×
اجتماعی
شناسه خبر : 324494
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/03/26 ساعت 21:59
دوران پساجنگ نیازمند حکمرانی جدی‌تر در حوزه زنان و خانواده است

دوران پساجنگ نیازمند حکمرانی جدی‌تر در حوزه زنان و خانواده است

زهرا بهروزآذر با تأکید بر نقش‌آفرینی زنان در عرصه‌های مختلف، توجه به ظرفیت‌ها و مطالبات آنان را از الزامات حکمرانی و توسعه کشور در دوران پساجنگ دانست.

نورنیوز-گروه اجتماعی: زهرا بهروزآذر در بازدید معاون اول رئیس‌جمهور از معاونت امور زنان و خانواده، این حضور را نشانه توجه دولت به «نیمی از جمعیت ایران» دانست و افزود: امروز نتایج زحمات و استقامت همه ایرانیان در حال به ثمر نشستن است و این حضور، نشان‌دهنده اهمیت زنان در این پیروزی بزرگ ملی است.

وی با قدردانی از تلاش‌های معاون اول رئیس‌جمهور در روزهای دشوار جنگ تحمیلی سوم و نقش آفرینی ایشان در مدیریت شرایط پیچیده کشور، از اقدامات انجام‌شده در موضوع اینترنت نیز تقدیر کرد و اظهار داشت: خانواده‌ها و زنانی که به صورت مستقیم از این موضوع متضرر شده بودند، از اتصال مجدد اینترنت خشنود شدند.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به اصول ۲۰ و ۲۱ قانون اساسی و اسناد بالادستی مرتبط با حوزه زنان و خانواده، تصریح کرد: در کشور ظرفیت‌های قانونی متعددی برای رفع موانع رشد و شکوفایی زنان و تضمین حقوق مادی و معنوی آنان وجود دارد و وظیفه دولت‌ها فراهم کردن زمینه تحقق این حقوق است.

بهروزآذر با مرور روند شکل‌گیری نهادهای متولی سیاستگذاری درباره زنان پس از انقلاب اسلامی، با تقدیر از تلاش تمامی معاونان و فعالان این حوزه در دولت‌های مختلف خاطرنشان کرد: مجموعه معاونت امور زنان و خانواده امروز در سطوح استانی، ملی و بین‌المللی نقش‌آفرینی می‌کند و با هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط، مرجع ارتباط با نهادهایی همچون کمیسیون مقام زن سازمان ملل، ستاد حقوق بشر و مرجع ملی حقوق کودک است.

وی با تأکید بر حضور مستمر زنان در تمامی عرصه‌های انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و تحولات اخیر کشور، ابراز داشت: زنان در این ۱۰۹ روز نیز موتور محرک جامعه بودند؛ در خیابان‌ها و میدان‌ها حضور داشتند، در کنار خانواده ایستادند و در حوزه خدمات نیز دوشادوش مردان فعالیت کردند و حضور داشتند.

معاون رئیس‌جمهور با ذکر نمونه‌هایی از حضور زنان در حوزه‌های درمان، بانک‌ها، دستگاه‌های اجرایی و حتی مناطق مرزی همچون شلمچه در زمان جنگ تحمیلی سوم با وجود «حق دورکاری» بیان کرد: زنان نشان دادند که در شرایط سخت نیز مسئولیت اجتماعی خود را ترک نمی‌کنند و حضور خود را تشریفاتی نمی‌دانند.

بهروزآذر در ادامه، دستاوردهای زنان در حوزه‌های علمی، آموزشی، فرهنگی و اقتصادی را یادآور شد و با اشاره به رویکرد دولت چهاردهم در شنیدن «صدای بی‌صدایان» عنوان کرد: زنان را یک گروه یکپارچه نمی‌بینیم؛ زنان خانه‌دار، شاغل، سرپرست خانوار، روستایی و عشایری، بازنشسته، دختران دانشجو و فارغ‌التحصیل، زنان آسیب‌دیده، زندانی و حتی زنان مهاجر، هر یک مسائل و نیازهای متفاوتی دارند که باید به صورت تخصصی شناسایی و برای آنها راهکار ارائه شود.

وی سفرهای استانی، ارتباطات مردمی و مکاتبات زنان را از مهم‌ترین منابع شناسایی مسائل این حوزه دانست و یادآور شد: بسیاری از لوایح و اصلاحات حقوقی مورد پیگیری، از دل مطالبات مردمی شکل گرفته است.

