×
اجتماعی
شناسه خبر : 324281
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/03/26 ساعت 00:10
زاکانی: جنگ با آمریکا یک نبرد تمدنی و وجودی است

زاکانی: جنگ با آمریکا یک نبرد تمدنی و وجودی است

علیرضا زاکانی، شهردار تهران، با بیان اینکه انقلاب اسلامی نظم نوین جهانی پس از جنگ جهانی دوم را به چالش کشیده است، تأکید کرد که تقابل ایران و آمریکا صرفاً نظامی نبوده و در ابعاد اقتصادی، فرهنگی، رسانه‌ای و دیپلماتیک جریانی مستمر است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: علیرضا زاکانی شهردار تهران در گفت‌وگوی ویژه خبری گفت که جنگ ما با آمریکا یک جنگ وجودی استشهردار تهران ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران نظم ساختاری آمریکا بعد از جنگ جهانی را زیرپا گذاشت.ما بدنبال یک نگاه تمدنی هستیم که مقدمه آن یک ایران قوی است و او در صدد جلوگیری از شکل گیری این بایسته است.زاکانی‌ گفت که جنگ با آمریکا فقط نظامی نیست؛ ابعاد اطلاعاتی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی، رسانه‌ای و دیپلماتیک هم دارد.شهردار تهران در بخش دیگر سخنانش گفت که پوتین گفته بود که نیروهای نظامی روسیه به من گفته بودند که ایران نهایتاً یک هفته می‌تواند تنگهٔ هرمز را بسته نگه‌دارد!شهردار تهران ادامه داد: روس‌ها به ایران گفته‌اند باور نمی‌کردیم شما اینقدر قابلیت داشته باشید.
شهردار تهران با بیان‌اینکه امروز نشان داده شد ایران می‌تواند، اما این توانایی نیازمند انسجام ملی است، گفت: هر چیزی که انسجام ملی را مخدوش کند، به دستاوردهای بعدی ما ضربه می‌زند.وی ادامه داد: اتهام‌زنی‌ها آسیب می‌زند؛ اشکال وجود دارد، اما تفسیر آن را از زبان آمریکایی شنیدن خوب نیست.به اعتقاد زاکانی، تیم مذاکره‌کننده باید این فضا را جبران کند. اتهام زدن چه به نیروهای با غیرت حاضر در صحنه، چه به مذاکره‌کنندگان، بسیار بد است.
شهردار تهران‌ تاکید کرد که ما نباید فقط با آمریکا مذاکره کنیم؛ باید با چین و روسیه و کشورهای دیگر هم مذاکره داشته باشیم و نقش خودمان را در جهان آینده ببندیم. زاکانی گفت که انتقام خون امام شهید در جهت انتقام از سران جبهه کفر و باطل است که این اتفاق باید بیفتد، اما این اصلا ما به ازای آن نیست، این ظلم است، ما به ازای انتقام خون رهبر شهید یعنی تغییر جغرافیای سیاسی منطقه، اخراج آمریکا. شهردار تهران ادامه داد:آمریکا در جهان متزلزل شده، هیبتش شکسته و بخش مهمی از حیثیت خود را از دست داده است.

ایران باید به‌صورت فعال برای جهان پس اآمریکا برنامه‌ریزی کرده و نقش‌آفرینی کند.وی ادامه داد: نوع مواجهه با همسایگان، کشورهای خلیج فارس، چین، روسیه و سایر کشورهای همسو نیازمند یک نقشه راه مشخص است.باید با یارگیری‌های جدید و توسعه همکاری‌ها، جایگاه ایران را در نظم جدید جهانی تقویت کنیم.شهردار تهران بیان کرد: ما تنها به بخشی از خواسته‌های خود رسیده‌ایم و هنوز گام‌های بلندتری در پیش داریم. با وجود ادامه مسیر، آمریکا در مجموع این ماجرا با یک شکست قطعی مواجه شده است.
زاکانی تاکید کرد که مردم ما متاسفانه مواجه هستند با ۱۴ بندی که آمریکا آن را تفسیر می‌کند و ما نباید سکوت کنیم و باید توضیح دهیم.وی ادامه داد: نباید به بهانه ملاحظات مختلف از توضیح دادن به افکار عمومی خودداری کنیم. در جنگ روایت‌ها نباید عقب بمانیم و میدان را در اختیار طرف مقابل قرار دهیم. وقتی روایت آمریکا به‌صورت گسترده منتشر می‌شود، وظیفه ما ارائه توضیح و تبیین برای مردم است.

شهردار تهران‌گفت که سکوت در برابر روایت‌سازی طرف مقابل، به نفع منافع ملی نیست و باید برای آن چاره‌اندیشی شود.اینکه مردم تنها یک روایت از ماجرا را بشنوند، رویکرد درستی نیست و باید اطلاع‌رسانی شفاف‌تری صورت گیرد.زاکانی در ادامه ‌گفت‌که ما در میانه جنگیم و به‌هیچ‌وجه کسی نباید فکر کند که جنگ تمام شده؛ جنگ یک توقفی دارد و آمریکا و اسرائیل دنبال تکمیل بانک اطلاعاتی‌ خود و مهیاکردن دیگر آورده‌هایشان هستند. ما باید دست پر باشیم، که ‌اولا جرات نکند نزدیک شود و اکر نزدیک شد سیلی محکم‌تری از گذشته بخورد.
وی گفت که سطح امتیازگیری ما در مذاکره فعلی «میانه رو به بالا» است.شهردار تهران تاکید کرد که ۱۴ بند تفاهم با نظریهٔ تفسیری مذاکره‌کنندگان و امضای آنان به‌عنوان یک سند در نظام اسلامی است و اعضای شورای‌عالی امنیت ملی به آن رای داده‌اند.
به گفته زاکانی، ضمانت اجرای تفاهم و توافق با آمریکا خود ما هستیم و ما هر لحظه آماده نبرد مجدد در صورت بد عهدی آمریکا هستیم. باید اینو به ملت بگویم ؛ مثل اینکه می خواهند کاپ اخلاق بگیریند ؛ در حالی که او دائما تفسیر خودش را می‌گوید، باید به مردم بگویند که اگر امریکا این‌ اتفاقات را رقم نزد ما به ازای آن ‌این‌کارها را می کنیم.ما باید پبش بینی پذیر باشیم‌ یکی از اشتباهات بزرگ ما این است که پیش بینی پذیر نیستیم؛ امریکا باید بداند هر اقدامی که می کند گام‌ بعدی ما چه خواهد بود، و در گام ‌بعدی چه هزینه سنگینی برای آمریکا ایحاد خواهیم کرد و این پیش بینی پذیری به عنوان عنصر فعال، حساب کار را دست انها خواهد داد.
 


