×
سیاسی
شناسه خبر : 324229
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/03/25 ساعت 18:41
انتقاد معاون اول رئیس‌جمهور از رویکرد صداوسیما نسبت به اینترنت

انتقاد معاون اول رئیس‌جمهور از رویکرد صداوسیما نسبت به اینترنت

محمدرضا عارف با اشاره به نظرسنجی صداوسیما اعلام کرد اکثریت مردم با قطع اینترنت مخالف‌اند اما این دیدگاه در برنامه‌های تلویزیونی به‌درستی بازتاب داده نمی‌شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمدرضا عارف روز دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۵ در جلسه ستاد ویژه راهبری و ساماندهی فضای مجازی، با اشاره به نقش تعیین‌کننده علم و فناوری در اقتدار ملی و موفقیت‌های جمهوری اسلامی ایران در برابر دشمنان، اظهار کرد: پیروزی‌های کشور در برابر دشمن آمریکایی ـ صهیونیستی حاصل سرمایه‌گذاری راهبردی نظام بر پایه دیدگاه‌های امام شهید انقلاب اسلامی در حوزه علم و فناوری بوده است.

وی افزود: برخی این پرسش را مطرح می‌کنند که در شرایط وجود مشکلات معیشتی، چرا باید در حوزه علم و فناوری سرمایه‌گذاری شود؛ در حالی که علم و فناوری کالایی لوکس نیست و امروز همه به‌خوبی مشاهده کرده‌اند که این حوزه چه نقشی در افزایش قدرت ملی، ارتقای امنیت کشور و پیروزی بر دشمنان ایفا می‌کند.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به محدودیت‌های بودجه‌ای در این بخش گفت: بودجه حوزه علم و فناوری کشور همچنان با استانداردهای جهانی فاصله دارد و کل بودجه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری به اندازه بودجه یک دانشگاه برتر دنیا هم نیست. با چنین شرایطی نمی‌توان انتظار داشت در رقابت جهانی عقب نمانیم. برای پیشرفت در این عرصه باید نگاه و حمایت از علم و فناوری تغییر کند.

عارف با تأکید بر ضرورت تقویت اقتدار ملی اظهار داشت: رژیم صهیونیستی نشان داده است که هیچ پایبندی به قواعد انسانی و حقوقی ندارد و هرگاه احساس کند کشوری در موضع ضعف قرار گرفته، از تجاوز و حمله دریغ نمی‌کند. بنابراین اگر به دنبال صلح پایدار و امنیت باثبات هستیم، ناگزیر از سرمایه‌گذاری در علم و فناوری و تقویت قدرت ملی خود هستیم.

وی همچنین بر ضرورت حمایت از نخبگان و دانشمندان کشور تأکید کرد و گفت: برای دستیابی به پیشرفت‌های علمی و فناورانه باید حداقل‌های معیشتی و رفاهی پژوهشگران و متخصصان را تأمین کنیم تا بتوانند با تمرکز بیشتری برای حل مسائل کشور تلاش کنند.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به مأموریت‌های ستاد ویژه راهبری و ساماندهی فضای مجازی تصریح کرد: این ستاد به دنبال موازی‌کاری نیست، بلکه وظیفه دارد مسیر توسعه فناوری را هموار کند. هیچ کشوری در مقابله با فناوری موفق نشده و تنها راه، همراهی با فناوری و بومی‌سازی آن است.

وی افزود: توجه به ملاحظات امنیتی یک الزام قطعی است، اما نباید سلیقه‌ها و منافع شخصی جایگزین الزامات واقعی امنیتی شود. بخشی از مخالفت‌ها با اینترنت بین‌الملل ناشی از نگاه‌های سلیقه‌ای و منافع شخصی است.