معاون رئیس‌جمهور در ادامه، از شکسته شدن رکورد انتصاب زنان در پست‌های مدیریتی در دولت چهاردهم خبر داد و گفت: تاکنون حدود دو هزار و ۷۵۰ مدیر زن در دولت به کار گرفته شده‌اند، ۲۱ زن با حکم مستقیم رئیس‌جمهور مسئولیت یافته‌اند، ۶۴ زن در سطح معاون وزیر و همتراز فعالیت می‌کنند و امروز دو معاون استاندار، ۲۳ فرماندار و ۹۱ بخشدار زن در کشور مشغول خدمت هستند.

وی با اشاره به راه‌اندازی سامانه رصد انتصابات زنان و اجرای دوره‌های ارتقای شایستگی مدیریتی برای مدیران زن با همکاری دانشگاه تهران، استقرار عدالت جنسیتی را محور اصلی برنامه‌های معاونت برشمرد و اظهار داشت: برای نخستین بار نظام ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها در حوزه عدالت جنسیتی طراحی و کارنامه عملکرد دستگاه‌ها در این زمینه تهیه و منتشر شد.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به اقدامات حقوقی انجام‌شده از پیگیری لایحه حفظ کرامت و ارتقای امنیت زنان، آیین‌نامه صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان و ارتقای جایگاه ایران در شاخص‌های بین‌المللی حوزه زنان خبر داد.

بهروزآذر با اشاره به برخی ناترازی‌ها و چالش‌های پیش‌روی حوزه زنان تصریح کرد: نرخ مشارکت اقتصادی زنان همچنان پایین و حدود ۱۴ درصد است؛ در حالی که زنان بیش از ۶۰ درصد جمعیت دانشجویی کشور را تشکیل می‌دهند و بیش از ۸۰ درصد برخی مجوزهای کسب‌وکار توسط آنان دریافت می‌شود.

وی افزایش سن ازدواج، رشد طلاق در دهه دوم زندگی مشترک، افزایش میزان زنان سرپرست خانوار، کاهش نرخ باروری و تداوم برخی تبعیض‌ها را از دیگر مسائل مهم این حوزه برشمرد و خاطرنشان کرد: توجه به زنان، ضرورتی انکارناپذیر برای حکمرانی است. مطالعات و پیمایش‌های انجام‌شده نشان می‌دهد زنان در دوران پساجنگ، انتظار دارند شأن اجتماعی آنان ارتقا یابد، فشارهای اجتماعی کاهش پیدا کند، احساس تبعیض نداشته باشند و فرصت نقش‌آفرینی بیشتری در جامعه پیدا کنند.

معاون رئیس‌جمهور در پایان، بر ضرورت پیگیری موضوعاتی همچون برابری دستمزد زنان و مردان، امنیت شغلی، افزایش مشارکت سیاسی زنان، اصلاح ساختار حکمرانی حوزه زنان و خانواده، تقویت پاسخگویی دستگاه‌ها، بودجه‌ریزی جنسیتی و ایجاد متولی قدرتمندتر برای این حوزه تأکید کرد.


اخبار مرتبط
نشانه‌های پنهان افسردگی در زنان؛ از خستگی مزمن تا کمال‌گرایی افراطی
شنبه 1405/05/24 ساعت 12:45
نشانه‌های پنهان افسردگی در زنان؛ از خستگی مزمن تا کمال‌گرایی افراطی
یک روانشناس با تشریح نشانه‌های پنهان افسردگی در زنان گفت این اختلال همیشه با گریه و غم آشکار همراه نیست و می‌تواند در قالب عصبانیت، خستگی مزمن، کمال‌گرایی، اختلال خواب، تغییر اشتها و احساس پوچی خود را نشان دهد.
جنگ تمام شد؛ بازسازی حکمرانی شروع می‌شود؟
جمعه 1405/04/05 ساعت 09:38
نورنیوز بررسی می کند؛
جنگ تمام شد؛ بازسازی حکمرانی شروع می‌شود؟
شاید مهم‌ترین درس جنگ اخیر نه در حوزه نظامی، بلکه در حوزه حکمرانی باشد. جنگ نشان داد که جامعه ایران ظرفیت بالایی برای همبستگی ملی دارد. اکنون پرسش اصلی این است که آیا این سرمایه اجتماعی به یک فرصت برای اصلاح تبدیل خواهد شد یا نه؟
بهروزآذر: 80 درصد مجوزهای مشاغل خانگی کشور در اختیار زنان است
دوشنبه 1405/03/04 ساعت 23:45
بهروزآذر: 80 درصد مجوزهای مشاغل خانگی کشور در اختیار زنان است
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان با اشاره به صدور بیش از سه میلیون مجوز مشاغل خانگی در کشور، اعلام کرد سهم 80 درصدی زنان از این مجوزها گویای نقش کلیدی آنان در اقتصاد است.
نظرات

