×
سیاسی
شناسه خبر : 324190
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/03/25 ساعت 18:01
سیدمحمد خاتمی: باید از گام ﺑﻠﻨﺪ اﻣﻀﺎی ﺗﻔﺎﻫﻢ‌نامه ﻣﻴﺎن اﻳﺮان و آﻣﺮﻳﻜﺎ، خشنود بود

سیدمحمد خاتمی: باید از گام ﺑﻠﻨﺪ اﻣﻀﺎی ﺗﻔﺎﻫﻢ‌نامه ﻣﻴﺎن اﻳﺮان و آﻣﺮﻳﻜﺎ، خشنود بود

سید محمد خاتمی رئیس جمهور اسبق کشورمان در پی امضای یادداشت تفاهم پایان جنگ میان ایران و آمریکا، بیانیه‌ای را منتشر کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی:  متن بیانیه سید محمد خاتمی در پی می آید:

ﺑﺴﻢ الله اﻟﺮﺣﻤﻦ اﻟﺮﺣﻴﻢ

ﮔﺮﭼﻪ ﺗﺎ ﺑﺮﻗﺮاری توافق و ﺻﻠﺢ ﭘﺎﻳﺪار پس از جنگی ویرانگر و ﻓﺮاﻫﻢ آﻣﺪن زﻣﻴﻨﻪ ﻫﺎی ﻣﻨﺎﺳﺐ برای عبور از تنگناها و بحران های کشور، حل مسائل معیشتی و تأمین رفاه مردم، بازسازی و ﺗﻮﺳﻌﻪ همه جانبه میهن ﻋﺰﻳﺰ، ﺑﺮﺧﻮرداری ﻣﻠّﺖ ﺷﺮﻳﻒ از ﺣﻘﻮق اساسی و ﻣﺴﻠﻢ ﺧﻮد و ﺑﻬﺮهﮔﻴﺮی از ظرفیت های ﺗﻤﺪﻧی، ﺗﺎرﻳﺨی، اﻗﺘﺼﺎدی، ﻓﺮﻫﻨﮕی، اجتماعی و اﻧﺴﺎﻧی اﻳﺮان ﺳﺮﺑﻠﻨﺪ در ﺟﻬﺖ ﺑﺎزﻳﺎﻓﺘﻦ ﺟﺎﻳﮕﺎه ﻣﻤﺘﺎز آن در ﻣﻨﻄﻘﻪ و ﺟﻬﺎن، راه درازی ﭘﻴﺶ رو اﺳﺖ، اﻣﺎ باید از ﮔﺎم ﺑﻠﻨﺪ و ﺷﺠﺎﻋﺎﻧﻪ ای ﻛﻪ ﺑﺮای اﻣﻀﺎی ﺗﻔﺎﻫﻢ نامه ﻣﻴﺎن اﻳﺮان و آﻣﺮﻳﻜﺎ ﺑﺮداﺷﺘﻪ ﺷﺪ، به‌جد ﺧﺸﻨﻮد بود.

ﻣﻠﺖ ﺷﺮﻳﻒ ﻣﺎ برای استیفای ﺣﻖ، حفاظت از کیان این سرزمین، ﭘﺎﺳﺪاری از آرمان های ﺗﺎرﻳﺨﻲ و منافع ملی و ناامید ﻛﺮدن متجاوزان جنگ افروز و دﺷﻤﻨﺎن ﻋﺰّت و اﺳﺘﻘﻼل و آزادی اﻳﺮان ﺑﺰرگ و ﺟﻤﻬﻮری اﺳﻼﻣی، در جنگ اخیر و پیش از آن ﻫﺰﻳﻨﻪ های ﺑﺴﻴﺎر ﺳﻨﮕﻴﻨی ﭘﺮداﺧﺘﻪ و خسارت ها و تحریم ﻫﺎی متعددی را ﺗﺤﻤﻞ ﻛﺮده اﺳﺖ؛ تا آنجا که ﺷﻬﻴﺪان بزرگی را ﺑﻪ ﻛﺎروان ﺳﺎﻻری رﻫﺒﺮ ﺷﻬﻴﺪ ﺧﻮد ﺑﺪرﻗﻪ ﻛﺮده و داغ اﻧﺒﻮﻫی از فرزندان ﺧﻮیش را در حوادث مختلف به دل سپرده است.