نظرات

آخرین اخبار
نورنما | سیدی که تا آخر بر آنچه که حق بود ایستاد
آغاز مرحله چهارم ثبت‌نام مسکن استیجاری زوج‌های جوان در 3 استان
قتل پدر با کارد آشپزخانه؛ جزئیات تازه از جنایت نیمه‌شب در مشهد
پیش بینی قیمت دلار سه‌ شنبه 23 تیر 1405
اروپا از هرمز چه می‌خواهد که نمی‌گوید؟
آمار رسمی شهدا و زخمی های حملات آمریکا به ایران از 6 تا 22 تیرماه
پیگیری اتاق تهران نتیجه داد؛ رئیس‌جمهور ورود کرد
زمان صدور احکام متناسب‌سازی بازنشستگان فولاد اعلام شد
فاجعه گرمای مرگبار در اروپا چه میزان کشته برجای گذاشت؟
سفارت ایران در لندن: آمریکا امنیت تنگه هرمز را به خطر انداخته است
نساجی برای رضایت‌نامه «دانیال ایری» رقم سنگینی تعیین کرد
احتمال خروج آذربایجان از شورای اروپا؛ موضع جدید باکو اعلام شد
قیمت نقره امروز دوشنبه 22 تیر 1405+ جدول
حادثه امنیتی برای یک نفتکش در جنوب عدن
آیا پرداخت حقوق بازنشستگان با مشکل مواجه شده است؟ تأمین اجتماعی پاسخ داد
سعید صبری درگذشت
پرداخت معوقات فروردین و اردیبهشت بازنشستگان فعلاً امکان‌پذیر نیست
اقدام جدید و خصمانه انگلیس علیه سپاه پاسداران
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 22 تیر 1405 + جدول
چهارمین حمله آمریکا به ایران؛ پاسخ قاطع موشکی و پهپادی ایران به پایگاه‌های آمریکا در منطقه
تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز صفر شد
قطع برق ادارات پرمصرف و محدودیت برق خانگی از فردا آغاز می شود
وزیر خارجه فرانسه: تا توقف برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌ها لغو نمی‌شود
آغاز پیش‌فروش بلیت‌های بازی اسپانیا و فرانسه در سینما
حمله عربستان به فرودگاه صنعا/یمن: حمله عربستان بی‌پاسخ نخواهد ماند
بولتون از حمایت از عوامل تجزیه‌طلب علیه ایران سخن گفت
رهبری ایران پیام جدیدی برای لبنان و حزب‌الله فرستاد
وزیر خارجه مصر: پروژه «اسرائیل بزرگ» محکوم به شکست است
وداع سینمای جهان با ستاره پارک ژوراسیک؛ سم نیل درگذشت
داور پرحاشیه جام جهانی دوباره سوت می‌زند؛نبرد فرانسه و اسپانیا زیر ذره‌بین بارتون
نورنما | تشییع باشکوه رهبر ایران در دنیای لگو!
افشاگری رسانه عبری: نتانیاهو برای نجات سیاسی خود به دشمن نیاز دارد
دستگیری کلاهبردار فضای مجازی در تهران؛ فروش دعا و طلسم با درآمدهای کلان
گرمای بی‌سابقه در راه بوشهر است؛ دما به 50 درجه می رسد؟
قیمت دلار امروز دوشنبه 22 تیر 1405+ جدول
تیم ملی تیراندازی ایران با 16 ورزشکار راهی جام جهانی چین شد
گمرک بازرگان مجاز به ترخیص خودرو شد+ زمان اجرای ابلاغیه
مشهدی ها منتظر گرمای بالای 40 درجه باشند
هشدار زرد هواشناسی برای تهران/ موج گرمای شدید در پیش است
نورویدئو | پاداش واشنگتن؛ صورت حساب سنگین ابوظبی
«مردان آهنین» با شکوهی جدید به تلویزیون می‌آید
صدور مجوز شورای پروانه نمایش برای 4 فیلم و یک انیمیشن
حملات گسترده رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
وزیر خارجه اسپانیا: بحران خاورمیانه راه‌حل نظامی ندارد
تراز 5 میلیون واحدی شاخص کل بورس از دست رفت
پیام جدید اروپا درباره ایران و آمریکا؛ بروکسل آماده میانجیگری شد
صدای ماندگار اپرای تهران خاموش شد
محسنی‌اژه‌ای: دستگاه قضایی مسئول مستقیم مبارزه با فساد، محاکمه و مجازات مفسد است
آمار جدید ابربدهکاران بانکی منتشر شد
موج گرما برنامه بازدید از برج ایفل و لوور را بهم ریخت