×
بین الملل
شناسه خبر : 324262
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/03/25 ساعت 22:15
آمریکا: آماده برداشتن گام‌هایی برای کاهش تحریم‌های ایران هستیم

آمریکا: آماده برداشتن گام‌هایی برای کاهش تحریم‌های ایران هستیم

مقامات ارشد دولت آمریکا اعلام کردند واشنگتن در چارچوب روند دیپلماتیک، آمادگی دارد برخی اقدامات اولیه را برای کاهش تدریجی تحریم‌های ایران انجام دهد.

نورنیوز-گروه بین الملل: سی ان ان روز دوشنبه به وقت محلی گفت که مقام‌های ارشد دولت آمریکا احتمال هرگونه «توافق جانبی» با هدف آزادسازی دارایی‌های ایران که در کشورهای خلیج فارس مسدود شده‌اند را کم‌اهمیت جلوه دادند، اما در عین حال گفتند آمریکا آماده است برای آغاز روند کاهش تحریم‌ها، برخی «گام‌های کوچک» بردارد.
یکی از مقام‌های ارشد آمریکایی گفت کشورهای ائتلاف خلیج فارس «بسیار از توافق میان آمریکا و ایران برای آغاز مذاکرات فشرده درباره برخی مسائل پیچیده و حل‌نشده جهت پایان دادن به این مناقشه حمایت کرده‌اند.»

سی ان ان افزود: از جمله این مسائل، گزارش شده است ایران خواستار آزادسازی ۱۲ میلیارد دلار از دارایی‌های مسدودشده بلافاصله پس از امضای یک توافق موقت با آمریکا شده و همچنین ۱۲ میلیارد دلار دیگر در مرحله‌ای بعدی.
سی ان ان گفت، وقتی از یک مقام آمریکایی پرسیده شد که آیا این توافق مانع از آن می‌شود که یک کشور ثالث فوراً دارایی‌های ایران را آزاد کند، او گفت: «شما شاهد توافق‌های جانبی با قطر یا امارات یا هیچ یک از این کشورهای دیگر نخواهید بود.»

او با اشاره به «هماهنگی نزدیک» با شرکای منطقه‌ای افزود: «این ایده که هر یک از این کشورها بخواهند با ایرانی‌ها توافق‌های جانبی انجام دهند، به نظر من نه‌تنها بعید، بلکه کاملاً غیر منطقی است.»
یک مقام ارشد دیگر دولت آمریکا نیز گفت که آمریکا و ایران در «مراحل اولیه» «اعتماد سازی» هستند، اما اشاره کرد که آمریکا «آماده آزادسازی دارایی‌های مسدودشده است و آماده کاهش تحریم‌ها هستیم.»
او گفت: «در آغاز، ما هم برخی گام‌های کوچک برمی‌داریم، اگر آن‌ها هم برخی گام‌های کوچک به سمت ما بردارند که نشان دهد به تعهداتشان پایبند هستند.»
این مقام آمریکایی از ارائه جزئیات درباره اینکه این «گام کوچک» دقیقا چه خواهد بود، خودداری کرد، اما مقام اول بعدا توضیح داد که در حال حاضر «هیچ مبلغی (دلاری) از دارایی‌های مسدودشده توسط آمریکا یا هیچ کشور دیگری آزاد نشده است.»

 دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا عصر یکشنبه به وقت محلی (۱۴ ژوئن ۲۰۲۶ برابر با ۲۵ خرداد ۱۴۰۵) در شبکه تروث سوشال خود پس از دو جنگ علیه ایران اعلام کرد: توافق با جمهوری اسلامی ایران اکنون کامل شده است.

پیش از این، شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان اعلام کرد که تفاهم‌نامه میان دو کشور حاصل شده و در روز جمعه ۱۹ ژوئن (۲۹ خرداد) در سوئیس امضا خواهد شد.

دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ایران نیز با صدور بیانیه‌ای درباره توافق پایان جنگ میان ایران و آمریکا تاکید کرد که بر اساس توافقات انجام شده، جنگ و عملیات نظامی در تمامی جبهه ها از جمله لبنان از امشب به صورت فوری و دائمی پایان یافته و به علاوه، محاصره دریایی علیه ایران بلافاصله و به طور کامل خاتمه می‌یابد.