اکنون ﻣﻘﺎوﻣﺖ ﺷﮕﻔﺖ اﻧﮕﻴﺰ و تاب‌آوری ملت، هوشیاری، قدرت و دست آوردهای افتخارآفرین مدافعان و رزمندگان میهن، تدبیر و تلاش بی وقفه مسئولان و دولت، تقدیر جدیدی را برای کشور رقم زد؛ همه نهادهای ذیربط، قشرها و گروهها در عین تنوع و کثرت آراء و حتی نقد و اﺧﺘﻼف نظرﻫﺎی ﺳﻴﺎﺳی، اﻗﺘﺼﺎدی، اﺟﺘﻤﺎﻋی، دﻳﻨی و قومی، بر یک نظر متفق شدند که باید سایه جنگ و تحریم و تجاوز را از این سرزمین دور کرد. به رونق اقتصاد و تأمین زندگی و رضایت همه مردم و توسعه همه جانبه ایران اندیشید و برای این مهم مذاکره و دیپلماسی را وجه دیگر میدان و مقاومت دانست. در مواجهه با همه تهدیدها و فرصت های ملی، منطقه ای و بین المللی، قدرت دفاعی و قدرت دیپلماسی دو وجه جدایی ناپذیرند.

آنچه در این ماهها و روزهای سخت بر ما گذشت، ﺑﺮ ﺟﻬﺎﻧﻴﺎن ﺛﺎﺑﺖ ﻛﺮد ﻛﻪ اوﻻً اﻳﺮان ﭘﺎﻳﺪار و ﻣﺎﻧﺪﮔﺎر اﺳﺖ، ﺛﺎﻧﻴﺎً اﻳﺮان و ﻣﻠﺖ ﺑﺰرگ ﻣﺎ، ﻫﺮﭼﻨﺪ از ﻫﺴﺘی، اﺳﺘﻘﻼل و ﻋﻈﻤﺖ ﺧﻮد ﺟﺎﻧﺎﻧﻪ دﻓﺎع می ﻛﻨﺪ، ولی ﺧﻮاﺳﺘﺎر برقراری ﺻﻠﺢ و ﺛﺒﺎت ﭘﺎﻳﺪار در ﻣﻨﻄﻘﻪ و ﺑﺮﺧﻮرداری ﻫﻤﻪ ﻛﺸﻮرﻫﺎ به ﺨﺼﻮص ﻫﻤﺴﺎﻳﮕﺎن ﻋﺰﻳﺰ از ﺻﻠﺢ و اﻣﻨﻴﺖ و ﺗﻮسعه اﺳﺖ.

در پیشبرد این امر ﺑﺎﻳﺪ از رﻫﺒﺮی ﻣﺤﺘﺮم ﻧﻈﺎم، رئیس جمهور و دوﻟﺖ ﻋﺰﻳﺰ، شورای عالی امنیت ملی، هیأت مذاکره کننده، ﻧﻈﺎﻣﻴﺎن ﻗﻬﺮﻣﺎن، نخبگان و ﻫﻤﻪ ﻛﺴﺎﻧی ﻛﻪ از ﺑﻴﺮون و درون ایران ﭘﺎیﺑﻨﺪی ﺧﻮد را ﺑﻪ ﻋﺰت و اﺳﺘﻘﻼل ﻣﻴﻬﻦ ﻧﺸﺎن دادﻧﺪ و زﻣﻴﻨﻪ ﺗﻔﺎﻫﻢ اﺑﺘﺪاﺋی را ﻓﺮاﻫﻢ آوردﻧﺪ، ﺳﭙﺎﺳﮕﺰاری ﻛﺮد.

