×
بین الملل
شناسه خبر : 324087
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/03/25 ساعت 06:42
بازتاب جهانی توافق ایران و آمریکا؛ تأکید رهبران کشورها بر امنیت تنگه هرمز

واکنش‌های بین‌المللی به تفاهم ایران و آمریکا برای پایان دادن به تنش‌ها

بازتاب جهانی توافق ایران و آمریکا؛ تأکید رهبران کشورها بر امنیت تنگه هرمز

اعلام نهایی شدن توافق میان ایران و آمریکا با استقبال گسترده رهبران کشورهای مختلف همراه شد. از ژاپن و استرالیا تا ترکیه، مقام‌های ارشد سیاسی این توافق را گامی مهم برای کاهش تنش‌ها، بازگشایی تنگه هرمز، تضمین امنیت انرژی و تقویت ثبات در منطقه ارزیابی کردند.

نورنیوز-گروه بین الملل: حالی که خبر نهایی شدن توافق میان ایران و آمریکا به یکی از مهم‌ترین تحولات سیاسی و دیپلماتیک روزهای اخیر تبدیل شده است، موجی از واکنش‌های مثبت در سطح بین‌المللی به راه افتاده است. بسیاری از کشورها این توافق را فرصتی برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای، تضمین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس و بازگشت ثبات به بازارهای جهانی انرژی توصیف کرده‌اند.
این توافق که قرار است به گفته مقام‌های پاکستانی روز ۱۹ ژوئن در سوئیس به امضای رسمی برسد، علاوه بر استقبال کشورهای منطقه، با واکنش مثبت متحدان غربی آمریکا و شرکای اقتصادی منطقه خلیج فارس نیز همراه شده است.
نخست‌وزیر ژاپن: امیدواریم توافق به امنیت تنگه هرمز منجر شود
سانائه تاکایچی، نخست‌وزیر ژاپن، از نخستین مقام‌هایی بود که به توافق میان تهران و واشنگتن واکنش نشان داد. وی با استقبال از تفاهم به دست آمده میان دو کشور، ابراز امیدواری کرد که این روند به پایان خصومت‌ها و افزایش امنیت در منطقه منجر شود.
نخست‌وزیر ژاپن با اشاره به اهمیت راهبردی تنگه هرمز برای اقتصاد کشورش تأکید کرد که توکیو امیدوار است توافق جدید به آزادی و امنیت دریانوردی در این آبراه حیاتی منجر شود.
اهمیت این موضوع برای ژاپن از آن جهت دوچندان است که بیش از ۹۰ درصد نفت مورد نیاز این کشور از منطقه خلیج فارس تأمین می‌شود و هرگونه تنش در تنگه هرمز می‌تواند امنیت انرژی این کشور را تحت تأثیر قرار دهد.
آلبانیز: بازگشایی تنگه هرمز به نفع اقتصاد جهان است
آنتونی آلبانیز، نخست‌وزیر استرالیا، و پنی وانگ، وزیر امور خارجه این کشور، نیز در بیانیه‌ای مشترک از توافق میان ایران و آمریکا استقبال کردند.
در این بیانیه آمده است که کانبرا همواره از کاهش تنش‌ها و حل اختلافات از طریق گفت‌وگو حمایت کرده و توافق جدید را گامی مثبت در همین مسیر می‌داند.
مقام‌های استرالیایی با اشاره به نقش کلیدی تنگه هرمز در تجارت جهانی انرژی، اعلام کردند که بازگشایی کامل این مسیر دریایی می‌تواند به کاهش فشار بر قیمت‌های جهانی انرژی و کمک به ثبات اقتصادی در کشورهای مختلف از جمله استرالیا منجر شود.
آنها همچنین از نقش کشورهای میانجی از جمله پاکستان، قطر، عربستان سعودی و ترکیه در پیشبرد مذاکرات قدردانی کرده و خواستار استفاده همه طرف‌ها از فرصت ایجادشده برای دستیابی به صلحی پایدار شدند.
با این حال، مقام‌های استرالیایی در بخش دیگری از بیانیه خود بر ضرورت ادامه گفت‌وگوها درباره برنامه هسته‌ای ایران تأکید کردند.
اردوغان: هیچ اقدامی نباید مسیر توافق را مختل کند
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، نیز در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس از توافق میان ایران و آمریکا استقبال کرد و آن را گامی مهم در مسیر صلح و ثبات منطقه‌ای دانست.
اردوغان با اشاره به حساسیت روزهای منتهی به امضای رسمی توافق، از همه طرف‌ها خواست از هرگونه اقدام، اظهارنظر یا تحرکی که بتواند روند اجرای توافق را با مشکل مواجه کند، خودداری کنند.
رئیس‌جمهور ترکیه تأکید کرد که حفظ فضای دیپلماتیک و جلوگیری از تشدید تنش‌ها، لازمه موفقیت این توافق و دستیابی به صلح پایدار در منطقه است.
ترامپ: توافق، امنیت و آرامش را به منطقه بازمی‌گرداند
در همین حال دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، با اعلام نهایی شدن توافق با ایران در شبکه اجتماعی تروث سوشال، این تفاهم را توافقی تاریخی توصیف کرد که به گفته او «صلح و امنیت را برای کل منطقه به ارمغان خواهد آورد.»
ترامپ همچنین مدعی شد که پس از امضای رسمی توافق، روند بازگشایی تنگه هرمز و ازسرگیری کامل جریان انتقال نفت آغاز خواهد شد و محدودیت‌های دریایی مرتبط با این بحران نیز پایان می‌یابد.
اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا در حالی مطرح شده که بازارهای جهانی انرژی و بسیاری از دولت‌ها، توافق جدید را یکی از مهم‌ترین تحولات ژئوپلیتیکی سال جاری ارزیابی می‌کنند؛ توافقی که در صورت اجرایی شدن، می‌تواند فصل تازه‌ای در مناسبات منطقه‌ای و بین‌المللی رقم بزند.
 