نظرات

آخرین اخبار
گرمای شدید کرمانشاه را تعطیل کرد
اطلاعیه فوری فرمانداری امیدیه درباره صدای انفجارهای امروز
مهاجرانی: بنزین سهمیه‌ای گران نمی‌شود؛ ناترازی انرژی را نمی‌توان پنهان کرد
مهران در آستانه تکمیل ظرفیت پارکینگ‌ها
جنجال دخالت ترامپ در فیفا پای اینفانتینو را به کنگره باز کرد
امتحانات نهایی 1405 در سایه جنگ؛ رقابت برابر یا شرایط نابرابر؟
آیت‌الله جوادی آملی: ملت ایران به هیچ مهاجمی امان نمی‌دهند
گفتگوی تلفنی پوتین و پاشینیان درباره روابط دوجانبه
تعطیلی زودهنگام ادارات کردستان برای مهار گرما و بحران برق
گزارش 6 انفجار در عربستان
پایان انتظار طولانی برای کارت سوخت
نزدیکی اروپا به نقطه بسیار خطرناک
آغاز پرداخت تسهیلات جدید به بازنشستگان نیروهای مسلح/افزایش سقف وام‌های قرض‌الحسنه و مرابحه
مذاکره بر سر ثبات منطقه و رفع ناامنی
گروه‌های حساس جامعه، در معرض وضعیت ناسالم
رکورد جهانی اربعین
قیمت گوشت قرمز امروز 6 مرداد + جدول قیمت ها
ساعت و محل برگزاری قرعه کشی لیگ برتر بیست و ششم اعلام شد
هشدار سازمان بازرسی پس از معطلی 9 ساعته پرواز نجف
عرضه یک‌چهارم نفت جهان در تعلیق
رقم درخواستی رامین رضاییان از استقلال لو رفت+ مبلغ پیشنهادی
چرا آمریکا جلسهٔ شورای امنیت سازمان ملل را ترک کرد؟
ادعای جنجالی درباره رونالدو
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 6 مرداد 1405
غربالگری 3 سرطان شایع با الگوی جدید در کشور آغاز شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 6 مرداد 1405+ جدول قیمت ها
نذر11 تن هندوانه کشاورزان میانه در موکب‌های اربعین
صادرات قند آزاد شد
اکونومیست: حمله زمینی آمریکا به ایران بعید است
قتل هولناک دختر پرستار به خاطر 30 گرم طلا؛ اعترافات تکان دهنده قاتل
سیاست نامه | جنگ بیانیه ها میان دولت و صداوسیما به نفع کیست؟
حمله اوکراین به کشتی ایرانی
مخالفت اکثر آمریکایی‌ها با جنگ ترامپ علیه ایران
دبیرکل بعدی سازمان ملل چه کسی می‌شود؟ 7 نامزد برای یک صندلی
دوصدایی با طعم گلوله یا کلمه!؟
آخر جنگ چه خواهد شد؟!
برنامه مسابقات ورزشی امروز 6 مرداد 1405+ جدول پخش
دیپلماسی جنگ؛ جبهه دوم قدرت ملی
از هالیوود تا هرمز؛ روایت ترامپ از قدرت یا فرار از واقعیت؟
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 6 مرداد 1405 + وضعیت استانها
دو عامل جنایت میدان شهید علیخانی اصفهان اعدام شدند/جزئیات تکان دهنده شهادت 4 مأمور فراجا
5 علامت هشدار سردرد که هرگز نباید نادیده بگیرید
ابهام در آمار تلفات آمریکا؛ حذف نام نظامیان کشته شده و مجروح از فهرست رسمی
4 عامل کلیدی که دانشجویان را به تقلب ترغیب می کند
مراسم بزرگداشت قائد شهید امت در حرم امام علی (ع)
پشت پرده یک پرونده امنیتی؛ عراق از بازداشت گروهک خرابکار وابسته به اوکراین خبر داد
هشدار قاطع قرارگاه خاتم‌الانبیا به آمریکا؛ تهدید شناورهای ایرانی بی‌پاسخ نمی‌ماند
پشت پرده نشست امروز ترامپ با نتانیاهو و زلنسکی؛ ایران محور رایزنی‌های واشنگتن
کاشی سیمانی جایگزین کولر برای کاهش دمای ساختمان
هشدار سازمان ملل درباره گسترش شهرک‌سازی اسرائیل در کرانه باختری