اینک زمان حمایت و همراهی یکپارچه مردم، اعم از حامیان و منتقدان نظام از مذاکره و مذاکره کنندگان و گام برداشتن در جهت توافق و صلح پایدار و زندگی دور از هراس و جنگ است. مسئولان کشور نیز در ﻫﻤﻪ ردهﻫﺎ ﺑﺎﻳﺪ ﻗﺪر اﻳﻦ ﻣﻠﺖ ﺑﺰرگ را ﻋﻤﻼً ﺑﺪاﻧﻨﺪ و زﻣﻴﻨﻪ ﻫﺎی لازم را برای جلب رضایت عموم مردم و ﺑﺮﺧﻮرداری ﻋﺎدﻻﻧﻪ ﻫﻤﮕﺎن از ﻣﺰاﻳﺎی زﻧﺪﮔی، به ﺨﺼﻮص ﻣﺒﺎرزه ﺑﻨﻴﺎدی ﺑﺎ ﻓﻘﺮ و ﻓﺴﺎد و ﺗﺒﻌﻴﺾ ﻓﺮاﻫﻢ آورﻧﺪ.

اکنون نه پایان بحران، بلکه آغاز راهی دشوار و طولانی برای عبور از آن و گشودن افق زندگی دور از جنگ برای مردم است. حفظ وحدت ملی و تقویت حس تعلق میهنی همه ایرانیان، گذر از فضاهای چندقطبی، کدورت ها و تقابل ها و سوء تفاهم های سیاسی و اجتماعی و بهره گیری از فرصت های بین المللی و ظرفیت های جهانی و منطقه ای، لازمه تدبیر این ایام و اقدام برای تأمین امنیت ملی و توسعه و آبادانی ایران است.

ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺷﻬﺮوﻧﺪی ﻛﻮﭼﻚ ﻛﻪ همواره خواستار ﻋﻈﻤﺖ و اﺳﺘﻘﻼل و توسعه اﻳﺮان ﻋﺰﻳﺰ و اصلاح ناروایی ها و کاستی ها و نیز ﺻﻠﺢ و ﺗﻔﺎﻫﻢ در ﻣﻨﻄﻘﻪ و ﺟﻬﺎن بوده و هست، در این موقعیت خطیر آرزوﻣﻨﺪ آﻳﻨﺪه ای ﺑﻪ ﻣﺮاﺗﺐ ﺑﻬﺘﺮ از اﻣﺮوز و دﻳﺮوز ﺑﺮای ﻛﺸﻮر هستم؛ آینده ای که با حضور و مشارکت همه ایرانیان، ﺑﺮ اﺳﺎس ﮔﻔﺘ و ﮕﻮ‌، توانمندی جامعه مدنی، احترام متقابل در عرصه بین المللی، رفع تبعیض و ﺗﺄﻣﻴﻦ عدالت و ﺣﻘﻮق اساسی ﻫﻤﻪ شهروندان ایرانی از زﻧﺎن، ﻣﺮدان و جوانان گرفته تا اﻗﻮام و ﺻﺎﺣﺒﺎن ﮔﺮاﻳﺶ ﻫﺎی ﺳﻴﺎﺳی و ﻣﺬﻫﺒی ﻣﺨﺘﻠف، تحقق می یابد. از ﺧﺪاوﻧﺪ ﺑﺰرگ همبستگی و ﺳﺮﺑﻠﻨﺪی ﻣﻠﺖ، هوشیاری و توانایی ملی در اغتنام فرصت ها و حفظ دستاوردهای تاریخی و ﻋﻈﻤﺖ و اقتدار اﻳﺮان را ﻣﺴﺄﻟﺖ دارم.