آخرین اخبار
دستگیری 4 نفر در همدان به اتهام فروش تجهیزات تقلب در کنکور
هشدار زرد هواشناسی؛ تهران در انتظار تغییر ناگهانی هوا
جدول قیمت انواع مرغ امروز چهارشنبه 28 مرداد اعلام شد
معاون وزیر کشاورزی: 55 درصد بهای گندم کشاورزان پرداخت شد
شبکه گاز کشور چهار ساعت بعد از حملات دشمن بازیابی و تثبیت شد
تصویرسازی رسانه‌ها از ایران و آمریکا چقدر واقعی‌ است؟
قیمت گوشت قرمز امروز چهارشنبه 28 مرداد+ جدول
درخواست رسمی تراکتور از فدراسیون؛ بازی با پرسپولیس با حضور تماشاگران برگزار شود
بحران سیاسی در اوکراین؛ افشای شبکه فساد در دفتر زلنسکی
تبعات جنگ علیه ایران به انگلیس رسید؛ تورم دوباره صعودی شد
28 مرداد؛ روز جهانی عکاسی
نماینده مجلس؛ ترور بسیاری از فرماندهان و مسئولان ما در راستای پروژه نفوذ انجام شد
پروازهای فلای‌دبی و ایرعربیا بر فراز آسمان ایران از سر گرفته شد
قیمت دینار عراق امروز چهارشنبه 28 مرداد 1405؛ دینار گران شد
پخش زنده بازی پرسپولیس و استقلال خوزستان امروز چهارشنبه در لیگ برتر ایران + ساعت پخش
ابلاغ اساسنامه اصلاحی مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی در خارج از کشور
نورنما | آتش‌سوزی در میدان شهرداری گرگان
جدول قیمت میوه امروز 28 مرداد
حقوق اعضای هیئت علمی بر اساس احکام جدید پرداخت می‌شود
علت گرانی اخیر روغن چیست؟
آخرین وضعیت جاده چالوس و هراز امروز؛ ترافیک در این محورهای شمالی سنگین است
بازرسی دفاتر تأمین اجتماعی از شهریور 1405 هوشمند و الکترونیکی می‌شود
عضو هیات رئیسه مجلس: واردات خودروهای کارکرده آزاد شد
خبر مهم برای متقاضیان مسکن حمایتی؛ تأمین زمین برای ساخت بیش از یک میلیون واحد
زمان واریز حقوق مرداد بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد + آخرین خبر از پرداخت معوقات
واکنش مهاجرانی به حملات علیه داریوش پس از انتشار «توهم توطئه»
تاریخ و محل برگزاری دِربی مشخص شد
روش جدید دریافت گواهی انحصار وراثت اعلام شد؛ شرایط و نحوه دریافت
نتایج اولیه کنکور 1405 چه زمانی اعلام می‌شود؟
تغییرات مهم در قوه قضائیه؛ رئیس قوه قضائیه 9 مدیر جدید منصوب کرد+ اسامی و سمت‌ها
مهلت یک‌ماهه وزارت صمت برای نظارت هوشمند بر خودروسازان و واردکنندگان
هشدار پلیس درباره دستکاری پلاک خودرو؛ مجازات حبس در انتظار متخلفان
کاهش عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز؛ تنها 6 کشتی در یک روز تردد کردند
قطعی برق قزوین امروز چهارشنبه 28 مرداد + لینک
جزئیات اعزام سربازان شهریور 1405؛ مدارک لازم و وسایل ممنوعه اعلام شد
چرا ترامپ اجرای تعرفه 50 درصدی علیه کانادا را به تعویق انداخت؟
اختصاص 10 همت برای رفع تنش آبی استان‌ها در سال 1405
پیش‌بینی هواشناسی تهران برای شهریور؛ بارش‌ها افزایش می‌یابد
چند درصد از جان باختگان تصادفات موتورسواران هستند؟
توقف دوباره صدور مجوز پلتفرم‌های آنلاین طلا
مردم نگران نباشند؛ انفجار کنترل‌شده در اصفهان امروز انجام می‌شود
نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شد
شاخص کل بورس در معاملات امروز کاهش یافت؟
قیمت جهانی طلا امروز چقدر افزایش یافت؟
محکومیت 75 هزار میلیارد ریالی سعید جابری در پرونده بانک کشاورزی +جزئیات
نوراینفو | چرا زنان در روزهای گرم بیشتر آسیب می‌بینند؟
قیمت لیر ترکیه امروز چهارشنبه 28 مرداد اعلام شد
عملکرد صندوق ملی مسکن از مأموریت‌های قانونی منحرف شده است
قیمت نفت امروز چهارشنبه 28 مرداد چقدر افزایش یافت؟
کودتای 28 مرداد را نه می‌شود تطهیر کرد و نه فراموش