×
بین الملل
شناسه خبر : 324487
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/03/26 ساعت 21:40
سازمان ملل: توافق ایران و آمریکا می‌تواند نقطه عطف صلح یمن باشد

سازمان ملل: توافق ایران و آمریکا می‌تواند نقطه عطف صلح یمن باشد

مقامات سازمان ملل با اشاره به وخامت سریع بحران انسانی در یمن، توافق ایران و آمریکا را عاملی مهم برای تقویت روند صلح در این کشور و کاهش تنش‌های منطقه‌ای دانستند.

نونیوز-گروه بین الملل: «تام فلچر» معاون دبیرکل در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امدادرسانی اضطراری روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت در مورد وضعیت بشردوستانه در یمن هشدار داد: «بحران انسانی یمن با سرعت در حال وخیم‌تر شدن است.»

این مقام سازمان ملل افزود: «گرسنگی در حال افزایش است و ظرفیت پاسخگویی ما به این بحران به نهایت خود رسیده است.»

به گفته او، تنها در عرض یک ماه، سهم افرادی که قادر به تامین نیازهای اولیه غذایی خود نیستند، از حدود نیمی از جمعیت به نزدیک ۶۰ درصد افزایش یافته است.

فلچر اضافه کرد: همچنین تعداد کسانی که با شدیدترین سطوح محرومیت غذایی روبه‌رو هستند، از یک نفر از هر چهار نفر به نزدیک یک نفر از هر سه نفر رسیده است.

معاون دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: امروزه بیش از ۱۸ میلیون نفر، یعنی بیش از نیمی از جمعیت یمن، با گرسنگی حاد مواجه‌اند.

او هشدار داد: «اگر اقدام فوری صورت نگیرد، این وضعیت بدتر خواهد شد.»

فلچر ادامه داد: در مناطق تحت کنترل دولت، نزدیک به نیمی از جمعیت، یعنی حدود ۵ میلیون نفر، با گرسنگی شدید دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

معاون دبیرکل سازمان ملل گفت: «در مناطق تحت کنترل حوثی‌ها (انصارالله یمن)، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل به دلیل نداشتن دسترسی، امکان ارزیابی و مشاهده مستقیم وضعیت را ندارد.»

فلچر تاکید کرد: «اگرچه مردم یمن ممکن است از دیدها پنهان باشند، اما نباید از یادها بروند.»

«هانس گروندبرگ» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن نیز در این نشست گفت: گفت که همچنان در ریاض، مسقط، عمان، بروکسل و نیویورک در حال مذاکره در مورد مسیر پیش رو با طرفین و همچنین ذینفعان منطقه‌ای و بین‌المللی است.

او به عنوان نشانه‌ای از پیشرفت، به توافق ماه گذشته طرف‌ها برای آزادی بیش از ۱۶۰۰ بازداشت‌شده مرتبط با درگیری‌ها اشاره کرد؛ توافقی که پس از ۱۴ هفته مذاکره در اَمان و تحت نظارت سازمان ملل حاصل شد.

وی گفت: «این بزرگ‌ترین عملیات آزادی زندانیان است که در تاریخ این درگیری مورد توافق قرار گرفته است.»

با این حال، او تاکید کرد: «تا زمانی که مناقشه یمن حل‌وفصل نشده باقی بماند، خطر بی‌ثباتی بیشتر همچنان پابرجاست.»

گروندبرگ از طرف‌های درگیر خواست از فرصت کاهش تنش‌های منطقه‌ای برای پیشبرد روند سیاسی استفاده کنند؛ روندی که بتواند به شکلی پایدار به جنگ در یمن پایان دهد.

او همچنین از شورای امنیت خواست تا با تمرکز «مداوم، متحد و پایدار» خود، طرف‌ها را به حرکت در این مسیر ترغیب کند.

فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور یمن، ادامه داد: «در نزدیک به سه سال گذشته، تحولات و تنش‌های منطقه‌ای چشم‌انداز پیشرفت روند صلح یمن را پیچیده‌تر کرده است.»

این مقام سازمان ملل ابراز امیدواری کرد که توافق اخیر میان ایران و ایالات متحده آمریکا «نقطه عطفی» در این زمینه باشد.

گروندبرگ همچنین گفت پیامدهای درگیری اخیر نسبتا مهار شده است و افزود: «ما شاهد ازسرگیری حملات علیه کشتی‌های تجاری در دریای سرخ نبوده‌ایم» و «آرامش نسبی» در داخل یمن که از زمان آتش‌بس سال ۲۰۲۲ برقرار شده، همچنان حفظ شده است.

با این حال، او تاکید کرد که مناقشه یمن هنوز حل نشده است. به گفته وی، درگیری‌های منطقه‌ای فشار بیشتری بر اقتصاد یمن وارد کرده و موجب افزایش هزینه واردات مواد غذایی و سوخت و تشدید فشارهای تورمی شده است.

او با اشاره به کمک ۱۵۰ میلیون دلاری عربستان سعودی برای تامین سوخت نیروگاه‌های برق، این کمک را «حیاتی» توصیف کرد، اما افزود: «در نهایت، مسائل بنیادی که ریشه رنج مردم یمن هستند، تنها از طریق مذاکرات میان طرف‌های درگیر و یک روند سیاسی فراگیر تحت نظارت سازمان ملل می‌توانند به شکلی پایدار حل شوند.»