ﺳﻴّﺪ ﻣﺤﻤّﺪ ﺧﺎتمی

25 ﺧﺮدادﻣﺎه ١٤٠٥


نظرات

آخرین اخبار
تحویل 5 هزار مسکن استیجاری از هفته دولت
مقاومت تنها در میدان‌های سخت رقم نمی‌خورد
خبر نگران‌کننده برای النصری‌ها؛ رونالدو به خداحافظی نزدیک شد
ترامپ کره‌جنوبی را به‌خاطر ایران تنبیه کرد
قیمت دینار عراق امروز دوشنبه 26 مرداد چقدر شد؟
بروزترین قیمت انواع خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه 26 مرداد + جدول
قیمت لیر ترکیه امروز دوشنبه 26 مرداد اعلام شد
همه عوامل اصلی قتل حمیدرضا رجب‌زاده بازداشت شدند ؛ جزئیات نحوه قتل مداح تهرانی
رایزنی عربستان، قطر و عمان درباره تحولات منطقه
نیویورک‌تایمز: جنگ ایران به نبرد فرسایشی تبدیل شده است
پرونده‌ای بدون مجازات؛ آمریکا چرا پاسخگو نشد؟
جدول قیمت انواع خودرو‌های ایران خودرو امروز دوشنبه 26 مرداد
جدول قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 26 مرداد
قیمت دلار امروز دوشنبه 26 مرداد + جدول قیمت انواع ارز
پشت حمله نتانیاهو به لندن، چه حقیقتی پنهان است؟
برنامه قطعی برق کرمان امروز دوشنبه 26 مرداد + لینک
کنوانسیون خزر و جنجال‌های بی‌پایه
توزیع کارت کنکور 1405 از امروز آغاز شد+ زمان برگزاری کنکور
دوفوریتی | ایران، همچنان گرفتار در چاله جمعیتی
انتخابات میان دوره‌ای آمریکا و جنگ
سخنی بنزینی با دولت کارشناسان!
قطعی برق کرمانشاه امروز دوشنبه 26 مرداد + جدول
چشم‌انداز توافق سه‌جانبه؛ اسلام‌آباد، ریاض و آنکارا هم مسیرند؟
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز دوشنبه 26 مرداد
قیمت طلا امروز دوشنبه 26 مرداد + قیمت طلا 18 عیار
کشف 800 میلیارد تومان اموال مسروقه توسط سازمان اطلاعات سپاه
غریب آبادی: وزیر امنیت ملی رژیم صهیونیستی برای کشتار در غزه «سهمیۀ شبانه» تعیین کرده است
برنامه قطعی برق تهران امروز دوشنبه 26 مرداد
زمین‌لرزه 5.8 ریشتری بار دیگر اندونزی را لرزاند
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 26 مرداد+ وضعیت استانها
راهکارهایی برای به تأخیر انداختن زوال عقل
پژوهش جدید: چاقی، چیزی بیش از شاخص توده بدنی است
راهکارهای محافظت از صفحه گوشی
رمزگشایی از اسرار خورشید با هوش مصنوعی
افزایش شاخص «اسکرین تایم» در نوجوانان
چرا با وجود ماه‌ها درس خواندن، پاسخ سوالات کنکور یادتان می‌رود؟
زنان یا مردان کدامیک در سالمندی بیشتر در معرض زوال عقل هستند؟
رایزنی وزیر خارجه قطر با عربستان، اردن و سوریه درباره تحولات منطقه
ازبکستان نخستین جنگنده‌های چینی J-10C را تحویل گرفت
هدف دشمن تغییر نکرده، فقط سنگرش را عوض کرده است
حمله روسیه به تاسیسات تولید شهپاد اوکراین
حماس خواستار اجرای کامل تعهدات اسرائیل در آتش‌بس غزه شد
دولت لبنان در مذاکرات با اسرائیل از حقوق ملت چشم پوشید
ماجرای جنجالی آسفالت رودخانه الیگودرز
معاون آموزش‌وپرورش: بدهی در بخش تملک نداریم
ممنوعیت تردد شناورهای اسرائیلی
اولین حضور پورعلی‌گنجی در پاختاکور با برد همراه شد
آیدا پناهنده با «سرخ و سیاه» به شبکه نمایش خانگی می‌آید
آتش عمدی در مراتع دماوند
ترس نتانیاهو از رهبر انقلاب به خیابان‌های سرزمین‌های اشغالی رسید