عارف با اشاره به وضعیت کشور در حوزه امنیت سایبری گفت: جمهوری اسلامی ایران در مقاطعی جزو کشورهای پیشرو منطقه و حتی جهان در حوزه امنیت سایبری بود، اما در برخی دوره‌ها به جای حل مسئله، صورت مسئله پاک شد. رویکرد دولت چهاردهم و این ستاد، حل مسائل و بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های فناوری است.
وی ارتقای جایگاه کشور در حوزه فضای مجازی و هوش مصنوعی را یک ضرورت راهبردی دانست و اظهار داشت: دولت چهاردهم در چارچوب رهنمودهای امام شهید انقلاب اسلامی، توسعه هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین را با جدیت دنبال می‌کند. یکی از مأموریت‌های اصلی این ستاد نیز فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای تحقق این هدف است.
معاون اول رئیس‌جمهور افزود: امام شهید انقلاب اسلامی تأکید داشتند که جمهوری اسلامی ایران باید در حوزه هوش مصنوعی به جمع کشورهای تک‌رقمی جهان بپیوندد. آیا با قطع اینترنت بین‌الملل یا اینترنت کم‌سرعت می‌توان به این هدف دست یافت؟ برای رسیدن به جایگاه تک‌رقمی در هوش مصنوعی، دسترسی به اینترنت بین‌الملل با کیفیت و سرعت مناسب یک ضرورت است و ما این موضوع را با جدیت دنبال می‌کنیم.
وی با بیان اینکه تصمیمات ستاد ویژه راهبری و ساماندهی فضای مجازی ممکن است با مخالفت‌هایی همراه باشد، گفت: شنیدن نقدها و اعتراض‌ها را وظیفه خود می‌دانیم، اما در نهایت بر اساس منافع کشور و مردم تصمیم خواهیم گرفت.

عارف با اشاره به نتایج نظرسنجی‌ها درباره اینترنت بین‌الملل اظهار داشت: براساس نظرسنجی‌های انجام‌شده، ۸۹ درصد مردم مخالف قطع اینترنت بین‌الملل هستند و تنها ۱۱ درصد از این موضوع حمایت می‌کنند. حتی معتقدم اگر استدلال‌های فنی و کارشناسی به‌درستی برای این گروه نیز تبیین شود، بخشی از آنان در دیدگاه خود تجدیدنظر خواهند کرد. اما در نهایت ما نمی توانیم نظر اقلیت را به اکثریت تحمیل کنیم؟

وی همچنین با انتقاد از رویکرد صداوسیما در موضوع اینترنت بین‌الملل گفت: براساس نظرسنجی خود صداوسیما نیز ۶۳ درصد مردم مخالف قطع اینترنت بین‌الملل هستند، اما در برنامه‌های این رسانه عمدتاً از افرادی دعوت می‌شود که موافق محدودسازی اینترنت هستند و فرصتی برای طرح دیدگاه‌های مخالف قطع اینترنت فراهم نمی شود.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: فردی که دو واحد کامپیوتر پاس نکرده به عنوان کارشناس اینترنت می‌آورند تلویزیون به عنوان مخالف اینترنت صحت می‌کند، با چه حقی؟ با چه هدفی؟ چرا؟ چرا از موافقان اتصال به اینترنت بین‌الملل، متخصصان این حوزه، مسئولان وزارت ارتباطات و صاحب‌نظران فنی برای حضور در برنامه‌های صداوسیما دعوت نمی‌شود؟ در کشور افراد بسیاری با دانش و تخصص لازم در این زمینه حضور دارند که می‌توانند ابعاد مختلف این موضوع را برای افکار عمومی تشریح کنند.

عارف همچنین با انتقاد از برخی برخوردهای دوگانه در این حوزه اظهار داشت: نمی‌توان برای عموم مردم محدودیت ایجاد کرد، اما همزمان برخی افراد یا مجموعه‌ها از دسترسی‌های ویژه بهره‌مند باشند. اگر لازم باشد درباره این تناقض‌ها و تفاوت میان دسترسی برخی افراد با عموم مردم نیز صریح‌تر سخن خواهیم گفت. آن آقایی که در جلسات با اینترنت بین‌الملل مخالفت می‌کند خودش اینترنت سفید دارد، اگر اینترنت بین‌الملل، بد است چرا خودت داری؟ مگر تو با بقیه مردم چه فرقی داری؟

وی در پایان از همکاری و همراهی رئیس قوه قضاییه، معاونان این قوه و دیوان عدالت اداری با ستاد ویژه راهبری و ساماندهی فضای مجازی قدردانی کرد و گفت: تعامل و همکاری میان قوا نقش مهمی در حل مسائل کشور و پیشبرد برنامه‌های حوزه فضای مجازی و فناوری‌های نوین دارد.