نظرات

آخرین اخبار
عقب‌نشینی دسته‌جمعی غربی‌ها؛ گروه هفت پشت توافق صلح ایران و ترامپ ایستاد
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز ششم
پایگاه حریر خالی می‌شود؛ آیا این آغاز پایان حضور نظامی آمریکا در منطقه است؟
شمارش معکوس برای اتصال شتاب به شبکه بانکی روسیه؛ خرید با کارت ایرانی در مسکو
ترامپ: توافق نمی کردیم تنگه باز نمی شد/سردار سلیمانی یک نابغه بود
افزایش تنش با ساخت 576 واحد مسکونی جدید در کرانه باختری
قالیباف: توافقات با چین باید به نتایج عملی در اقتصاد تبدیل شود
ایران و روسیه تفاهم‌نامه خرید 20 فروند بالگرد امدادی امضا کردند
جهاد اسلامی فلسطین آتش‌زدن دو مسجد در کرانه باختری را محکوم کرد
گردان‌های حزب‌الله عراق: نبرد پایان نیافته و دستان مقاومت بر ماشه است
تشدید تجاوزات در کرانه باختری؛ از آتش‌زدن مساجد تا حمله به اموال فلسطینیان
جزئیات سفر عبدالناصر همتی به روسیه و بازدید از میر بیزینس بانک
مسکو آماده بازسازی قلب هسته‌ای ایران
بازگشت «آقای خاص» به قلعه فلک‌الافلاک
ایران در آینه آمار؛ مردم چه می‌خواهند؟
نورویدیو | اوباما چه پیامی برای تهران فرستاد ؟ شکافی که می تواند فرصت باشد
وعده جنجالی وزارت ارتباطات: حتی در زمان جنگ هم اینترنت قطع نمی‌شود
آیا سفر تیم مذاکره کننده به سوئیس لغو شده است؟
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت نهم
بن‌بست بانک مرکزی اروپا پس از ماجراجویی علیه ایران
واکنش ناتو به تغییر نقش آمریکا در دفاع جمعی
استقبال عون از کمک ایران برای دستیابی به آتش‌بس
داماد ترامپ و تفرجگاه لوکس؛ جرقه‌ای که آلبانی را به آشوب کشاند
درهای اقتصاد ایران به روی ایرانیان امارات باز شد+ جزئیات بسته حمایتی
بهروز رضوی؛ هنرمندی که با قلبش وارد تالار خاطرات همگان شد
رژیم‌های عربی بازندگان اصلی تجاوز به ایران
نورنما | من اشک فرو ریخته از چشم فراتم/ بشناس منو من یکی از گریه کناتم
حمایت چین از اجرای کامل تعهدات آمریکا در قبال ایران
تیزپاترین و کندروترین های جام جهانی را بشناسید
جدول جدید قیمت محصولات ایران‌خودرو اعلام شد؛ جهش قیمت تارا و دنا
پرچم ایران بر فراز جهان؛ افتخاری که رئیس‌جمهوری را به تحسین واداشت
نظارت قاطع برای رفاه عمومی؛ گمرکات تحت نظر مستقیم دادستانی کل کشور
فروش فوری 11 محصول ایران خودرو آغاز شد + زمان و لینک ثبت‌نام
درخواست رئیس جریان الوفاء برای حمایت ایران از مردم بحرین
جی دی ونس بازگشایی تنگه هرمز را «دستاورد آمریکا» قالب کرد
پرداخت مطالبات گندمکاران از مرز 50 هزار میلیارد تومان عبور کرد
شگفتانه ویژه شبکه سه برای هواداران فوتبال+ جدول
نمایندگان چه کشورهایی در مراسم امضای تفاهم نامه ایران و آمریکا حضور دارند؟
شهرداری تهران مسیر مراسم تشییع رهبر شهید را تعیین کرد
اظهارات جنجالی سفیر آمریکا در سرزمین‌های اشغالی درباره ریشه‌های آمریکا
اظهارات جنجالی وزیر دارایی رژیم صهیونیستی درباره خروج از لبنان
هوشمند سازی مدارس در دستور کار آموزش و پرورش+ میزان اعتبار
قالیباف: وقت ساختن زندگی مردم است؛ باید سنگر را از بچه‌های پای لانچر تحویل بگیریم
موضع‌گیری تند پاپ فرانسیس علیه سیاست‌های ضد مهاجرتی
شوک نفتی جنگ به منطقه یورو؛ رقم تورم چقدر شد؟
زمان آغاز دور جدید تمرینات استقلال اعلام شد
پایان جنگ یا آغاز آزمون بزرگ صلح؟ جلوگیری از وقوع بحران جدید چگونه ممکن است؟
تکرار توهمات گذشته علیه ایران
بحران جمعیت در تهران؛ مهاجرپذیری عامل ناترازی‌ها شد
نرخ‌های جدید ایران‌خودرو چه برسر خریداران واقعی خواهد آورد؟