نظرات

آخرین اخبار
چشمِ الکترونیک در رحم مادر
بازتاب جهانی توافق ایران و آمریکا؛ تأکید رهبران کشورها بر امنیت تنگه هرمز
قلعه‌نویی و طارمی: به نمایندگی از ملت بزرگ ایران در جام جهانی بازی می‌کنیم
بیش‌فعالی، «شیطنت» نیست
8 عادت بد در بی کیفیت شدن خواب کودک
جلوگیری از هدررفت انرژی در باتری های فرسوده با هوش مصنوعی
چگونه بدون ایرباد، با موسیقی بخوابیم؟
شادی در جنوب لبنان پس از اعلام آتش‌بس و پایان جنگ
بیانیه مهم شورای عالی امنیت ملی درباره تفاهم ایران و آمریکا
توافق ایران و آمریکا نهایی شد؛ پایان فوری جنگ و لغو محاصره دریایی
غریب‌آبادی جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا و متن تفاهم اسلام‌آباد را تشریح کرد
رواج آمپول‌های لاغری و خطر مصرف خودسرانه
استقبال فرانسه از توافق ایران و آمریکا
بعداً انجامش می‌دهم؛ آیا واقعاً تنبل هستیم یا گرفتار اهمال‌کاری؟
کاروان تیم ملی فوتبال ایران وارد فرودگاه لس آنجلس شد
تساوی ارزشمند ژاپن مقابل هلند
ترامپ: توافق با ایران نهایی شد
«فرسودگی همدلی» چیست و چگونه ما را بی‌حس می‌کند؟
ولایتی: حزب‌الله پاره تن محور مقاومت است
اعتراف رسانه رژیم صهیونیستی: حمله به بیروت با آمریکا هماهنگ شده بود
مانوئل نویر به باشگاه پنج‌تایی‌های تاریخ پیوست
گوترش حمله صهیونیست‌ها به بیروت را محکوم کرد
آخرین کاروان حجاج ایرانی در راه بازگشت به کشور
سقوط مرگبار هواپیما در آمریکا؛ 12 نفر جان باختند
بیانیه وزارت امور خارجه درباره تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در حمله به ضاحیه بیروت
برخورد مرگبار دو بالگرد در آسمان ریودوژانیرو +فیلم
مخبر: به متجاوزان درس پشیمان‌کننده خواهیم داد
تشدید حملات حزب الله لبنان به اشغالگران/ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
هیچ نوتام جدیدی درباره محدودیت پروازی صادر نشده است
آلمان 7-1 کوراسائو ؛ جشنواره گل ژرمن ها مقابل تازه‌واردها
قالیباف: نمی‌توانند بخشی از مقاومت را تک گیر بیاورند/ بچرخ تا بچرخیم
تکذیب شایعات منتسب به سردار رادان
تأکید خبرگان بر رعایت خطوط قرمز رهبری در روند مذاکرات
اولین پیروزی همیلتون راننده بریتانیایی با تیم فراری
نیروی هوایی آمریکا بخشی از ناوگان راهبردی خود را از دست داد
یوزها با انرژی مکزیکی به استقبال جام جهانی رفتند
هشدار گروه حنظله به شهرک‌نشینان؛ فوراً به پناهگاه‌ها بروید
دانشگاه آزاد زمان‌بندی آزمون‌های سراسری 1405 را اعلام کرد
سردار قاآنی: پیروزی عظیم حزب‌الله در راه است
خانواده شهید شادمانی شایعات توهین در مراسم را تکذیب کرد
تیم ملی والیبال به بلژیک هم باخت/حق‌پرست امتیازآورترین بازیکن/عصبانیت شدید پیاتزا
کرملین: رؤسای جمهور روسیه و آمریکا تلفنی گفت‌وگو کردند
ذوالقدر: ‏پاسخ رزمندگان اسلام در پیش است
اختلال 4 بانک رفع شد
برادر و نامزد قربانی خشم جنون‌آمیز پسر جوان!
ترامپ: حمله به بیروت نباید رخ می‌داد/ ایران به حمله اسرائیل به بیروت پاسخ ندهد
ونس: رئیس‌جمهور از سلامت کامل برخوردار است
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز سوم
برنامه تازه چین برای پرداخت‌های فرامرزی و مقابله با دلار
خبر وزیر آموزش و پرورش از مشارکت 2 میلیونی مردم در ساخت مدرسه