهید برگزار شد
نورنما | شهادت امام سجاد(ع) وارث نهضت عاشورا تسلیت باد.
سرلشکر رضایی: اگر آمریکا و اسرائیل جنگ جدیدی آغاز کنند، تلفات وسیع خواهند داد
گروسی بار دیگر خواستار بازرسی‌های آژانس در ایران شد
ادامه شکنجه اسرای فلسطینی در زندان‌های اسرائیل
درخشش نوجوانان تکواندو کار ایران؛ دو مدال نقره به کاروان کشور رسید
ادعای رسانه‌ها درباره توافق تاریخی لبنان و اسرائیل
نگرانی کشورهای عربی خلیج فارس از پیامدهای توافق احتمالی ایران و آمریکا
کشته های زلزله ونزوئلا به 920 تن افزایش یافت
گزارش دیده‌بان حقوق بشر علیه دولت ترامپ؛ او تهدیدی برای دموکراسی است
بیانیه مقاومت اسلامی: ادعای اشغال ارتفاعات علی‌الطاهر صحت ندارد
دبیرکل سازمان ملل: اجرای گزینشی قوانین، نظم جهانی را از بین می‌برد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه ایران با همتایان رومانی، مصر، امارات، پاکستان و انگلیس
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت امام جماعت مسجد ابوذر قرائت شد
پایان انتظار برای نیمکت تیم ملی هندبال؛ کلاییچ هدایت ایران را بر عهده گرفت
هشدار زرد هواشناسی برای اردبیل؛ رگبار و احتمال سیلاب از شنبه شب
موج گرمای بی‌سابقه اروپا قربانی گرفت؛ زندگی در چند کشور مختل شد
سخنگوی سپاه: تنگه هرمز سرزمین ایران است و هیچ ارتباطی با آمریکا ندارد
حمله دوباره اوکراین به نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا؛ تأسیسات برق آسیب دید
جایزه اورول 2026 به «رونویسی» و «فرار از کابل» رسید+ اسامی برندگان
تیم ملی ایران 2 - 3 ژاپن/واگذاری بازی به سامورایی ها
چه استان هایی فردا دیرتر از معمول کار خود را آغاز می کنند؟
اعتراف جان بولتون به نگهداری غیرقانونی اسناد محرمانه امنیتی
اختلافات خانوادگی به قتل جوانی ختم شد+ جزئیات حادثه
هشدار تهران به شورای همکاری خلیج فارس؛ ثبات منطقه را قربانی نکنید
پاسخ تند مشاور رهبر انقلاب به شورای همکاری خلیج فارس
استاندارد یورو 6 کافی نیست؛ خودروهای داخلی همچنان پرمصرف‌اند
ترامپ مدعی نقض آتش بس شد
ادعای بلومبرگ درباره پیام عمان به اروپا؛ آینده تنگه هرمز تغییر کرده است
نیروی هوافضای سپاه پیام منتسب به فرمانده خود را تکذیب کرد
ساخت راه‌آهن هرات–مزارشریف با اجرای ایران آغاز شد
سازمان جهانی دریانوردی عملیات تخلیه کشتی‌ها را متوقف کرد
العربیه: دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در سوئیس برگزار می‌شود