نظرات

آخرین اخبار
وزارت بهداشت؛ امتحانات جامع پزشکی و دندان‌پزشکی عقب افتاد
تجاوز مشترک آمریکا و عربستان به مقرهای مقاومت در عراق ؛ 20 شهید و 32 زخمی
بازگشت پیکر شهید خلبان سوخو 24 به میهن؛روایت ارتش از شجاعت خلبان کاظمی
قیمت طلای جهانی امروز 7 مرداد 1405؛ بازار در انتظار تصمیم فدرال رزرو
زاکانی: ادامه فعالیت انبارهای نفت در شهر تهران صلاح نیست
علت شنیده شدن صدای انفجار در دزفول اعلام شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 7 مرداد 1405+ جدول کامل قیمت ها
بحران پشت آمار؛ میلیون‌ها جوان بیرون از میدان زندگی
مرحله جدید اجرای کالابرگ الکترونیکی آغاز شد+ جزییات
آیا دیپلماسی کارساز خواهد شد؟
قیمت دینار عراق امروز چهارشنبه 7 مرداد اعلام شد
تردد در محورهای اربعینی روان است؛ محور بندرعباس–لار همچنان مسدود
مرگ دلخراش 5 زن در سقوط مرگبار مینی‌بوس در جاده کاشمر
آمریکا در پارادوکس جنگ و مذاکره
پیش‌فروش بلیت قطار در همه مسیرها آغاز شد
لینک و برنامه قطعی برق ایلام امروز چهارشنبه 7 مرداد
زمان برگزاری امتحانات نهایی معوق پایه دوازدهم در 4 استان جنوبی اعلام شد
برنامه قطعی برق قم امروز چهارشنبه 7 مرداد اعلام شد
وقت چرخش راهبردی صدا و سیما
گرمای هوا آلودگی سمی را دو برابر می‌کند
آخرین وضعیت ترافیک جاده‌های کشور؛ ترافیک سنگین در آزادراه قزوین–کرج–تهران
لایحه مقابله با جنایات بین‌المللی؛ تجلی عدالت کیفری ملی
پشت نقاب دیپلماسی؛ اتاق عملیات جدید علیه تهران
نشنال اینترست: آمریکا در برابر ایران به اهداف راهبردی خود نرسید
اولیانوف: اوکراین پس از هشدارهای ایران از موضع اولیه خود عقب‌نشینی کرد
برنامه مسابقات ورزشی امروز چهارشنبه 7 مرداد 1405
حملات موشکی ایران به پایگاههای آمریکا در اردن؛ سه نفتکش متخلف هدف قرار گرفتند
اقتصادنگار | آیا گران شدن بنزین مصرف و قاچاق آن را کم می‌کند؟
وضعیت آب و هوا امروز چهار شنبه 7 مرداد 1405+ وضعیت استانها
آسم و آلرژی در کودکان را با سرماخوردگی اشتباه نگیرید
روش‌های طلایی برای محافظت از پوست در پیاده روی اربعین
غذای ناسالم عامل مرگ 1.5 میلیون نفر در جهان
نمک زیاد،قاتل خاموش سلامت ایرانی‌ها/توصیه‌هایی برای کاهش مصرف
خطرات بهداشتیِ یک مُد پرطرفدار
جزئیات طرح جدید بهزیستی برای کمک به خانواده‌های دارای چندقلو
عراقچی در تماس وزیرخارجه اوکراین: باید خسارات به‌ منافع ما جبران شود
عربستان مدعی رهگیری پهپادهای مهاجم به تأسیسات نفتی شد
آژانس بین‌المللی انرژی: بحران خاورمیانه امنیت انرژی جهان را تهدید می‌کند
حملات پهپادی به اربیل و سلیمانیه
آتش‌بس ایران و آمریکا؛ موضوع گفت‌وگوی وزیران خارجه اردن و پاکستان
پهپادهای ناشناس؛ چالش امنیتی جدید برای اسرائیل
تاکید نوری قزلجه بر یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی
اولین واکنش وزیر خارجه اوکراین پس از حمله به شناور ایرانی؛ پیام مهم به عراقچی چه بود؟
نیمی از ناوگان حمل‌ونقل عمومی راهی مرز مهران شد
پشت‌پرده دیدار ترامپ و زلنسکی؛ آمریکا و اوکراین به‌دنبال تولید مشترک پاتریوت
مذاکره چین با یمن برای عبور از دریای سرخ
نشست محرمانه تل‌آویو و ابوظبی درباره ایران
پوتین: تحریم‌های غرب علیه روسیه شکست خورده است
ادعای ارتش تروریستی آمریکا درباره محاصره دریایی و تداوم رویکرد خصمانه علیه ایران
امضای اسناد همکاری میان عراق و ترکیه